Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

Вместо да си актуализират договорите -вижте тези в Киев какво сънуват  https://fakti.bg/world/409034-ukraina-shte-poiska-ot-rusia-14-miliarda-ako

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 4 часа, NIKISHARK написа:

Стига с тез постановки...много си плосък...

На моята тениска пише "Сам съм,други няма.."

Още не са ме обесили....

И няма разбира се, защото отдавна не сме османска империя.

Пробвай да се разходиш с тениска "Птин х..йло"  в Москва :D

Между другото, съм сигурен че в България освен сепаратистки знамена на непризнати терористи, можеш спокойно да сложиш и тениска "Бойко Тиквоч" и нищо няма да ти се случи .

Точно за тези разлики говоря.

Какво ли още ще ни преповтаря Миро?   Май още не е свършила войната между сивите му клетки...То бива папагалене...

Малеее... никъде не ги искат тия.. ама то кой ли иска предатели покрай себе си... тая държава не знам колко още ще съществува в този си вид.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7658970 

Но поне си вярват..

https://www.dnes.bg/eu/2019/09/15/zelenski-kategorichen-shte-se-borim-da-si-vyrnem-krim.422773 Ами да им пожелаем успех тогава. :D

преди 19 минути, Bai Kolio написа:

Малеее... никъде не ги искат тия.. ама то кой ли иска предатели покрай себе си... тая държава не знам колко още ще съществува в този си вид.

https://www.24chasa.bg/novini/article/7658970 

Е  не ги иска Унгария, заради старите фейкове за езика. Прочете ли накрая статията ? Искали да върнат изучаването на унгарски език.

Което е пълна лъжа. До миналата година  имаше региони където украински не се учеше въобще. Унгарски и др езици НЕ са забранени, а е въведено И изучаване на украински, като основен език.

Представи си Турция да иска изучаване в Кърджали САМО на турски ? Без официален български ?

Не става, нали ? Ето такава е и ситуацията в Украйна. Просто въведоха изучаване на държавния си език в тези региони, БЕЗ да забраняват допълнително регионалните , като унгарския.

преди 21 минути, Bai Kolio написа:

Но поне си вярват..

https://www.dnes.bg/eu/2019/09/15/zelenski-kategorichen-shte-se-borim-da-si-vyrnem-krim.422773 Ами да им пожелаем успех тогава. :D

Разбира се. Както всеки българин би си вярвал че Кърджали е българска земя, АКО някой новоосманлия реши да я присвоява и анексира с "аргументи" че там повечето са турскоговорящи, че някаква умряла империя като османската ни е владяла 500 г, и че заплатите и пенсиите в Турция са по високи.  И че ако се проведе референдум, 90 % ще са за присъединяване към Турция.

/Точна аналогия с "аргументите" на рашистите за Крим /

Не става, нали ?

Миро от години сънува антитерористична операция в Кърджали - правилно е да го игнорираме и да го оставим сам в сънищата си!

Миро ми напомня за Цуцка Цачева по време на президенстките избори.. същите глупости говореше и за морето.

Организирани групи американци и германци ходят да "отстрелват" мирно население

От Очевидец и свидетел  "опълчнец от ДНР"  по рашатв Звезда   :)  :laughing4:

A 5 годишно украинче било получило повиквателна за армията. Да, ама не...  :) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И кога някои хора ще отстрелят   Миро - та да спре да пише глупости?!

• 2 седмици по-късно...
преди 1 час, attj написа:

Топкрасавицата на Украйна не е бандеровка!   Браво   https://pogled.info/svetoven/mis-ukraina-2019-otkaza-da-govori-na-ukrainski-ezik.109178

„Никога не съм поставяла под съмнение нейната държавност, национална символика и държавен език, а също така винаги съм вярвала във върховенството на закона и демократичните свободи на своите съграждани. Затова официално заявявам, че всички съобщения за отказа ми да общувам на украински или руски език са абсолютна лъжа“, каза тя.

:giggle1:

И още един лапсус .. за тия дето ги няма там .... уж :) 

https://theins.ru/antifake/178874

Цитат

Той отново повтори във вторник, че Украйна иска примирие, изтегляне на подкрепяните от Русия войски от размирните региони и връщане на пограничния контрол на Киев преди вота.

По думите му, ако гласуването се провежда в рамките на украинското законодателство, то и контролът върху границата трябва да бъде върнат на Киев. Изборите не могат да се проведат, ако в спорните райони все още има „каквито и да е било войски“, посочи той.

От линка ти.

Е то това бе ясно от 2014 г че така трябва да стане. Както и аз съм казвал, конфликта много лесно и бързо ще приключи - когато рашистите си изведат "онезидетогиняматам" заблудени спецназовци и танкисти, които "случайно са се заблудили" на границата и когато спре многомилиардната военна логистика на подконтрлоните им терористи.

И когато се върне конрола на границата.

Чак сега ли Путя клекна на тези толкова ясни  условия ? :)

Дали просто не се умори , и видя че тези републики със статут "клан клан недоклан" не му вършат вече никаква работа.

Та.. ще отпусне примката, за парлама ще се проведат някакви избори, ще имат някакъв "особен статут"  дето никой не му трябва , но никой няма да върне убитите и почернените семейства , пострадали от рашистката авантюра.

А ЕС няма да признава паспорти издадени в ЛДНР

https://www.svobodenforum.com/2019-10/es-nyama-da-priznava-ruskite-pasporti-izdadeni-v-lugansk-i-doneck/873?fbclid=IwAR3nN7Ycf3ECmVzGjnIChJVrz39Jb7LlrfvbXfvsq5ogdNanb0OjdfZ80pw

Цитат

В насоките е уточнено, че жителите на двете области трябва да подават заявления за европейска виза в консулските представителства на държавите от ЕС в Украйна. Консулските представителства на държавите от ЕС в Русия трябва да препращат жителите от областите Луганск и Донецк към Украйна, като обясняват, че с биометричен украински паспорт пътуването до Европа се извършва без виза. Комисията дава насоки как консулските служби да различават руските паспорти, издавани на жители на двете области след датата на указа. Уточнява се, че събраните данни ще послужат за създаването на европейски списък за непризнаване на тези паспорти, при запазване на правото на държавите от ЕС сами да преценяват как да постъпят. По-рано тази година Европейският съвет определи указа на президента Путин като нарушение на споразуменията от Минск.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Бунтът на руснаци в Донбас не е рашистка авантюра!   Иди го обясни на бандеровски папагали...

Обясни го на хората в Калмикия :) 

https://www.svoboda.org/a/30193305.html?fbclid=IwAR0qQ-yKUplV1-eMRfpmeBAGOK214A6aHQIczBgUv1NSUS7O6RRwTmoG_O8

Защо ли хората там смятат дошлия от ДНР нов кмет на Елиста, за престъпник ? :)

Ипротестират против него ?

Просто защото и вие там , в Русия, много добре знаете  как се наричат с истинските имена нещата . А това е престъпници терористи.

Така че... не гледай мен или бандеровци някакви измислени, а го  обясни на хората в РФ .

Ама не можеш :) 

Миро си мисли, че явно много добре разяснява всичко това на руснаците в Донбас.    Защо тогава те се разбунтуваха против превратаджиите в Киев?

Нищо не разяснявам в Донбас. Тъкмо ти показах за какви ги смятат - за бунтовници или за престъпници в самата Русия:)

Май си плямпаш без да мислиш като бот. Е да, то ти си такова.

преди 15 минути, miro20 написа:

Нищо не разяснявам в Донбас. Тъкмо ти показах за какви ги смятат - за бунтовници или за престъпници в самата Русия:)

Май си плямпаш без да мислиш като бот. Е да, то ти си такова.

Папагалчо,   я кажи  -  защо  руснаците в източна Украйна се разбунтуваха против превратаджиите в Киев и защо им помагат от Руската Федерация?

Вече ти казах папагалче, не аз, не в Донбас, а руснаците в РФ  ги смятат не за бунтовници, а за престъпници. И протестират срещу такива като дойдат в градчетата им.

А защо Путлер ги подпомага... питай него . Ако не бе вкарал войски в Крим и Донбас, проблем нямаше да има. Както няма проблем и жертви в останалата част на Донбас, която не е окупирана от войските на престъпниците.

:) 

И как така съвсем официално  в Русия събират хуманитарна помощ и доброволци - за да ги изпращат на престъпници!?   Миро нещо съвсем се омота...

Ти се омота и отговор нямаш. Питах те нещо толкова простичко - Защо въпросния кмет на градчето , който е  "бунтовник" от ДНР , не го искат хората и протестират срещу него ?

Ами просто защото знаят че е престъпник :)  Върви ги питай хората от Калмикия, и като ти отговорят, можеш да пишеш че и на мен ми е интересно :)  

https://faktor.bg/bg/articles/politika-hlyab-i-pasti-formulata-shtaynmayer-e-legitimatsiya-na-agresiya-na-rusiya-i-pokana-kam-novi-agresii-sreshtu-stranite-ot-iztochna-evropa

Майданистите в Киев знаят ли точно какво искат и как го искат?   Пак подскачат   https://dnes.dir.bg/svyat/15-000-doydoha-na-maydana-sreshtu-plana-za-mestni-izbori-v-iztochna-ukrayna-snimki
Казва се гражданско общество и демократичност . Вие в РФ може само да мечтаете за такова.
Ходи да се кланяш и възхваляваш Путлер да не ти пишат неизвинени..
Не сте много далеч от север. Корея
преди 1 час, miro20 написа:

Казва се гражданско общество и демократичност . Вие в РФ може само да мечтаете за такова.

Аз съм българин,   живея в Бургас и нямам нищо общо с Руската Федерация.  Заради псевдообществото след Майдана има 13000 загинали и над 60000 осакатени славяни в Украйна.    Да ти имам мечтите, Миро - стига си бълвал и папагалил глупости за разни антитерористични операции, включително и в Кърджали....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.