Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Мерцедес А класа.

Featured Replies

Здравейте колеги. Дойде ред да вземам кола. Харесал съм си Мерцедес А класа дизел, като посочената в линка.

http://www.cars.bg/c1434034

Всички ми разправят да забравя за нея, но аз съм тъпо парче и напъвам за такава. Моля някой, който е запознат с посочения модел да драсне някой ред. Това дето го пише по форумите съм го изчел. Но едно е да се носят легенди, друго е реалния досег с колата. Интересува ме наистина ли е толкова зле. Как е като разход, поддръжка и т.н.

Защо трябва да забравяш за колата?! Отиваш и си я купуваш. Зависи откъде ще я купиш и в какво състояние ще е. Поддръжката си е скъпа за всяка една кола. Зависи също и как я кара самият шофьор и къде.

Карал съм този модел малко и съм доволен. Е нали се сещаш, че не става за товарене ;)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Карал съм такова чудо и  се разочаровах.Твърдо возене,шумна и нищо специално,което да оправдае марката.

Имах я същата, само че 2000 г. и автоматик. Ми... не е толкова зле, колкото я изкарват. Но... по моята специално почти всичко се чупи.. а ремонтът е адски скъп, частите -също. Иначе е маневрена, харчи много малко и се държи добре на пътя (ако няма страничен вятър по магистралата, примерно).

Карах я 4,5 г. и си купих новата през 2012-та. 

Цялостна оценка... ще си вкараш доста бодлив и скъп таралеж в гащите. Аз я взех да се науча да карам, но по-скоро се научих на цялостното й устройство (неволята учи) и на адреси на какви ли не сервизи в града. Уж след 2001-ва т.н. "детски болести" ги няма, ама... малко съм скептична.

преди 31 минути, Madonna написа:

Имах я същата, само че 2000 г. и автоматик. Ми... не е толкова зле, колкото я изкарват. Но... по моята специално почти всичко се чупи.. а ремонтът е адски скъп, частите -също. Иначе е маневрена, харчи много малко и се държи добре на пътя (ако няма страничен вятър по магистралата, примерно).

Карах я 4,5 г. и си купих новата през 2012-та. 

Цялостна оценка... ще си вкараш доста бодлив и скъп таралеж в гащите. Аз я взех да се науча да карам, но по-скоро се научих на цялостното й устройство (неволята учи) и на адреси на какви ли не сервизи в града. Уж след 2001-ва т.н. "детски болести" ги няма, ама... малко съм скептична.

То това е за всяка една кола. Просто поддръжката е неизбежна, частите са скъпи и трябва да се внимава откъде се вземат. Също трябва да имаш и човек, който наистина разбира и е специалист. В повечето сервизи само гледат да ти вземат парите.

Абе щом и немците я изкараха много зле, забрави. Между другото, А-класата навремето се появи най-напред на едно китайско изложение. Изобщо не бе за Европа. А да, дори последната А-класа все още не може да се хареса на немците и заема все последните места в тестовете им. Явно има нещо.  

Поддръжката си е скъпа за всяка една кола.

Абееее, от марка до марка има голяма разлика. В магазина - като кажеш "Част за Мерцедес" ...

Аз за Реното толкова части съм купувал - по-евтино е.

преди 7 часа, jhoro написа:

Абееее, от марка до марка има голяма разлика. В магазина - като кажеш "Част за Мерцедес" ...

Аз за Реното толкова части съм купувал - по-евтино е.

Мерцедеса е немски, но точно А класата, доколкото знам е френска сглобка, пак си е по лиценз на Мерцедес, но като минава през други ръце, няма как всичко да е на нивото на мерцедес. Аз също съм против този модел, не бих си го купил или препоръчал, иначе в един момент се интересувах доста от него. 
Частите са скъпи както и ремеонта! От пред в обсега на двигателя е доста тясно и подредбата е така направена, че за да свалиш определна част, трябва да разкачиш и другите. 

преди 11 часа, Емил Костов написа:

То това е за всяка една кола. Просто поддръжката е неизбежна, частите са скъпи и трябва да се внимава откъде се вземат. Също трябва да имаш и човек, който наистина разбира и е специалист. В повечето сервизи само гледат да ти вземат парите.

Колега, така като кажеш и направо... Какво значи за всяка една кола, че хем се чупи много, хем частите й са скъпи. Всички коли едни и същи ли са? Просто глупости на търкалете говориш. Има "дуракоустойчиви" модели на определени марки, които са всепризнати за издръжливи и почти нечупещи се, за съжаление А класата на Mercedes не е сред тях - дори за нея е всеизвестно колко много се чупи и естествено понеже е Мерцедес - колко и струват ремонтите и частите.
В този клас бих определено погледнал Тойота, Нисан, VW, но не и мерцедес. 

До автора на темата - моля те посети Мерцедес форума има си раздели по модели и прецени дали А класата е за теб, поне се запознай какво да търсиш като често срещани проблеми и за какво да внимаваш.

Мерцедеса е немски, но точно А класата, доколкото знам е френска сглобка, пак си е по лиценз на Мерцедес, но като минава през други ръце, няма как всичко да е на нивото на мерцедес.

Моята информация е малко пж-различна (не че е толкова важно). А класата е дизаин на Сузуки и се произвежда в завода в Полша.

Цитат

A- und B-Klasse, die weiter in Rastatt, aber auch in Ungarn im neuen Werk Kecskemét gebaut werden. Zudem wird die A-Klasse bei Valmet in Finnland gefertigt.

Произвежда се в Ращат, Германия; Кечкемет, Унгария и Валмет, Финландия, поне според Automotor und Sport: http://www.auto-motor-und-sport.de/news/die-autoproduktionsstandorte-wer-baut-welches-auto-wo-3969472.html

Според тази тема колата се произвежда основно в Ращат, а двата други завода се включват само ако основният не смогва с поръчките, тъй като в него се произвеждат и други модели. Финландският завод произвежда само части и агрегати и при необходимост сглобява А-класи.

Иначе, по темата - преди време моя позната имаше такова чудо на техниката. Дървена возия и постоянни престои в сервиза. Качвал съм се и аз да я пробвам - е, като за кола с такъв размер е горе-долу добре. Общо взето, нестабилна в завой и с малко дървено управление, но пък и едва ли някой си взема такова нещо, за да ходи по състезания с него. В крайна сметка, въпрос на вкус. Ако пък ти допада, прочел си минусите в тази тема и форума на "Мерцедес" и те ти се струват приемливи, давай...

ПП. Според номера на рамата: Ja man kann das Produktionswerk in der FIN sehen: J= Rastatt N= Keskemet - ако в него има J, колата е произведена в Ращат, ако има N - в Кечкемет.

Пример: WDD176xxx1J

Една колежка си взе А класа в края на септември, нейната е 2002ра или и 3та, купи я за 3000лв.

Избира уж с човек който разбира.

Първоначално обслужване + отстраняване на дребни козметични проблеми + зимни гуми 1000лв.

Първо отказа централното, оказа се ел. проблем - стотина лева+ няколко загубени дни и изпотрошени нерви.

От там нататък на всеки десетина дена все изкача по нещо за ремонт.

Държи я в гараж и седмично минава не повече от 100км.

Като искаш да караш такова дърво,купи си френска кола,те са с най евтините части,.Ако искаш да се троши по малко и да те вози по добре,си купуваш японска.

преди 16 часа, Димитър 59 написа:

Карал съм такова чудо и  се разочаровах.Твърдо возене,шумна и нищо специално,което да оправдае марката.

(Този път) потвърждавам казаното от колегата, защото имам абсолютно същите впечатления от модела - вози като Дачия, да не говорим за теснотията вътре. Вероятно става за ползване от дама при пазаруване от мола или за мъж - нисък манекен, но не и за други цели, това е градска кола. Ако се налага да пътуваш с куфар, някой трябва да го държи на ръка през прозореца...

Преди 2-3 години един колега беше се запалил яко по колата (неговата беше А 180, но все тая), купи я, кара я до преди няколко месеца (впечатленията ми са от там) и едва се отърва от нея през лятото. Все нещо ѝ тракаше, имаше и чести проблеми с датчиците.

преди 8 часа, Димитър 59 написа:

Като искаш да караш такова дърво,купи си френска кола,те са с най евтините части,.Ако искаш да се троши по малко и да те вози по добре,си купуваш японска.

Това за возията не го разбрах. Откога пък японските возят по-добре и как обобщаваш нещата за всички автомобили? И защо смяташ, че всички искат да вози добре? Аз пък искам да стои добре на пътя, не да се люшка като кораб. Понякога твърдото окачване е доста по-добрия избор. Човек се чувства по-спокоен и му е кеф да кара. Не на всеки завой да се чуди ще мине ли или не без недозавиване или презавиване. А за трошенето пак не го разбрах. 15 годишните японски коли не се трошат или какво?Чудно ако е така, защото японците открай време си сменят евтомобилите през 4-5 години и кочинките им издържат без проблеми 100 000 км. После ако е здрава корубата се почва. 

• Автор

Благодаря на всички. Кажете нещо за Фолксваген Поло 1.4 16V, като тази:

http://www.cars.bg/c1366310

Изпадна ми едно за 2300 лв., без забележки. Заслужава ли си?

Евтини за поддръжка, здрави, но огледай добре ламарините. Ръждата ги гони. Всичко се прави, но тръгнали ли са ламарините- работата е сериозна.

преди 5 минути, andreygg написа:

Казвам ти веднага - засега е "без забележки".  Малка кола (тя тази си е с 3 врати) - голям разход на "градско". Един познат има подобна, разхода в града му беше 9/100.
Колкото и на моя Еспейс, само че колата - наполовина :D

преди 9 часа, Димитър 59 написа:

Че на френските частите са евтини - да, че японските се чупят по-малко - не. За 6 години по Еспейса съм влизал в сервиз не повече от 5 пъти (не броя обслужването).

преди 3 минути, upili написа:

Евтини за поддръжка, здрави, но огледай добре ламарините. Ръждата ги гони. Всичко се прави, но тръгнали ли са ламарините- работата е сериозна.

... и като добавя "пластмасовото купе" и горещо поцинкованата рама. Какво беше ръжда?

преди 20 минути, jhoro написа:

Че на френските частите са евтини - да, че японските се чупят по-малко - не. За 6 години по Еспейса съм влизал в сервиз не повече от 5 пъти (не броя обслужването).

Този дарак Рено Еспейс и подарък да ми го дават не го ща.Той се разваля най-много.Ти сигурно го караш от дъжд на вятър,че да ходи само по един път на година в сервиз?

Мда, в мерцедес форума..говоря за лицензираният такъв (щото има няколко) почти всички теми за проблеми с А-класата са мои. 

Но, все пак.. не обобщавайте като цяло. Новото поколение А класа няма нищо общо със старите, нито като возия, нито като външен и вътрешен вид и изобщо карам си я с абсолютен кеф и задоволство вече 3 г. и нямам оплаквания засега. 

Аз пък не съм съгласен, че колата е нестабилна в завои и че била малка вътре.
Юркал съм жувотното в най-големи снегове и виелици януари месец Варна - София (примерно) и колата се е държала перфектно, без проблем с поднасяния, без проблеми в завоите и т.н.

А иначе аз съм два метра говедо и колата нито ми е тясна, нито ми е къса откъм крака.

Та изключая скъпите за решаване проблеми с автомобила на старо, същия откъм доста от другите параметри хич не е лош според мен.
И бих го препоръчал за човек, който иска да вземе някаква кола, която 1-2 години да я чука и блъска тук-там, докато се научи да шофира.
Все пак плащате 2-3 хиляди лева, а не 12-13 000, макар нашия случай да беше с втората цифра (но колата се купи преди 8-9 години).

Редактирано от algor (преглед на промените)

преди 12 часа, algor написа:

...А иначе аз съм два метра говедо и колата нито ми е тясна, нито ми е къса откъм крака...

Ако човешките мерки са сведени само до дължина - ОК, ще мръдна назад седалката и ще му намеря колая, ако и да сплескам коленете на тия отзад. Ама ако освен дълъг си и с по-голяма ширина, колицата няма как да се разтегне. Сядат двама по-големшки мъжаги отпред и почват да се чудят кой да сменя скоростите... 

преди 13 часа, andreygg написа:

Ако ще е това Поло с традиционната, но и никому неясно защо изкуствено поддържана за марката като цяло висока цена, по-добре да е А-класата. Братовчедка на жена ми бе луднала по това Поло (в дълго търсен яркочервен цвят), продаде си старото Волво, купи тоя "икономичен" модел (живее във Варна) и вдигна ръце от него. Добре, че някак намери друг ентусиаст, та го разкара, взе си С4 и миряса.

Плюс на Поло е по-лесното намиране място за паркиране, но с това се изчерпват предимствата.

• Автор

Колеги, благодаря на всички за мненията. В крайна сметка взех ето това POLO:

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11447957139252943&slink=bomnsv

Днес го регистрирах и каквото сабя покаже. Жената е много доволна, а това е голям плюс.

на 12.12.2015 г. at 22:34, andreygg написа:

...Жената е много доволна, а това е голям плюс.

Не е просто голям, а огромен плюс! Честито и безаварийно!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.