Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кредит без доказан доход

Featured Replies

Здравейте! Искам да ви попитам някои неща относно кредитите.
Може ли да се изтегли кредит, ако нямаме доказан доход (трудов договор)? Сумата, която ми е нужна е в размер на 8000лв. И бих искала да изтегля кредит, но никъде не ме одобряват. Знаете ли някаква опция, бях чела че някои хора предлагат да изтеглят кредит ако получат процент от изтеглената сума, и пред нотариус се подписвало споразумение, че ще се върнат в определен срок паричките. Та, искам да попитам дали познавате някой/ и или такава фирма, която да е на този принцип. Срока, в който ще върна паричктие са 10-12 месеца. Моля да отговарят само и единствено хора, които имат полезна информация, която да ми помогне, а не упреци и опити да ме разубедят, благодаря предварително.

преди 3 часа, Кръстина Караджова написа:

Може ли да се изтегли кредит, ако нямаме доказан доход (трудов договор)? Сумата, която ми е нужна е в размер на 8000лв. И бих искала да изтегля кредит, но никъде не ме одобряват. Знаете ли някаква опция, бях чела че някои хора предлагат да изтеглят кредит ако получат процент от изтеглената сума, и пред нотариус се подписвало споразумение, че ще се върнат в определен срок паричките. Та, искам да попитам дали познавате някой/ и или такава фирма, която да е на този принцип. Срока, в който ще върна паричктие са 10-12 месеца. Моля да отговарят само и единствено хора, които имат полезна информация, която да ми помогне, а не упреци и опити да ме разубедят, благодаря предварително.

един вид търсиш лихвар да ти даде заем срещу ипотека на имот

преди 1 час, hlevoust написа:

не е вярно, само рекламата им е такава, аз поне не попаднах на такава когато ми трябваше кредит

Явно не си търсила където е трябвало. Кредити се дават без доказване доход, друг е въпросът при какви условия - тия 10-12 месеца, за които пита авторката, са абсурдни, т.е. отиваме към отговора на emmi .

• Автор

Добре кажете ми от къде мога да изтегля сходна сума, без да ми искат доход и т.н.? Периода да не е по-кратък от 6 месеца. Няма значение дали ще е банкова или небанкова институция. Примерно да не искат трудов договр и изрядно ЦРК. Ще съм ви крайно благодарна ако помогнете.

един цитат от друг форум

Цитат

Ето ти основна постановка - искаш сума пари, да кажем 5000 лева. Лихварчето ти дава сумата и те кара да подпишеш "запис на заповед" за двойна сума(най-често), което му е гарнацията за дадените пари. Тоест, вече абсолютно легално му дължиш 10 000 лева.

От тук нататък всичко е преговорно и на "честна пионерска". Разбирате се за срок(3 месеца, 6 месеца, 12 месеца... за повече от година никой не се навива). Да кажем, че се разберете за 8 месеца - дава ти 5 000, разбирате се да му върнеш 8 000, записа на заповед е за 10 000 лева. Всеки месец му цъкаш по 1000 лева.

Проблема е, че реално лихваря не може по никакъв начин да отчита какви пари са му дадени - записа на заповед си го пази, а той си е за 10 000 лева. Реално и да му върнеш всички пари, той пак може да го депозира в съда и да си иска сумата, която е записана. При вноските ти дава едни хвърчащи листчета, които нямат никаква стойност в съда или пред полицията.

Записа на заповед представлява горе долу това(можеш да го намериш с гуглиту):

Цитат

Аз (имената), с ЕГН еди какво си, номер на лична карта еди каква си, декларирам че дължа на еди кой си еди каква си сума пари, която ще му върна до ей тая дата.

Може да платиш 1000 лева, може да платиш 8000 лева(както сте се разбрали) - в момента в който депозира този запис на заповед в съда, вече му дължиш още 10 000 лева(от примера).

При депозирането в съда на запис на заповед, в двуседмичен срок съдът се произнася дали тя е валидна или не е валидна(достоверност, проверка на подписи и т.н.). Ако е валидна, вече следва събирането на задълженията, чрез съдия изпълнители.

Съдия изпълнителя в двумесечен срок иска да му бъде внесена 30% от дължимата сума(3000 лева, ако следваме примера) и всеки следващ месец по 10% от сумата(по 1000 лева), докато не се изплати цялата. При забавяне на плащанията се започва принудително събиране(продават каквото имаш на твое име, ако нямаш те вкарват в затвора да дялкаш павета - плащат по 12 лева на ден принудителен труд).

Обикновено се случва следното - внасяш на лихваря, внасяш на лихваря, а той по някое време започва да иска по-бързо да си изчистиш дълга и започва да те натиска. В повечето случаи се получава някакво забавяне и лихваря вече не иска 8000 лева(от примера), ами да речем общо 9000 лева. В момента в който платиш да речем 8500 от 9000, той започва да си измисля как да му дадеш още пари и те заплашва, че ще депозира записа на заповед и ще ти вземе още 10 000 лева. Познато като "Дай 1000 лева сега, да не се налага да даваш 10 000 лева после...".

В крайна сметка, по мои наблюдения, докато се отървеш си дал поне 200% от получената сума. Един път подпишеш ли записа на заповед, вече попадаш в дилемата - дали да я депозира и да платя толкова много, или да му плащам малко по малко и да се надявам да не я депозира... Е, по мои наблюдения винаги я депозират. И в крайна сметка хем си платил на лихваря много повече от договоренето, хем му плащаш двойно полученото заради записната заповед, което е около 400% лихва в средният случай. Понякога и повече.

По принцип избягват да дават големи суми. Защото има една интересна идея - вземаш 15 000 лева от лихвар и плащаш 10 000 да се ликвидира лицето на чието име е записа на заповед(обикновено роднина на лихваря - майка, сестра, брат, братовчед...). Така си 5000 лева напред(записа на заповед не се онаследява ). Колко пъти е реализирана няма да споменавам.

От Бургас познавам 4-ма лихвари, но няма да те свържа с никой от тях, защото силно се надявам да се вразумиш. Доколкото ги познавам ще те изпапкат с парцалките Не че са лоши хора, но като опре до "бизнес", изобщо не искаш да си част от плановете им. Срещал съм се случайно с още трима, но и отзвуците от тях също не са добри.

Ако реално търсиш, ще ги намериш много бързо. В най-лошият случай третият човек, който питаш ще ти спомене име и място...

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

един цитат от друг форум

Чела съм я тази тема и там не открих нито контакти нито нищо. Трябва ми човек, който да ми уреди кредит и да получи съответно % от него. Или ако някой може да заеме пари или просто да ме насочите към институция, която не я интересува ТД и ЦРК.

преди 57 минути, hlevoust написа:

Явно не си търсила където е трябвало. Кредити се дават без доказване доход, друг е въпросът при какви условия - тия 10-12 месеца, за които пита авторката, са абсурдни, т.е. отиваме към отговора на emmi .

дават дръжки дават, иначе за месеците е така - искат за 1 месец да им се върнат

преди 5 часа, Кръстина Караджова написа:

Може ли да се изтегли кредит, ако нямаме доказан доход (трудов договор)? Сумата, която ми е нужна е в размер на 8000лв. 

Даже и да намериш фирма, която да ти отпусне подобен кредит, накрая, с лихвите, ще ти излезе двойно.

• Автор
преди 4 минути, Agentpat™ написа:

Даже и да намериш фирма, която да ти отпусне подобен кредит, накрая, с лихвите, ще ти излезе двойно.

Стига да се намери, бих приела това условие. Ако не е спешно нямаше да питам и търся :)

преди 44 минути, ined написа:

един цитат от друг форум ...

Може така описаното на някой да му звучи интересно и смислено (на лихваря примерно), но за мен си е много баламско. Една проста осигуровка - в "Записа ..." се добавя след сума "... намалена с направените до момента плащания" и всички такива - по банков път.

преди 4 минути, Agentpat™ написа:

Което също не е сигурно. Най-добрия вариант е някой (не знам кой точно обаче) с голяма, неусвоена кредитна линия. Обикновенно при тях лихвите са доста ниски.

Та-а-а - такъв човек може хем да си докара нещо допълнително, хем да е поносимо.

• Автор
преди 47 минути, jhoro написа:

Може така описаното на някой да му звучи интересно и смислено (на лихваря примерно), но за мен си е много баламско. Една проста осигуровка - в "Записа ..." се добавя след сума "... намалена с направените до момента плащания" и всички такива - по банков път.

Което също не е сигурно. Най-добрия вариант е някой (не знам кой точно обаче) с голяма, неусвоена кредитна линия. Обикновенно при тях лихвите са доста ниски.

Та-а-а - такъв човек може хем да си докара нещо допълнително, хем да е поносимо.

Aми ако помогнете да намеря такъв човек, който да помогне.. Подписвам всичко пред нотариус. :)

Каквото и да Ви говорят без да имате доходи никой нищо няма да Ви даде. Вариант остава само да навиете друг с доказан доход да изтегли кредит и да ви даде парите, но тези балъци вече се свършиха.

преди 5 часа, ined написа:

един цитат от друг форум

Не знам от кой форум е цитата и няма да търся, но това е или много старо или този, който го е писал е правил преразказ от дочути неща тук-там.
Да не говорим за текста на записа на заповед, който е направо смехотворен.(към днешна дата имам предвид, а не преди 10 години)
Липсва ли реквизита за "безусловно и без протест се задължавам да изплатя...", ще си изкарат в днешно време изпълнителен лист когат ме нЕма.

Авторке, а какво пише в ЦКР като сума на необслужвани твои кредити?
И още един въпрос: никой не засегна темата, но ще ми донесеш ли удостоверение за липса на задължения по чл.87 от ДОПК, издадено не по-рано от 7 дни?

• Автор
преди 12 часа, algor написа:

Не знам от кой форум е цитата и няма да търся, но това е или много старо или този, който го е писал е правил преразказ от дочути неща тук-там.
Да не говорим за текста на записа на заповед, който е направо смехотворен.(към днешна дата имам предвид, а не преди 10 години)
Липсва ли реквизита за "безусловно и без протест се задължавам да изплатя...", ще си изкарат в днешно време изпълнителен лист когат ме нЕма.

Авторке, а какво пише в ЦКР като сума на необслужвани твои кредити?
И още един въпрос: никой не засегна темата, но ще ми донесеш ли удостоверение за липса на задължения по чл.87 от ДОПК, издадено не по-рано от 7 дни?

~ 1300-400лв
Относно втория ти въпрос, не разбирам какво имаш в предвид.

Ако си била некоректна няма банка или не банкова институция която да ти отпусне кредит.

преди 10 часа, Кръстина Караджова написа:

~ 1300-400лв
Относно втория ти въпрос, не разбирам какво имаш в предвид.

Такова удостоверение се вади от НАП и удостоверява, че нямаш задължения към държавата: данъци, такси, осигуровки, ДДС и т.н.

Аз лично няма как да ти дам дори 10 лева кредит, защото:
- разбираме се, подписваш при нотариус, взимаш парите и бягаш;
- на N-тия ден (падежа на плащане) аз те търся, но си с изключен телефон и неоткриваем (това са примери, не го взимай присърце);
- отивам в съда, плащам държавна такса и адвокатски хонорар и подавам молба с необходимите реквизити, а след едиколкоси дни съда те осъжда и издава изпълнителен лист в моя полза;
- с тези документи и попълнена още една молба отивам при дадено ЧСИ, който образува производство и започва да те гони в банки, месторабота, дружествени дялове във фирми и какво ли още не;
- по случайност (примерно) ти открива в някаква сметка 8 486 лева и ги запорира в моя полза.

До тук добре - аз съм обнадежден, че ще си върна цялата или частична сума по заема.
ОБАЧЕ!...
ЧСИ нарежда на банката да преведе парите в негова сметка, но преди да пристъпи към плащане към мен пита държавата (НАП в случая) дали ти имаш публични задължения.
Опааааааа - НАП отговоря на ЧСИ, че ти имаш (примерно казано)  2865 лева невнесени осигуровки, неплатени данъци в размер на 4 769, 63 стотинки, 12 неплатени фишове и акт към КАТ на стойност 1872 лева и още наквоситам задължение от некив си 848, 83 стотинки и...
И ЧСИ  е задължен да метне всички пари към НАП, защото държавата винаги и навсякъде е преди всички взискатели и аз се озовавам с една огромна сума за събиране, но до гроб несъбираема.

Надявам се бях ясен, но ако нещо има като въпрос питай.

• Автор
преди 12 часа, algor написа:

Такова удостоверение се вади от НАП и удостоверява, че нямаш задължения към държавата: данъци, такси, осигуровки, ДДС и т.н.

Аз лично няма как да ти дам дори 10 лева кредит, защото:
- разбираме се, подписваш при нотариус, взимаш парите и бягаш;
- на N-тия ден (падежа на плащане) аз те търся, но си с изключен телефон и неоткриваем (това са примери, не го взимай присърце);
- отивам в съда, плащам държавна такса и адвокатски хонорар и подавам молба с необходимите реквизити, а след едиколкоси дни съда те осъжда и издава изпълнителен лист в моя полза;
- с тези документи и попълнена още една молба отивам при дадено ЧСИ, който образува производство и започва да те гони в банки, месторабота, дружествени дялове във фирми и какво ли още не;
- по случайност (примерно) ти открива в някаква сметка 8 486 лева и ги запорира в моя полза.

До тук добре - аз съм обнадежден, че ще си върна цялата или частична сума по заема.
ОБАЧЕ!...
ЧСИ нарежда на банката да преведе парите в негова сметка, но преди да пристъпи към плащане към мен пита държавата (НАП в случая) дали ти имаш публични задължения.
Опааааааа - НАП отговоря на ЧСИ, че ти имаш (примерно казано)  2865 лева невнесени осигуровки, неплатени данъци в размер на 4 769, 63 стотинки, 12 неплатени фишове и акт към КАТ на стойност 1872 лева и още наквоситам задължение от некив си 848, 83 стотинки и...
И ЧСИ  е задължен да метне всички пари към НАП, защото държавата винаги и навсякъде е преди всички взискатели и аз се озовавам с една огромна сума за събиране, но до гроб несъбираема.

Надявам се бях ясен, но ако нещо има като въпрос питай.

Ами нямам никакви задължения към държавата това е сигурно. И в общи линии никой не би ми направил подобна услуга? Понеже бях чела че има някои, които теглят кредит и искат примерно 1000лв за услугата и после аз си го плащам или им връщам парите в определения срок. Ако все пак някой се съгласи аз съм честна и коректна. Подписвам/изваждам каквито документи са нужни.  Благодаря предварително. 

• Автор

Хайде по-полека със езика и отношението, моля! Не ме познавате, че да ме нападате така.  Помолила съм за съвет и помощ не за мнението и избиването ви на комплекси. Като не ви харесва темата ми и ви дразня просто подминавайте. :) 

Бидейки "честна и коректна", как светнахте в ЦКР?

Недоразумение?

преди 3 часа, Blago72 написа:

Бидейки "честна и коректна", как светнахте в ЦКР? Недоразумение?

Не бързай със заключенията. В ЦКР лесно се влиза, но трудно (или по-точно - бавно се излиза). На всеки може да се случи в един момент да има затруднение и да пропусне плащания. Следва вписване, отписването е след 5 години.

Цитат

Независимо дали кредитите са погасени или не, ако в рамките на последните 60 отчетни периода (в месеци), клиентът е имал кредити, класифицирани в категория, различна от „редовен”, те се отразяват в справката от ЦКР като исторически данни. Периодите се заличават във времето автоматично един по един до изтичане на този 5-годишен срок.

http://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONTR_CREDIT_REGISTER_FAQ

преди 8 часа, Кръстина Караджова написа:

Хайде по-полека със езика и отношението, моля! Не ме познавате, че да ме нападате така.  Помолила съм за съвет и помощ не за мнението и избиването ви на комплекси. Като не ви харесва темата ми и ви дразня просто подминавайте. :) 

Ти пък не се засягай - никой не те обвинява, просто се цитират случки от реалния живот.

на 12/11/2015 at 19:14, algor написа:

Само че, в едно такова удостоверение фигурират всички задължения на лицето.

Поглеждайки календара, установявам, че днес вече е 17 декември - тоест след точно 2 седмици е 1 януари. Всеки, който има разни такива задължения от преди 31.12.2013 година, след 1 януари може да отиде в клон на НАП по постоянен адрес, да си направите справка за вида и размера на задълженията и да поискате тяхното погасяване по давност. чл. 171 - 174 от ДОПК. Непогасените и неотписани задължения ще присъстват в справката. Служебното отписване влиза в сила от същата тази сата - 01.01.2016.

И едно по-общо разсъждение - когато давате на някого пари - пишете точно защо му ги давате и ще ги връща ли. Звучи смешно, но имах един случай:

Фирма превежда пари на служител (няколко хиляди)  и във вносната бележка, на основание за превода, пише - "захранване". После фирмата казва - "Това му беше заплатата", а служителя - "Това беше личен заем - сега ми го връщат. Заплата не са ми давали."

• Автор
преди 7 часа, jhoro написа:

Не бързай със заключенията. В ЦКР лесно се влиза, но трудно (или по-точно - бавно се излиза). На всеки може да се случи в един момент да има затруднение и да пропусне плащания. Следва вписване, отписването е след 5 години.

http://www.bnb.bg/AboutUs/AUFAQ/CONTR_CREDIT_REGISTER_FAQ

Ти пък не се засягай - никой не те обвинява, просто се цитират случки от реалния живот.

Само че, в едно такова удостоверение фигурират всички задължения на лицето.

Поглеждайки календара, установявам, че днес вече е 17 декември - тоест след точно 2 седмици е 1 януари. Всеки, който има разни такива задължения от преди 31.12.2013 година, след 1 януари може да отиде в клон на НАП по постоянен адрес, да си направите справка за вида и размера на задълженията и да поискате тяхното погасяване по давност. чл. 171 - 174 от ДОПК. Непогасените и неотписани задължения ще присъстват в справката. Служебното отписване влиза в сила от същата тази сата - 01.01.2016.

И едно по-общо разсъждение - когато давате на някого пари - пишете точно защо му ги давате и ще ги връща ли. Звучи смешно, но имах един случай:

Фирма превежда пари на служител (няколко хиляди)  и във вносната бележка, на основание за превода, пише - "захранване". После фирмата казва - "Това му беше заплатата", а служителя - "Това беше личен заем - сега ми го връщат. Заплата не са ми давали."

Доста полезно, благодаря. Колкото до ЦРК-то преди време теглих бързи кредити, за роднини, които трябваше да ги погасят но в краен случай се оказа че и стотинка не е внесена. И сега искам да ги погася на куп за да бъда чиста и изрядна. Ако се сетите за някой човек, който дава заем срещу нотариално заверен документ, че парите ще бъдат изплатени в еди-какъв си срок, моля споделете с мен ще съм ви крайно благодарна.

преди 7 часа, jhoro написа:

В ЦКР лесно се влиза, но трудно (или по-точно - бавно се излиза). На всеки може да се случи в един момент да има затруднение и да пропусне плащания. Следва вписване, отписването е след 5 години.

В ЦКР те вписват със подписването на одобрения кредит. Във самото ЦКР ти се сменя статута на коректен или не коректен платец. Това се прави с цел да не теглиш по много пари от всяка банка. Правят справка и виждат, че имаш взет заем и съответно ако дохода е малък не те одобряват за нов, защото инак  приходите на клиента ще са по малко от вноските му.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 3 часа, nikolela написа:

В ЦКР те вписват със подписването на одобрения кредит. Във самото ЦКР ти се сменя статута на коректен или не коректен платец. Това се прави с цел да не теглиш по много пари от всяка банка. Правят справка и виждат, че имаш взет заем и съответно ако дохода е малък не те одобряват за нов, защото инак  приходите на клиента ще са по малко от вноските му.

'айде ся да не са праим на ... мотики - много добре ме разбираш, какво имам предвид - "ако ...  клиентът е имал кредити, класифицирани в категория, различна от „редовен”, те се отразяват в справката от ЦКР като исторически данни."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.