Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за инсталиране на Windows

Featured Replies

Здравейте, имам проблем с лаптопа Toshiba satellite А300 опитвам се да инсталирам windows 10 не стана след форматирането при старта за инсталиране исписва (не може да се създаде дял или намери съществуваш) и се отказах. Но сега не мога да инсталирам и предишния win 8.1, а при него проблема екрана зацепва, ако по голямата част на дисплея е синьо целия екран става син и си стои тъй, ако по голямата част е бяло на екрана става

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

преди 13 минути, kaptanemo написа:

Здравейте, имам проблем с лаптопа Toshiba satellite А300 опитвам се да инсталирам windows 10 не стана след форматирането при старта за инсталиране исписва (не може да се създаде дял или намери съществуваш) и се отказах. Но сега не мога да инсталирам и предишния win 8.1, а при него проблема екрана зацепва, ако по голямата част на дисплея е синьо целия екран става син и си стои тъй, ако по голямата част е бяло на екрана става

Пишете малко по-грамотно и разбираемо.

Обяснете как процедирахте при самата инсталация - изтрихте ли дял С и малкия системен дял, създадохте ли наново С и след това форматирахте или не?!

Сигурен ли сте, че копието на Windows, което инсталирате е читаво?

преди 27 минути, kaptanemo написа:

Лаптопа ти не е предназначен нито за W10,нито за W8/81,така че не експериментирай излишно,по - добре си дай  лаптопа в сервиз да ти го преинсталират,като ти поставят Vista,или W7 и си гледай кефа! ;) 

• Автор

Извинявам се за неграмотното писане пиша от смартфон. Изтрих дяловете, създадох наново дяловете преди това ползвах същия уиндофс от как 8.1 е пуснат съм само с него, но кога изпробвах 10 нещо стана и сега неще.

преди 15 минути, Eternal Life написа:

Лаптопа ти не е предназначен нито за W10,нито за W8/81,така че не експериментирай излишно,по - добре си дай  лаптопа в сервиз да ти го преинсталират,като ти поставят Vista,или W7 и си гледай кефа! ;) 

До сега си работеше с 8.1 и преди него с 8 при съвместимоста няма проблем лаптопа подържа 8.1

преди 20 минути, kaptanemo написа:

Извинявам се за неграмотното писане пиша от смартфон. Изтрих дяловете, създадох наново дяловете преди това ползвах същия уиндофс от как 8.1 е пуснат съм само с него, но кога изпробвах 10 нещо стана и сега неще.

Възможно е устройството да не може да прочете диска. Опитайте с флашка.

Опитайте да инсталирате Windows 7. Изтрийте всички дялове и ги създайте отново, форматирайте С и продължете с инсталацията.

Може да пробвате да направите флашката буутваща с Rufus

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

преди 13 минути, kaptanemo написа:

До сега си работеше с 8.1 и преди него с 8 при съвместимоста няма проблем лаптопа подържа 8.1

В официалният сайт препоръчват Vista!

• Автор
преди 10 минути, kolev_74 написа:

Възможно е устройството да не може да прочете диска. Опитайте с флашка.

С флашка съм оптичното не работи, флашката съм записал правилно боотващо с приложениетп което препоръчва микрософт

Това приложение прави диска по   подразбиранер в GPT guid partition,което изисква дъното ти да поддържа  UEFI   фърмуер ,за да стартира инсталирането.Аз така си инсталирах с него win 8.1 и с изненада след това установих,че диска ми е GPT prtition,(без да съм задавал това)но при мен дъното ми поддържа UEFI и си протече инсталирането и сега нямам проблеми...........Направи си флашката буутваща с руфос като зададеш MBR  partitionда бъде диска.Може и друг да ти е проблема,но това мисля е един от възможните проблеми за да не става инсталирането:)

Редактирано от Слави Маринов (преглед на промените)

• Автор
преди 56 минути, Eternal Life написа:

преди 15 минути, Слави Маринов написа:

инсталиранетоТова приложение прави диска по   подразбиранер в GPT guid partition,което изисква дъното ти да поддържа  UEFI   фърмуер ,за да стартира инсталирането.Аз така си инсталирах с него win 8.1 и с изненада след това установих,че диска ми е GPT prtition,(без да съм задавал това)но при мен дъното ми поддържа UEFI и си протече инсталирането и сега нямам проблеми...........Направи си флашката буутваща с руфос като зададеш MBR  partitionда бъде диска.Може и друг да ти е проблема,но това мисля е един от възможните проблеми за да не става инсталирането:)

Ще го пробвам сега се заемам да немаеря комп. Пак опитах да инсталирам 2 пъти първия път инсталира до 60% и мина на син екран остана втора проба 40% и до там. Разглобих целия лаптоп за профилсктика, ако някой се е натъкнал на подобен проблем.

преди 1 час, Eternal Life написа:

Стига си дрънкал глупости. Сложи си Виста ти, като толкова знаеш. Аман от разбирачи.

Ако си сигурен, че копието на ОС е добро, значи има хардуерен проблем. Влезни в биоса и дай всички настройки на default (по подразбиране). После пробвай пак.

• Автор

Настройки по подразбиране в биоса пробвах пак не стана. Сега ще направя друго копие на оса на друга флашка пробвах с 2 флашки една 4 гб втора 32гб и сега ще пробвам 8гб и ще пиша

преди 32 минути, П.Петров написа:

Стига си дрънкал глупости. Сложи си Виста ти, като толкова знаеш. Аман от разбирачи.

Я,по спокойно "разбирачо",тия ще ги говориш на някой друг! Аз съм пробвал всичко,относно тия скапани ОС-ми (W10,W8/81),те не са,за да се ползват от всички компютри,не всеки може да работи с тях,а и другият им недостатък е,че имат доста грешки при инсталирането на софтуер,но бързаш да говориш!

Хайде като си толкова голям "разбирач",кажи за какво по специално са създадени тия ОС-ми (W10/W8/8.1)?!

• Автор
преди 45 минути, Eternal Life написа:

Я,по спокойно "разбирачо",тия ще ги говориш на някой друг! Аз съм пробвал всичко,относно тия скапани ОС-ми (W10,W8/81),те не са,за да се ползват от всички компютри,не всеки може да работи с тях,а и другият им недостатък е,че имат доста грешки при инсталирането на софтуер,но бързаш да говориш!

Хайде като си толкова голям "разбирач",кажи за какво по специално са създадени тия ОС-ми (W10/W8/8.1)?!

Минимум 1 година 8.1 и 1 година 8 тъй че е съвместим със лаптопа, проблема излезе след опита на 10. Проблем може ли да е USB 3.0 флашката.

Инсталирайте ,който под ръка имате линукс като го сложите на целия дял .Тоест не разделяте харда ами инсталирате линукс на целия хард диск.След инсталацията пробвайте да сложите 8 или 10 уиндоус.

• Автор
преди 34 минути, Gangosa написа:

Инсталирайте ,който под ръка имате линукс като го сложите на целия дял .Тоест не разделяте харда ами инсталирате линукс на целия хард диск.След инсталацията пробвайте да сложите 8 или 10 уиндоус.

Линукс нямам, ако успея да намеря ще пробвам и този вариант. За сега ще се опитвам да инсталирам 8.1 или 10

• Автор
преди 4 часа, Gangosa написа:

Линукс нямам, ако успея да намеря ще пробвам и този вариант.Сега почна и да се рестартира по време на инсталацията или зацепва или рестартира.

Възможноста за вирус каква е в биоса? 

Вместо Linux пробвай с Hiren's Boot CD. Насипи Hiren's Boot CD с помощта на Rufus на флашка, като избереш от падащото меню на Rufus съвместимост и с MBR и с UEFI. 

От тук можеш да инсталираш Windows-a - с помощта на WinNTSetup и iso  файл или DVD съдържащо инсталатора.

• Автор
преди 9 часа, Gangosa написа:

Линукс нямам, ако успея да намеря ще пробвам и този вариант

преди 34 минути, ExaFlop написа:

Вместо Linux пробвай с Hiren's Boot CD. Насипи Hiren's Boot CD с помощта на Rufus на флашка, като избереш от падащото меню на Rufus съвместимост и с MBR и с UEFI. 

От тук можеш да инсталираш Windows-a - с помощта на WinNTSetup и iso  файл или DVD съдържащо инсталатора.

Това пробвах не се получи

А по-подробно 'Не се получи'? Няма как да отгатна какво си правил и какъв е бил резултатът.

• Автор

iso файла го имам на външен хард с hiren boot ще се опитам да инсталирам, това не съм пробвал WinNTSetup.

На всяко зацепване е на различен етап, понякога при формата понякига при инсталирането, а сега и почна да рестаетира, но страно рестартира като го изключи изчаква малко в изключено положени кам 5 секунди и като го изключва го изключва все едно някой му спира тока.

С много проблеми съм се блъскал които пи един или друг начин съм ги решавал та софтуерен та хардуерен но това ме блокира нямам никаква идея освен биоса да ми е заразен с вирус знам ли.

Редактирано от kaptanemo
Забележкс (преглед на промените)

• Автор
преди 17 часа, ExaFlop написа:

А по-подробно 'Не се получи'? Няма как да отгатна какво си правил и какъв е бил резултатът.

iso файла го имам на външен хард с hiren boot ще се опитам да инсталирам, това не съм пробвал WinNTSetup.

На всяко зацепване е на различен етап, понякога при формата понякига при инсталирането, а сега и почна да рестаетира, но страно рестартира като го изключи изчаква малко в изключено положени кам 5 секунди и като го изключва го изключва все едно някой му спира тока.

С много проблеми съм се блъскал които пи един или друг начин съм ги решавал та софтуерен та хардуерен но това ме блокира нямам никаква идея освен биоса да ми е заразен с вирус знам ли.

Добре де никой ли не може да каже защо го прави това този лаптоп?

Да уточня - ако ще инсталираш Win 10 е добре да си свалиш последната версия на програмата и да я разархивираш или на флашката, или на външния диск.

• Автор
на 18.11.2015 г.,, ExaFlop написа:

Не държа непремено да е 10 или 8 но нито едното нито другото не става. С 15 Тина опита успях да подкарам 10 инсталира се, но проблема си остана. И при инсталиран ОС зацепва екрана целия синьо и държа натиснато копчето за изклучване загасва и така. 

Взех хард диска на един приятел с инсталиран ОС работи, но и там ако искам да инсталирам друг ОС същия проблем, ос а съм го записал на флашка както ми описахте тука, ОС а съм го инсталирал друг път работи, а и освен моя съм инсталирал на още 3 лаптопа работят. Може ли да имам вирус в БИОСА или USB портовете на лаптопа да има нещо?  В коя посока да търся проблема?  Не съм някой който незнае какво прави от 10 години инсталирам ОС  windows,Linux,Android всичко съм инсталирам, но това ме подлуди.

Редактирано от kaptanemo (преглед на промените)

Пробвай с инсталационна флашка на Lili (LinuxLive USB Creator). ‌Ако не разполагаш с по-голяма флашка, избери някоя мини версия на Линукс. Пъпи Линукс според мен е добър избор. Не забравяй да махнеш отметката от "инсталирай линукс вътре в уиндоуз чрез виртуал бокс). След създаването на инсталатора на стъпката, когато те пита как искаш да инсталираш линукс, избери опцията "изтрий всички предишни ОС и инсталирай на целия диск). Това би трябвало да реши проблема, ако се дължи на някаква несъвместимост на софта или неправилно инсталиран драйвер.

• Автор

Когато тръгна да инсталирам каквато и да е ОС зацепва, през hirens boot cd всичко работи, имам друг хард с инсталиран ОС работи, но тръгна ли да създам boot CD/DVD или на USB син екран и край. Все едно вътре има някой и се бъзика с мен за да не мога да инсталирам ОС коректно

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.