Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2200лв. с монитор.

Featured Replies

Здравейте правя нова тема, защото доста неща се промениха от миналата. Бюджета вече е 2200 лв. с монитор. Та ето какво избрах :

Монитор - LG 23" 23MP47HQ-P

Процесор - i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX

Видео карта - GB N960G1 GAMING-4GD

Дъно, ам тук не съм много наясно и мислех едно от тези да е :

GB B150M-D3H / LGA1151 или MSI B150M PRO-DH LGA1151

SSD - SSD Samsung 650 Series 120GB 3D V-NAND

HDD - 1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

RAM X2 - CORSAIR DDR4 LPX 8GB 2400MHz C14 BLACK

Захранване - DeepCool 500W Bronze Modular DA500-M

Общо - 2160лв

Правя темата, защото не знам дали всичко е нужно и дали са съвместими, видях, я че хората тук наистина разбират и имат опит и за това пущам темата. Ако имате по-добри идеи за тази цена моля да ги напишете :)

Поздрави и предварително благодаря !:P

Редактирано от Bozhi PC (преглед на промените)

Паметта я замени с тази - http://nikem-bg.net/computer-components/8G-DDR4-2133-ADATA/

Видеокартата с тази - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N960OC-4GD/description.html

Харда с този - http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR/description.html

Евтиното дъно на MSI отдавна не е налично та остава първото ако държиш на 4 слота за рам.

Захранването го има и за по-малко пари ако не държиш да е модулно.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 4 минути, Roujin Z написа:

Паметта я замени с тази - http://nikem-bg.net/computer-components/8G-DDR4-2133-ADATA/

Видеокартата с тази - http://nikem-bg.net/computer-components/GB-N960OC-4GD/description.html

Евтиното дъно на MSI отдавна не е налично та остава първото ако държиш на 4 слота за рам.

Захранването го има и за по-малко пари ако не държиш да е модулно.

Ок и аз си мислех, че това на GB е по-доброто, но все пак да попитам и ок за видеото. А аз всъщност гледах тази РАМ, но нали е по-малко MHz и да попитам каква е разликата между модулно и не модулно захранване ? :shy11: Нямам никаква идея съжалявам :shy11:

То че е по-добро е по-добро но и това на MSI не е проблем просто не е налично та няма как да го купиш.

Видеокартата същата работа. По-скъпата е по-добра но реално нито е гореща нито има разлика в гаранционния срок та е излишен разход.

Паметта ще работи на 2133MHz дори да вземеш на повече та отново гледаш за най-евтината. При харда има разлика в гаранцията (тоя които съм ти дал е с 1 г. повече).

Кабелите се разкачат. 

Между другото не виждам кутия?

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

То че е по-добро е по-добро но и това на MSI не е проблем просто не е налично та няма как да го купиш.

Видеокартата същата работа. По-скъпата е по-добра но реално нито е гореща нито има разлика в гаранционния срок та е излишен разход.

Паметта ще работи на 2133MHz дори да вземеш на повече та отново гледаш за най-евтината. При харда има разлика в гаранцията (тоя които съм ти дал е с 1 г. повече).

Кабелите се разкачат. 

Между другото не виждам кутия?

Ох не наистина съм страшно завеяна, толкова кутии гледах :despicable-me-2-minion-5:Та да как е тази ? Ок за другите неща разбрах, ще изчакам и някой друг да си каже мнението и поръчвам :despicable-me-2-minion-8:

П.П - Много обичам миниончета, не ме съдете :emoji_smiley-01:.

Лош избор. Гледай за нещо с долен монтаж на захранването, филтри, usb3 на панела и най-добре задния вентилатор да не е под 120 мм (да има два включени в цената).

Шаренко с голям прозорец (като аквариум) - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-TESSERACT-SW-RD-Window-USB-3.0/description.html

По-голяма - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-ATX-KENDOMEN-TI/description.html 

Не толкова натрапчив вариант - http://nikem-bg.net/computer-components/Zalman-Case-ATX-R1-Soundproof-USB3.0/description.html

пс. И едно компактно кубче - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=11700&sort=p.price&order=ASC

http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/phenom-micro-atx/

• Автор
преди 9 минути, Roujin Z написа:

Лош избор. Гледай за нещо с долен монтаж на захранването, филтри, usb3 на панела и най-добре задния вентилатор да не е под 120 мм (да има два включени в цената).

Шаренко с голям прозорец (като аквариум) - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-TESSERACT-SW-RD-Window-USB-3.0/description.html

По-голяма с по-малък прозорец - http://nikem-bg.net/computer-components/Case-DeepCool-ATX-KENDOMEN-TI/description.html

• Аквариумчето по-ми хареса мерси много за всичко :despicable-me-2-minion-7:!

400-500 лева са толкова смешна и слаба видео карта, просто ще ме спукате от смях.

Много искам да ми каже някой тия 4ГБ как точно минават през тая малка шина и кой освен в лаптопите би ползвал подобна ?

преди 4 минути, _I_ написа:

400-500 лева са толкова смешна и слаба видео карта, просто ще ме спукате от смях.

Много искам да ми каже някой тия 4ГБ как точно минават през тая малка шина и кой освен в лаптопите би ползвал подобна ?

Чрез честота. Първия вариант. Чрез компресиране. Втори вариант. Не минават, а си остават в L2 кеша, който е доста увеличен спрямо доскорошните "многобитови" видеокарти. Слагаме и други тайни, които производителя не казва. В крайна сметка е важен крайния резултат. 

Много ми е интересно кое ще компресираш, или тоя кеш като го запълниш след това през коя неизвестан част ще го пуснеш да мине, защото 128 шина с 4гб върши по-малко работа от 2гб с 256 шина.

Пък доскорошните "многобитови" видеокарти с шина 512 и 1гб ддр3 ще я издухат тая новата като хвърчило.

Ама защото е Нвидиа и имала някви тайни, сигурно магия ползва.

Всъщност се ползват 2.5ГБ а дали има смисъл да се дадат 10 лв. отгоре за варианта с над 2ГБ си преценяват купувачите.

Може би ако пуснат вариант с 2.5ГБ с разлика под 10 лв. би имало смисъл от тая дискусия... 

Останалите глупости си ги спестете за темата АМД-Nvidia където може да си ги мерите колкото искате.

• Автор

О боже нищо не разбрах, аз питам за конфигурация, а честно казано съм фен на nVidia, ако може да се аргументирате защо AMD я превъзхожда ще е супер :emoji_smiley-04:

преди 29 минути, _I_ написа:

Много ми е интересно кое ще компресираш, или тоя кеш като го запълниш след това през коя неизвестан част ще го пуснеш да мине, защото 128 шина с 4гб върши по-малко работа от 2гб с 256 шина.

Пък доскорошните "многобитови" видеокарти с шина 512 и 1гб ддр3 ще я издухат тая новата като хвърчило.

Ама защото е Нвидиа и имала някви тайни, сигурно магия ползва.

Ами прочети малко. Поне това го пише при всяко ново ревю, в случая намери кое да е ново ревю на видеокарта с архитектура maxwell. Много по-голямата L2 кеш памет не се ползваше досега от съображение за енергийна ефективност. За по-голямата честота на паметта при картите с по-тясна шина предполагам няма да спориш. Но пак може да погледнеш техническите характеристики на видеокартите. така както квалифицираш - 128 бит. и 4GB  срещу 2 GB  и 256  bit.  си много, ама много далече от истината и аз казах по-горе защо. Не е важна широчината на шината, а пропускателната способност. Освен това е важно и какво пропускаш - дали  чувал с 10 картофа или чувал със 100 катофа. А омаловажаването на L2  кеш  паметта не говори добре за АМД фен, защото и самите АМД почнаха да увеличават обема на L2 кеша, копирайки от Maxwell. Много по-бързо е да имаме достъп до бързия L2 кеш, отколкото до бавната памет. Все едно е аз да цепя напряко по пътеката, пък ти да обикаляш 2 километра с автомобила си. Типичен пример - Белослав на Варненското  езеро. А да те видя кога ще стигнеш на отсрещния бряг с автомобил, аз ще си чакам ферибота. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Точно обратното картите са с еднаква производителност и цена но АМД-то е по-лакомо съответно отделя и повече топлина и разбира се това води и до повече шум.

Да не забравя че и гаранцията му е с една година по-малко. Колкото до спора АМД феновете просто не могат да понесат факта че това са вече доста стари карти...

Примерно ако сравняваме 4 ядрен процесор със 2 ядрен сигурно си мислиш че първия е по-добър?

Да но ако първия е антика а втория актуален всъщност 2 ядрения може да се окаже по-добър или най-малкото равен но ще има куп предимства.

• Автор
преди 5 минути, Кико написа:

Ами прочети малко. Поне това го пише при всяко ново ревю, в случая намери кое да е ново ревю на видеокарта с архитектура maxwell. Много по-голямата L2 кеш памет не се ползваше досега от съображение за енергийна ефективност. За по-голямата честота на паметта при картите с по-тясна шина предполагам няма да спориш. Но пак може да погледнеш техническите характеристики на видеокартите. така както квалифицираш - 128 бит. и 4GB  срещу 2 GB  и 256  bit.  си много, ама много далече от истината и аз казах по-горе защо. Не е важна широчината на шината, а пропускателната способност. Освен това е важно и какво пропускаш - дали  чувал с 10 картофа или чувал със 100 катофа. А омаловажаването на L2  кеш  паметта не говори добре за АМД фен, защото и самите АМД почнаха да увеличават обема на L2 кеша, копирайки от Maxwell. Много по-бързо е да имаме достъп до бързия L2 кеш, отколкото до бавната памет. Все едно е аз да цепя напряко по пътеката, пък ти да обикаляш 2 километра с автомобила си. Типичен пример - Белослав на Варненското  езеро. А да те видя кога ще стигнеш на отсрещния бряг с автомобил, аз ще си чакам ферибота. 

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Точно обратното картите са с еднаква производителност и цена но АМД-то е по-лакомо съответно отделя и повече топлина и разбира се това води и до повече шум.

Да не забравя че и гаранцията му е с една година по-малко. Колкото до спора АМД феновете просто не могат да понесат факта че това са вече доста стари карти...

Примерно ако сравняваме 4 ядрен процесор със 2 ядрен сигурно си мислиш че първия е по-добър?

Да но ако първия е антика а втория актуален всъщност 2 ядрения може да се окаже по-добър.

От всичко това виждам само плюсове към енвидиа. Все пак няма да е зле някой да каже ако вижда нещо друго, което да не му харесва по моята конфигурация :P

Картите са долу горе равностойни. Има нюанси при различните игри, както и в начина на реализация на допълнителните възможности на видеокартите, като например запис на клипове, стрийм, DSR/VSR, Free/G-sync и тем подобни. Ние спорим не AMD  срещу NVIDIA,  а за други неща като това, доколко влияе широчината на шината към паметта. АМД и NVIDIA  подхождат различно към нещата и от там вечните спорове в двата лагера - трябва ли ни висока пропускателна способност на шината или може да минем с по-ниска за дадена резолюция и дадена реализация на архитектурата. Самият факт, че NVIDIA  държат около 80% от продажбите на дискретни видеокарти в световен мащаб и че ако отвориш Steam статистиката ще видиш огромнното превъзходство на NVIDIA като наличен хардуер в играчите,, говори наистина, че ако не друго, то поне NVIDIA  не е по-лошия избор. В най-лошия случай би платила малко повече пари за неща, които се предлагат допълнително към видеокартата, като възможности за запис, стрийм и така нататък. AMD  също имат подобни и други възможности, но като че ли последните 1-2 години са леко изоставащи от няколко месеца. Освен всичко друго, NVIDIA  видеокартите в много случаи работят по-добре с Gameworks, каквито технологии има във все повече нови игри. Макар че АМД догонват след време - къде по-бързо, къде по-бавно.  Ако това не ти говори нищо, значи спокойно може да вземеш коя  да е видеокарта. 

380x е по-добра и от клокната gtx 960.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

Кико, ти цъкаш игрички на 4к и на  1080р. Кажи сега, не е ли удачен вариант да се орежи конфигурацията и да се вземе монитор с по добра резолюция? Така ще има и смисъл от бъдещ ъпгрейд на хардуера.

Започвам да си мисля, че колкото и пари да се вкарат в кутията, 1080р вече загрозява крайният резултат за окото. Ето един пример, да не кажете, че са прекалено скъпи.

http://computer-store.bg/monitori/monitor-acer-cb280hkbmjdppr-4k2k-2ms-led

и един с ips

матрица.

http://computer-store.bg/monitori/acer-k242hqkbmjdp

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 8 минути, nikolela написа:

Кико, ти цъкаш игрички на 4к и на  1080р. Кажи сега, не е ли удачен вариант да се орежи конфигурацията и да се вземе монитор с по добра резолюция? Така ще има и смисъл от бъдещ ъпгрейд на хардуера.

Започвам да си мисля, че колкото и пари да се вкарат в кутията, 1080р вече загрозява крайният резултат за окото.

Бая ъпгрейд ще е за 4К ;) по мои сметки поне още една GTX970. А от добър монитор винаги има смисъл.  Аз играя и на по-високи резолюции, но монитора ми е 1920х1080. Въпреки всичко детайлите са много по-добри. От тая гледна точка малко се обезсмисля монитора на по-висока резолюция. може би добра идея е 27 инча и нагоре, че тия 23 инча са прекалено малки вече. И 1920х1080  да е, нищо не пречи чрез VSR/DSR  да се играе на по-висока резолюция, а по тоя начин да се подобри значително качеството на картината. 

За 4К ще ти трябват два броя GTX980TI та просто забрави. Кико дори да си купи още една 970 пак ще му е некомфортно при 4К.

И между другото тоя гнусен TN дето го гледаш ще изглежда много по-зле ако ще и 8К да е. Това че е с висока резолюция не го прави добър избор.

пс. Не мога и да си представя 4К 144Hz ако има какво ще му трябва... 1080p все още си остава сериозна резолюция за съществуващите карти.

преди 19 минути, Кико написа:

тия 23 инча са прекалено малки вече. И 1920х1080  да е, нищо не пречи чрез VSR/DSR  да се играе на по-висока резолюция

Не знаех, че така може да се излъже системата. Ще я пробвам. Това ме сеща, че за големината може да се излъже като се махнат стъклата на очилата и се закрепи бинокълче. Става от 23 на 32 инча. :)

Ами Наруто, прав си за картите, ако говорим за 60  fps  и максимални детайли на по-новите игри. 

@nikolela, не знам с каква видеокарта си, но VSR/DSR  са налични при по-новите видеокарти и на AMD  и на NVIDIA. При NVIDIA  резолюциите са пълноценни между 1080p.  и 2160p. , докато при АМД имаше малки проблеми до скоро при малко по-старите видеокарти. Друга разлика е, че при NVIDIA  имаш филтър, който се настройва от 0-100% в зависимост от това, колко остра или размазана искаш да е картината. Стандартно е на 33%. Доскоро при АМД нямаше такъв филтър, но може нещата да са се променили, нека кажат хората с АМД карти. Че при тях винаги нещата се  забавят  с няколко месеца и човек никога не знае кога са достигнали новото ниво на NVIDIA. 

• Автор

Съжалявам, че ще го напиша, но вече стана неприятно само се карате за някакви неща и предлагате безбожно скъпи монитори. Нямам намерение да играя на 4К, а и мисля че 23'' са предостатъчни за мен, защото в момента съм с лаптоп на 15,6'' Знам, че IPS мониторите са хубави и за това съм избрала такъв. Моля ви пишете по темата тей като е важно за мен :(.

Ами то това си е по-темата, за да си изясниш нещата дали едната или другата карта. Аз казах, че след като не правиш  разлика между нещата, все едно е коя видеокарта ще вземеш. А щом си фенка на NVIDIA, вземай NVIDIA. Спирам до тук. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.