Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 6 минути, attj написа:

Тези хора не харесват националистичното украинско развитие. И не се виждат с добро бъдеще в такава Украйна.

То се показа дали искат или не в такава Украйна . Военния ви министър на ДНР не може да събере 1 000 доброволеца за терористичните му войски от 4-5 млн население.

Точка :)

Пък ти  си плямпай рашистките простотии :)

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

Ако слуша човек радиоточката Миро - на Потрошенко му е много лесно да набира войници за АТО.  И затова в Украйна още има задължителна военна служба за всички мъже - както бе и при нас по времето на Бай Тошо...   Аз тази радиоточка я слушам само за да ме разсмива и весели. Точка.

Ако някой идиот почне да цепи държавата ми, да обявява новоосмании, да вкарва необозначен маскиран тежковъоръжен аскер в Кърджали примерно , аз колкото и да не искам, а аз наистина не искам, ще се наложи да си защитавам Родината. Както и Порошенко и всеки украинец.

И ще съм горд от това.

Терористите като твоите любимци от ЛДНР показаха че не могат да намерят грам доброволци, а повечето които се бият там логично се оказват излъгани наемници от РФ , кадрови руски военни и спецназ.

Което е пряк отговор на въпроса ти кой и как иска да живее и в каква Украйна. Самите руснаци с отказа си да участват в терористичните образувания и ДОКАЗАХА че твоите простотии са си просто пропагандни простотти и и лъжи :)

Точка.

За да се сложи точка на всички глупости -защо да не им се проведе един нов референдум в Крим и в Донбас и да са наблюдатели там такива като наш Миро.....Да ги видя после пак  какво те ще пишат и лъжат....

Защото референдум не се прави така. Виж примерите с КАталуния и др. които също многократно съм ти набивал в главата :)

Нека се направи референдум в цяла Украйна, както за съдбата на Донбас, така и на Крим. Тънкия въпрос който възниква е. а защо да го правят след като  през цялата нова история на Украйна след '91 г тези райони НЕ СА ИМАЛИ НИКОГА проблеми ??? А единствения проблем бе 2014 г . когато Путлер заповяда военна  рашистка инвазия в една чужда страна.

МЕжду другото, нали знаеш че и референдума в Крим , който едно че бе под дулата на рашистите, но и чисто юридически , по законите на РФ ако искаш вземи, е незаконен :)

В РФ няма закон за референдуми.По точния израз е.. Референдумите са забранени.

Така че ? :laughing5:

Радиоточката Миро дори и референдумите забранявал?    А в Косово защо може? То си може и където уж  е различно - никой примерно не смее да се кара на руснаците в Приднестровието...  E и  в Одеса има много руснаци -ама там защо ги убиват и изгарят?   Бандеровци има там и не са неадекватни малоумници и терористи...  

току-що, attj написа:

Радиоточката Миро дори и референдумите забранявал?  

Не аз, Путлер ги забрани :)

Ама как ти личи че си рашистки бот, не е истина :) Много ти куца българския. Дъниш се не толкова в правописа, а в построяването на  изразите :lol6::laughing5:

преди 2 часа, miro20 написа:

Ама как ти личи че си рашистки бот, не е истина :) Много ти куца българския. Дъниш се не толкова в правописа, а в построяването на  изразите :lol6::laughing5:

Кой въобще те пита теб??? Примерно признаваш ли подводничарите загинали край Созопол за борци против фашизма?Имат си паметник там преди града....

.....

МЕжду другото, нали знаеш че и референдума в Крим , който едно че бе под дулата на рашистите, но и чисто юридически , по законите на РФ ако искаш вземи, е незаконен :)

В РФ няма закон за референдуми.По точния израз е.. Референдумите са забранени.

Така че ? :laughing5:

Ъъъъъъ... ко рече  :))))

Значи Юридически не бил по законите на РФ ??  :))) Та те тогава защо изобщо са правили референдум след като вече са били под законите на РФ :))))

Някой хора съвсем се замотаха  май .. е типично за троли  подход :))))  кажи че сестра му е еди каква си, пък после той да доказва че няма сестра :)))

преди 9 минути, attj написа:

Кой въобще те пита теб???

Е нали ти ме питаш ?:lol6:Отговарям ти .

За Созопол не знам какво общо има с темата... ама гърчи се... не ми пречиш.

Много лесни тролове  сте там  от фабриката... :)

преди 3 минути, Sinbad_ написа:

Ъъъъъъ... ко рече  :))))

Значи Юридически не бил по законите на РФ ??  :))) Та те тогава защо изобщо са правили референдум след като вече са били под законите на РФ :))))

Да. референдумите са забранени в РФ. А Крим бе превзет и стана част от РФ месец преди проведения референдум там .

Други въпроси ? :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Опс, пак дърво.. в РФ референдумите не са забранени, просто има изисквания на закона които трябва да се изпълнят за да се проведе такъв ... ;) Капиш ...

https://tass.ru/info/5440292

П.С Ако мислиш че като повториш тази лъжа като мантра 100 пъти и тя ще стане истина, не си познал :))))) както и мантрата за това че не си лъжел като циганин хахахах :)))

А българския ми куца явно за такива като теб, дето вече май и на мове сте почнали да мислите и структурирате изреченията :)))))

преди 12 минути, miro20 написа:

...

Да. референдумите са забранени в РФ. А Крим бе превзет и стана част от РФ месец преди проведения референдум там .

Други въпроси ? :)

П.П.С   Нарочно удебелени, уголемени  и подчертано червени :))) за да не кажеш после ама аз това не съм казвал ...

преди 21 минути, Sinbad_ написа:

Опс, пак дърво.. в РФ референдумите не са забранени, просто има изисквания на закона които трябва да се изпълнят за да се проведе такъв ... ;) Капиш ...

https://tass.ru/info/5440292

Изключението потвърждава правилото драги :)  За Крим да не би да е имало всеросийское предложение и / или одобрение някакво ?

Това за пенсионната реформа яко удари рейтинга на Путлер както знаеш. Имаше дори плахи опити за протести, смазани жестоко от властта.

Затова  тази тема за пенсиите сега малко я  олабиха.

Референдумите на практика са абсолютно забранени за въпроси касаещи компетентността на висшите органи на властта.

Малко подробности :

https://iz.ru/news/422218

http://rusnarod.org/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D612

Цитат

Эксперты в один голос утверждают, что нововведения означают фактический запрет на плебисциты в России. "Я бы очень хотел посмотреть список вопросов, оставшихся нераспределенными между федеральными органами власти",- сказал Reuters лидер партии "Гражданская сила" Михаил Барщевский, ранее занимавший должность представителя правительства в Конституционном суде. "Сейчас гражданам наиболее доходчиво объяснили, что можно не стараться. Это фактический запрет на федеральный референдум, теперь граждане смогут проводить голосования лишь на местном уровне по поводу переименования улицы или переноса памятника, и то, при согласии органов власти", - в свою очередь, заявил адвокат, бывший член Центризбиркома Вадим Прохоров.

Капиш ? Или да ти превеждам ? :laughing5:

преди 4 минути, miro20 написа:

Изключението потвърждава правилото драги :)  За Крим да не би да е имало всеросийское предложение и / или одобрение някакво ?

Това за пенсионната реформа яко удари рейтинга на Путлер както знаеш. Имаше дори плахи опити за протести, смазани жестоко от властта.

Затова  тази тема за пенсиите сега малко я  олабиха.

Референдумите на практика са абсолютно забранени за въпроси касаещи компетентността на висшите органи на властта.

Малко подробности :

https://iz.ru/news/422218

http://rusnarod.org/index.php%3Foption%3Dcom_content%26task%3Dview%26id%3D612

Капиш ? Или да ти превеждам ? :laughing5:

Ахам, с цитиране на поредните либерастчета дето се отчитата в посолството ан САЩ в Москва нали ;) Такива фейкометци запази за себе си , мисля че много пъти съм ти казвал че не минават :)))

А я да видим какво реално закона казва ..Да ти го превеждам или ти е ясно ;)  Компренде ?  :))))))

Условия проведения

Референдум не может быть назначен одновременно с федеральными выборами, во время чрезвычайного или военного положения, а также в последний год полномочий действующего президента РФ или Государственной думы.

Предполагается, что ответ на вопрос, выносимый на обсуждение, должен быть только однозначным - "да" или "нет".

Согласно российскому законодательству, на референдум не могут быть вынесены вопросы об изменении статуса субъектов РФ; о выборах и сроках полномочий президента и парламента; о кадровых вопросах в отношении госслужащих и федеральных органов власти; вопросы, касающиеся организаций или должностных лиц, назначаемых в соответствии с международными договорами РФ; о принятии чрезвычайных мер по обеспечению здоровья и безопасности населения; отнесенные конституцией к исключительной компетенции федеральных органов госвласти.

току-що, Sinbad_ написа:

Согласно российскому законодательству, на референдум не могут быть вынесены вопросы об изменении статуса субъектов РФ;

Благодаря ! Точка.

:)

Пак се оказах прав.

преди 4 минути, miro20 написа:

Благодаря ! Точка.

:)

Пак се оказах прав.

Прав си ако не си седнал само :))))

така че смешко, за пореден път напъните ти не минават.. свободно поправи се, а ако искаш почеши и коня в същата поза :)))

П.С А да , като говориш за смазани някакви протести относно пенсиооната реформа, и то жестоко, може би ще ни дадеш видео за да сравним как се смазва жестоко поротест в тиранична РФ, и как се смазва демократично в ЕС и САЩ ( свеж пример имаме при това, Франция ) .. така де, да си уясним ние невежите какво е жестоко смазване и кое не е :)))))  А , и още нещо, мое да сравним и смазването на протест от диктатора Янукович , със смазване от демократа Парасенко ако искаш :))

Приятелю :) Наврях ти го в прав текст и то от твой цитат. - Не може да има референдум за промяна във  статута на субекти в руската федерация ! Не може да има референдум за присъединяване или отцепване на субекти на федерацията !

Това е :)

За пенсионерите е отделна тема, мисля бях цитирал , но и сам можеш да си намериш кадри от протестите.

преди 17 минути, miro20 написа:

Приятелю :) Наврях ти го в прав текст и то от твой цитат. - Не може да има референдум за промяна във  статута на субекти в руската федерация ! Не може да има референдум за присъединяване или отцепване на субекти на федерацията !

Това е :)

За пенсионерите е отделна тема, мисля бях цитирал , но и сам можеш да си намериш кадри от протестите.

Наврял си се сам в своя си ..с извинение п...к само..  Справка, увеличеното червничко цитирано , по точно два твои цитата по горе , от които ясно става че :

1- Путин бил забранил референдумите

2- В Рф референдумите са забранени

... Отделно по преден цитат с пълния нонсенс как понеже в Рф било забранен въпрос по отделения, в контекста на Кримския такъв, когато още Крим не беше дори субект на РФ :)))  

Така, а сега понеже знам колко малък ти е багажа да поясня като за дебили, както казва и оня кмет ли беше общински съветник ли, цитиран от Руското посолство . Когато приказваш врели некипели се вглеждай малко в тъпизмите които ръсиш .. Отделно с опитите за плюене и цитиране на разни руски дебили сороспийки като теб самия не доказваш нищо, а само си утежняваш ситуацията.. Скачането от тема на тема,и подменянето на предмета на разговор  с друг , в опит да се оттървеш от прежните си глупости също не помага.. И така нататък много неща..

П.С Дето се вика, то от толкова напъни да се закрепят лъжите и опорнит точки и става мешаница нали драги ми смехурко  :)) И още по смешен си с уж навирания :))) 

преди 35 минути, Sinbad_ написа:

Отделно с опитите за плюене и цитиране на разни руски дебили сороспийки като теб самия не доказваш нищо, а само си утежняваш ситуацията..

Цитирам теб :)

Ама гърчи се....

преди 35 минути, Sinbad_ написа:

. Скачането от тема на тема,и подменянето на предмета на разговор  с друг , в опит да се оттървеш от прежните си глупости също не помага.. И така нататък много неща..

О не. Напротив. Именно че ти го навирам прако и отново и отново по темата. НЯма как в Крим да има референдум. По никой закон.

https://www.mediapool.bg/ruskata-duma-otne-pravoto-na-grazhdanite-za-referendumi-news132760.html

Нито по украинския, нито по руския.  А Крим стана руски МЕСЕЦ ПРЕДИ проведения /за парлама/ псевдореферендум за присъединяване.

Превзет  не според мен, а по признанията на самия Путлер , който описа почасово военната операция по превземането му.

преди 42 минути, Sinbad_ написа:

Така, а сега понеже знам колко малък ти е багажа да поясня като за дебили,

Личи си . Прекрасно си личи твоя умствен багаж :)

Пак ли се изложи, миро истината? И лъжата ти за референдума бе разкрита...

Изпратено от моят LYA-L29 с помощта на Tapatalk

Напротив. Набих на поредния многознайко малко инфо за референдумите  :)

На теб например какво не ти е ясно ? 

преди 41 минути, miro20 написа:

Напротив. Набих на поредния многознайко малко инфо за референдумите  :)

На теб например какво не ти е ясно ? 

ъъъ.. моля, я пак :))

Какво си набил :)) Май не ти мина пак поредната лъжа за Крим и РФ  и поредните изопачавания .. 

Троле сорсоиден, набий си в тиквата ти, че рефереднумите в РФ са разрешени и определени от конституцията им.. Кое как кога и защо ... Ти също така може да твърдиш че и в Бг не са разрешени , или във Франция, както и в САЩ по същата логика .. :D  :D ....

А и колко пъти ти се повтаря че когато даваш доакзателства, не пускай линкчета със статийки където само общи приказки приказват, като последния ти напън с медиапулския линк :)) Където накратко само се съобщава че имало поправки в конституцията на РФ относно референдумите.. И това се дава за доказателство че референдумите били забранени хахаха.. нерде Ямбул нерде Стамбул, нерде на трола дебелия задник извъртян...

Та там в Крим референдумите   бяха разрешени  и нямаше  никакви ограничения за тях  ;)

Ето ти за сведение и конституцията на Крим още когато беше в Украина, преди да стане преврата бандеровския платен от запада ( курабийки, курабийки за 5 милиарда долара и хохълоскакачи на мейданите под диригентсвото на ЦРУшниковци  :))) )

https://zakon.rada.gov.ua/krym/show/rb239k002-98

Ето и закона от 1991 приет след референдум за възстановяване автономните права на Крим, написан на твоето любимо мове ;) 

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/712-12  .. където най ясно се казва че на територията на Крим най висши са държавните органи на Крим , и връщането на статуса му още отпреди разпада на СССР ..

А самата им конституция от 98-ма на Крим казва:

РАЗДЕЛ II 
ПОЛНОМОЧИЯ АВТОНОМНОЙ РЕСПУБЛИКИ КРЫМ

ГЛАВА 5. 
Основные полномочия Автономной Республики Крым

Статья 18. 
Полномочия Автономной Республики Крым

7) назначение и проведение республиканских (местных) референдумов по вопросам, отнесенным к ведению Автономной Республики Крым;

А ето и последните напъни на Парасенко и сие по законов начин, късно след събитията, да променят Укропската конституция, така че тя да не дава ни най малък шанс на Крим законно да иска отделяне.. Е да, ама късно либе за китка, сетили са се бандерюгите да се побарат :))))

https://www.rbc.ru/society/28/06/2018/5b34c2379a79475c7c35bc6a

Президент Украины Петр Порошенко заявил о намерении в ближайшее время обратиться в Раду с просьбой внести поправки в Конституцию страны, сообщает телеканал «112 Украина» и газета «Украинская правда».

По его словам, одна из них должна закрепить позицию Киева в отношении статуса Крыма в основном законе страны. «Еще одни важные изменения в Конституцию — это отражение в Конституции Крыма», — сказал Порошенко.

Подробнее на РБК:
https://www.rbc.ru/society/28/06/2018/5b34c2379a79475c7c35bc6a

И това 2018 -та :))))))))))) Тоя наистина не е добре с тиквата, както и скакачите мейдановци :)))

преди 1 час, Sinbad_ написа:

Троле сорсоиден, набий си в тиквата ти, че рефереднумите в РФ са разрешени и определени от конституцията им.

Отново ще цитирам теб :

преди 20 часа, Sinbad_ написа:

Согласно российскому законодательству, на референдум не могут быть вынесены вопросы об изменении статуса субъектов РФ

Не може да има  референдум за или отделяне на субекти от/към федерацията.

Точка. Ако ще спориш сам със себе си и ще се псуваш.. няма проблем :)

Гърчи се

Относно дали е имало правно основание по уркаинските закони към 2014 г , отново гредъ  :

Цитат

согласно ст. 135 Конституции Украины, Основной закон автономии принимает ВР АРК, а затем он подлежит утверждению Верховной Радой Украины. “Ни в одном случае Конституция Крыма не может быть предметом местного референдума”

Така че единствено което имаме след военното превземане на КРим, това е рашистко военно положение, и проведен след месец фиктивен референдум под дулата на маскираните тежковъоръжени уроди с георгиевски лентички.

А решението за присъединяване към РФ е взето както не аз казвам, а както казва лидера, военния министър на терористите от ЛДНР - "сгоняли депутатов в парламент " за да гласуват.

т.е. събрани от военните и натикани като скотове в местния парламент докато приемат декларация за присъединяване към РФ .

Заповядай  , гледай .

Хахахах, цитирал ме бил :))))   

Абе трололипид, Конституцията на РФ важи за нейните си субекти, тя не важи за субекти извън нейната сфера на влияние .. Все едно хамерикосите да решат че законите на щата Фашингтон например важат за Укропия, е да ама не... В момента на референдума в Крим, той още не беше субект на РФ за да важат тези правила за нея..Сега вече когато е във РФ , вече важат. При това приемането на новия субект крим, в РФ беше извършено на грандиозно тържество, от което всичко хохълобандер още се гърчи в несвяст :)))) .. Така че колкото пак да се гърчиш и въртиш дебелия задник и ти, не променяш нещата и фактите... Можеш да ме цитираш колкото си искаш, само че да изменяш смисъла на казаното от мен няма да ти се удаде  :nono:

И да гледам Гиркин за 100 път, също не изменя нещата .,..това със събирането на депутатите вече сме го обсъждали ..и това също не променя фактите -Крим е руски ,факт ;)   , този факт е избран от населението на Крим- факт ;)  Депутатите на Крим гласували за провеждане на референдума събрани от опълченците - факт  :P  Руски ЧВК и подразделения в Крим в помощ на опълченците и населението- факт ( и точно този факт дава на населението това спокойствие да гласуват по чиста съвест без да се притесняват че хохълобандеровците и превратаджиите, свалили законната власт в Украйна , подкрепени от запада , ще почнат да избиват хора както в Одеса и на други места ...

Единствения ФАКТ е военното превземане от рашистките военни и служби.

Всичко останало е театър за наивници и разбира се , планина от лъжи и фейк пропаганда  :)

преди 5 минути, miro20 написа:

Единствения ФАКТ е военното превземане от рашистките военни и служби.

Всичко останало е театър за наивници и разбира се , планина от лъжи и фейк пропаганда  :)

Гроздето киселее ли троле, киселее ли :)))))

Скачай , тръскай се, пени се ,може и да промениш фактите  след хиляди години :D

П.С А и в света нещата не вървят добре за сорсоидите май, отвсякъде недолюбвани, отвсякъде наритвани ( защо ли се пита в задачата ) , или греша :))))) Скоро и САЩ ще почнат сериозно да режат квитанциите на такива НПО-та , които реално сучат и от техния държавен бюджет.. питай Тръмп ако не вярваш ;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.