Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Видно е как се гласува след скандалния случай край Керч   https://fakti.bg/collision/810-koi-predizvika-krizata-v-kerch

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 29 минути, attj написа:

Видно е как се гласува след скандалния случай край Керч   https://fakti.bg/collision/810-koi-predizvika-krizata-v-kerch

Това е нагласено!

Шефът на украинските военноморски сили: Турция трябва да затвори Босфора за руски кораби

Наглеци! :mad:

Турция няма да го направи, независимо, че е член на НАТО.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Защо да е нагласено - аз гласувах в полза на преценката на Путин.    Газопроводът турски поток ще отнеме от украинския транзит на руски природен газ за Европа - Турция има свои интереси, които са противоположни на украинските...  Време е бандеровците да спрат с глупостите си и да се съсредоточат над това как да бъде омиротворена източна Украйна.

преди 5 часа, attj написа:

Нямат права!!!  Крим е в Руската Федерация и това променя ситуацията - стигна се до правен сблъсък, тъй като Русия сега се оказа във владение и на двата бряга на Керченския проток. Сега протокът вече не е международен и за него не се отнасят правилата на преминаване на чуждестранни съдове. Затова руската брегова охрана е в правото си да спира всякакви съмнителни преминаващи.  Склонността на бандеровците към терористични действия е причина за това.    

А украинските пристанища ? Договора с РФ за взаимно и равноправно ползване , включително и за военни кораби, никой не е отменял.

Босфора също е турски от двете  страни. И те ли да обявят Черно море за турско ?

Що за малоумие.

преди 9 часа, Anne написа:

Кой да ги избеси? Путин се държи твърде меко,  вместо да постъпи като Сталин! Писна ми от нацисти, бе! Мислех ги за мъртви,  но се оказва,  че са предали злобата и омразата си на децата и внуците! Тия трябва да бъдат изтребени до крак! Това не са хора! Тия изгориха живи невинни в Одеса и още няма правосъдие!

От мен да зависи, ще обявя война на тъпата смотана държава, само фосфор и напалм за тъпия Киев! И ще им взема източната част и я даваом на Русия! Прочиствам Одеса от чужденци и обесвам виновните за изгорените живи на струни за пиано на централния площад в Одеса!

Писна ми от полухора бе!:angry22:

В такива моменти се усеща липсата на Сталин! Той не си поплюваше с тези!

На тебоще от преди много време ти показвах къде са фашистите и нацисти. И те са повече в РФ , не в Украйна

http://by24.org/2016/02/01/russian_nazi_are_counted/

Още :

И още

https://ru.euronews.com/2018/11/04/nationalist-russian-march-moscow

току-що, Мойра написа:

На Меркел отдавна ѝ е време да се оттегли.

Може, но не и за това че Путлер е агресор. Това си е от ясно  по ясно. Нищо ново не казва.

Тръмп отмени срещата с Путин в Аржентина

Тръмп оказва натиск върху Русия, което не е на добро.

Да наредиш на президента на Русия какво да прави е обида!

A, няма страшно. Тръмп просто няма друг избор, защото ще го обвинят в САщ, че подкрепя "агресорът", който го назначи в Белия дом.  ;d

Забележи обаче, че реакцията му малко позакъсня. Преди имаше синхрон между окраина и САЩ и ако инцидентът беше по времето на предишната администрация, щеше на секундата да има вой на умряло отвъд океана. Сега го правят от кумпва срама. Демек Порошенко е солист. ;d

За меркел мога да кажа само:

Цитат

За Европа е от значение Украйна да запази ролята си на газов транзитьор и след като влезе в експлоатация тръбопроводът "Северен поток-2", посочи пред форума федералната канцлерка.

Връзват си гащите, пък окрайна да се опарвят. Иначе са с тях. 

Редактирано от Тoни (преглед на промените)

преди 10 часа, Мойра написа:

Ангела Меркел нарече Путин "агресор"

На Меркел отдавна ѝ е време да се оттегли.

За гилотината е, за това, което направи с напълването на Европа с нелегална измет и терористи! :angry22: За съжаление и тя ще се измъкне като баща си!:angry22:

преди 3 часа, Мойра написа:

Западняците много ги бива да целят едно, а да правят съвсем друго, все някак прикрити, потайни, неискрени. То не са провокации, операции под чужд флаг, атентати, и т.н. Но аз като гледам интервюта с бивши служители на ЦРУ какви неща говорят, признават в прав текст, все едно са вършили някаква работа като миене на чинии или метени на улици, а те са били отговорни за съдбите на хиляди и милиони хора по света... постигайки си целите. Думата ми е, че и тогава, и сега машината работи и не влага особени сантименти. А това доколко Тръмп е против естаблишмънта засега не се вижда. А като му гледаме и окултните символи в пищния палат на небостъргача, човекът не е момче от село станало милиардер от продажба на ябълки. И това, че изглежда малко палячо, не означава, че не може да се контролира / да го контролират. Е, не е като наш Роско, ама друг като него няма!

преди 4 часа, Мойра написа:

Какво му е "Разумното" . То е смешно вече.

На Путлер "всички други са му срали в гащите". Перефразирам поговорката.

То не бе Порошенко си прави предизборен пи-ар, сега Тръмп си замазвал собствени проблеми...  :)

Относно инцидента  :

мн добър коментар

Цитат

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в Стара Загора, предаде БГНЕС.

Затова се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо. Затова и обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне. Всички страни трябва да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници, добави Радев.

изт.

В изказването си Радев ясно посочва кой и защо стои в основата на конфликта.

преди 53 минути, Мойра написа:

В изказването си Радев ясно посочва кой и защо стои в основата на конфликта.

Ей, браво на президента, вече се бях отчаяла, че като пронатовски настроен, ще е на страната на престъпниците в Украйна.

Някакви новини от Украйна има ли?

преди 2 часа, Anne написа:

Ей, браво на президента, вече се бях отчаяла, че като пронатовски настроен, ще е на страната на престъпниците в Украйна.

Радев преди всичко е българин, президент на България, а чак след това генерал от НАТО и е нормално първо да защити интересите на страната и народа си.

Позицията на Орбан е съвсем различна.

Всеки с разбиранията си.

преди 5 часа, Anne написа:

Някакви новини от Украйна има ли?

преди 2 часа, Мойра написа:

Радев преди всичко е българин, президент на България, а чак след това генерал от НАТО и е нормално първо да защити интересите на страната и народа си.

Позицията на Орбан е съвсем различна.

Всеки с разбиранията си.

Anne, то си е за отчаяние. Защо, ще видиш по-долу.

Извинявай, Мойра, винаги съм бил съгласен с теб, може би преди и след това е говорил нещо друго, но ето заради какво хората не са съгласни (по-долу). Вярно, че орбан е далеч по-краен, но нашия се пишеше приятел на Русия. Къде отиде сега ... Пак повтарям - жалко, но истината е това.

На който не му се гледа:

„Призоваваме за сдържаност, за разум, за деескалация чрез диалог, без употреба на сила, за гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, за незабавно връщане и освобождаване на корабите от страна на Руската федерация. За нас като страни от този регион е много важно да не допуснем по-нататъшна ескалация”.

Това е казал румен радев на пресконференцията след посещението на полския гном, следва и видео ... съмнение няма.

Това е всичко, приятели. Този вече не е моят президент.

Редактирано от crazy katon
Допълнение (преглед на промените)

на 29.11.2018 г. в 16:59, miro20 написа:

Може, но не и за това че Путлер е агресор. Това си е от ясно  по ясно. Нищо ново не казва.

На един от плавателните съдове е открит и документ, който свидетелства, че акцията на украинските кораби е планирана с основната цел да се осъществи преход от Одеса до Бердянск “по таен начин”, “съсредоточавайки основно внимание върху обезпечаване на тайния характер на подхода към Керченско-Еникалския канал и преминаването през него”.   Освен обикновен папагал - нищо друго не става от теб...Бреговата охрана пази и този канал и те действат без да питат президента си.  После на идиотите.... пак Путин и Русия за всичко са им виновни...

преди 2 часа, crazy katon написа:

Извинявай, Мойра, винаги съм бил съгласен с теб, може би преди и след това е говорил нещо друго, но ето заради какво хората не са съгласни (по-долу). Вярно, че орбан е далеч по-краен, но нашия се пишеше приятел на Русия. Къде отиде сега ... Пак повтарям - жалко, но истината е това.

На който не му се гледа:

„Призоваваме за сдържаност, за разум, за деескалация чрез диалог, без употреба на сила, за гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, за незабавно връщане и освобождаване на корабите от страна на Руската федерация. За нас като страни от този регион е много важно да не допуснем по-нататъшна ескалация”.

Това е казал румен радев на пресконференцията след посещението на полския гном, следва и видео ... съмнение няма.

Няма да те убеждавам, колко идеален човек и президент е Радев.

Ти си изградил собствено мнение въз основа на наблюденията си, което мнение уважавам.

Ще се опитам да ти обясня, как аз съм изградила своето мнение, което не се припокрива с твоето.

В политиката не бива да се отива в крайности, което никак не е лесно и ако на един политик му липсва гъвкавост, то той би трябвало да се откаже да се занимава с политика.

*Пример за лош политик е Валери Симеонов.

Това, че Радев и Дуда са били на едно мнение, че украинските войници трябва да бъдат освободени веднага, а корабите върнати, няма нищо лошо.

Изразявайки това мнение, Радев не призовава към силова намеса в конфликта, както направиха други държави.

Той е за това, конфликта да бъде преодолян чрез диалог, а не чрез санкции и прилагане на сила.

На всички е известно, че провокацията от страна на Украйна беше умишлена и предварително планирана за да може Украйна, в ролята си на жертва да извлече някакви ползи, а Порошенко да спечели отново президентските избори.

Радев ясно изразява позицията си относно конфликта тук:

Цитат

Рискът от ескалация на конфликта между Русия и Украйна е реален, но Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции. Затова е важно да разберем, че ние нямаме интерес от милитаризация на Черно море, което пряко ще рефлектира върху България. Това заяви президентът Румен Радев в Стара Загора, предаде БГНЕС. 

Затова се надявам този конфликт да приключи възможно най-бързо. Затова и обикновени моряци не трябва да плащат цената на политическото противопоставяне. Всички страни трябва да се придържат към нормите на международното право и да не нарушават законните граници, добави Радев.

изт.

В това си изказване Радев посочва кой и защо стои в основата на конфликта, но не оттегля искането си за незабавно освобождаване на войниците и корабите, тъй като това е начинът конфликтът да бъде потушен възможно най-бързо, преди да е навредил на България, която е най-застрашена.

Радев освен че е достоен български президент е и добър политик.

Това е мнението ми.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 4 минути, Мойра написа:

Това, че Радев и Дуда са били на едно мнение, че украинските войници трябва да бъдат освободени веднага, а корабите върнати, няма нищо лошо.

Има и то много лошо. Ако някой чужденец наруши законите на дадена държава, какво правят с него - съдят го. Още повече, ако е нарушил държавна граница и то въоръжен. Това правят и руснаците - съдят нарушителите.

преди 8 минути, Мойра написа:

В това си изказване Радев посочва кой и защо стои в основата на конфликта, но не оттегля искането си за незабавно освобождаване на войниците и корабите, тъй като това е начинът конфликтът да бъде потушен възможно най-бързо, преди да е навредил на България, която е най-застрашена.

Радев освен че е достоен български президент е и добър политик.

Това е мнението ми

Уважавам мнението ти и се надявам да си права. Все пак аз бях един от милионите българи, които искрено се радваха, когато той стана президент и наказа герберастката проказа. Но продължавам да смятам, че това негово изказване е грешка, макар да мисля,  че беше по-скоро жест към безмозъчния поляк.

преди 2 минути, crazy katon написа:

Има и то много лошо. Ако някой чужденец наруши законите на дадена държава, какво правят с него - съдят го. Още повече, ако е нарушил държавна граница и то въоръжен. Това правят и руснаците - съдят нарушителите.

Уважавам мнението ти и се надявам да си права. Все пак аз бях един от милионите българи, които искрено се радваха, когато той стана президент и наказа герберастката проказа. Но продължавам да смятам, че това негово изказване е грешка, макар да мисля,  че беше по-скоро жест към безмозъчния поляк.

Трябва да съдят инициаторите на провокацията и тези, по чиято заповед са действали войниците и вярвам, че ще го направят.

Има събрани достатъчно доказателства благодарение на показанията на войниците.

Не мога да кажа със сигурност дали Радев е направил жест, но съм сигурна, че политика без жестове не е политика.

преди 34 минути, crazy katon написа:

Какво са нарушили ? Договора за взаимно ползване на Азовско  море ли ? Не. руснаците го нарушиха.

Виждам че нищо не гледате от опроверженията на вашата рашистка пропаганда.

А те са от самите тях. По данни не на украинците, а от ФСБ на руснаците , украинските  кораби са таранирани, обстрелвани "на месо" , абордажирани и в крайна сметка  задържани  не при нарушение на 12 мили брегова територия, а на 14 мили в международни води .

преди 54 минути, Мойра написа:

На всички е известно, че провокацията от страна на Украйна беше умишлена и предварително планирана за да може Украйна, в ролята си на жертва да извлече някакви ползи, а Порошенко да спечели отново президентските избори.

Тая тъпа  мантра колкото и пъти да я повтаряте, толкова по наивно смешна е :)

преди 9 часа, Мойра написа:

Европа в никакъв случай не трябва да става заложник на украинската вътрешна политика и амбиции.

Да, радев за пореден път се показа като "женски полов орган".

Когато бе с  поляка, каза едно, сега - друго . Както винаги . В темата за пРезидента съм визирал и цитирал една камара подобни негови изказвания, сравними с поведението на женски полов  орган" :)

ФАКТ.

Факт е защото не аз, а  ти , и другите си путинистки приятелчета, го цитирате.

преди 59 минути, Мойра написа:

но не оттегля искането си за незабавно освобождаване на войниците и корабите, тъй като това е начинът конфликтът да бъде потушен възможно най-бързо, преди да е навредил на България, която е най-застрашена.

Значи  да оттегли искането за осовбождаването ???? За освобождаването на  украинските моряци , в частност и такъв с български произход,  родом от селото на генерал Колев, да гният в Сибир ? Това ли е "начинът конфликта да бъде потушен" ??? Мойра, чуваш ли се, четеш ли се понякога какви ги бълваш ??

преди 3 часа, crazy katon написа:

Тоя отдавна не  е мой президент. Просто ти за пореден път осъзна че президента ни е "женски полов орган" .

Аз не споря на моята позиция ли трябва да е, или  да отговаря на твоите желания .... Проблема е че е говори едно , после друго .

В историята ни не сме имали по голяма "женски полов орган"  за пРезидент.

От любимата ви Унгария също съпричастност :

Цитат

"Позицията на Унгария е ясна, ние сме проукраинско правителство, така че ние стоим зад Украйна", обяви Орбан

Цитат

"Опитът да бъдем въздържани не е добродетел, а проблем. С края на СССР дойде краят на последната империя. Борбата на Украйна за независимост е последният процес за създаване на независими държави. Голяма част от хората у нас са жертва на митологените, че Украйна трябва да е част от Русия". Това заяви пред БНТ политологът Огнян Минчев.

"За Керченския проток има договореност. За конфликта е виновна Русия. Тя третира Азовско море като свое собствено езеро. Блокирането на Украйна за своето икономическо развитие е неправомерно. Трите украински военни съда са искали позволение да преминат през арката. Те не са отговорили на стрелбата. Ако това се беше случило, щяхме да видим положението с окупацията на Южна Осетия. Както Петро Порошенко, така и Владимир Путин може да се възползва, за да си вдигне рейтинга. Това обаче не трябва да ни връзва очите за истината", каза още Минчев. 

"След 2014 г. имаше руска стратегия за завладяване на Източна Украйна. Правителството взе смислена позиция. Притеснява ме изказването на президента ни Румен Радев за това, че не бива да ставаме заложници на вътрешнополитически процеси в Украйна. Ние можем да станем заложници на действия, които заобикалят международното право, защото ще бъдем следващите потърпевши. Никой не се състезава с това, каква позиция имаме към Русия, а за външен фактор, който ще влезе на наша територия и ще арестува морски съдове. Ако международната общност не подкрепи Украйна, следващите жертви на Москва може да е България", коментира Минчев.

https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ognyan-minchev-ako-mezhdunarodnata-obshtnost-ne-podkrepi-ukrayna-sledvashtite-zhertvi-na-rusiya-mozhe-da-sme-nie?fbclid=IwAR2VdEMtaSrd2Vi755hfH8pMehBmCrsyQw8oESihuqi8ex3JK6IaIh8M42c

Бях постнал по назад интервю с Макс, бесарабския бъгарин, но цялото видео  от 44 мин е по добре пояснено .

Да ви улесня, гледайте особенно след 32минута.

хехе :) В Киев не можели да създадат добри връзки със своите съседи , казал Путлер ?

Я ми кажете с кои съседи е приятел Путлер ? :laughing5:

А относно рейтинга... ех.. това определено е ваша постоянно тиражирана опорка.

Смешното е че ... украинците ще си го сменят и Порошенко , и правителството, и Радата си, докато в рФ Путлер и шайката му са несменяеми феодали. :)

И това с рашистката провокация  /поне за Украйна/ няма никакво значение.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.