Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 2200лв. с монитор.

Featured Replies

• Автор
преди 7 часа, Кико написа:

Ами то това си е по-темата, за да си изясниш нещата дали едната или другата карта. Аз казах, че след като не правиш  разлика между нещата, все едно е коя видеокарта ще вземеш. А щом си фенка на NVIDIA, вземай NVIDIA. Спирам до тук. 

Ок взимам Nvidia-та ще го поръчам след няколко дни. Благодаря на всички за бързите и компетентни отговори :)

преди 35 минути, Ultimate Computers написа:

380X е много по-добра карта!!!!!

Зависи за колко пари вземаш двете карти. При стотина лева разлика естествено, че е по-добра. Но при положение, че и с двете играеш на 1920х1080, няма как без FRAPS  да видиш разликата. 

Ами разликата всъщност е 2 лева.... 960-ката която той е избрал е 517 лева, а 380X Windofrce 2X е 519.

Редактирано от Ultimate Computers (преглед на промените)

преди 21 минути, Ultimate Computers написа:

Ами разликата всъщност е 2 лева.... 960-ката която той е избрал е 517 лева, а 380X Windofrce 2X е 519.

Мисля я коментираха по-горе  в темата.960  се намира за около 420 лева при 520 за 380X.

ПП: Мaлко объркване се получи. Гледай какво е препоръчал @Roujin Z, че в случая имаме и 2 GB GTX960. Не че ще е  проблем при 1920х1080, но все пак. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 2 часа, Кико написа:

Мисля я коментираха по-горе  в темата.960  се намира за около 420 лева при 520 за 380X.

ПП: Мaлко объркване се получи. Гледай какво е препоръчал @Roujin Z, че в случая имаме и 2 GB GTX960. Не че ще е  проблем при 1920х1080, но все пак. 

Абе няма да е проблем докато не пусне watch dogs или SoM. 

Конкретно по темата и като АМД фен , не съм съгласен с някои неща , които каза наруто. Да, 380 е по-лакома и по-топла , но с къстъм охлаждане и тя не се чува от кутията. Разликите в температурите са пренебрежими и абсолютно в дълбоко зеления сектор. За разликата от 50-60 вата за еднакво бързите всеки трябва сам да си прецени. 380 като цяло е минимално и незабележимо по-бърза, клокната 960 настига и изпреварва с цената ток и топлина. Като цяло между двете зависи какво ще се играе. 

Обезателно обаче не бих препоръчал 2 ГБ версия както и  аз лично не бих си купил оня мъник на GB. Хубавите 960 наближават по цена 380Х а там просто без да се спори това е по-добрата карта 

общо взето това е класа в който АМД са най-конкурентни и дори изпреварват а вие нвидиа та нвидиа. После АМД феновете това или онова. 960 има смисъл само за компактен геймърски HTPC с малко захранване или за тежък Gameworks. Само че напоследък АМД се представят повече от адекватно и в новите зелени игри така че това отпада .

Също не съ съгласен и с масовото и категорично мнение че TN винаги значи боклук и разваля очите. Преди 2 седмици ходих на очен доктор а ползвам такъв от доста години. И нищо ми няма. Аз не играя никак малко и предимно игри с доста ефекти и мигане. А 27 инча 144 хц 1440 TN просто ще имате да вземате че по не струва от някой нищожен IPS. И не забравяйте че има хора, които не понасят прекалено яките цветове. Така че монитора винаги е"око да види..." 

А, не съм казал че 380X  е по-лошата карта. Напротив, добра е, но доста зависи от модела и цената.  Защото ако човек няма да се занимава с клок, е добре да се правят сравнения на картите, продавани на определени честоти за определени пари. Но ми се струва, че това е важно за спора NVIDIA/AMD,  а не за колежката, пуснала темата ;) Защото ако ти не знаеш с колко fps  играеш, едва ли ще направиш разлика между 45  и 55  fps. Дори 55 може да ти се сторят по-зле, защото ще се доближиш до 60 и тиъринга ще стане много видим и дразнещ. Не знам какъв е тоя ефект, но лично аз го забелязах отдавна, тествайки стари и бавни конфигурации, разполагащи със сравнително добър процесор за слабата видеокарта.  Тогава настройвам за 35-40  fps  играта и картината изглежда много по-добре, отколкото с моята доста по-бърза конфигурация, но със слаб процесор и бърза видеокарта, с които кадрите  се мотаят около 50-60. Това е някакво измамно възприемане на картината, при което точно малкото кадри водят  до заличаване на недостатъците в картината, както и на тиъринга, който на фона на малкото кадри, се забелязва едва след много внимателно вглеждане. 

А тия 144 херца не бяха ли в друга тема за CS:GO? С хора, които играят  тая игра избягвам да споря, защото смятам, че са прави ;) Все пак всеки е свикнал да играе по определен начин и ти не може да го накараш да играе тая игра с повече от едно ядро на процесора, на по-висока резолюция и с по-малко от 250  фпс. Говоря за сериозните играчи, които са намерили начина да побеждават. 

И пак за клока  - 380X масксимум 1100 MHz  при стандартни 1040  за Nitro-то на Saphire. паметта 1650  при 1475  стандартни. 

GTX960 - над 1400-1450  след буст. И тук въпросът е, доколко дадена GTX960  може да се клокне на толкова високи честоти и доколко човек може да остане прецакан.

И сега по  темата. Питащата доколкото схванах нещата, едва ли има намерения да цепи всеки кадър, да клоква и да си прави таблички с fps-ите при различни игри ;) Затова и казах да взема или NVIDIA  или  AMD. Но понеже в началото на темата пише, че е фенка на NVIDIA,  аз и казах да взема тогава NVIDIA  уточнявайки, че съществуват и 2 GB видеокарти за по-малко пари, без да съветвам да се взема такава. Чудя се обаче какво мисли Xec  по въпроса с неговата 2 GB  версия. Тия игри които цитираш, не ми говорят  нищо. Тестовете под Win 10  с DDR4  ли са правени или пак някой се е направил на велик с Win 7 и DDR3? Ами то отдавна забравихме за тая остаряла ОС, а много хора забравиха и за DDR3,  особено тия с нови конфигурации. 

Всъщност ти си от малцинството дето е останало на 10 вместо да я разкара и да се върне на читавия оригинал.

Понеже обичаш статистиките го споменавам. 7 държи рекорда при това данните не са верни щото от тия инсталирани 10 голяма част са премахнати. 

преди 1 час, Кико написа:

Тестовете под Win 10  с DDR4  ли са правени или пак някой се е направил на велик с Win 7 и DDR3? Ами то отдавна забравихме за тая остаряла ОС, а много хора забравиха и за DDR3,  особено тия с нови конфигурации. 

Ти ако ползваше компютър за друго освен игри, щеше да си заслужава човек да седне и да те ограмоти, но пък в сегашния момент не заслужаваш и да ти се оборват глупостите, то нищо смислено от коментарите ти не може да се прочете.

По същата причина не отговарям и на предния ти отговор към мен, просто нямам нерви да обяснявам на някой каращ колело, как се работи с автомобил.

преди 3 минути, _I_ написа:

Ти ако ползваше компютър за друго освен игри, щеше да си заслужава човек да седне и да те ограмоти, но пък в сегашния момент не заслужаваш и да ти се оборват глупостите, то нищо смислено от коментарите ти не може да се прочете.

По същата причина не отговарям и на предния ти отговор към мен, просто нямам нерви да обяснявам на някой каращ колело, как се работи с автомобил.

По същата логика ти ако играеше игри, щях да ти отговоря на заяжданията. 

Хората тук искат да играят, не да се учат защо изобщо вървят игрите.  Какво общо има останалото приложение на компютъра с компютъра за игри? 

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте :) Та темата е доста старичка, но скоро мисля да поръчвам (малко се забавих :() и реших последно да попитам :) 

Та така ли остава и ако има нещо може да пишете :) :

Хард - 1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR

Дъно -  GB B150M-D3H / LGA1151 (има ли смисъл да взимам по-скъпо като не мисля да клоквам ?)

Видео картаGB B150M-D3H / LGA1151

Кутия - Case DeepCool TESSERACT SW-RD Window (чудех се дали в тази кутия може да се направи някаква подредба на кабелите ?)

Захранване - DeepCool 500W Bronze Modular DA500-M (Има ли нужда от нещо повече ?)

Монитор - Моля ви предложете нещо към 23" 24" Full HD

RAM X2 - CORSAIR DDR4 LPX 8GB 2400MHz C14  (реших все пак да взема тази)

SSD SSD Samsung 650 Series 120GB 3D V-NAND

Процесор - i7-6700 4.0GHz 8MB LGA1151 BOX (ам чудех се дали трябва да му се сложи някакъв друг охладител ?)

Благодаря ви да всичко !

Защо ще даваш 46 лв. отгоре за една и съща рам? Нито ще работи на различни честоти нито е с по-голяма гаранция.

Всъщност масовата рам която се ползва без значение какво лого са и лепнали спокойно се пуска и на по-високи честоти но за целта трябва подходящо дъно.

Разбирай че няма смислена причина да купуваш по-скъпа рам.

пс. Винаги има смисъл от по-добър охладител когато говорим за нещо на високи честоти при това 4 ядрено с вградена графика.

Което не значи охладител за 80 лв. щом няма да има клок.

Ето това може да се вземе за разликата в цената на паметта - http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-CPU-Cooler-GAMMAXX-400/description.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.