Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Декодер за стар телевизор!

Featured Replies

Здравейте! :)

Искам да попитам за един стар телевизор,в който мога да включа само антена! Няма scart,няма rca ,само антена може да се включи!

Предложиха ми Synaps THD-2857 Цифров ефирен декодер HD,както и EDISION Progressiv HD Compact!

1.Стават ли и двата апарата за целта,или не?

2.Ако стават,кой е по  - добър за целта?!

3.Ако има нещо по - добро от предложенията,може да ми препоръчате.

Благодаря предварително на всички включили се в темата! :handshake: 

По-добре си търси нов телевизор или нещо втора употреба, което има scart. Иначе всичко друго е само хвърляне на пари на вятъра.

• Автор
преди 7 минути, Емил Костов написа:

По-добре си търси нов телевизор или нещо втора употреба, което има scart. Иначе всичко друго е само хвърляне на пари на вятъра.

По принцип си прав и аз мисля като теб,но въпросът е,че телевизорът не е мой,питам за един мой познат.

Бях му предложил същия вариант,но той отказа! Затова и питам!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Стига да има антенен извод, няма да има проблем колега. Щом човека си иска стария ТВ, нека си закупи един такъв декодер.

Не му предлагай нищо, че после ще ти трие сол на главата. Нещо което не е правено за съвременните технологии, а се налага да го преправяш или да му слагаш някакви конвертори и модификатори на сигнала няма да сработи. Говоря от личен опит. Освен това за 60 лв може да си вземе хубав телевизор ( вярно CRT) втора употреба, който има SCART и проблема ще е решен.

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Не му предлагай нищо, че после ще ти трие сол на главата. Нещо което не е правено за съвременните технологии, а се налага да го преправяш или да му слагаш някакви конвертори и модификатори на сигнала няма да сработи. Говоря от личен опит. Освен това за 60 лв може да си вземе хубав телевизор ( вярно CRT) втора употреба, който има SCART и проблема ще е решен.

Уважавам мнението ти Емо, обаче човека си иска стария ТВ. Иди го накарай да даде 60 лв + още толкова за декодер, щото отново няма да има тунер за цифрова ТВ, въпреки че е по-нов.

преди 2 минути, techmaniac написа:

Уважавам мнението ти Емо, обаче човека си иска стария ТВ. Иди го накарай да даде 60 лв + още толкова за декодер, щото отново няма да има тунер за цифрова ТВ, въпреки че е по-нов.

Не, ще даде само 60 лв за ТВ. Иначе ще си направи абонамент на някой от ТВ доставчиците и проблема ще му е решен.

Току що, Емил Костов написа:

Не, ще даде само 60 лв за ТВ. Иначе ще си направи абонамент на някой от ТВ доставчиците и проблема ще му е решен.

И този ТВ няма да има тунер за цифрова ТВ отново, ще има само за ефирна/кабеларка... т.е. ще трябва отново да даде и за декодер.

преди 1 минута, techmaniac написа:

И този ТВ няма да има тунер за цифрова ТВ отново, ще има само за ефирна/кабеларка... т.е. ще трябва отново да даде и за декодер.

И така да е, тук си прав, но и на стария ТВ пак няма да гледа HD качество.

преди 3 минути, techmaniac написа:

Всеки декодер не става с ползване на антенния извод, ще се наложи да го закара на място да пробва, ако не е голям проблем.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Е чак пък HD качество... То и на 60 инча плазма HD сигнал няма от къде да докараш в БГ, поне на този етап. :D

преди 2 минути, karadzha написа:

Всеки декодер не става с ползване на антенния извод, ще се наложи да го закара на място да пробва, ако не е голям проблем.

Тук ще се съглася с вас, може и да не стане всеки модел, но принципно не би било проблем щом има антенен извод. На места сигнала е доста слаб, и ще трябва евентуално и усилвател да се сложи, особено ако антената е вътрешна.

Току що, Емил Костов написа:

Не става с тези усилватели. Пробвал съм  и резултата е плачевен.

Зависи от усилвателя. Аз лично съм пробвал от старите за външни антени (разбирай за аналогова ТВ), и резултата е задоволителен.

Eternal Life да му мисли ако нещата не се случат какво ще обяснява на неговия познат :)

Добре, да не се отклоняваме от темата. Нека той си направи избора. :)

Редактирано от techmaniac (преглед на промените)

• Автор
преди 41 минути, techmaniac написа:

особено ако антената е вътрешна.

Ами не антената е външна,няма да има проблем с нея! :)

Мисля да опитаме с първия декодер,питал съм човека от магазина,а той ми е приятел (той ми препоръча декодера),мисля че няма да е проблем да го пробвам,а ако не стане ще му го върна. Магазина е специализиран и е на една крачка от мен,просто ме интересуваше и вашето мнение,дали апаратите стават за целта!

Добре,Благодаря на всички отзовали се! Ще видим какво ще измислим в крайна сметка! Лек и спорен ден на всички! :handshake:

преди 36 минути, techmaniac написа:

Добре, да не се отклоняваме от темата. Нека той си направи избора. :)

Щом има на декодера модулатор и антенен вход и изход, декодера става. Друг е въпроса какъв ще си купи, защото какъвто и да избере, все тая. Не е необходимо да се наливат пари за стари охтики, но щом се интересува, нека сам да реши, за да не мисли, че с нещо си го подвел в избора. Успех от мен. За другото - няма да коментирам. Тук да отбележа, което е много важно. При стар модел телевизор, докаран или купен от Англия - много често има проблем, дори и декодера да си има собствен модулатор. Телевизори продавани в Англия не ползват дециметровия банд. Дано не е от такъв тип.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Дано не е от такъв тип.

Помня,че беше Филипс,но с точност не мога да кажа какъв е модела!

Първо трябва да се помисли разумно дали си заслужава всичко това,от гледна точка на качеството на картината.Най-слабото качество е на сигнал с висока честота,който се предава през буксата за антената,защото сигнала се преработва повторно от  старовремския тунер на самия телевизор,при което се получават допълнителни изкривявания и загуби.Следващото малко по-добро качество е през SKART или  RCA ,където сигнала е по-ниска честота,но не минава през тунера на телевизора.Следва цифровия сигнал,който е в пъти по качествен и от двата предишни метода.Какъв е пътят на сигнала от цифровият тунер до картината,която ще се получи в този случай?Първо този цифров сигнал трябва да се преработи в аналогов с ниска честота,при което се губи значително качество.После се конвертира в аналогова висока честота,за да може да се подаде към буксата за антената,където се губи още значително от качеството.Следва приемане на сигнала от стария телевизор,но през неговия тунер,който трябва обратно да конвертира високо честотния сигнал в нискочестотен,за да може да го възпроизведе,където се губи  вече фатално от качеството.Крайният резултат е като се  пусне един филм със субтитри,поради голямото размазване(разфокусиране)няма да могат да се прочетат...

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не става с тези усилватели. Пробвал съм  и резултата е плачевен.

Добре е да се знае на колко километра е ретранслаторът.

Ако е на около 15-20 километра, добре е да се вземе усилвател с обхват до 20 км – на Strong e 20 лв. същия и работи (личен опит – кулата ни е на 10 км).

П.П. При ХайДефинишън сигналът беше кошмар с въпросния усилвател, което може да се дължи не само на него, а и на ретранлирания сигнал.

Така че като се закупува устройството да се провери на място как се справя с HD (в Технополис и Техномаркет, мисля, че не проблем).

Редактирано от karadzha
доизясняване (преглед на промените)

За да стане на телевизор без AV вход декодерът трябва да има модулатор. От предложените със сигурност Strong 8113. Може и Pacostar 6060. Препоръчвам ти HD модел за да се гледа БНТHD. И без това останаха малко програми за да се икономиса 10 лв. разлика от SD модели. Около 55 лв.

По принцип в големите градове може и с вградената антена тип "пишка". Ако се каже населеното място може и по-конкретно за необходимост от антена.

преди 13 минути, Филипов написа:

За да стане на телевизор без AV вход декодерът трябва да има модулатор. От предложените със сигурност Strong 8113. Може и Pacostar 6060. Препоръчвам ти HD модел за да се гледа БНТHD. И без това останаха малко програми за да се икономиса 10 лв. разлика от SD модели. Около 55 лв.

По принцип в големите градове може и с вградената антена тип "пишка". Ако се каже населеното място може и по-конкретно за необходимост от антена.

Е, и за такъв антенен тип не бях чувал (и не е зле, щото щях да му дам още по-красноречиво име).

Та човек се учи докато е жив и ненаучен си отива.

П.П. За млади потребители ще кажа, че 100-ватовия реотанен поялник са нарича "печка" – сори, че е извънтемие:)

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Пич стига разтяга лукуми. Има точен и ясен въпрос, ако можеш отговори точно и ясно, ако не можеш не пиши.

За едно старо но вярно телевизорче взех 

11049506_10205413908807484_5259577597465

12250175_10205413909207494_1208312398382

МОДЕЛ DVB-T2HD-01
ТИП HD DVB-T ДЕКОДЕР MPEG-4
ВХОДОВЕ RF, USB
ИЗХОДИ HDMI, SCART, COAXIAL, RF

Единствено има проблеми с подкарване на субтитри.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.