Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация или ъпгрейд?

Featured Replies

МДФ или ПДЧ виж с масив рядко съм имал досег. :D

преди 29 минути, Roujin Z написа:

МДФ или ПДЧ виж с масив рядко съм имал досег:D

Няма и да имаш с повърхностните си разсъждения. И защо не дефинираш ''чужда тема''! Какви са тези небивалици? Това е форум. Най-вероятно ти се е развалил телевизор Самсунг и ти пренасяш впечатленията си в една непонятна за теб сфера, а именно хардуера. Преди време пък си се начел на коментари в една мноого дълга тема в HWBG и от там експертното ти мнения за старите серии SSD на Самсунг(сигурно визираш 840 EVO). Да де, но тук незнанието ти си проличава веднага, защото пишат специалисти от различни сфери, а не предимно шашави геймъри, които източват портфейлите на родителите си. Та не ти отива да правиш забележки на Кико, който спокойно може да ти е баща(или дедо:D) без да си направиш една конструктивна защита на мненията. А тази защита е крайно наложителна при положение, че съветите ти(ни) водят често до покупка(разход за питащия). 

Кико, вие пък с Наруто сте ми много смешни като спорите за неща, за който без четене не се случват нещата. Но те разбирам. От толкова игри просто не ти остава време.;)

И нека все пак напиша нещо конкретно по темата - конфигурацията подлежи на корекции. Ако автора има интерес да пита.

преди 2 часа, XECUTIONER написа:

Няма и да имаш с повърхностните си разсъждения. И защо не дефинираш ''чужда тема''! Какви са тези небивалици? Това е форум. Най-вероятно ти се е развалил телевизор Самсунг и ти пренасяш впечатленията си в една непонятна за теб сфера, а именно хардуера. Преди време пък си се начел на коментари в една мноого дълга тема в HWBG и от там експертното ти мнения за старите серии SSD на Самсунг(сигурно визираш 840 EVO). Да де, но тук незнанието ти си проличава веднага, защото пишат специалисти от различни сфери, а не предимно шашави геймъри, които източват портфейлите на родителите си. Та не ти отива да правиш забележки на Кико, който спокойно може да ти е баща(или дедо:D) без да си направиш една конструктивна защита на мненията. А тази защита е крайно наложителна при положение, че съветите ти(ни) водят често до покупка(разход за питащия). 

Кико, вие пък с Наруто сте ми много смешни като спорите за неща, за който без четене не се случват нещата. Но те разбирам. От толкова игри просто не ти остава време.;)

И нека все пак напиша нещо конкретно по темата - конфигурацията подлежи на корекции. Ако автора има интерес да пита.

Аз казах, че не разбирам от SSD-та, но пък съм ползвател. И от името на ползвател  казвам, че не виждам разлика между SSD-тата, до които съм имал достъп. А в момента те са на Intel, Samsung и о, чудо, A-DATA SP920. Съжалявам, повече впечатления нямам. За мен SSD  си е SSD. Но щом казвате, че има разлика добре, съгласен съм. Аз също ви казвам, че има разлика между 58 и 60  fps, но вие не ми вярвате. А трябва. 

XECUTIONER пак са го пуснали на лек режим и се е добрал до компютър. Вземи поне си изпий лекарствата преди да пишеш.

Като изключим онова в скобите всичко друго дето написа е пълен майтап. Все пак ти признавам че имаш проблясъци на мисъл от време на време.

пс. Кико изкараха те някъв дядо-геймър фърчащ с форда си насам-натам. :D Е дано внуците ти като станат на по 40 г. наистина да го правиш.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Малии, с 4 бона колко игри бих си купил. ...Всички деца знаят, че закупените игри вървят по-лесно и на по-слаб хардуер от кракнатите, не малко от които си носят и миньори със себе си(и това в най-благоприятния вариант, понякога и по-големи мизерии). Поне със  сигурност не бих хвърлил всичките 4 бинки в желязо. 

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

Ей и ти като Коката. Не би дал 5 бона за седалка с амортисьори, 3 монитора, волан, няколко видеокарти...само и само да играе rFactor  2  като хората. Е  има хора, дето биха дали. Те хвърлят 5 бона за купчина желязо, което стои пред блока през половината година и цяла зима. Когато човек взема заплата от рода на 2000 лева, много много не му пука дали хардуера струва 1000 или 4000 лева. Виж, ако си  ги събирал тия пари две години  и ги хвърлиш за желязо, съгласен съм. А ако наистина 5 бона ще ми излезе тая импровизирана кабинка на симулатор, аз бих ги дал вместо да ги хвърлям за купчина ламарини на поне 10 години. В крайна сметка както каза Наруто, си хвърча с Форда. Друг Форд не ми трябва, ама виж, по-бих се замислил да седна на г*за си в къщи вместо да помитам спирки, както правят тия с петте бона за старо желязо от неизяснен произход, наподобяващо автомобил. 

преди 32 минути, Кико написа:

Ей и ти като Коката. Не би дал 5 бона за седалка с амортисьори, 3 монитора, волан, няколко видеокарти...само и само да играе rFactor  2  като хората. Е  има хора, дето биха дали. Те хвърлят 5 бона за купчина желязо, което стои пред блока през половината година и цяла зима. Когато човек взема заплата от рода на 2000 лева, много много не му пука дали хардуера струва 1000 или 4000 лева. Виж, ако си  ги събирал тия пари две години  и ги хвърлиш за желязо, съгласен съм. А ако наистина 5 бона ще ми излезе тая импровизирана кабинка на симулатор, аз бих ги дал вместо да ги хвърлям за купчина ламарини на поне 10 години. В крайна сметка както каза Наруто, си хвърча с Форда. Друг Форд не ми трябва, ама виж, по-бих се замислил да седна на г*за си в къщи вместо да помитам спирки, както правят тия с петте бона за старо желязо от неизяснен произход, наподобяващо автомобил. 

Предвид това, с каква машина се е задоволил автора на темата преди не чак толкова много време, освен ако не е спечелил тия 4К от тотото  някак си ми мирише не особено приятно наличната тема. То е напълно ясно, че да хвърляш за ъпгрейд на машина сума, която е към момента примерно 4 пъти по-голяма от стойността на самата "щайга", е напълно безсмислен въпрос. Това не може да бъде умотворение на разумен човек. 

По принцип си прав, но примерно аз през 2002 година бях стигнал до там, че се задоволявах със 130 лева заплата, която свършваше след максимум 20 дена и то без да купувам нищо излишно, освен храна. Само две години след това заплатта ми бе 6-7 пъти по-висока и аз се наших с какво ли не, включително със щайга за 1300 лева. Имай предвид, че  нова щайга не съм купувал никога след това и всичко налично при мен е след многократни ъпдейти. Дори последния ми ъпдейт преди 3 месеца излезе около 2000 лева и то без да сменям видеокарта ;)

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Между 2 и 4 к има доста сериозна разлика. Твоят ъпгрейд е повече от основен, пък и не е като да нямаше нужда от нова платформа. Но автора е с процесор и повечето други компоненти, които са напълно актуални.

Е той човека казва какво има предвид - иска да купи това и това. Само една GTX980Ti  е 1500 лева. Иска и два харда, РАМ...в интерес на истината 4000 лева са много и ще са достатъчно доста под 3000. Но като реши да сменя и платформа, 4000 са си таман на място, ако изключим парите, които ще вземе от продажба на старата. 

Като гледам човека е дал линк от чужбина а в момента в Германия поне излиза по-рентабилно да се купи платформа 2011-3. 6700К първо че го има рядко наличен и второ ако го има струва повече от 5820,което сравнено с цените зададени от интел е направо идиотско.Ако автора беше тук ,бих му събрал нещо такова,с възможност за вариации в охладителя,рам паметта,кутията и модела графична карта.Моите познати ги оставям да си решат сами след кратко обяснение предимства и недостатъци,подплатени с някой тест.Но и остават едно 70-80 евро бюджет за такива работи ако съм обърнал правилно 4000 лева.Ако пък не се пипат може да се вземе по-добро дъно....Да не говорим ако се намери някой да го мине по ддс като фирмен компютър още колко ще останат.....

Zwischenablage01.thumb.jpg.d093d09ec7546

ПП.Сори,сега видях че диска трябва да е 2Тб - още 25 евро отгоре тогава.

ОФ и ссд-то съм объркал. Не трябваше да пиша преди да изпия първото кафе. 

Редактирано от Tommygun (преглед на промените)

преди 5 часа, 1Force1 написа:

Всички деца знаят, че закупените игри вървят по-лесно и на по-слаб хардуер от кракнатите, 

Аз съм жив пример, че това не винаги е така! При мен кракнатата GTA IV вървеше по-добре с GTX 570, отколкото легалната (Steam) с GTX 770. Процесора и рамта бяха едни и същи - i7 950 и 6 gb. ram.

преди 6 минути, Agentpat™ написа:

Аз съм жив пример, че това не винаги е така! При мен кракнатата GTA IV вървеше по-добре с GTX 570, отколкото легалната (Steam) с GTX 770. Процесора и рамта бяха едни и същи - i7 950 и 6 gb. ram.

GTX 570  е по-висок клас карта от 770(660) освен това е с по-висока производителност в  DP(двойна прецизност) сметките.

преди 18 часа, Ultimate Computers написа:

Наруто е фен на adata.

Оо, ясно. ;) Те са с "Пясъчната сила" - не, благомерси!

преди 18 часа, Кико написа:

Нямам нищо против АДАТА,  аз също съм фен на паметите им.

Аз пък имам! Не ща и да помирисвам вече SSD с тази марка. Макар, че и аз съм (в момента) с памет на АДАТА - взех я по чисто финансови причини. 

преди 11 минути, 1Force1 написа:

GTX 570  е по-висок клас карта от 770(660) освен това е с по-висока производителност в  DP(двойна прецизност) сметките.

Я пак, че нещо.... :wink12::D

770 е подобрената версия на 680. А другото го оставям без коментар, защото просто онемях. ;)

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

Така де, отплесна ми се клавиатурата. 680, която е среден клас(продаван на цената на висок клас) орязан оръфлек, а дали 770 има подобрение спрямо 680, или само сменена лепенката, е друг въпрос. 570 пак е по-добра карта. 

@Agentpat™, защо смени 570 за 770?Ама  не си знаел, че е по-лоша видеокарта.  

Иначе логиката е ясна. То и GTX980  е  непълноценна версия, Но за това са виновни пак АМД, които така и не успяват да извадят конкурентен продукт навреме, та NVIDIA  да изпадне в ситуацията, когато се появиха печките GTX470/480  и с триста зора удържаха фронта до появата на GTX460  и след това на пета серия. 

преди 3 минути, 1Force1 написа:

Така де, отплесна ми се клавиатурата. 680, която е среден клас(продаван на цената на висок клас) орязан оръфлек, а дали 770 има подобрение спрямо 680, или само сменена лепенката, е друг въпрос. 570 пак е по-добра карта. 

Абе, човек! Как ще е по-добрата карта? Кое ѝ е по-доброто? Единствено харчи малко по-малко, иначе във всичко друго 770 отвява 570. Позапознай се първо и не се изказвай неподготвен! 

преди 2 минути, Кико написа:

Смених я, точно защото е по-добра от 570.

преди 29 минути, Кико написа:

Иначе логиката е ясна. То и GTX980  е  непълноценна версия, Но за това са виновни пак АМД, които така и не успяват да извадят конкурентен продукт навреме, та NVIDIA  да изпадне в ситуацията, когато се появиха печките GTX470/480  и с триста зора удържаха фронта до появата на GTX460  и след това на пета серия. 

680 си е точния пример за супер орязана мизерия. Кълцането на големия чип при 980 не е чак толкова голямо и грубо, колкото беше при 680. 680 с жалките си 256 битова шина и само 32 ROP-а и смешната си евтина платка, е егаси боклука.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.