Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за инсталиране на Windows

Featured Replies

Няма как да си пробвал с инсталационната флашка на Линукс. Изтеглянето и монтирането на изо (образ) на Линукс отнема близо час, а самият инсталатор е независим от актуалната уиндоуз- конфигурация. Непременно остави опцията за форматиране във формат FAT32, както е отбелязано по подразбиране. И след като инсталацията завърши (трябва да даде надпис- флашката е готова за употреба, или нещо от този сорт, натисни бързата команда за рестарт (контрол-алт-делит), при самия рестарт натисни бързо F12 за избор на зареждащо устройство, и кликни на USB boot. Унищожи целия уиндоузки дял, за да инсталираш линукс на чисто като единствена операционна. Това е, не е сложно. Ако пък системата ти се крашне и при тази операция, значи спокойно можеш да ползваш компютъра си като поставка на кухненската маса (ако се клати там някой крак)....

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

adler88,  а има ли начин да спреш да заливаш Windows форума с ненужни и не даващи решение словоизлияния за Linux.

Някак можеш ли да вникнеш в материята - в този раздел СЕ ГОВОРИ ЗА WINDOWS!!! Не за Linux, не за Unix, не за Posix...ЗА WINDOWS!!!

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 5 часа, kaptanemo написа:

Когато тръгна да инсталирам каквато и да е ОС зацепва, през hirens boot cd всичко работи, имам друг хард с инсталиран ОС работи, но тръгна ли да създам boot CD/DVD или на USB син екран и край. Все едно вътре има някой и се бъзика с мен за да не мога да инсталирам ОС коректно

Пробвай тази програма тук  - http://www.pendrivelinux.com/yumi-multiboot-usb-creator/

nano guide: what u need for clean install:
1. Iso придружено със сериен номер
2. Официалния стар тул windows7 usb/dvd download tool,( сега е без 7 в името)
 подготвя инсталационната флашка като за по- стари машини с не-UEFI.
* Новия Media Creation - не. (политика)
* usb 3 флашка не е проблем,освен ако не е дефектна- по- скоро настройките за бутване в биос
3. Когато стигне до рестарт - извади флашката.
thanks

Това, че по време на инсталиране ти дава син екран навява на мисли, че е възможно да имаш проблеми или с паметта на компютъра или с харддиска. Пусни му един memtest86 да се извърти и провери харда щателно. Също така е възможно и вентилаторчето на процесора да е пълно с боклуци и кат прегрее процесора по време на инсталацията - да хвърля син екран...

преди 7 часа, ExaFlop написа:

adler88,  а има ли начин да спреш да заливаш Windows форума с ненужни и не даващи решение словоизлияния за Linux.

Някак можеш ли да вникнеш в материята - в този раздел СЕ ГОВОРИ ЗА WINDOWS!!! Не за Linux, не за Unix, не за Posix...ЗА WINDOWS!!!

‌Колко самокритичен коментар. Ако досега не си вникнал в материята на моя пост, ще ти го изясня: говоря точно за решение именно на уиндоузки проблем, къде става въпрос за "словоизлияние за линукс"?? Преди да започнеш да си избиваш комплексите и да мъмриш като стара баба  потребителите на форума, благодарение на които и ти си тук, поне си дай труда да прочетеш техните изказвания.

преди 52 минути, MicraNT написа:

nano guide: what u need for clean install:
1. Iso придружено със сериен номер
2. Официалния стар тул windows7 usb/dvd download tool,( сега е без 7 в името)
 подготвя инсталационната флашка като за по- стари машини с не-UEFI.
* Новия Media Creation - не. (политика)
* usb 3 флашка не е проблем,освен ако не е дефектна- по- скоро настройките за бутване в биос
3. Когато стигне до рестарт - извади флашката.
thanks

преди 29 минути, spp написа:

Това, че по време на инсталиране ти дава син екран навява на мисли, че е възможно да имаш проблеми или с паметта на компютъра или с харддиска. Пусни му един memtest86 да се извърти и провери харда щателно. Също така е възможно и вентилаторчето на процесора да е пълно с боклуци и кат прегрее процесора по време на инсталацията - да хвърля син екран...

Този детайл с вентилаторчето е напълно възможна причина на проблема, не ми дойде на ум. Ако компютърът загрява след 15 минути работа, редно е да се видят температурните характеристики с fan speed. При лаптопите постоянна температура над 50 градуса говори за сериозни проблеми.

преди 11 часа, adler88 написа:

Няма как да си пробвал с инсталационната флашка на Линукс. Изтеглянето и монтирането на изо (образ) на Линукс отнема близо час, а самият инсталатор е независим от актуалната уиндоуз- конфигурация. Непременно остави опцията за форматиране във формат FAT32, както е отбелязано по подразбиране. И след като инсталацията завърши (трябва да даде надпис- флашката е готова за употреба, или нещо от този сорт, натисни бързата команда за рестарт (контрол-алт-делит), при самия рестарт натисни бързо F12 за избор на зареждащо устройство, и кликни на USB boot. Унищожи целия уиндоузки дял, за да инсталираш линукс на чисто като единствена операционна. Това е, не е сложно. Ако пък системата ти се крашне и при тази операция, значи спокойно можеш да ползваш компютъра си като поставка на кухненската маса (ако се клати там някой крак)....

Верно, бе! Никъде не се споменава Linux (Линукс)

И къде, че не видях се спомава решаване на проблема с Windows, освен мигрирането от него към Линукс! Което в раздел Windows е най-малкото неприемливо.

Има си раздел Linux - там давай идеи за работа с тази операционна система!

Искаш да кажеш да внесе допълнителен хаос на диска си. Някога поглеждал ли си по-надълбоко какви следи оставят дяловете по диска? И, че дори и след т.н. erase има доста четима информация, често виновна за сривове на дялове.

И много моля - старай се да се изразяваш по-кротко! Нито ме знаеш, нито ме познаваш, за да изразяваш квалификации за моето ментално състояние и ниво на познание!

Капиш?

kaptanemo, направи тестове на твърдия диск с помощта на инструментите примерно от Hiren's Boot CD. Пак там, под mini Win XP с помощта на AOMEI Partition Assistant изтрий малкия дял от 300MB и създай нов дял на цялото пространство (NTFS). С помощта на Rufus си направи флашка със съдържанието на Windows 10 iso файла. Рестартирай компютъра, задай зареждане от USB и рестартирай компютъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Още при първото забиване отворих лаптопа имаше прах на вентилатора, свалих вентилатора и изчистих в момента работи абсолютно безшумно. Рам памет имам 3 гб и в биоса си ги чета, но и там изчистих. Хард диска свалих смених с друг в който има инсталиран ОС инсталирания ОС не забива работи, но ако тръгна да инсталирам нов забива и в другия хард. USB 3 е чисто нов и е ползван само са boot USB и е 8 гб, имам USB на  32 гб друг на на 4 гб още един чисто нив на 4 гб. Смених записвачката  успях да инсталирам ОС 10 с 15 опита се инсталира, но за да работи минах на save mode смених DVD записващото устройство с друго направих боотващо DVD пак не става или рестартира или син екран син екран защотото фона при инсталацията е синьо затухй какъвто е фона на този цвят забива. С hirens boot SD миниуиндовс форматирах не става, пуснах тест за грешки в харда няма. Но само когато пуснах save mode срартирах tdsskiller за вируси и откри, зададох фа изтрие намерените вируси взе по често да забива. Сега ще търся друг лаптоп ще инсталирам на моя хард от друг лаптоп ОС и така ще пробвам, ако някой се сети за още нещо нека пише. Извинявам се ако съм допуснал правописни грешки пише през смартфон с малък екран.

Сложи на флашка http://support.kaspersky.com/viruses/rescuedisk илиhttps://www.avira.com/en/support-for-home-knowledgebase-detail/kbid/655  (прави ги буутващи) и го пусни на въпросния лаптоп,може да отстранят вирусите и да оправят проблемите,който пречат на нормалната му работа:)Човек като не може да разбере какъв му е точно проблема се налага да ползва кво ли не:(

• Автор

Когато е в safe mode работи в нормално стартиране не работи. Защо може да е така?

преди 15 часа, kaptanemo написа:

Когато е в safe mode работи в нормално стартиране не работи. Защо може да е така?

В сейф мод не работи мрежовата карта и графиката и тя е в орязан режим.

За друго не се сещам.

Който разбира повече, може да ти изброи и други неща.

Safe mode starts Windows with only the basic drivers and services listed here.

ако си инсталирал нещо - нов драйвер или някакъв по- системен тул,  safe mode зарежда системата без този (неработещ софтуер) и ти дава възможност да го деинсталираш или оправиш. 

• Автор

Знам как работи safe mode знам и за какво се ползва, но при мен е при чиста нова инсталация на ОС а и да уточня в момента от друг лаптоп инсталирах 10 пробвах всичките и w8,w8.1,w10,Vista което е препоръчвано от производителя проблема е наличен при всичките.

В safe mode тежим инсталирах emisoft anti-malware намери 2 вируса и 1 троянец уж ги махна но след редтарта лаптопа проработи 1 час и пак зацепи. Възможно ли някакъв вирус да се крие някъде извън ОС а и след премахване пак да може да севъстанови? 

преди 12 минути, kaptanemo написа:

Знам как работи safe mode знам и за какво се ползва, но при мен е при чиста нова инсталация на ОС а и да уточня в момента от друг лаптоп инсталирах 10 пробвах всичките и w8,w8.1,w10,Vista което е препоръчвано от производителя проблема е наличен при всичките.

В safe mode тежим инсталирах emisoft anti-malware намери 2 вируса и 1 троянец уж ги махна но след редтарта лаптопа проработи 1 час и пак зацепи. Възможно ли някакъв вирус да се крие някъде извън ОС а и след премахване пак да може да севъстанови? 

Не вярвам да е вирус при всичките инсталации.

Какъв е компа, настолен или лаптоп?

Да нямаш нещо непотегнато (слаба връзка) по хардуера?

• Автор
преди 24 минути, karadzha написа:

Не вярвам да е вирус при всичките инсталации.

Какъв е компа, настолен или лаптоп?

Да нямаш нещо непотегнато (слаба връзка) по хардуера?

Хардуера на цяло го проверих, ако се налага пак ще проверя, рам памета смених,хард диска смених  цялостна профилакти съм направил. Въпросния лаптоп е toshiba satellite A300 1N8

влезе ли в msconfig да прегледаш настроиките- няма да ти коства много да ги погледнеш. Видях доста резултати в гугъл за бутващи само в сейф мод тошиби. 

• Автор

Там настройките всичките не ги знам как трябва да са, за тез които знам проверих нямам проблем. А може ли линк към тез сейф мод тошиби.

Startup selection не прилага настройките които ги задавам става само на selective startup другите normal startup и diagnostik дава да селектирам но не прилага 

Редактирано от kaptanemo (преглед на промените)

преди 6 часа, kaptanemo написа:

Там настройките всичките не ги знам как трябва да са, за тез които знам проверих нямам проблем. А може ли линк към тез сейф мод тошиби.

Startup selection не прилага настройките които ги задавам става само на selective startup другите normal startup и diagnostik дава да селектирам но не прилага 

Старт ъп селекшън пробва ли с опцията "зареждане само на системните служби? Load system services...ٍ ُИ отново ще ти го повторя с риск отново да бъда смело и доблестно донесен пред модератора с идеята за пожизнен бан и бесене на площад демокрация- да не вземеш вместо да изпишеш вежди, да извадиш очи с всичките тези акробатики по спасяването на една компрометирана конфигурация...Помисли още веднъж за инсталатора на линукс, пък после пак се върни на уиндоуз, но от прясно изпечен двд- диск.

на 20.11.2015 г.,, ExaFlop написа:

Верно, бе! Никъде не се споменава Linux (Линукс)

И къде, че не видях се спомава решаване на проблема с Windows, освен мигрирането от него към Линукс! Което в раздел Windows е най-малкото неприемливо.

Има си раздел Linux - там давай идеи за работа с тази операционна система!

Прекрасен цитат от моя милост. И подчертаването в червено говори за един смел, достоен, интелектуален и веротърпим манталитет.

на 20.11.2015 г.,, ExaFlop написа:

Май тука му е мястото да кажа по военному: слушам, тъй верно, гусин Фелдфебел!

преди 9 часа, MicraNT написа:

Safe mode starts Windows with only the basic drivers and services listed here.

ако си инсталирал нещо - нов драйвер или някакъв по- системен тул,  safe mode зарежда системата без този (неработещ софтуер) и ти дава възможност да го деинсталираш или оправиш. 

В сейф мод е замразено действието на драйвери и софтуер извън оригиналната конфигурация на системата- така нареченият софт от трети страни. Което ме насочва на мисълта, че проблемът при каптанемо се дължи на инсталиран несъвместим със системата софтуер- примерно драйвър за друга разновидност на хардуерната конфигурация. Каптанемо, пробвай в сейф-мода да деинсталираш всичко, което си инсталирал като допълнителен софтуер. И още нещо ми хрумна- направи ли проверка на драйвърите в главния менаджер? ако не знаеш как става- от десктопа кликваш с десен бутон на иконката на компа, отиваш на менаджер, после на драйвери, и всичко, което е с питанка след името си, деинсталираш. Питанката означава ,че драйвърът не е оригинален или не е разпознат от системата.

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

• Автор

Линукс нямам когато намеря ще го пробвам имам го изпредвид. Няма никакви инсталирани драйвери или допълнителни програми чиста инсталация на ОС. Това го прави и при инсталацията и след инсталирането единствено в save mode и hirens boot CD не го прави при други всички случаи го прави и имам един друг хард диск на един приятел с инсталиран ОС  работи, но и на него почна ли да инсталирам ОС пак замръзва.

Флашката с която се опитах да инсталирам windows 10 USB 3.0  32GB  изглежда има нещо. Защото на тази флашка качих windows 8.1 не тръгва да инсталира. Та какво може да направи една флашка на лаптопа?

Редактирано от kaptanemo (преглед на промените)

• Автор

На лаптопа инсталирах windows xp sp3 инсталира се без проблем,работи без проблем, но освен xp друга ОС не се инсталира нито vista нито 8 нито 10 само xp някой мнение от какво може да е. В тоз целия екип на kaldata нито един ли няма който да знае какъв е проблем уж специалисти кажете де.

на 20.11.2015 г.,, kaptanemo написа:

Когато тръгна да инсталирам каквато и да е ОС зацепва, през hirens boot cd всичко работи, имам друг хард с инсталиран ОС работи, но тръгна ли да създам boot CD/DVD или на USB син екран и край. Все едно вътре има някой и се бъзика с мен за да не мога да инсталирам ОС коректно

Снимка от дисковото разпределение? Тука те засипаха с глупости, виж си дали дяловете не са ти basic всичките, че MBR поддържа до 4, а с толкова опити да не си играеш само.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.