Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

А бе ,Вие, много сложни въпроси го питате наш Миро - той е отнякаде зад Алтай и нищо не разбира...

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 12 часа, glen написа:

достатъчно ли е да мразя чичко Путин за да съм истински Българин,в смисъл може ли без да съм гей,джендър,соросоид?какво е определението за антибългарин?

Да съм споменавал въобще Путлер или руснаци  при коментара ми за антибългарите , харесали простотията която цитирах ??

преди 12 часа, attj написа:

А бе ,Вие, много сложни въпроси го питате наш Миро - той е отнякаде зад Алтай и нищо не разбира...

Не. от елементарни хора, елементарни въпроси . Включвам и твоите  мнения тук  :)

Като цитираш уикипедии за българите , да бе цитирала и от какъв прозиход са  московците ? - от угро-фински.  :)

Ако още не ти е ясно, българите имаме много  общо с народите като украинците и региона около тях, също и с траките с които сме се слели.И които украинци са истинската "Киевская Русь"  и корен на православието , за разлика от московията и сегашния сатрап Путлер, пращащ мюсюлмани уахабити кадировци да колят православни братя украинци.

В този смисъл може да си припомним пророчествата и на Ванга към кого  трябва да се обърнем  ,ако имаш желание  .

Глупако, чеченците ненавиждат уахабизма и именно Кадиров активно работи срещу тази зараза. О, непросветени.

Сега остава Миро от Алтай да ни обясни и европроизхода на бандеровския Майдан....

преди 4 часа, miro20 написа:

коментара ми за антибългарите

добре де,според тебе кои са антибългарите?след като не са руснаците и чичко Путин тогава кои?евреите,ес,нато-кои?

Ама защо му задавате трудни въпроси на Миро?  Той още е някъде из Казахстан при прабългарските си корени....

преди 7 часа, Тoни написа:

Глупако, чеченците ненавиждат уахабизма и именно Кадиров активно работи срещу тази зараза. О, непросветени.

"умнико", ФАКТ  е  че Путлер прати исламистите да колят православни украинци . Прегледай клипчетата с кадировците главорези по назад. Или искаш с удоволствие да ти ги навра отново ? :)

преди 6 часа, glen написа:

добре де,според тебе кои са антибългарите?след като не са руснаците и чичко Путин тогава кои?евреите,ес,нато-кои?

Цитирал съм ясно и конкретно . Който "лайква" и харесва простотиите за кърджали и турското население там, това са антибългари.

Други въпроси ?

преди 1 час, attj написа:

Ама защо му задавате трудни въпроси на Миро?  Той още е някъде из Казахстан при прабългарските си корени....

Напротив. Много се кефя на такива "трудни " въпроси за първокласници тролченца. :)

И не, не съм в Казахстан, а по скоро в тракийско-българската зона .

Това са ми корените, с това се гордея.

За разлика от московитите, които освен че са угро-фини, ами и си мислят че кирилицата им я е дал Ленин :laughing5:

В украинския парламент внесоха законопроект за обявяване на война на Русия

Мръсни бандеровци! :mad:

Готови са да подпалят война, само и само тъпият Порошенко да остане на власт.

преди 2 часа, Мойра написа:

В украинския парламент внесоха законопроект за обявяване на война на Русия

Мръсни бандеровци! :mad:

Готови са да подпалят война, само и само тъпият Порошенко да остане на власт.

Малко пояснения

Депутат от партия УКРОП, която на изборите е с 5.7 %

Все едно изцепките на нашия псевдоанционалист  Сидерович :)   / въпреки че е рашистка подлога, но това е друга тема/

Цитат

В Верховную раду внесен проект обращения к президенту страны Петру Порошенко с призывом разорвать дипломатические отношения с Москвой и объявить России войну. Автором законопроекта стал внефракционный депутат Виталий Куприй. Точный текст инициативы не приводится. Украинский парламент уже не в первый раз рассматривает подобные предложения, однако ранее при обсуждении они не набирали необходимого количества голосов.

https://www.gazeta.ru/politics/2018/12/21_a_12103663.shtml

"мантрата" Порошенко да остане на власт отдавна не върви .

Украинците ще си изберат още няколко президента, но ФАКТА на рашистка агресия с несменяемия им сатрап , спрямо Украйна ще си остане ФАКТ.

Колкото и да се самозалъгвате с правоъгълна пропаганда :)

Всъщност идеите на депутата с по малко от 6 % на изборите  имат пълна логика.

Все едно , драга ми Мойра ,  при анексия и отцепен  Кърджали и региона от маскиран необозначен турски аскер, и след няколко сотици хиляди избити в резултат на  операции на турски аскер в Разград, Исперих и др области  които са обявили НОВООСМАНИЯ  , някой патриот да предложи обявяване на война на Турция.

Ти пак ли ще ревеш "Как може така !  мръсен български боклук" ???

Аз няма да ти предлагам отговор на тази ситуация, но ще се радвам ти да си дадеш на себе си такъв

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

на 20.12.2018 г. в 20:27, miro20 написа:

И не, не съм в Казахстан, а по скоро в тракийско-българската зона .

Това са ми корените, с това се гордея.

С какво се гордееш???  Можеш ли да изчислиш броя на своите прабаби и прадядовци живяли преди около 1300 години - тогава още е нямало тракийско-българска зона.   Свят ще ти се завие заради множеството твои предшественици- ако въобще можеш да смяташ.  Всички са ти кръвни роднини по права линия.   Колко от тях са от района на Киев?      Заради тях ли сега си майдановски бандеровец?   

Аз не мога , но генетиката не лъже  :) :)

Абе троловете във фабриката на рашистите там, не ви ли учат на обща култура малко ???

преди 2 минути, attj написа:

Всички са ти кръвни роднини по права линия.

Аха.. ти ги изчисли ... :laughing5:

преди 3 минути, attj написа:

Заради тях ли сега си майдановски бандеровец?   

Не заради тях. И не съм никакъв "бандеровец " :) :)

А коментирам заради рашистките фейкове, заради масираната фейк-пропаганда, па дори заради такива тролове като теб.

Впечатлен съм , наистина !

Аз дори не симпатизирам толкова на украинците /въпреки че наистина ми станаха симпатични като постоянно бития брат /   колкото съм  възмутен от ежедневните, повтарям ЕЖЕДНЕВНИТЕ информационни фейкове  на рашистката пропаганда.

Дори ви предлагам на теб - тролката , пишеща с няколко ник-а , която дори признавам за чест че е тук , като представител на "руската фабрика за ттролове" , да  изключим   за момент самата Украйна, и да дадете отговор на толкова простичък въпрос

- Защо тиражиртате  толкова огромен обем на лъжи и дезинформация ? И то дори такива , които и първокласник може да види че са ЛЪЖИ ???

Заплащането заслужава ли си спрямо  компромиса със съвестта ??

С бандеровски идиоти е невъзможен компромис.   Защо те разрушиха Донбас?   Нима това е лъжа?   Какъв е този техен нацизъм в 21-ви век?   Подобни очевадни истини само шматките не ги виждат.

преди 13 минути, attj написа:

С бандеровски идиоти е невъзможен компромис.   Защо те разрушиха Донбас?   Нима това е лъжа?   Какъв е този техен нацизъм в 21-ви век?   Подобни очевадни истини само шматките не ги виждат.

бла бла... клишета... Не се ли усещаш че си като автоматизиран зациклил робот като ... Алиса разговаривает с собой " :)

А кой е разрушил Донбас питаш ? Много просто ... Първо - не е цял Донбас, а е само онази малка окупирана от рашистктие войски, част от Донбас.

Само там има разрушения, терор, безправие, бандитизъм.

На останалата част от Донбас, която е свободна от рашистки окупанти, както и в цяла Украйна , го няма това.

:)

преди 18 минути, miro20 написа:

бла бла... клишета... 

В Украйна нямало  разрушения, терор, безправие, бандитизъм.

Философ дървен си ти, все лъжеш ,пък не можеш сам да си пресметнеш прабабитe и прадядовците - значи си и малограмотен.   

Цитат

"И в това няма нищо странно, защото става дума за естествени връзки. И тези естествени връзки все някога ще надделеят. Но докато в киевските коридори на властта има русофоби, които пренебрегват интересите на собствения си народ, тази ненормална ситуация ще продължава“, посочи Путин.

Много добре казано. (Не, Миро, не ме интересува "мнението" ти, лоботомизиран господинчо!) Тия бандеровци са по-зле дори от такива мижитурки като Плевнелиев, Ал. Йорданов и твоя милост! Няма да им трепне окото да обявят война на Русия. Но то тия дето го правят това не са и никакви руснаци, а очевидно не са и братя... а най-вероятно една криптоеврейска клика - Валцман, Гройсман, Турчинов, Саакашвили... що за имена? И там им натресоха едни безродници, които да изпълнят най-безсрамно поръчката...

original.jpg

Почвам да се замислям и тия нашите колко са българи, щото кръвта вода не става...

преди 10 часа, attj написа:

Философ дървен си ти, все лъжеш ,пък не можеш сам да си пресметнеш прабабитe и прадядовците - значи си и малограмотен.   

Да де, ама една лъжа не можеш да ми цитираш . Що така ?

И хайде  да видим кой какво знае и кой е малограмотен ?

https://www.balkans.kp.ru/daily/26654.4/3674515/

:) :)

Цитат

Исследование дало сенсационные результаты: выяснилось, что современные россияне являются коренными русскими только на 16,2 процентов! Мы унаследовали фрагменты генома в общей сложности 36 этнических групп (см. графику). Наибольший вклад в наш генетический багаж внесли украинцы и белорусы (19,2 %), финны (13,1 %) и венгры (6,3 %). Как же теперь строить русский мир, когда русского в нас кот наплакал?

преди 7 часа, Lumberman написа:

Но то тия дето го правят това не са и никакви руснаци, а очевидно не са и братя... а най-вероятно една криптоеврейска клика - Валцман, Гройсман, Турчинов, Саакашвили... що за имена?

За домашно :

http://www.gumilev-center.ru/lico-russkojj-nacionalnosti/

Цитат

В итоге многие века друг другу противостояли две Руси – славянская ВКЛ и финская Московии. Это объясняет и тот вопиющий факт, что Московия НИКОГДА за время пребывания в Орде не изъявила желания вернуться в Русь, обрести свободу от татар, войти в состав ВКЛ. А ее захват Новгорода был вызван именно переговорами Новгорода о вхождении в состав ВКЛ. Эта русофобия Москвы и ее «мазохизм» («ордынское иго лучше ВКЛ») могут объясняться только этническими различиями с исконной Русью и этнической близостью к народам Орды. Именно этой генетической разницей со славянами объясняется неприятие Московией европейского образа жизни, ненависть к ВКЛ и полякам (то есть вообще к славянам), огромная любовь к Востоку и азиатским традициям. анные исследования российских ученых обязательно должны отразиться и в пересмотре историками своих концепций. В том числе давно нужно внести в историческую науку тот факт, что была не одна Русь, а две совершенно разных: Русь славянская – и Русь финская.

.........

Все топовые общерусские фамилии имеют болгарские окончания на -ов (-ев), плюс несколько фамилий на –ин (Ильин, Кузьмин и др.). И нет в числе 250 топовых ни одной фамилии «восточных славян» (белорусов и украинцев) на –ий, -ич, -ко. Хотя в Беларуси самыми распространенными являются фамилии на –ий и –ич, а в Украине – на –ко. Это тоже показывает глубокие различия между «восточными славянами», ибо белорусские фамилии на –ий и –ич равно самые распространенные в Польше – а вовсе не в России. Болгарские окончания 250 самых массовых русских фамилий указывают на то, что фамилии давались священниками Киевской Руси, распространявшими в Московии православие среди ее финнов, потому эти фамилии болгарские, от святых книг, а не от живого славянского языка, которого у финнов Московии как раз и не было.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Цитат

"Сред украинските моряци има и момче с българско потекло, за което повечето български медии мълчат, както и властимащите... Написали сме имената на моряците на корабчетата. Заради нашето момче сме сложили и българския байрак на елхата... Възмутени сме от факта, че елхата подарена от Русия е поставена пред тази църква. За повечето българи това е свято място. През 1925 г. комунистите са организирали взривяване на църквата. Повече от 136 човека са загинали. Повече от 500 са ранени. Някои от тях също са умрели по-късно."

От няколко дни

недоволството в социалните мрежи

срещу подаръка на руското правителство е изключително голям. Софиянци го определят като данайски дар и гавра с българските традиции. Скандално според тях е и мястото. Преди близо 100 години храмът е взривен от терористи комунисти по нареждане на съветските болшевики. Над 250 са жертвите и ранните от атентата българи.

Жестът на Макаров пък се приема като изключително недипломатичен, тъй като поне от 30 години българите  украсяват коледно, а не новогодишно дърво и очакват Дядо Коледа, а не измисления от болшевиките Дядо Мраз. Критиките не са спестени и на фейсбук страницата на руското посолство, което си прави пошъл пиар с новогодишната елха.

Милен Максимов е написал по този повод: „Роби и руски крепостни се радват на колониален подарък за Задунайската губерния, направен от Москва - врагът на обединена Европа. Срам за наследниците на Захари Стоянов и Димитър Петков. Те двамата щяха добре да би ви наредят, ако бяха живи”.

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/balgari-i-ukraintsi-na-protest-pred-novogodishnata-elha-na-poslanik-makarov-video?fbclid=IwAR1aW-Y8KlOIPaRewRJYwhF7UO6U2oIzq4TjSj3GdCpKox2mO5-2ih4XfmA

Браво  !

Десет човека вандалстват в центъра на София. Браво! Уникален протест.

Пък и усмихнати. Тия са много щастливи. :)

protest_elha_makarov3.jpg

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

Кажи какви внушения се опитваш да правиш с подобен нескопосан фотошоп, че ми е интересно. Като какво ни го представяш? Или просто показваш, че си един разпространител на фалшификати и безсмислици?

Петолъчките бре . Не е ли забавно ? Колко можеш да преброиш ?

:)

А "внушението" отдавна е направено. От тези които са ни подарили тази "хибридна елха" :)

Още по ироничното е че е сложена пред църквата  , която същите тези наследници на идеолози, взривиха 1925 г.

Това ако не е хибридна провокация, какво е  ?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.