Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 35 минути, miro20 написа:

Пак едно си баба знае :):) Добре де, много ли е трудно да отговориш на този толкова лесен въпрос който всеки път те питам :

- какво трябва да прави една държава в която първо се хващат за оръжието ,подпомогнати от маскиран руски спецназ , отхвърлят власт и обявяват независимост  с абсолютно измислени фалшиви аргументи, втълпени от путинската пропаганда за " геноцид над руското население" ?

Все забравяш и пропускаш за убийствата на руснаци в Одеса, Славянск, Мариупол... Заради тези събития мирни украински руснаци станаха опълченци.  Стига си повтарял едни и същи лъжи като украинец-бандеровец!!!

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 727,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 16 минути, attj написа:

Все забравяш и пропускаш за убийствата на руснаци в Одеса, Славянск, Мариупол... Заради тези събития мирни украински руснаци станаха опълченци.  Стига си повтарял едни и същи лъжи като украинец-бандеровец!!!

https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3236388

https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3235644

Ескалацията в Славянск и т.н. е именно причина за започване на АТО , а не АТО е причина за тях.

Хронологията ти е тотално объркана :)

А руската провокация, доказана и от разследващи,  в Одеса е също не преди , а месец по късно : https://www.kaldata.com/forums/topic/245290-нов-майдан-изригна-в-киев-с-мощна-експлозия-пред-парламента/?do=findComment&comment=3232723

Така че кой повтаря едни и същи лъжи не знам, но не съм аз :)

И още за хронологията да ти опресня, преди да избълваш още порция лъжи :

http://bither.livejournal.com/503513.html

http://ru.tsn.ua/video/video-novini/god-ato-hronologiya-sobytiy-neobyavlennoy-voyny-v-ukraine.html

http://nv.ua/ukraine/events/segodnya-ispolnyaetsya-god-so-dnya-zahvata-slavyanska-i-nachala-ato-hronologiya-43644.html

Считается ли захват административных зданий - терроризмом?   На Майдане -нет, в Донецке -да. Смешно и тъжно - обаче сега това е логиката на Миро и на бандеровците...

преди 15 минути, attj написа:

Смешно и тъжно - обаче сега това е логиката на Миро и на бандеровците...

това е тактика на соросоидите-периодично да те връщат назад,в нещо,което вече е изяснено,доказано,по този начин се блокира дискусията,като те ангажират отново да им търсиш факти!дали има или не геноцид-ето цифри!сами соросоидите да си направят преценка!

http://www.fssb.su/press-center/press-center-info/1161-genocid.html

Украйна съкрати закупуването на руски газ почти четири пъти, съобщи „Лента.ру“, цитирана от телевизия „Звезда“.

Ръководителят на „Газпром“ Алексей Милер обясни това просто с елементарната липса на пари от страна на  „Нафтогаз“. Киев изпитва толкова сериозни финансови трудности, че няма средства дори за закупуване на газ от Европа. А господин Яценюк, украинският премиер, разказва на сънародниците си точно обратното – че Украйна била успяла да се откъсне от руския газов плен и бъдещето е прекрасно.

След такива гръмки изказвания на ръководството на страната, тези, които трябва да платят повече, са обикновените граждани. Та нали всеки украинец може лесно да сметне, че европейският газ ще излезе доста по-скъп от руския.

Схемата за алтернативните доставки на газ от Европа в Украйна наричат реверсна. Първо горивото отива в Европа от Русия, а след това вече самите европейски страни изпращат горивото назад – в Украйна. Основните газови доставчици в Незалежната са Словакия и Унгария. Руският газ струва 227 долара за хиляда кубически метра, при това с отстъпка от 40 долара. Европейският газ е на цена от 270 до 300 долара за хиляда кубически метра.

И тази разлика вече усещат обикновените украински граждани, за които сметките за газ през последните два месеца са се увеличили с една четвърт. Между другото, в много райони на Киев топлоподаването започна едва преди две седмици, а украинското правителство на официално ниво допусна понижаване на температурите в домовете до 16 градуса.

И днес, на прага на горивен колапс, Киев отново моли ЕС за пари. Но не за газ, както може да се очаква, а за заплати на чиновниците. С такава молба премиерът Яценюк се обърна към представителя на европейската дипломация Федерика Могерини.

преди 26 минути, Тøни написа:

Украйна съкрати закупуването на руски газ почти четири пъти, съобщи

само след месец порошенковци и техните господари сами ще пропикаят газ!наближава вноската от 3.5 млрд към Русия!сега текат преговори с МВФ и др.подобни как да направят прескок на вноската!техните неокон господари след като ги прелъстиха,унизиха,ограбиха са на път  и да ги изоставят,само отлагат неизбежното,което има да се случи на циониското правителство на Украйна!

Скоро след известно време Миро няма да пише в тази тема и кой ще ме разсмива тогава!?    На украинците ще им дойде обратно акъла - ама на наш Миро откъде да знам дали ще му се върне акъла....

Щом изметат фашисткото правителство, Миро ще каже, че това е метеж и тероризъм. И ще цитира яко стопфейк, като доказателство. 

Подобна будала нищо няма отново да докаже -  той още не е разбрал, че прословутата АТО е безсмислена и ненужна гражданска война....

преди 12 часа, attj написа:

Подобна будала нищо няма отново да докаже -  той още не е разбрал, че прословутата АТО е безсмислена и ненужна гражданска война....

Разбира се че е ненужна гражданската война. Защо тогава я започнаха сепаратистите терористи с фейовата си путинска пропаганда за "фашисти бандеровци" ??

АТО е следствие на тези сепаратистки терористични действия , драги, колкото и да се гърчите и да "поставяте каруцата пред коня",  това са фактите.

преди 13 часа, Тøни написа:

Щом изметат фашисткото правителство, Миро ще каже, че това е метеж и тероризъм. И ще цитира яко стопфейк, като доказателство. 

Какво фашистко правителство те гони ? Само промитите мозъци от цитираната многократно от мен доказано  дезинформационна путинска пропаганда , вЕрват на тези лъжи.

Само на 2.7 % от територията на Украйна , отцепена насилствено и с военни методи и путинска диверсия , се "борят с фашизма" .

Което е очевиден и абсурд дори за детски мозък :)

И не украинското правителство, а само тези сепаратистки терористични републики са международно непризнати, както и факта че  цяла останала Украйна си върви по трънливия път на оттърване на руските мафиотски интереси на службите и срещу тоталната дезинформация, която и вие цитирате и повтаряте като слепи пропагандатори папагали :)

преди 15 часа, glen написа:

това е тактика на соросоидите-периодично да те връщат назад,в нещо,което вече е изяснено,доказано,по този начин се блокира дискусията,като те ангажират отново да им търсиш факти!дали има или не геноцид-ето цифри!сами соросоидите да си направят преценка!

http://www.fssb.su/press-center/press-center-info/1161-genocid.html

Пак не се усещаш какви глупости пишеш - цитираш ми ЖЕРТВИ ОТ  СЛЕДСТВИЕ на воените действия. А не ПРИЧИНАТА .

Причината за ТОЧНО тези жертви които цитираш е безсмислената сепаратистка военна офанзива , заради която гинат хиляди мирни граждани , а стотици хиляди са бежанци.

Пак ти казвам - АТО щеше да приключи още лятото , когато почти влязоха украинските сили и  почти освободиха Донецк и Луганск.

И руснаци и украинци щяха да живеят както  и в момента живеят в останалата НЕОКУПИРАНА от руски деиверисонни войски , територии - мирно и с надежда да си оправят разбития от сепаратисти терористи, живот.

Но уви - Пу вкара мащабни войски и логистика, и обърна войната в полза на сепаратистите терористи, и се случиха така всеизвестните грозни военни престъпления като разстрела на изтеглящите се украиснки войски в "иловайския котел" , после почти същото щеше да стане в Дебалцево.

И то пак напомням - от войски за които военния министър на спеаратистите казваше че от 4 млн население , не може да събере 1 000 доброволци-опъленци.

Помолих няколко пъти да си направите изводи, и да мислите малко със собствените глави , а не какво ви наливат с фуния, ама не.. едно си баба знае, едно си пее...

За тези престъпления срещу военни и граждани , трябва да отговаря единпрестъпник - Пу и неговите генерали.

А спрямо вас ме е срам.. защото с усмивка  и кеф ще режете и от България територии, и защото ще пеете същите сепаратистки простотии за българското население.

преди 4 часа, miro20 написа:

Помолих няколко пъти да си направите изводи, и да мислите малко със собствените глави , а не какво ви наливат с фуния, ама не.. едно си баба знае, едно си пее...

А спрямо вас ме е срам.. защото с усмивка  и кеф ще режете и от България територии, и защото ще пеете същите сепаратистки простотии за българското население.

мечти,мечти!мисли ти с главата си,а не да гледаш какво ти наливат в имейлите!и нас ни е срам от тебе,защото такива като тебе са продали части от България и то за сръбски динари!:)

Повторението, Миро, не е майка на знанието - а е баща на затъпяването!  Украинските националисти си развалиха отношенията с руснаците и сега ще си сърбат надробената попара.   Украйна вече е най-бедната държава в Европа!   Много жалко за ненужно загиналите и осакатени славяни...  

преди 5 часа, glen написа:

мечти,мечти!мисли ти с главата си,а не да гледаш какво ти наливат в имейлите!и нас ни е срам от тебе,защото такива като тебе са продали части от България и то за сръбски динари!:)

Защо осъждането ми на тероризма и сепаратизма, и пропагандирането на националната ни цялостност и единство, все неща опозиционни на вашата путинска пропаганда, би трябвало да са "сръбски динари" ??

Сърбите са част от вашата клика и са първи дружки с престъпника Пу.

преди 5 часа, attj написа:

.........

И с още по голям шрифт да напишеш една лъжа, тя няма да стане нещо повече от лъжа и дезинформация.

Аз говоря с аргументи , вие с путински лъжи, от които дори Пу се отказа и не ги говори, но вашата инерция с лъжи спирачки нема :) , и всъщност, много от такива като вас са му обидени за което, например -дето забрави тотално за мъртвородените бръщолевения за "новорусия" 

И една интересна новина за "преразпределяне" на имуюеството на хората между терористите сепаратисти.

Въвеждат нов закон за пререгистрация на имуществото с някакви свои новоизлюпени "закони" :)

Похоже, боевики решили устроить тотальный отжим, придав ему некую легализацию ширмочкой из своих «законов», написанных на коленке.

преди 11 минути, miro20 написа:

Защо осъждането ми на тероризма и сепаратизма, и пропагандирането на националната ни цялостност и единство, все неща опозиционни на вашата путинска пропаганда, би трябвало да са "сръбски динари" ??

похвално е че го осъждаш,всеки нормален човек го осъжда по целия свят,но ти подменяш факти ,събития,история,които не оспорват вече и англоционистите!душицата ти се е продала на сорос!повтаряйки тези лъжи,злепоставяш работодателите си!те се гордеят с евреомайдана!

преди 10 минути, glen написа:

похвално е че го осъждаш,всеки нормален човек го осъжда по целия свят,но ти подменяш факти ,събития,история,които не оспорват вече и англоционистите!душицата ти се е продала на сорос!повтаряйки тези лъжи,злепоставяш работодателите си!те се гордеят с евреомайдана!

Като изключим обидите ти и квалификациите, какво всъщност каза ?

Че се придържам към хронологията и фактите, които много често нямат нищо общо с вашата дезинформация и пропаганда ?

хм.. мисля винаги това да правя... а вашите беззъби обиди за кой на кого се е продал, понеже няма с какво разумно да опонирате, си запазете за вас.

И още една мн добра новина от демократична Украйна, която рашистите , трудно биха разбрали и приели :

http://www.kasparov.ru/material.php?id=56449BF2C98D5

- Официално признание за геноцид  депортацията през 1944 на  кримско-татарския народ

преди 13 минути, miro20 написа:

Като изключим обидите ти и квалификациите, какво всъщност каза ?

Че се придържам към хронологията и фактите, които много често нямат нищо общо с вашата дезинформация и пропаганда ?

хм.. мисля винаги това да правя... а вашите беззъби обиди за кой на кого се е продал, понеже няма с какво разумно да опонирате, си запазете за вас.

извинявай ако съм те обидил,не съм го направил умишлено!явно,че двамата не може да се разбереме!съжалявам!

Миро, както и да ти го пиша - пак няма да го разбереш...  Ти си украинска шматка като бандеровците...   Жалък си....

Темата за Украйна, умря преди няколко месеца.  И едва ли, скоро САЩ ще започнат, нова кампания там. Поне до изборите им за президент. Там всичко приключи, с успех за ДНР и ЛНР, Русия и Путин. И пълно фиаско, на плана на САЩ. Украйна ще стане нещо като федерация. А все повече украинци, ще разберат че бяха използвани, от западните страни. И нищо чудно, скоро пак да тръгнат към Русия.

Само не знам, защо давате хляб, на розовия елф? Та да трупа постове, и да си взима центовете? Идва Коледа, ама тоя не заслужава нищо.

Редактирано от ghostBG86 (преглед на промените)

преди 13 часа, attj написа:

Миро, както и да ти го пиша - пак няма да го разбереш...  Ти си украинска шматка като бандеровците...   Жалък си....

Нямам нищо против мнението ти и писаниците , каквито и да са те, проблема ти е , и на другите  дето защитавате сепаратизма и тероризма , е че грам не четете от опроверженията  за путинската дезинформационна хибридна война която копипействате сляпо , и предпочитате , понеже нямате аргументи освен лъжи , да обиждате на лична основа и да се заяждате беззъбо..

Горния "форумен ужас на троловете" , от който освен дето сам се плаши от сянката си , е същия. - Постоянни неспирни личностни заяжданици и обиди в абсолютно всеки пост. :) нещо е обсебен от мен, не знам... любуфта ни не е взаимна обаче

Защо го правите, всеки път се питам и отговор няма. :)

А в Украйна то си е релана и истинска война, като пак само кратичко ще напомня - на вас ви куца хронологията от самото начало.

Цитирал съм многократно , ама не.. ниокй не чете.

И това не са някакви "тайни" а публично известни и неопровергани дати и събития от никого.

И една интересна новина - американци и поляци са предупредили своите граждани да се евакуират от Мариупол.

http://lystok.com/posolstvo-ssha-poprosilo-svoih-grazhdan-pokinut-mariupol-do-1-dekabrya-aktivisty-3101

Не знам дали източника е коректен, но се споменава че по подобен начин са предупредили и извели своите граждани от Луганска област 2014 преди началото на руската окупация...

Та.. може би и сега разполагат с някаква информация за предстояща руска военна офанзива

пп

Както споменах - не знам до колко е коректен източника, оказа се че няма такива изявления на америакнци и поляци официално.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Украинската армия е провеждала  силови операции в Мариупол - там също ще искат особен статут

http://www.segabg.com/article.php?id=697416

Редактирано от attj (преглед на промените)

преди 1 час, attj написа:

Украинската армия е провеждала  силови операции в Мариупол - там също ще искат особен статут

http://www.segabg.com/article.php?id=697416

Новина от 3 май 2014 г ?

хм.. сега сме 13.11.2015 г или греша ?

преди 15 часа, miro20 написа:

Новина от 3 май 2014 г ?

хм.. сега сме 13.11.2015 г или греша ?

Не грешиш. В Мариупол руснаците са 80 % - обаче градът е от изключително важно значение за украинската държава - пристанище, металургична база и курортен център...   Във всички райони на източна Украйна, където руснаците са над 50 %  ще искат особен статут.  Украинските националисти няма да са съгласни.  Много е висок риска да не успеят да се споразумеят и гражданската война да пламне отново. За съжаление.   И после пак ще броят убити и осакатени... Кога ще им се върне акъла в главите на тези наши братя-славяни!? Правилно е нашите властимащи да посредничат доколкото могат - вместо безгласно да се присъединяваме към санкции спрямо Руската Федерация...

преди 37 минути, attj написа:

Не грешиш. В Мариупол руснаците са 80 % - обаче градът е от изключително важно значение за украинската държава - пристанище, металургична база и курортен център...   Във всички райони на източна Украйна, където руснаците са над 50 %  ще искат особен статут.  Украинските националисти няма да са съгласни.  Много е висок риска да не успеят да се споразумеят и гражданската война да пламне отново. За съжаление.   И после пак ще броят убити и осакатени... Кога ще им се върне акъла в главите на тези наши братя-славяни!? Правилно е нашите властимащи да посредничат доколкото могат - вместо безгласно да се присъединяваме към санкции спрямо Руската Федерация...

Абе човек.. зациклил си в началото на 2014 и няма оттърване от тази отдавна доказана фейк пропаганда. :):)

Свери си часовника.. сериозно :):)

Българските власти междувпрочем, действат абсолютно правилно срещу  този който е страна-агресор.

На какво да посредничат ми кажи ? между кого и кого ?

Между украинските власти, които си защитават границите, и руския агресивен маскиран спецназ-аскер ?

Ми нали затова измислиха "минските срещи " .

А теб /отново/ бих те попитал, би ли говорил същите простотии  спрямо България ?  Замени си сам в  словоблудствата които избълва по горе - вместо Украйна - България, и вместо "руснаци" - турскоопределящи се български граждани" .

Засрами се.

преди 57 минути, Тøни написа:

И аз мога д акопна една камара простотии от фейсбука или др социални мрежи ... това с нещо променя ли факта че говориш и цитираш простотия ??

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.