Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Украйна - Киев, Майдан и т.н.

Featured Replies

преди 3 часа, gagodrago написа:

Така че не се тревожи за руснаците.

Аз за руснаците не съм се разтревожил,  не знам защо си се заблудил.  Въпроса ми беше към издигащите на пиедестал мощна руска икономика,  що не отидете на 5 пъти по високи заплати там,  а киснете тук? Да не би щото и вие знаете, че от тези заплати аванса ще го вземете като цъфнат налъмите,  а остатъка като вържат? Колко роднини имате, които работят в гнилия запад,  и колко които работят в Русия,  за 5 пъти по големи заплати?  Замисляте ли се изобщо какви глупости пишете .

• Отговори 14,1k
  • Прегледи 726,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Автономията на Донбас е абсолютно задължителна - за да свърши войната и да няма повече ненужно пострадали.   Ако войната продължи още -  много  жалко за Украйна и за националистите им!  С бедност и ми

• Интересното е реакцията на насрания запад в момента, напълно подкрепят мерките които властта взема с разгонване и арести на  фашаги в момента, а когато Янукович искаше да направи същото, то не бяха ре

Публикувани изображения

преди 13 часа, miro20 написа:

Искат я и са приятели с Украйна.

Докато ако се огледаш , всички преки съседи с РФ са настръхнали и я мразят. Защо ли така ?? :)

Кой те излъга и ти му повярва, че това е вярно? Сталин погрешно е иззел от всички съседни държави и е предоставил доста територии под украинско управление. После при украинските лидери на СССР  Хрусчов и Брежнев това се е приемало за нормално - просто никой не е смеел да спори със съветските лидери от украински произход.Сега вече няма толкова влиятелни украинци е нещата си следват естественото развитие.Украйна няма да има шанс да бъде все в съветските си стари граници.

преди 58 минути, Michigan111 написа:

Въпроса ми беше към издигащите на пиедестал мощна руска икономика,  що не отидете на 5 пъти по високи заплати там,  а киснете тук? Да не би щото и вие знаете, че от тези заплати аванса ще го вземете като цъфнат налъмите,  а остатъка като вържат? Колко роднини имате, които работят в гнилия запад,  и колко които работят в Русия,  за 5 пъти по големи заплати?  Замисляте ли се изобщо какви глупости пишете .

Българите не отиват да работят в Руската федерация защото зимата е много сурова и не могат да спят по пейки, в паркове, на улицата, под мостове и по гари... още на другия ден ще ги намерят вкочанени.

Чистачи, миячи, сервитьори и шофьори на такси не им трябват на руснаците - имат си достатъчно ниско-квалифицирани работници.

А в Руската федерация стандартът е 4-5 пъти по-висок от българския, руснаците карат само нови коли, вече дори ги произвеждат, а българите нямат пари за нови коли и са принудени да карат 15 - 20 годишни бракми, събирани от европейските морги. 

Какво и е на руската икономика? От началото на годината всички на + само България на минус

index.png

преди 1 час, gagodrago написа:

Българите не отиват да работят в Руската федерация защото зимата е много сурова и не могат да спят по пейки, в паркове, на улицата, под мостове и по гари...

А в Норвегия например зимата е 30 градуса и си спят под мостовете. .. можеше да измислиш нещо... визов режим, едно друго.  Нещо ти куца логиката,  2500 оиро заплатите в маскве,  пък 3 000 000 руснаци в щатите.  Изместваш темата,  питах защо не отивате там да се радвате на изобилието,  а стоите тук и карате 20 год кенефи?  Предположението с налъмите важи с пълна сила.  В Раша са добре една малка част от хората , няколко процента.  Другите са си роби.  Висок стандарт има единствено в Москва,  евентуално и в Петербург,  но данните пак са средни.  При положение че там са седалищата на големите компании , местни и чужди,  държавните институции,  олигарсите е нормално.  Но трябва да си пълна шматка за да вярваш,  че един касиер в магазин ще взема 1000 Евро заплата,  най лесен пример е високото място на област Враца в България по средна заплата,  заради аеца.  Но ако отидеш във Враца никой няма те пусне да работиш в аец козлодуй,  както и ако отидеш в Раша никой няма те допусне до ръководен пост в някоя от фирмите на който и да е олигарх,  а ще си бачкаш на автомивка за 300 еврака.  За това си стоиш в българската кочина и си караш 20 годишния кенеф,  щото знаеш че Раша е същата кочина,  а районите извън маскве и по голяма . 

преди 1 час, attj написа:

Сталин погрешно е

Брей кой се е заел да съди самия Сталин :laughing4:

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Колко роднини имате, които работят в гнилия запад,  и колко които работят в Русия,  за 5 пъти по големи заплати?  Замисляте ли се изобщо какви глупости пишете .

Сигурен съм - Николко.

Но си плямпат простотиите :)

Българите не отиват да работят в Руската федерация защото зимата е много сурова и не могат да спят по пейки, в паркове, на улицата, под мостове и по гари... още на другия ден ще ги намерят вкочанени.

Не може да бъде. Поредния русофилопутинист цоциалист, който никога не е бил в РФ . :laughing4:

Личи ти , личи ти  :)

А в Руската федерация стандартът е 4-5 пъти по-висок от българския, руснаците карат само нови коли, вече дори ги произвеждат,

Лъжец

Цитат

Доля расходов россиян на продукты питания выросла во втором квартале 2019 года в годовом выражении, свидетельствует ежеквартальное исследование Сбербанка. Это может свидетельствовать об обеднении населения. Продовольственная инфляция в России проходит на фоне падения реальных доходов населения.

Во втором квартале 2019 года доля расходов на продукты в годовом выражении составила 38,9% против 38,2% за аналогичный период 2018 года, цитирует опрос банка РБК. На еду приходится большая часть расходов граждан, отмечает издание. Чем выше доля расходов на продовольствие, тем ниже доля среднего класса в экономике, отмечает один из опрошенных изданием аналитиков.

Реальные доходы населения России падали на протяжении 2014–2017 годов, а в 2018 году они показали околонулевой рост в 0,1 процента, следует из данных Росстата. Падение продолжилось и в первом квартале 2019 года. Цены на продукты тем временем выросли.

• В конце мая исследовательский центр "Ромир" опубликовал исследование, согласно которому почти четверть россиян (24%) экономит на еде. За год доля таких респондентов увеличилась с 17 процентов.
  • В июне одна из крупнейших торговых сетей страны "Перекрёсток" анонсировала выпуск карты для покупки продуктов в кредит. В апреле Центробанк России выразил обеспокоенность закредитованностью населения России. Статистика показывает, что самые бедные россияне получают самую большую долговую нагрузку, писала Русская служба Би-би-си.

https://www.svoboda.org/a/30053717.html

Цитат

За последние 10 лет долги россиян по кредитам рекордно выросли. По данным Центробанка, в январе 2019 года задолженность физических лиц перед банковскими организациями составила более 15 триллионов рублей – это почти половина объёма золотовалютных резервов России. За год размер просроченных долгов по ипотеке вырос на 35% и достиг 80 миллиардов рублей.

Цитат

С начала июня сразу три команды аналитиков ухудшили прогнозы роста российского ВВП в 2019 г. Всемирный банк снизил оценку с 1,4 до 1,2%, Центробанк – с 1,2–1,7 до 1–1,5%. Последним это сделало рейтинговое агентство Fitch: прогноз ухудшен с 1,5 до 1,2%. Таким образом, его оценка оказалась хуже официального прогноза Минэкономразвития, которое ждет роста экономики за 2019 г. на 1,3%.

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2019/06/18/804380-prognoz-ekonomiki

преди 41 минути, Michigan111 написа:

А в Норвегия например зимата е 30 градуса и си спят под мостовете. .. можеше да измислиш нещо... визов режим, едно друго.  Нещо ти куца логиката,  2500 оиро заплатите в маскве,  пък 3 000 000 руснаци в щатите.  Изместваш темата,  питах защо не отивате там да се радвате на изобилието,  а стоите тук и карате 20 год кенефи?  Предположението с налъмите важи с пълна сила.  В Раша са добре една малка част от хората , няколко процента.  Другите са си роби.  Висок стандарт има единствено в Москва,  евентуално и в Петербург,  но данните пак са средни.  При положение че там са седалищата на големите компании , местни и чужди,  държавните институции,  олигарсите е нормално.  Но трябва да си пълна шматка за да вярваш,  че един касиер в магазин ще взема 1000 Евро заплата,  най лесен пример е високото място на област Враца в България по средна заплата,  заради аеца.  Но ако отидеш във Враца никой няма те пусне да работиш в аец козлодуй,  както и ако отидеш в Раша никой няма те допусне до ръководен пост в някоя от фирмите на който и да е олигарх,  а ще си бачкаш на автомивка за 300 еврака.  За това си стоиш в българската кочина и си караш 20 годишния кенеф,  щото знаеш че Раша е същата кочина,  а районите извън маскве и по голяма . 

Да бе точно ти с 20 годишната ти бракма прибрана от някоя европейска морга, дето нямаш пари да си платиш парното и страната ти е на 1-во място по смъртност в света и на 1-во място по корупция и бедност в Европа, си тръгнал да даваш акъли, оценка и наклон на уя на руснаците, които карат само нови коли, а вече произвеждат и Мерцедеси е-класа.

Един полковник в Руската федерация взема почти 2000 евро заплата, след 20 години се полага и безплатно жилище, а на българите колко са им заплатите по 500-600 евро, като махнеш и данъците с които тиквата ги рекетира остават по-малко... затова ходят в западна Европа да работят неквалифицирана работа като чистачки, миячи, камериерки, шофьори на таксита...

Ех, Миро - нима никой не е виновен за безумно голямата Украйна?   В предните векове е нямало въобще никаква  такава държава. Нека сега бандеровците с бандеровките си да ходят да се оплакват на покойните Сталин, Хрусчов и Брежнев. Може и на  Хитлер.   А твоят Путлер още е жив....

току-що, gagodrago написа:

Да бе точно ти с 20 годишната ти бракма прибрана от някоя европейска морга, дето нямаш пари да си платиш парното и страната ти е на 1-во място по смъртност в света и на 1-во място по корупция и бедност в Европа, си тръгнал да даваш акъли, оценка и наклон на уя на руснаците, които карат само нови коли, а вече произвеждат и Мерцедеси е-класа.

Първо - не карам 20 годишна бракма

Второ - парно не ползвам 

Трето - през оная работа ми е за руснаците и не помня да съм им давал наклон на тяхната работа,  ти обаче явно помниш. 

Като цяло написах, че дрънкаш глупости,  което ти наистина правиш. А оценка като искам да правя, ще правя,  на теб ако не ти харесва,  проблема си е твой.  

Между другото,  не ми отговори на нито един въпрос,  което показва че оценките са ми точни.  Не казваш, защото нямаш какво да кажеш. 

преди 32 минути, Michigan111 написа:

Първо - не карам 20 годишна бракма

Второ - парно не ползвам 

Айде бе... не вярвам аз. :)

Я си снимай колата и качи снимката да видим марка и модел? Може да снимаш и паркинга зад блока, да видим комшиите в България какви коли карат.

И преди теб имаше доста тролове, все фенове на Бочко-тиквата, които спореха за стандарта на руснаците, и странно защо всички те се покриваха, когато ги карах да качат по една снимка, да ги видим какви коли карат.:)

А парно що не ползваш?

А парно що не ползваш?

Щото не ми се ядосва с дебили, живеещи още в комунистическия строй и смятащи , че могат да го пускат и спират когато си искат.  Предпочитам климатик. 

Я си снимай колата и качи снимката да видим марка и модел? Може да снимаш и паркингът зад блока, да видим комшиите в България какви коли карат.

Селфи да ти пратя не щеш ли? 

С тези глупости за коли трудно ще ме впечатлиш.  С глупостите за тролове съвсем. Понеже те усещам как се опитваш да откланяш темата,  да ти напомня, никога не съм казвал, че в България стандарта е висок,  не знам от къде ти е тая заблуда.  Ако си забравил какво съм написал,  върни се и чети. 

Аз едно не мога да разбера... Защо никой не ходи да работи в РФ , да печели и да кара мерцедеси ???

Дали защото на самите руснаци по статистика... 38% не им стига за храна и облекло ? И защо самите най върли пропагандисти са се устроили на топличко в тази "зла Европа" която толкова плюят?

https://tjournal.ru/news/107412-fbk-obnaruzhil-u-vladimira-soloveva-vid-na-zhitelstvo-v-italii-ranee-fond-rasskazyval-ob-italyanskih-villah-vedushchego

https://news.rambler.ru/other/39079771-rossiyskie-chinovniki-i-parlamentarii-chi-deti-uchilis-za-granitsey/

https://www.timpul.md/ru/articol/Pochemu-deti-putina-medvedeva-lavrova-jivut-v-evrope-i-sua-58806.html

Не ги разбирам . А вие ?

Мирча, това в училището за бавноразвиващи ли ти го съобщиха? Колко пъти да ти обясна, че с мизерните ти доходи при Тиквата и гербавите не можеш да са мериш със заплатите и стандарта в Руската федерация, ти бавноразвиващ ли си, че не можеш да разбереш?

Отделно спестяванията на руснаците се увеличават годишно с по 5% без да работят, или с по 1,2%, ако държат парите си във валута, а твоите спестявания с колко се увеличиха при тиквата? 

Ебати густото а, не работиш,  пък имаш да живееш и даже спестяваш,  че и 5% 😂

Нафта ли пиеш,  или безоловен? 

преди 1 час, miro20 написа:

Аз едно не мога да разбера... Защо никой не ходи да работи в РФ , да печели и да кара мерцедеси ???

Ами аз от обяд ги питам ама.... сигурно не са видели. 

преди 7 часа, gagodrago написа:

Мирча, това в училището за бавноразвиващи ли ти го съобщиха?

Кой къде живее в чужбина отдавна не е никаква тайна. Само за бавноразвиващи тази информация чак сега достига :)  А някои като теб не само не достига, но и не могат да я осмислят. :)  

не можеш да са мериш със заплатите и стандарта в Руската федерация, ти бавноразвиващ ли си, че не можеш да разбереш?

И какви са стандартите ? Вече те хванах че никога не си ходил в РФ за да плямпаш подобни простотии .

Или си ходил в СССР на екскурзия само на червения площад и си гледал Ленин :laughing4:

Отделно спестяванията на руснаците се увеличават годишно с по 5% без да работят

Отделно приказваш глупости :)

без да работят, или с по 1,2%, ако държат парите си във валута,

О , и при Жан Виденов ние богатеехме от спестявания във валута. От сутринта до вечерта богатеехме с трицифрен процент. Щото долара скачаше в пъти .

Наричат го хиперинфлация.

Много си празен другарю , много ....

преди 22 минути, miro20 написа:

О , и при Жан Виденов ние богатеехме от спестявания във валута. От сутринта до вечерта богатеехме с трицифрен процент. Щото долара скачаше в пъти .

и чия беше вината, скъпа ми слатка уфчице?
кой тикна дръжавътъ към банкрут?
неспособна си, скъпа ми слатка уфчице, да възприемеш, че бати ти Виденов съ опита да спре вълците, ама не успя
ся сичкото вълци, налапаха кокала и бати Виденов им виновен

преди 19 минути, miro20 написа:

Опитал той ... чушки...  :) 

Каквото и да е опитал, съсипа държавата. Факт.

Пак нищо не си разбрал...

преди 23 минути, miro20 написа:

Опитал той ... чушки...  :) 

Каквото и да е опитал, съсипа държавата. Факт.

за да може да изкупи държавата на безценица
:lol6:

овнюту ногу уфце е виждал,
 нит си първата, нит си последната последната слатка уфчица

О , и аз съм виждал много като теб :) 

В случая споменах вашия комунист Жан и неговата хиперинфлация не за друго, а за сравнение със "доходите от валута с които богатеят руснаците" .

Колко тъп трябва да си за да наричаш инфлацията и обезценяването на рублата в случая, като "богатеене" :laughing4:

преди 13 часа, Michigan111 написа:

Аз за руснаците не съм се разтревожил,  не знам защо си се заблудил.  Въпроса ми беше към издигащите на пиедестал мощна руска икономика,  що не отидете на 5 пъти по високи заплати там,  а киснете тук? Да не би щото и вие знаете, че от тези заплати аванса ще го вземете като цъфнат налъмите,  а остатъка като вържат? Колко роднини имате, които работят в гнилия запад,  и колко които работят в Русия,  за 5 пъти по големи заплати?  Замисляте ли се изобщо какви глупости пишете .

Хей, ти кога си ходил в Русия, че да знаеш какви са им заплатите и какъв е животът там? Защото аз често ходя и имам много приятели, които си живеят много по-добре от 90% от българите, а и ми идват на гости. Моят месечен доход е между 2-2,500 евра без рентите за земите и страничният ми доход, и пак не мога да се меря с доходите на приятелите руснаци.  У дома си имам парно, което работи на твърдо гориво (пилети, дърва, въглища), на ток и на газ. Т.е. всичко което гори и отдава топлинна енергия. Имам си голяма къща със слънчеви колектори за топла вода и фотоволтаични панели осигуряващи ми до 2 кв. ел. енергия. Имам и кладенец с хидрофорна уредба, от който през зимата ползвам геотермална енергия, а през лятото водата е между 8-10 градуса и с циркулационна помпа и мини-радиатори с вентилаторно обдухване поддържам стайна температура 20-22 градуса, нищо че имам и климатици в повечето стаи. За това мен лично не ме засягат икономическите проблеми на страната, но много ми е жал за останалите хора, защото виждам как изнемогват и умират, заради прозападната политика на правителството, а той, западът никога не ни е мислил доброто и целта му винаги е била за затрие българите. Ако погледнеш под друг ъгъл, може да излезе, че много повече българи живеят и работят в руската федерация от колкото на запад, защото са населявали от край време тези територии. А, и някогашните работници в Коми защо са работели там, а не на запад? По тази логика разсъждавай защо днес българите работят на западняците, които ги ограбват нагло. "Няма вечни приятели, има вечни интереси" ..... кой ли го е казал, а?  Лошото е занас българите, че никога не си гоним интересите, а сме винаги толерантни и слугуваме на икономически по-силните, дори и да сме били победители във войните, след които сме можели да сме и икономически много силни. Да не мислиш, че в САЩ са цъфнали и завързали. Това е колос на глинени крака, който още се перчи със стара слава на световен полицай-терорист, раздаващ своето правосъдие. Е, свърши се с неговият диктат на хегемон. "Стратата на неограничените възможности" живее, като паразит на гърба на останалия свят, като краде от всички. Светът все някога ще проумее че тази империя на злото е причина за всички нещастия на хората по света и ще я изтрие от картата на света. Ако САЩ са лодката , която плува във водата, то народите по света са моретата и океаните в които тази лодка плува. Морето може да е спокойно и лодката да плува, но може да се развълнува и да обърне лодката, а гадовете  возещи се в нея да се издавят!

преди 18 минути, herkules2 написа:

Хей, ти кога си ходил в Русия, че да знаеш какви са им заплатите и какъв е животът там? 

Ти като си ходил,  знаеш ли ги? Познаваш Х броя руснаци,  говориш с тях и който иска ти споделя доходите си. Докато не излезеш на пазара на труда в страната най обективна си остава статистиката, според която средната заплата е 600 еврака.  Ясно ми е, че когато единия яде пържоли,  другия картофи,  статистически двамата ядат средно свинско с картофи, но все пак.... Ясно ми е и че в големите градове парите са повече, за сметка на по малките.  Но глупости за 5 пъти по големи заплати няма как да пропусна,  в Италия и в Испания не изкарват толкова българите,  ама са там, не в Раша. А на хората не им дреме особено дали страната в която живеят и работят паразитира на гърба на другите,  искат а живеят добре.  

преди 3 часа, miro20 написа:

Наричат го хиперинфлация.

Много си празен другарю , много ....

Бай Мирчо признай си, много ли те е яд, че спестяванията на руснаците се увеличават без да работят с по около 7-8% годишно и с по 1-2% ако държат парите си във валута?:)

А глупостите, които си "измъдрил" как "богатееш от инфлация" потвърждават подозренията ми, че си бавноразвиващ, а не си никакъв инджинерин(за какъвто се опитваш да ни се представяш) Хайде признай си, кое училище за хора с намалени умствени способности си завършил?  

Като заговори за инфлация да попитам:

В тоталитарната кочина на Боко тиквата затова ли ви увеличиха тока с 200% - да забогатеете всички от инфлацията, а?:lol6:Ха-ха-ха... балък!

Цената на тока за бизнеса скочи с 84% за ден и над 200% за седмица

Вклады1_cr.jpg

Вклады2_cr.jpg

на 24.07.2019 г. в 11:32, gagodrago написа:

Бай Мирчо признай си, много ли те е яд, че спестяванията на руснаците се увеличават без да работят с по около 7-8% годишно и с по 1-2% ако държат парите си във валута?:)

Чети и реви :

https://www.gazeta.ru/business/2019/05/28/12380371.shtml

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2018/03/06/752829-rossiyan-perezhit-krizis

https://tass.ru/novosti-partnerov/5110740

Ах да.. и за банките и кредитите да почетеш малко статистики :

http://www.profinance.ru/news/2019/06/10/bt00-zhizn-v-dolg-stanovitsya-dlya-rossiyan-vse-privychnee.html

на 24.07.2019 г. в 11:32, gagodrago написа:

Ха-ха-ха... балък!

да, то се вижда кой е балък и кой не знае какво е инфлация и т.н. :) 

Тези неща са за някоя тема за Русия.  Миро, кажи ми защо управляващите в Киев не уважават мненията на украинските руснаци в Донбас?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.