Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Богатир

Препоръчан отговор

НА ЖИВО В БЛИЦ: Нов Майдан изригна в Киев с мощна експлозия пред парламента (СНИМКИ)

Ранени са бойци от Националната гвардия, към униформените летят димни шашки, протестиращите щурмуват сгради

Киев, Украйна
20150831.ztvwpyueqk.jpg
Мощна експлозия избухна около сградата на украинския парламент, където от сутринта се провежда протест срещу промените в конституцията. По първоначална информация около 15 полицаи са ранени. Към органите на реда летят димни шашки, площадът е изпълнен с гъст дим. Безредици избухнаха по-рано днес след приемането на законопроекта за промени в конституцията, отнасящи се до децентрализация на властта.

Експлозията пред сградата на Върховната рада е предизвикана от бойна граната, хвърлена от радикали- провокатори, съобщава УНИАН. По думите на депутата Антон Геращенко няколко военнослужещи от Националната гвардия на Украйна са тежко ранени и животът им е в опасност.

Пристигнали са линейки. Полицаи оказват първа помощ на свои колеги.

https://news.mail.ru/politics/23146748/?frommail=1

Редактирано от Филипов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Протестират хората! Така и трябва!

Не са доволни и не желаят да се даде повече автономия на източните области.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бяха протестирали по-рано, ако е заради това. Споразумението е на повече от 8 месеца. Тц.

Всъщност, ми прави впечатление, че никъде не се казва защо точно протестират. Единствено Дир.бг си позволи да напише, че споразуменията от Минск на практика няма да бъдат спазени, защото нито им се дава пълна автономия, нито се дава за постоянно, а само за три години, което са си 2 нарушения на споразумението. Всички сайтове казват "протестират, гръмна граната, искат оставка на Порошенко" - и толкоз.

http://dnes.dir.bg/news/sreshta-ukrina-vladimir-putin-angela-merkel-19908372?nt=4

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и мизерия дълго ще плащат за грешките си.  

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да бяха протестирали по-рано, ако е заради това. Споразумението е на повече от 8 месеца. Тц.

Всъщност, ми прави впечатление, че никъде не се казва защо точно протестират. Единствено Дир.бг си позволи да напише, че споразуменията от Минск на практика няма да бъдат спазени, защото нито им се дава пълна автономия, нито се дава за постоянно, а само за три години, което са си 2 нарушения на споразумението. Всички сайтове казват "протестират, гръмна граната, искат оставка на Порошенко" - и толкоз.

http://dnes.dir.bg/news/sreshta-ukrina-vladimir-putin-angela-merkel-19908372?nt=4

Казват, Ванка. Не е заради Минските споразумения, а на първо четене Рада-та гласува промени в Конституцията, които да обезпечат автономията на източните райони.

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм видял някъде да го пише, пак повтарям. А това се знаеше от повече от осем месеца, че ще се случи. Досега какво имаха в устата и защо мълчаха?

Ако нямаш спомен, това беше един от основните моменти в споразумението от Минск - предоставянето на автономия. По-късно се опитаха да го бойкотират, като отрежат представителите на двете републики, ама от Запад ги натиснаха да спазват договореното.

http://offnews.bg/news/%D0%A1%D0%B2%D1%8F%D1%82-_12/%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0-%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B2-%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA-%D1%86%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8_461357.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, има, и то отдавна: http://www.blitz.bg/news/article/348112

Не знам дали е нов Майдан, или просто протест от глад и бедност.

screenshot1audt.jpg

Така е от началото на конфликта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не съм видял някъде да го пише, пак повтарям. А това се знаеше от повече от осем месеца, че ще се случи. Досега какво имаха в устата и защо мълчаха?

Ако нямаш спомен, това беше един от основните моменти в споразумението от Минск - предоставянето на автономия. По-късно се опитаха да го бойкотират, като отрежат представителите на двете републики, ама от Запад ги натиснаха да спазват договореното.

Имам спомен, имам... идея си нямаш колко помня.  :ph34r:  

Имат право да протестират. Затова и протестират. Нарича се гражданско общество.

Да, знаеха, че ще има промяна на Конституцията, но как да протестират като не беше факт. Тя още не е, но все пак поправките са минали днес на първо четене.

Украинците явно не искат да позволят някой да им извива ръцете(в случая сепаратистите). Те пък(сепаратистите) от своя страна няма да са доволни от частичната автономия.

Кризата в Украйна продължава с пълна сила.

Редактирано от Нел (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кое не беше факт? Сключването на споразумението си беше абсолютен и неоспорим факт. Оттам нататък беше ясно, че това рано или късно ще се случи. Не знам дали съм прав, но това, което се случва в момента, е организиран от фашистите, които пък искат властта, протест. Доказателство за твърдението - в предния линк.

Все едно, за едно си права:

Кризата в Украйна продължава с пълна сила.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

за да свърши войната...

Убеден ли си, че с кражбата на Донбас ще свърши всичко? Имаш предвид, че без Донбас, Киев отива на кино? Или че Владимир П. ще каже: "Стига ми?". Наа Кремъл не му дреме особено Украйна ли е, Литва, Естония или България. Макар че ние нямаме съпротивителни сили. Погледни руските и американски медии. Вашингтон и Кремъл се радват като деца на новата Студена война. Постепенно хората спират да се вглеждат във вътрешните проблеми в страните, запяват се патриотските дитирамби (и от двете страни, не само от руска), мастити анализатори и съветници, (без)мозъчни и всякакви други тръстове и галопи лапат парички, военно-индустриалният комплекс ликува, защото се чува звън на оръжие... сори, злато... И въобще, same old, same old. Украйна е удобната жертва. Не е в НААТО, нито в ЕС, наблизо е, и Щатите ги ухажват. В момента положението си го представи така: двама бабаити са свлекли на земята един лузър и се заплашват един друг: "Ще те ударя", БАМ! ритник по лузъра, "Не, аз ще те ударя", БУМ! другия рита лузъра, и така... па бабата със синята коса и звездите накачулени по нея си е взела пуканки и гледа отстрани... без да се усеща, че като им омръзне да ритат лузъра, или след като предаде Боу дух, тя е наред.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Убеден ли си, че с кражбата на Донбас ще свърши всичко? Имаш предвид, че без Донбас, Киев отива на кино? Или че Владимир П. ще каже: "Стига ми?". Наа Кремъл не му дреме особено Украйна ли е, Литва, Естония или България. Макар че ние нямаме съпротивителни сили. Погледни руските и американски медии. Вашингтон и Кремъл се радват като деца на новата Студена война. Постепенно хората спират да се вглеждат във вътрешните проблеми в страните, запяват се патриотските дитирамби (и от двете страни, не само от руска), мастити анализатори и съветници, (без)мозъчни и всякакви други тръстове и галопи лапат парички, военно-индустриалният комплекс ликува, защото се чува звън на оръжие... сори, злато... И въобще, same old, same old. Украйна е удобната жертва. Не е в НААТО, нито в ЕС, наблизо е, и Щатите ги ухажват.

Донецк и Луганск с автономия остават в Украйна според споразуменията от Минск. Световната общност държи те да си останат в Украйна.    Русия се отказа от проекта "Новорусия" -  за да не им се налага после те да финансират разрушените населени места.   Автономия на Донбас, подобна на тази в Крим изглежда плаши доста украинци, че утре там ще си спретнат референдум за присъединяване към Русия. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не са доволни и не желаят да се даде повече автономия на източните области.

:ohmy:  С гранати ли?

Малко по-късно пред сградата бе взривена граната, предадоха ТАСС и Франс прес, цитирани от БТА. Пострадали са около 30 души, сред които 15 членове на силите на реда; между 5 и 7 полицаи са в тежко състояние, написа във Фейсбук Антон Герашченко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

Бойната граната е взривена от радикали- провокатори, съобщи агенция УНИАН, цитирана от "Фокус". ТАСС съобщи, че за хвърлянето на граната е задържан мъж. Самоличността му се установява.

Сблъсъците пред парламента продължават и демонстрантите замерват полицаите с бомбички, камъни и бутилки и скандират "Импийчмънт". Около сградата се издига черен дим. В демонстрацията участват около 3000 протестиращи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че няма нищо вярно в обявените причини. Просто хората са решили да се отърват от Прасенко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имат право да протестират. Затова и протестират. Нарича се гражданско общество.

Я да го видим това ГРАЖДАНСКО общество :shock11: 

r-1024-768-majdan-kiev-ukrajna.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си мисля, че няма нищо вярно в обявените причини. Просто хората са решили да се отърват от Прасенко.

Твърде вероятно е протеста да е насочен срещу президента и правителството.

Жалко само, че може би пак ще има невинни жертви, защото целта няма да бъде постигната толкова лесно и бързо.

А може и да не бъде постигната.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Твърде вероятно е протеста да е насочен срещу президента и правителството.

Жалко само, че може би пак ще има невинни жертви, защото целта няма да бъде постигната толкова лесно и бързо.

А може и да не бъде постигната.

Може и никога да не узнаем истината, а да ни бъде поднесена удобно преиначена и подкрепена с "фатки" манджа. Ще видим.

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и никога да не узнаем истината, а да ни бъде поднесена удобно преиначена и подкрепена с "фатки" манджа. Ще видим.

При всички положения истината няма да излезе наяве.

Преди малко прегледах набързо новините в лента.ру - пълна мъгла.

Някои твърдят, че ранените са над 100, а според Кличко има и един загинал.

Хвърлилият гранатата е задържан, Яценюк иска за него доживотен затвор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проявление на всенародната любов към Поросенко

https://www.facebook.com/tahtaj/videos/874407902635119/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:ohmy:  С гранати ли?

Някъде да съм написала "с гранати", с "бомби", с оръжие изобщо...

Написах, че имат право да протестират! Имат право да свалят правителството и президента! Те са суверена.

Украйна е във война вече втора година, предполагам, че украинците са доста изнервени, а и разполагат с оръжие и боеприпаси. Жалко е, че отново малоумният гняв измества конструктивния, но това е тълпата - тя притежава най-ниското ниво на интелигентност и най-ниския праг на търпимост.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ще изчакам да видя кой е платил, то при тях за всичко се плаща, в някой момент и децата си ще почнат да продават, а идва и зима без руска газ, ще измрат като кучета.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някъде да съм написала "с гранати", с "бомби", с оръжие изобщо...

Не но ако си прочела статията  някак си не се връзва с горното мнението ти.

Вярно,че имат право да протестират но цивилизовано не както преди при първият майдан с камъни и дръве и сега с гранати.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, интересното е сега да се види какво пишат за сегашните протести западните медии...

Ето например BBC ..

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-34105925

И малък цитат, ако някой си спомня радикалите и Совобода бяха гръбнака  на пуча срещу Янукович, и тогава бяха наричани демократични, борещи се за свобода и европейски ценности и бъдеще.. А сега нещата изведнъж са обърнати .....

Protesters led by the populist Radical Party and the ultra-nationalist Svoboda (Freedom) party - who oppose any concession to the Russian-backed separatists - gathered outside parliament early on Monday.

Лично аз се смея ............

П.С А и да не пропусна още един абзац за да сравните с майдана 2014 ... тогава полицията уж биеше и стреляше, а сега , горките полицаи се оказват бити и стреляни.... е гати и лицемерието....

"The protesters tried to pull the policemen away from their lines. They beat them and took their shields and helmets. Soon about a dozen young men were almost as well-equipped as the police"

Но прочетете сами, така ще видите изцяло за какво говоря ....

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Руснаците са майстори в правенето на диверсии и особенно на такива масови мероприятия....

Просто смениха леко тактиката - дали със пряка военна мощ, дали с подривна дейност, те трябва да постигнат целта си - дестабилизирана и разединена Украйна

войната на Донбас се закучи... намесата им е все повече очевидна, и трудна за оправдание , затова и се започна с това

Ще изчакам да видя кой е платил, то при тях за всичко се плаща, в някой момент и децата си ще почнат да продават, а идва и зима без руска газ, ще измрат като кучета.

Ами има вече потвърдени съмнения за платени митингуващи.. то това се превърна в нещо нормално

http://news.liga.net/video/politics/6543831-pod_radoy_v_nachale_mitinga_razdavali_dengi_video.htm

/с видео/

Но според мен човека провокатор , хвърлил военна граната а граждански митинг не е от тях, а е провокатор, с цел ескалиране на събитията.

И успя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Някакви олигофрени с гранати, лумпени и всякакви отпадъци на обществото, излезнали да се бият с полицията. Били протестирали против нещо си. То е ясно за какво са излезнали. Анархия, братя и сестри. Анархия, разпад и пълно разлагане. Украйна.

Гражданско общество.  :ph34r:

Редактирано от Тøни (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...