Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ефективна самозащита с/у улични кучета

Featured Replies

Здравейте,

По принцип звучи елементарно и на пръв поглед доста лесно решим проблем - отиваш в оръжеен магазин и си взимаш нещо. В случая обаче нещата не стоят така. Става дума за подходящо средство, което да е едновременно ефикасно при самозащита, но и да не вреди на кучето на стопанина. Видях, че има и различни "кучегони", които използват ултразвук за да прогонят агресивно настроено куче, което предполага че за тях шумът е много силен и неприятен. Лошото е, че моето куче има проблем и от време на време изпада в състояние/пристъпи на страх, което май е причинено от шум. Общо взето както се разхожда нормално в един момент извива опашка м/у краката си и започва да върви почти прилегнало до земята, като се оглежда панически навсякъде за евентуална заплаха и се плаши от всичко около себе си. До ден днешен (хъскито е на 3 години) не мога да разбера (както и ветеринарите, при които съм го водил) какво причинява това. Та исках да попитам дали разхождайки кучето си, ако насоча подобен кучегон към агресивно куче, което иска да нападне, това няма да се отрази много негативно и на моето? Ако "да", има ли нещо друго, което бихте препоръчали? Спрей смятам че също е възможно да засегне моето куче, тъй като много зависи дали има вятър и накъде е насочен в този момент.

Какво мислите по въпроса?

преди 22 минути, t0rbaLAN написа:

Здравейте,

По принцип звучи елементарно и на пръв поглед доста лесно решим проблем - отиваш в оръжеен магазин и си взимаш нещо.

Да, това е решението и си вземаш добри боеприпаси! Разни спрейчета, кучегони и свирки не вършат никаква работа особенно при по - едрите и агресивни кучета, че дори обратно т.е понякога тези средства допълнително ги вбесяват и озлобяват! Казвам го от опит т.е преди време работех в куриерска фирма и там на куриерите раздаваха кучегони и свирки. Куриерите доста бързо ги захвърлиха! Защо ли?

Инак ,искаш да се защитаваш т.е. все някой ще пострада т.е. агресивното куче, стопанина му или ти! Сам/ма направи избора!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

• Автор

Ами аз под "нещо" имах предвид, точно кучегон, елтрошокова палка, спрей, или нещо друго за, което аз не знам. Става дума за приятелката ми, защото докато е извеждала кучето и са я нападнали 3 улични кучета като едното я е захапало за крака. Идеята е за нещо ефективно (не пистолет), което да и помогне при евентуална подобна ситуация (дано не се налага де), но и да не вреди на нашето куче.

Но благодаря за споделеният опит с тези кучегони, ще го имам предвид със сигурност.

преди 31 минути, t0rbaLAN написа:

Какво мислите по въпроса?

Газов пистолет. Има евтини и компактни, дето можеш да носиш с теб. Но внимавай, газовият пистолет е за защита от кучета, срещу хора е малко съмнително, но пак става. Не се прави на важен и не заплашвай с него, че не знаеш дали другият не носи боен.

• Автор

Благодаря за съветите и мненията. Изобщо не става дума за перчене или нещо такова, а и както споменах не е за мен, а за приятелката ми и става дума изцяло за самозащита. Мисля, че наистина ще се спрем на газов пистолет, може би с халосни патрони, защото предполагам шума би прогонил което и да е улично куче.

Редактирано от t0rbaLAN (преглед на промените)

За защита от куче - най-сигурното е да не те е страх. Защото кучето усеща наличието на адреналин и става агресивно.

Има доста добри спрейове. Проблема е, че трябва да отцелиш носа на кучето. Действат безотказно.

Не знам как точно някои си представят работата с тия спрейове, електрошокове и кучегони. Ако си само наблюдател или слушател, е едно, но ако си застрашен (не го пожелавам на никого!) нищо от тях няма да помогне. Агресивен пес няма да застане мирно и да чака някой да го уцели по носа със спрея, нито пък човекът ще чака кучето да дойде до него, че да използва ел.палката, това не е Зевс да мята мълнии от Олимп, я!

За кучегона вече се каза не един път, че върши някаква работа при безобидни псета, но не и при атакуващ едър пес. Ако пък се стреля с газов пистолет, почти задължително ще се появи и съответния природозащитник, който ще обяви под клетва, че съвсем безобидно животинче е предизвикано от минувач с нечиста съвест и помисли.

За справка - моя близка, носеща хляб, бе нападната от няколко кучета в Студентски град и захапана от едно под коляното. Добре, че наблизо са минавали няколко младежи, които са разгонили глутницата с викове и ритници. А мигом появилите се членове-активисти на описаната съмнителна организация попитали дали жертвата може да разпознае (!) конкретното куче, което "леко" я е закачило (белезите от зъбите се виждат и без очила и днес). 

Все се чудя как в другите страни по улиците котка не можеш да видиш, камо ли пък куче, освен ако не е на каишка със стопанина си и задължително с намордник.

По другите страни навремето като е нямало природозащитници са били разпространени едни пистолетчета velo-dog 

• 4 месеца по-късно...

По темата със защитата от кучета ето две диаметрално противоположни газ - сигнални възможности. Първата е способна да Ви защити и от глутница върколаци, а втората е значително по-практична и компактна. От опит съм установил, че не е необходимо да се използват газови патрони, халосните вършат същата работа. :)

на 08 Декември 2015 г. at 12:52, ined написа:

По другите страни навремето като е нямало природозащитници са били разпространени едни пистолетчета velo-dog 

кво каза я пак - и кога се е появило тва племе природозащитници

• 7 месеца по-късно...

"Моята новина". Куче нахапа жестоко жена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цитат

Домашно куче нападна и разкъса жена в столичния квартал „Бъкстон”, сигнализира зрител на NOVA в рубриката "Моята новина". 

"В понеделник майка ми, Мариям, бе нападната и почти разкъсана от свирепа каракачанка на ул. "Майстор Алекси Рилец" в квартал "Бъкстон", ни пише Силва Торосян. 

Инцидентът станал на улицата. 64-годишната Мариям Торосян е била откарана във Военномедицинска академия с дълбоки рани по цялото тяло и отлепен скалп на главата. Въпреки тежките наранявания, лекарите са успели да спасят живота ѝ. Жената вече е стабилизирана, но ще остане под наблюдение в неврохирургичното отделение.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ТЕЖКИТЕ НАРАНЯВАНИЯ

Полицията води разследване по случая, а агресивното животно е затворено за неопределено време.

Стопанинът му починал преди време и грижите за животното били поети от съсед. Как обаче то се е озовало отвързано на улицата - засега не е ясно.

„То ме захапа навсякъде, бутна ме на земята и аз паднах. Тогава започна да ме дърпа за косата. Започнах да пищя. Хората изхвърлят собствените си деца в контейнерите, а гледат куче. Права ли съм? А сега аз, ако убия едно куче, ще лежа в затвора, но че сега съм в такова състояние, никого не го интересува”, разказа за NOVA потърпевшата Мариям Торосян.

ВИДЕО

Кучето е било дворно, но напоследък в квартала се появиха нови кучета, кой знае откъде докарани.

Общината нехае и е въпрос на време някой да бъде нахапан, защото не всички сме "въоръжени" с кучегони и др. средства за самозащита.

• 2 месеца по-късно...

Във София, когато се стопи снега,
вместо кокичета да бъдат първите цветя,
ще "разцъфтят" милиони кучешки...лайна.
Спят, навити на спирали те,
като трюфели се топлят под леда.
Жълти, черни и кафеви пак
ще "поникнат" с пролетта...

(Петър Писарски от ''Атлас'')

на 9.12.2015 г. в 11:34, hlevoust написа:

...Все се чудя как в другите страни по улиците котка не можеш да видиш, камо ли пък куче, освен ако не е на каишка със стопанина си и задължително с намордник.

В Украйна за световното избиха няколко-стотин-хиляди улични кучета. По цивилизованите страни се действа така. В България се плаща на "природозащитни" организации да вдигат шум в защита на бездомните кучета, защото фирми като "Екоравновесие" така си вадят хляба.

на 4.12.2015 г. в 20:00, Black Power написа:

Да, това е решението и си вземаш добри боеприпаси! Разни спрейчета, кучегони и свирки не вършат никаква работа особенно при по - едрите и агресивни кучета, че дори обратно т.е понякога тези средства допълнително ги вбесяват и озлобяват! Казвам го от опит т.е преди време работех в куриерска фирма и там на куриерите раздаваха кучегони и свирки. Куриерите доста бързо ги захвърлиха! Защо ли?

Най ефективната защита - вече съм я описал.  2 пъти ме спасява "желязото" от кучешки глутници! Сапесние от разнасяните болести, бълхи и кърлежи почти няма.

Много може да се говори.....На кратко :

.....На първо място не се страхувайте ! Никога не бягайте ! Бавно настъпвайте . Отстоявайте си територията - покажете спокойно "кой е шефа тука" ! Ако кучето не се оттегля , вътрешно му се ядосайте силно , без да го показвате с действия - кучетата това го "разбират" . Гледайте го право в очите , а при нужда му се озъбете (буквално си покажете зъбите).....

....Ако ви атакува , целете се в носа с цел там да го нараните (успеете ли - ще избяга) или даже с ръка да му бръкнете в гърлото...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.