Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да ви кажа защо избрах Мазда 6 пред Форд Мондео

Featured Replies

Доста дълъг пост, който писах (писал съм го и на друго място) и копнах тук. 
Ако на някой му е интересно, може да го изчете, стига да не му доскучае. 

Отбелязвам, че говоря само за бензин, защото харесвам бензин и ще си карам бензин. :)
Не съм пристрастен към Мазда, напротив, до сега карах Фoрд, просто в бюджета който си отделям тя се оказва най-добър вариант. 2.5 върви доста добре, автоматика е добър но най-добре става ясно след тестдрайв - проблема на мондеото (за мен) е че е много тежко, подобно на инсгниата, и това губи в известен смисъл ефекта на турбото - маздата е с около 200 кг по-лека. Говоря за 1.5 екобууст, защото 2-ката мотор вече отива на космически пари сравнено с Мазда. Доста по-добра в завои, (напр. в по-острите завои на Хемус стои като залепена въпреки бабуните), а и маздата има по-голямо междуосие, което помага в завоите а и дава по-добър комфорт. 19" са базови, а при Форда се доплащат. Другото е интериора - вътре в мазда 6 ultimate ми харесва много повече от мондео титаниум, за мен ергономията и дизайна на интериора са важни понеже са ми пред очите непрекъснато. Според мен не си заслужава мондео под 2.0 турбо, много е тежка кола и ще е тромава (не коментирам дизела понеже карам само бензин) - за мен сигурната кола на дълъг път в БГ е тази, с която мога бързо да изпреваря напр. камион в границите на видимостта без да поемам рискове, т.е. трябва не да е супер мощна а да ускорява бързо. А за Мондео 2.0 турбо трябва да се доплати, но вече споменах това по-горе. За тази цел е добре да е по-лека, иначе трябва да е доста по-мощна и в това отношение маздата стои добре (особено в режим спорт - не че ми се е налагало да го ползвам много често до момента). Има и някои предимства, но не накланят везните чак толкова, че да те накарат да го купиш. Поне мен не успяха. Например, ако си с деца мондеото има вариянт хечбег - багажника е доста по-удобен за товарене в този случай, новата мазда 6 има голям багажник (имам предвид седана, каквато е тази, която карам), но е малко нисък и тясна врата, аз съм с бебе и за пътуване няма никакав проблем да събера багажа, но някои модели детски колички влизат трудно. Разбира се има и вариянт комби, но аз не си падам по товарните модели а и при мазда 6 комбито е с 6 см по-късо междуосие, което има значение за возията и за седящите на 2-рия ред. Може би по-добре при мондео е, че има повече възможности за персонализация, докато при мазда има няколко пакета и всичко е вътре, като при последния има някои неща, които в Мондеото ги няма. Има много хубави неща - кожените седалки са удобни (добра опора, ще видим кожата колко ще издържи все пак, трябват си грижи, при мондеото кожата се плаща), автоматика е добър (за хидротрансформатор - и е здрав, същия мазда слага на 2.2 дизел-а с 420 НМ), от екстрите си заслужават много фаровете, особено адаптивните лед дълги - караш на дълги и не ти пука за останалите, маздата сама гаси сегменти за да не заслепява (тествал съм го), ергономията в салона е много добра (като на BMW), аудиото е дорбо и лесно за работа, както и навигацията, RVM-a също върши перфектна работа. Haed-up дисплея е полезен, но не толкова, колкото очаквах - единствената удобна полза която съм забелязал е като ползвам навигациа, в този случаи на хеад-уп-а показва следващия завой и разтоянието до него в момента, удобно е. Мен лично ме радва много и безключовия достъп, който осигурява много лесен достъп. Ако си с два ключа може да се настроят 2-та ключа към позицията на седалката - с който ключ се отвори колата седалката сама се позиционира спрямо него на съответната позиция. За i-stop-a не съм много сигурен дали си заслужава, по-скоро ме дразни но не може да се изключи перманентно. 
Това е най-общо. Мога да пиша и още, яко някой изобщо ще го чете.
Изброил съм доста основни неща, като за някои съм писал, че се доплащат при Форд, за други не съм споменал, но е лесно да се провери или да се сетите кои къде ги има. Ако имате желание, ще теглим чертата и ще направим равносметка. 
Все пак всичко е въпрос на личен избор, но все пак Мондеото не се вижда често по улиците, просто, защото е прекалено скъпо, а и Мазда намалиха цените преди месец, което е още един допълнителен плюс в тяхна полза. 

За качеството не мога да кажа много, защото съм правил 1 тестдрайв (от Люлин до Перник), за да може да се усети автомобила и на дълъг път, а не 2 преки градско, както беше при покупката на първия ми Форд. Тогава дилъра ми беше г-н Бояджиев. За него мога да ви разказвам много, но няма смисъл, така или иначе той вече не работи там. Карах 1.5 екобууст, който чаках месец и нещо да го докарат от Младост или от незнам си къде. 2-ка... изобщо няма. Говорих с една жена, имена няма да споменавам, защото все още работи там младата дама. В Люлин тест автомобила е/беше дизелов. Накрая, когато вече повиших тон и казах, че е несериозно аз да ги юркам, а не те мен (защото ще им давам около 60К), ми се обадиха след 2-3 дни и се организирахме. Имах желание да взема колата за 24 часа, като щеше дори да си платя все едно е рен-а-кар, но не ми позволиха. Нямало такава практика. 
Та за качеството не мога да споделя много. Има и твърда пластмаса по вратите, щипките (мисля, че са на щипки корите) на места в горната част, където е стъклото не прилепват плътно. И на Фокуса ми беше така. Вратите в долната част също не са меки. На него (фокуса) имам снимки и може да кача, за да видите за какво говоря, ако не можете да се сетите. Но за 20-30 мин. каране не мога да споделя много впечатления, защото нямам такива преки. Колата върви иначе, но има един лимит, който не е голям. След него просто нищо не се случва. Пак казвам, че съм карал 2.0. Там може и да е друго. За мен беше малко необичайно да сляза от кола с турбо в такава с атмосферен двигател, но сега не съжалявам. 
Иначе както да ви кажа, мога да направя просто сравнение и дано някой от дилърството чете тази тема и да се вслуша, защото на тия хора наистина не им пука. Вместо да искат да продават и да правят всичко възможно, те просто махат с ръка и казват: Ами ако искаш. 
Е, аз поисках друга и така и стана. Те са губещите. 
Ще сравня 2.0 Екобууст и 2.5 на Мазда. Струва ми се, че са най-близки като мотори. За Мазда ще вземем Ултимейт (това е моят избор, защото едва там се появяват ел. седалки и адаптивен автопилот, неща, които аз искам) и ще конфигурираме един Форд, който да има екстрите на Маздата в това ниво (и които искам и ме устройват). На Форд много от нещата могат да се добавят по отделно, което дава възможност за сравнение. Ще ползвам и пакетите с екстри на Мондео, които включват дадени екстри от тези на Мазда, защото са по евтини, когато са комбинирани. 

Ще започна с Мазда, защото е по-лесно: 
Мазда - 60980 лв. 
Бял металик - 980 лв. (харесвам този цвят) 
Общо - 61960 лв. Това е. Взимаш я и караш. 

Мондео 2.0 – 203 к.с. – 54050 лв. Това е базовата цена. И от тук се почва. 

1.    Бял металик – 1470 
2.    Джанти 19“ – 1980 
3.    Лед светлини – (те ще са в пакет 2) (Само да вметна, че така лансираните завиващи светлини ги карах на Ауди А8 преди 6-7 години)
4.    Паркторник – 990 
5.    Камера заден ход – 1320 
6.    Ел. седалки – 1560 
7.    Асистент лента – (ще го вкарам в пакет 1) 
8.    Безключов достъп – 810 
9.    Следене мъртъв ъгъл – (Пакет 1) 
10.    Адатптивен автопило – 3720 
11.    Система против сблъсък градско – 870 
12.    Дисплей – 960 

ПАКЕТ 1 – 2610 лв. (7, 9, 11, + надуваеми колани, които са 450 лв. отделно) 
ПАКЕТ 2 – 4500 лв. (ПАКЕТ 1 + ЛЕД светлини „№3 от листа горе“)
Ако теглим чертата имаме следното… но само до тук. 

МAЗДА ~ 62000 лв. 
ФОРД ~ 73300 лв. (без кожа и по-добро удио!!!)

Кожен салон на Форд е 6660 лв. !!!дори частично кожен е 4350 лв. Има и други глезотии, но не ми се смята вече. :) 
Като допълнение ще спомена неща, които Форд изобщо няма.
Хеад ъп дисплей, за който писах предишния пост. Добавяме и системата Rear SCBS – система против сблъсък за заден ход от 2 до 8 км. Слагаме и аудиото BOSE. При Форд хубаво аудио би било около 1500 лв. Мазда има отопляеми задни седалки, което е чудесно, когато имаш дете и жена ти се вози отзад. Накрая, но не на последно място, ако сложим и кожата, която Мазда има нещата съвсем загрубяват. Пера за смяна на скоростите, SBS система и т.н. 
С други думи, Мондеото ще отиде около 80 000 хил., че и нагоре, което за мен е БЕЗУМИЕ. 
Дори и да съм сбъркал някъде в сметките (защото може би има и малко по-удачни комбинации на пакети при Форд), защото все пак не съм дилър/продавач/консултант, нещата са несравними. 
Ако Форд имаше адаптивно окачване в седан, може би нямаше да е лошо, но то със сигурност щеше да е майка си и баща си като цена. Не ми го предложиха изобщо като вариант. Като някакъв плюс мога да сложа изцяло електронният километраж на Мондео. 

За сега толкова конкретно по цените. Дано да е било полезно някому. 

Иначе, може да се пише и за вървеж и разход, както и комфорт, но... може би друг път.

Толкова много писане,за да отговориш на въпроса си от темата: Защо избрах Мазда 6 пред Форд Мондео?Имам чувството,че се оправдаваш с покупката на Маздата,заради цената.Покарай я още малко и ще установиш много по-добрите качества които има.Който е карал Японска кола,никога през живота си,не би помислил за Форд.

преди 7 минути, Димитър 59 написа:

Толкова много писане,за да отговориш на въпроса си от темата: Защо избрах Мазда 6 пред Форд Мондео?Имам чувството,че се оправдаваш с покупката на Маздата,заради цената.Покарай я още малко и ще установиш много по-добрите качества които има.Който е карал Японска кола,никога през живота си,не би помислил за Форд.

Освен ако форда не е Мустанг.

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Не съм съгласен с тази оценка на поста, защото аз лично го изчетох изцяло и като човек, който не е карал нито Мазда нито Форд ми беше полезен и научих доста неща.
Ако повечето хора пишеха по този начин обосновано защо избират тази или онази марка и какви (според тях) са предимствата и недостатъците на единия модел пред другия, то човек би имал реална представа за нещата още преди да отиде да се качи в моделите.

А бе личните впечатления са нещо чудесно, било то такива, които не се харесват на дадена част от хората (което е нормално, всъщност).

Без реклама! До сега съм сменил 2 Мазди. Ако съм жив и здрав, следващата ми ще бъде отново такава. Имам един приятел, вече бивш национален абтомобилен състезател, който ми е казал: Ако дадеш на един българин да ремонтира двигателя на една японска кола, ще го направи  така, че никога повече няма да прилича на японски. Т.е, колата няма да върви добре.

преди 3 часа, nikolela написа:

Освен ако форда не е Мустанг.

че за какво му е мустанг като може да е BMW M серия... даже ще може да завива :)

Изчетох го с интерес! Аз също карам мазда, но макар доста по стара, доволен съм много, за следваща кола сигурно пак ще е японка, но каква точно времето ще покаже! 
Колкото до новата 6-ца и аз съм я гледал. Гледах и комбито и седана... е няма такава кола. Особено комбито беше с всякакви екстри, които ти изброи, а сигурно и още! Въпросното беше дизел, а седана беше бензин и на дилъра му зададаха въпрос, кое върви повече и той каза: "И двете съм ги карал, но кое дърпа повече не мога да ви кажа, не съм правил ластици" :D 
Общо взето много добра кола, не вярвям да съжеляваш за покупката! Честито и много безаварийни километри ;)

Редактирано от ivan93bg (преглед на промените)

Е, аз не бих сменил Форд, щото вече 10 години съм с тая марка.Макар че и аз донякъде навих @ostavime за Мазда 6.  Що се отнася до моите впечатления за сегашната ми Фиеста, също бях дал десетина страници PDF   на @ostavime преди да си вземе Фокуса и там му споменах, че дори самият аз останах изненадан от оценките си, понеже те в  по-голямата си част бяха критики. Но накрая заключих защо не бих взел друга кола, в частност Поло. Със сигурност ако пишех роман за Поло, Мазда 2  и друга подобна, пак над 50% от писанията ми щяха да бъдат критики. В моя случай избрах колата, която критикувах най-малко. Та ако някой го интересува какво мислех за Фиестата след 5000 км, мога да дам малко светлина по въпроса. Честно казано, 4 години не съм чел това, което съм писал и съм позабравил. Някои от впечатленията ми вероятно са променени в добра или лоша посока.  Всъщност, защо пък да не се запознаете и с моите виждания преди 4 години:

https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/31ABC9DC3E18442CAA5EB488D42F6C30W

С уточнението, че тоя автомобил е в осмата си година на производство вече, има фейслифт преди 2-3 години и конкуренцията извади своите козове. 

Що се отнася до това, как аз купих моята кола...то стана нещо като при @ostavime,  макар да не съм чакал за тестдраивове. При мен когато дойде време да придобия предната си кола, никой в МП не ми предложи да си  купя нова. Дори когато правих тестдрайв през 2009 година, сам се натиснах. Според мен това е грешна политика на МП. АКо не бях карал сегашната си Фиеста през 2009 година, аз нямаше да си купя пак нова кола. Но просто тогава ми влезе в кръвта. След като си купих тая кола, нарочно не направих нито един тестдрайв на друг  нов автомобил, за да не ми щукне да купувам пак . А и никой не ми предложи де, което е и странното в политиката на МП. Всъщност, разбирам ги. За тях съм един цървул, който или няма да си изплати колата или ако ки нещо, то ще е от беднотия най-евтиното, от което няма печалба. И сега ги чакам да ми предложат, но никой не го прави. Не че ще купя кола скоро, но просто ей така, да се напънат малко. Ама те не го правят. Иначе бих казал, че хората са точни. Поне тия в моя регион. Но ако аз бях един търговец, просто нямаше да оставя на мира клиентите ми и щях да ги кача във всички тестови автомобили. Говоря от името на клиент, който рядко се качва на друга кола, а още по-рядко на друга конкурентна. Та когато се кача, веднага изникват нови впечатления - я от окачване, я от интериор, я от мотор...Току виж нещо ме грабнало.  Всъщност, с 300 зора успях тая есен да се кача в Мустанга, въпреки че директивата бе да не се качва никой, да не се пали мотора и естествено да не се кара. Качих се  с малко молби, но молбите ми не стигнаха да чуя звука на V8-ка. Все пак видях какво е да си  зад волана на новия Мустанг с капак до хоризонта. Невероятно чувство. Но без саунда...

@ostavime, значи няма адаптивно окачване? Странно, германците тестват тоя модел с адаптивно окачване. Що се отнася до комфорта на окачването, аз пак чета, че Мондеото бие във всички немски тестове, дори новия Пасат като комфорт и естествено като поведение на пътя. В сравнението с Мазда 6 се оказа, че Мазда загуби най-вече заради много слабите спирачки. Та не знам какво е впечатлението ти от спирачките, но тестовите журналисти на два  пъти хванаха Мазда в крачка със слабите спирачки и то доста по-слаби от тия на Мондео ;)

• Автор

Странно е да кажеш, че не би сменил Форд, само защото караш Форд от 10 години. Ако от 30 години караш Лада и нея ли не би сменил? :)

Все пак си е въпрос на личен избор, но като погледнеш цената... 

А иначе журналистите и т.н. не са ми особен фактор при избора. Като ги знам какви манипулатори са всички. ;) 

Качваш се, караш и усещаш. Това си е най-добре за мен. 

Колкото до спирачките... никакви проблеми с тях. Комфорта е чудесен. 

преди 9 часа, ostavime написа:

Странно е да кажеш, че не би сменил Форд, само защото караш Форд от 10 години. Ако от 30 години караш Лада и нея ли не би сменил? :)

Все пак си е въпрос на личен избор, но като погледнеш цената... 

А иначе журналистите и т.н. не са ми особен фактор при избора. Като ги знам какви манипулатори са всички. ;) 

Качваш се, караш и усещаш. Това си е най-добре за мен. 

Колкото до спирачките... никакви проблеми с тях. Комфорта е чудесен. 

Ха, имах друго предвид като казах, че карам 10 години Форд. А именно, че за 10 години не се разочаровах. Напротив, все повече се кефя на старичката вече Фиеста, как върви съвсем свободно, все едно  ми е  изникнала трета ръка :P Чисто и просто не си представям по-леко придвижване от това, което е в момента. Освен може би компютъра да кара вместо мен...но аз никога не бих му предоставил тая роля.  И ако си прочел моя тест, който  всъщност се оказа доста дълъг, ще си забелязал, че първите няколко страници аз само плюя и показвам недостатъците,  главно на купето. Със сигурност ако почна да пиша за друга кола, също ще плюя, щото няма кола дето да е като гипсова отливка за мен. Сори за спирачките, не ме разбирай неправилно. Напротив, радвам се че си взе Мазда, а не Пасат примерно.  Оня ден четох нещо в Топ Гиър за Мондео Комби. Там се споменава, че ако се махне емблемата, човек трудно ще разбере дали е в Пасат  или Мондео. Това най-точно отговаря на въпроса какво да изберем. И тук остава само цената. Казваш, че Мазда имала това и онова, ама аз така и не разбрах,  какво стана с тия неща, които не се  предлагаха при Мазда. Имаше там някакви заигравки в ценовите листи с автоматик и без автоматик.  Когато аз  вземах моята кола, отсъпката бе  18% и цената  се изравняваше с тия на конкурентите. Вече какво ще взема зависеше от дилъра и от самата кола. На мен лично Фиестата ми хареса заради мекото окачване, което ми се стори доста меко в началото. В  смисъл, че дупките едва се усещаха и всъщност тоя автомобил не отстъпваше на тогавашната конкуренция, а както се оказа в следващите години,  дълго време никой не можа да бие окачването на Фиеста по тестовете - и като комфорт и като поведение на пътя. А за мен това  е достатъчно, за да  не се връщам назад и  да съжалявам, защо не съм взел Фокус, Поло,  Корса или Ярис. Сега цените  гледам височки и при липса на добра отстъпка, не си заслужава. Така  като  гледам дори със същите отстъпки, една Фиеста ще скочи вече над 30 бона, което е 5  хилки над моята цена. Това вече е лудост. Заплатите надолу, цените на автомобилите все нагоре. Че и  тия на старо държат цени. Ташак. Преди 5 години цената на предната  ми Фиеста в mobilebg бе 5-6000 лева средно,днес пак е 4-5000 лева средно. Нищо че модела не се произвежда от 2008 година. Получавам вече 5 години статистика от мобилебг и всеки път гледам колко е цената. Направо не мога  да повярвам, че все още е над 4000! Тия хора са полудели.  

Икато спомена Лада, аз преди петнайстина години се зарекох повече да не купувам коли без пари, дори си определеих един минимум от 7-8000 лева. Тогава 7-8000 лева струваше дори нова Лада ;), а на старо се вземаше кола на 5 години. Не, не бих си взел пак Лада ако карах Лада  10 години, но пък като се замисля, защо пък не Лада Веста? Значи, за да сменя колата и марката, трябва да има  някаква причина. А такава няма при мен. Когато се появи подобна причина, ще сменям. Като се замисля, една от причините за смяна на кола при мен би била по-добрия мотор, че тоя ми идва доста слаб. Друга причина е наличието на малко повече свързаност. Трета причина - малко повече комфорт  зима и лете. Но реално мога и без тия  неща. Нито ще сърфирам докато карам, нито тоя мотор е толкова слаб, че да не го трая, нито комфорта ми е толкова лош, освен в кратки случаи зимата при потегляне, докато ми загреят задника и ръчичките. Та така, аз нямам причина да сменям колата. Още по-малко пък с друга марка. Дори да реша да я сменя, то няма причина да не взема пак Форд. Не ми е омръзнал все още. Пета година и всеки път се кефя като сядам. С предния Форд не бе така. На третата година всичко бе рутинно и безинтересно. Та така. Дай ми една причина да сменя марката. Казваш, да карам. Аз ще  те  опонирам веднага.  Няма как да карам колата, която ще дойде при мен. Сам казваш, че си чакал дълго време за тест  драйв. А и дати кажа нещичко под секрет. Оня ден смених летните със зимни гуми. Бяха и четирите на 1.6 атмосфери. Направих едно кръгче. Супер, перфектно окачване като комфорт. Напомпих гумите  на 2.2-2.3 атмосфери и разлиакта спрямо летните сега е минимална. Пак я има, но  по паваж. Та какво си карал ти, какво съм карал аз на тестдрайв,  няма никакво значение, ако са ти изспихнали гумите или обратно. После се качваш  на колата и оставаш изненадан. Да не говорим, че ако ту турят някои 19 цолови джанти, ще вземеш абонамент при зъболекаря. Е тогава какво ще сравняваш? Честно казано, аз бих ги накарал да  ми сложат 17 и 19 цолови джанти, напомпени според изискванията. Чак тогава ще говоря става или не става окачването. Само че никой няма да ми се вържи. Изобщо, тестдрайва си е тестдрайв, а чувството за правилен избор съвсем друго. Аз първите дни и дори седмици с Фиестата не можех да свикна на разликата между хидравличния и електромеханичния усилватели на кормилната уредба. Сега обаче сядам на старата хидравлика и се чувствам като в Джоган! Ето товае. Вземаш нещо, свикваш му и не ти трябва друго нещо!

А, значи не сте съгласни с мен. Хаха. @ostavime, ти изкара Маздата номер едно във всичко. Такова животно няма. Ако имаше, щеше да прилича на автобус с 5 сантиметра просвет, кожен салон от крокодил и термоядрен двигател. Е такова животно нема. Нема и да има.

• Автор

Писа преди дни, никой не ти отговори и сега пак се сети да пишеш, но вече по-остро. То е ясно, беше въпрос на време. Не си обективен, това ти е проблема на теб. ;) 

Мазда не съм я изкарал никаква по принцип, просто съм я сравнил с Форд, това е.

преди 18 часа, Кико написа:

А, значи не сте съгласни с мен. Хаха. @ostavime, ти изкара Маздата номер едно във всичко. Такова животно няма. 

Ти пък този дървен форд ли ще ми хвалиш!Явно не си сядал зад волана на някоя свястна кола.От фордове съм патил и не искам дори да ги коментирам.

преди 3 часа, Димитър 59 написа:

Ти пък този дървен форд ли ще ми хвалиш!Явно не си сядал зад волана на някоя свястна кола.От фордове съм патил и не искам дори да ги коментирам.

От какви, на по 15-20 години ли? Щото аз от 10 години почти съм с Фордове и никога не съм оставал на пътя.  Зимата винаги са палили от раз, дори при -20, че тук често стига толкова. Не знам какво си карал, но аз говоря за Фордове след 2006 година, какъвто бе първия ми и 2011 втория. Знаеш ли, аз съм с безключов достъп и от близо две години ми  излиза надпис на таблото да сменя батерията на дистанционното. Проблемът е, че ако ми падне батерията колата ще спре, понеже така е програмирана. Или пък няма д амога да запаля, понеже съм с безключово сатартиране или пък няма да мога да отворя вратите, а и да ги отворя с резервния ключ, няма д амога да запаля, щото нямам място за обикновен ключ и стартирането става само с бутон. Та така 2 години всеки път ми напомня да сменя батерията и едва  днес си взех нова, че не ми се  рискува вече. Нали знаеш приказката за лъжливото овчарче, а идва и зима. А да, като казах палене, Фиестата от 2006 година е в братовчедката, мина доста над 100 000, но акумулаторът е  още оригиналния след девет години и половина. Все ги подпитвам дали пали, но се оказва, че акумулаторчето още държи. И това ми било Форд, срам за марката и градските легенди. И между другото все чувам как колегите купуват нови акумулатори  за кочинките си, дето не са Форд. И аз ги питам, е нали скоро взема нов акумулатор? А той ми вика не е скоро, било преди 2-3 години. Е добре, не е скоро, карайте си хубавите коли, аз ще си карам Форда с оригиналния акумулатор.  По-свястна кола от  Фиеста доскоро нямаше. Напоследък се появиха добри конкуренти, в това спор няма, но Фиеста е модел вече осма година. Нормално е конкуренцията да повтори добрите неща, които бяха при Фиеста, а именно комфортното за тоя клас  окачване, стабилното и леко управление, както и стабилната стойка на пътя. Това вече го има и при конкурентите, не споря. Но да ми казваш, че не съм се качвал на кола...няма как да не съм го правил за 25 години шофьорски стаж. Отчитам недоволството ти от Форд, но аз изпадам в паника като си помисля, че трябва да се кача в някоя друга кочинка на 10-15 години. Просто не мога да приема, че такова нещо ще се случи по простата  причина, че Форд дори и след 10 години експлоатация се оказаха доста надеждни автомобили спрямо конкуренцията. Преди години не бе така, имаше ръжда, моторите не бяха добри, особено дизелите...но тия времена отдавна отминаха. Някъде след Фокус 1  всичко е различно. Разбира се, винаги българина може да попадне на кочина от всякакъв вид, експлоатирана по всякакъв начин, та било то и Тойота.  За ръждата още малко. Е, Фиестата от 2006 година още няма ръжда, още  е с оригиналното гърне, а в гараж не съм я държал  докато бе моя. Винаги се е обледенявала някъде в средата на зимата и се  е разледенявала къдя март месец другата година. Никога не съм и мил мотора, кора отдолу няма. Абе изобщо какво ти обяснявам?

Димитре, Димитре...Мамин котьо сладък.Не та знам какъв ''ИТ специалист'' си, ма заради такива самозвани котьовци като теб съм се отказал да взимам участие в сериозните теми във форума! Сигурен съм, че и много други потребители са така.Същия самозванец си и в раздела за Телевизори, Видео и Фото техника, където не спря да хулиш една марка, а да възхваляваш друга.За теб котьо няма модели, класове, характеристики, а само Марки!?

Аман им на питащите в тоя форум, очакващи адекватни мнения заради такива ''специалисти'' като теб.

Сори за офтопика-ако искате ме наказвайте, ма за разлика от многото търпеливи потребители в този форум на мен не ми пука да си кажа каквото мисля...

Абакалъм.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Билдер, що така се получи, имаш ли обяснение? Дойде им на тия хибридното Мондео в шоурума и вдигнаха цените на всички. Мондеото прилично оборудвано вече си отива над 75К. Пка го сравнявам с Мазда в конкретния случай. 

• 3 седмици по-късно...

Мазда е качествен автомобил ,изключвам тенекиите и дето са като вестник поне при предишните версии на Мазда 3 и Мазда 6.

на ‎11‎.‎12‎.‎2015‎ г. at 23:37, ostavime написа:

Писа преди дни, никой не ти отговори и сега пак се сети да пишеш, но вече по-остро. То е ясно, беше въпрос на време. Не си обективен, това ти е проблема на теб. ;) 

Мазда не съм я изкарал никаква по принцип, просто съм я сравнил с Форд, това е.

Чудесен избор колега си направил междо другото - Японски автомобили са светлинни години напред в средният клас пред немските (не говоря за премиум клас там нещата са индивидуални за всеки модел, при ниският клас също е до модел и марка много). Желая ти млн. безаварийни километри!

А сега да Ви хвърля в джаза - аз пък си взех мин. година Форд с маздови: двигател, скоростна кутия и кабели/тоци ;)

Бия ви и двамата в земътъ! :ohmy:

Оставете всичко друго, но защо предния прозорец на Форд го превят толкова голям?  :07:

преди 6 минути, ruraru написа:

Оставете всичко друго, но защо предния прозорец на Форд го превят толкова голям?  :07:

На кой Форд? :speak:  (ако сложиш и снимка, и размери евентуално  :D)

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.