Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рестарт при стартиране

Featured Replies

Пробвай да влезеш в Safe mode with command prompt  и там стартирай devmgmt.msc. Разгърни клавиатурите и с щракване с десен бутон избери показаните устройства. Избери Uninstall. Като завърши, рестартирай.

Това го прочетох, но мишката и клавиатурата ми са LG

Това, че има лого на LG няма особено значени, няма да е за сефте някой да поръчва хардеур от друг производител и да го брандира с логото си.

Кат не вярваш на съпорта на майкрософт те ти инфо що за файл е тоя дет ти крашва Kbdclass.sys file information а и първите три буквички от името на файла означават КЛАВИАТУРА = KBD така, че дири проблема там.

• Автор

Пробвай да влезеш в Safe mode with command prompt  и там стартирай devmgmt.msc. Разгърни клавиатурите и с щракване с десен бутон избери показаните устройства. Избери Uninstall. Като завърши, рестартирай.

Пробвах това, влязох в Сейф Мод, деинсталирах драйверите за клавиатурата, след това последваха три рестарта докато тръгне.

Имам друга клавиатура и мишка, ще изключа тия и ще пробвам с другите..

Това, че има лого на LG няма особено значени, няма да е за сефте някой да поръчва хардеур от друг производител и да го брандира с логото си.

Кат не вярваш на съпорта на майкрософт те ти инфо що за файл е тоя дет ти крашва Kbdclass.sys file information а и първите три буквички от името на файла означават КЛАВИАТУРА = KBD така, че дири проблема там.

ОК сега ще включа друга клавиатура. Благодаря!

Първо да вляза в Безопасен режим, да деинсталирам отново дравера на тая която уж е LG, да я изключа и да рестартирам, тогава ще включа другата.

Влязох в Сейф мод, изключих клавиатурата, деинсталирах драйвера и рестартирах, компютъра изписка че няма клавиатура, включих другата и като продължи отново рестарти, два броя.

И тази клавиатура е PS\2 ако е от значение. Нямам usb клавиатури.

На тази  пише media-tech

Абсолютно същия син екран, рестарт и на втория път зацепи..Същата грешка, само този път последния код за грешка беше 0xBADA348c

Влез отново в сейф мод с конзола и изпълни следния ред:

reg add "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon" /f /v "SFCDisable" /t REG_DWORD /d 0

Рестартирай отново в сейф мод с конзола и изпълни:

sfc /scannow

Ако започне да пита за диск, постави инсталационния диск. Ако пак започне да пита за диск, прекъсни операцията и изпълни следния ред:

REG ADD "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion" /f /v "SourcePath" /t REG_SZ /d "N:"

като коригираш N с буквата на CD, където е инсталационния диск

Рестартираш отново в safe mode with command prompt и изпълняваш командата:

sfc /scannow

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Сега ще пробвам и това..

Ходих и купих usb клавиатура, същата работа..

Пробвах и с друга PS\2  няма ефект..

Сега ще пробвами тия стъпки, ако няма ефект, утре ще разкача захранването и ще пробвам с друго, макар и извън кутията..

Сега ще пробвам и това..

Ходих и купих usb клавиатура, същата работа..

Пробвах и с друга PS\2  няма ефект..

Сега ще пробвами тия стъпки, ако няма ефект, утре ще разкача захранването и ще пробвам с друго, макар и извън кутията..

Според мен не е захранване.

вероятно захранването ти има надути електролитни кондензатори. капацитета на тоя вид кондензатори силно зависи от температурата за това можеш да пробваш следното: като пускаш компа за пръв път през деня и влизаш в биос и седиш там 15 минути  (пък може да пуснеш МЕМнеТЕСТ86 вместо биос) и после рестартираш да зареди нормално, ако не се рестартира е много вероятно проблемът да е от кондензатори. в марковите захранвания също се надуват - носиш компа на сервиз да ти ги сменят пък и да му направят една хардуерна профилактика - за 5 години може да е тотално задръстен с прах и фандъци. windows няма как да направи minidump ако компа рестартира  заради захранването, няма и да изкара син екран ако забраниш рестарта, а пак ще си рестартира...

според мен може да разбираш от софтуер, но нищо от хардуер... компа е купен преди 5 години втора употреба... това казва много... сокет 478 - последния процесор е произведен в началото на 2006

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_4_microprocessors

Редактирано от the professor
новият интерфейс на форума (преглед на промените)

• Автор

Изпълних инструкциите по-горе но не започна проверка. Изписа

Fix for System File Checker Error 0x000006ba RPC Server Is Unavailable

Ако е от Уиндоус, бих инсталирал друго копие - това е MSDN а имам и RTM версия, или бих инсталирал 7 Стартер..

Обаче този Уиндоус съм го инсталирал на десетки компютри и проблеми няма.

Утре, понеже вече ми писна цял ден да се занимавам с моята антика, утре ще разкача това захранване, ще свържа извън кутията друго и ще видя има ли ефект.

Ще пробва и да отворя оригиналното да го огледам за подути кондензатори..

Много благодаря на всички за мненията и съветите!

Лека вечер!

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

• Автор

виж за надути и по дъното...

bad_caps.jpg

Дъното го огледах добре вчера - там няма надути кондензатори. Почиствам и продухвам антиката редовно, прахоляци няма. Термопаста сменям преди всяко лято. Остава да се отвори захранването и да се провери вътре, но това ще свърша утре.

понякога кондензаторите не се надуват отгоре, а се повдигат или напикават capblown_6.jpg

случва се и да изсъхнат и няма никакви следи... това се установява или с разпояване и мерене или с осцилоскоп се снема графика на пулсациите

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Добро утро на ранобудните!

Изключих оригиналното захранване и включих Фортрона, отново рестарти при стартиране. Явно не е от захранването.

Ще изключа камерата и ще и деинсталирам драйвера, да видя как е положението, ще преинсталирам Уиндоус и ще ползвам RTM версията, ако пак е така - дънната платка - компютъра излиза в пенсия.

Ще пиша как се държи с другата версия на Уиндоус..

Приятен ден на всички!

• Автор

Здравейте!

Работата май отива към покупка на друга антика ;)

Преинсталирах ОС на 14, Microsoft Windows XP Professional SP3 x86 Integrated January 2015 /Това е чист оригинален образ на Windows XP Professional SP3 (32-bit) с включени ъпдейти към 14.01.2015 г/

Рекох да сменя копието макар моето да е MSDN. Като последна идея - смених кабела на хард диска. Не инсталирах блутуута, нито принтера нито камерата..но днес отново рестарт при стартиране. Отново няма папка Minidump няма и грешки в Event Viewer.

Значи отсава проблем в Дънната платка.

Благодаря на всички за мненията и съветите в темата!

При този номер на синия екран аз бих се насочил към проблемна РАМ-памет. Може да са и зацапани конекторите или да има прах в някой от слотовете, може и просто да се е разместила някоя плочка.

Или пък има проблем със студена спойка по дънната платка. Във всеки случай добре си се ориентирал към покупка на нова машина - тази би трябвало да се е изплатила многократно отдавна.

Редактирано от Trend (преглед на промените)

• Автор

При този номер на синия екран аз бих се насочил към проблемна РАМ-памет. Може да са и зацапани конекторите или да има прах в някой от слотовете, може и просто да се е разместила някоя плочка.

Или пък има проблем със студена спойка по дънната платка. Във всеки случай добре си се ориентирал към покупка на нова машина - тази би трябвало да се е изплатила многократно отдавна.

Рам паметта я тествах два пъти с memtest86 Веднъж само 4 часа, следващия тест 9 часа, нямаше грешки.

Ще извадя двете плочки, ще почистя слотовете и самите плочки с гумичка, но ако продължи с рестарт при стартиране, остава проблем с дънната платка :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.