Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра ми гасне след като си взех нова видеокарта

Featured Replies

Новата карта да не е клоквана?

• Отговори 52
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 часа, Vasilcho Beatbox написа:

Нямам ги тия компоненти .. няма ли да е най-добре да си взема ново захранване ? 

Най-хубаво ново захранване :)

Вземи Be Quiet заради сребърния сертификат. Освен това са изключително качествено изработени захранвания.

Имам въпрос - понеже прочетох за 70-те градуса на процесора - как точно са измерени?

Може ли да пуснеш тест на цялата система (System Stability Test)под товар с Аида с старата карта? И публикувай температурите.

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, ✯Blue Ray✯ написа:

Добре са температурите. Не знаем какво е натоварването в момента, но са си в рамките на нормалното. 

Това е от днес със старата видео карта 

преди 14 минути, Koletz_N написа:

Вземи Be Quiet заради сребърния сертификат. Освен това са изключително качествено изработени захранвания.

Имам въпрос - понеже прочетох за 70-те градуса на процесора - как точно са измерени?

Може ли да пуснеш тест на цялата система (System Stability Test)под товар с Аида с старата карта? И публикувай температурите.

Ето това е със старата видео карта 

das.JPG

Редактирано от Vasilcho Beatbox
Обърках видео картите (преглед на промените)

преди 37 минути, Vasilcho Beatbox написа:

Това е от днес със старата видео карта 

Ето това е със старата видео карта 

Извини ме но на тази графика трудно се вижда каквото и да е от температурите защото са слети... Моля дай шот от таба Statistics и отметни всички елементи без local disks в системата да са под стрес. От това което виждам поне на този скрийн не би трябвало да има каквото и да е нередно във работата на системата.

Редактирано от Koletz_N (преглед на промените)

• Автор
преди 2 часа, Емил Костов написа:

Новата карта да не е клоквана?

Не

преди 2 часа, КОЛЯ написа:

Извини ме но на тази графика трудно се вижда каквото и да е от температурите защото са слети... Моля дай шот от таба Statistics и отметни всички елементи без local disks в системата да са под стрес. От това което виждам поне на този скрийн не би трябвало да има каквото и да е нередно във работата на системата.

Така ли ? 

dsada.JPG

Не. Точно обратното... Махни отметката от "Stress local disk" и сложи върху всичко останало.

• Автор
преди 7 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Не. Точно обратното... Махни отметката от "Stress local disk" и сложи върху всичко останало.

Аз го направих но след 2-3 минути изгасна... 

das.JPG

преди 1 минута, Vasilcho Beatbox написа:

Аз го направих но след 2-3 минути изгасна... 

das.JPG

Сега пак направих но не изгасна

И на двете снимки е минала по една секунда от теста и не е достатъчно за резултат, но щом е изгаснал, то проблема си е в захранването със сигурност. То вече стана ясно, че трябва да си купуваш ново, но мисълта на потребителя, може би е била, дали нямаш и проблем с температурите и прегряване. За краткото време на теста не е установен такъв, но трябва да минат поне 10 минути или повече, за да се каже. А тъй като това за сега не е възможно, поради захранването, ще трябва да изчакаме да се снабдиш с ново и да направиш теста.

• Автор
преди 1 минута, ✯Blue Ray✯ написа:

И на двете снимки е минала по една секунда от теста и не е достатъчно за резултат, но щом е изгаснал, то проблема си е в захранването със сигурност. То вече стана ясно, че трябва да си купуваш ново, но мисълта на потребителя, може би е била, дали нямаш и проблем с температурите и прегряване. За краткото време на теста не е установен такъв, но трябва да минат поне 10 минути или повече, за да се каже. А тъй като това за сега не е възможно, поради захранването, ще трябва да изчакаме да се снабдиш с ново и да направиш теста.

Окей ще пробвам сега но не знам дали ще издържи толкова :D

Пробвай все пак де. Захранването си е заминало вече и е въпрос на време, това да се случи напълно. По принцип нещата винаги може и да станат още по-зле, но няма какво толкова да се случи.

• Автор
преди 1 минута, ✯Blue Ray✯ написа:

Пробвай все пак де. Захранването си е заминало вече и е въпрос на време, това да се случи напълно. По принцип нещата винаги може и да станат още по-зле, но няма какво толкова да се случи.

Да,След празниците  Ще си взема ново захранване 430-450 W Стигат ли ми за Тази Характеристика Със Новата Видео карта :)

преди 5 минути, Vasilcho Beatbox написа:

Да,След празниците  Ще си взема ново захранване 430-450 W Стигат ли ми за Тази Характеристика Със Новата Видео карта :)

Ако може да сменяш сам захранване, може от приятел да вземеш и да тестваш с него. Тогава ще се разбере дали то е проблема.

• Автор
преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ако може да сменяш сам захранване, може от приятел да вземеш и да тестваш с него. Тогава ще се разбере дали то е проблема.

Нямам такива приятели :D Да ми дадат 

преди 16 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Ето издържа 8 минути но не изгасна 

Току що, Vasilcho Beatbox написа:

Нямам такива приятели :D Да ми дадат 

asdasd.JPG

Има вероятност някой елемент да не контактува добре или да има проблемен или подут кондензатор по захранването. 

преди 17 минути, Vasilcho Beatbox написа:

Зависи колко от тези обявени 430-450W ще се достигат реално. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Има вероятност някой елемент да не контактува добре или да има проблемен или подут кондензатор по захранването. 

То стана ясно, че в захранването е проблема. А пък за останалото, упоменах го няколко пъти по-назад в темата. Все пак потребителя не е на много високо ниво (по-високо е от стандартното или от това, което се учи по курсове и други подобни), но не е хардуерен специалист и едвали ще може да установи подобен проблем. 

• Автор
преди 7 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Зависи колко от тези обявени 430-450W ще се достигат реално. 

То стана ясно, че в захранването е проблема. А пък за останалото, упоменах го няколко пъти по-назад в темата. Все пак потребителя не е на много високо ниво (по-високо е от стандартното или от това, което се учи по курсове и други подобни), но не е хардуерен специалист и едвали ще може да установи подобен проблем. 

Прав си Blue ray 

преди 7 часа, Roujin Z написа:

Сега видях шота и фсп-то е достатъчно. Картата няма и 50W та захранването е много над необходимото.

Да било е доста над нуждите ама гат е било ново:) 

Не е ясно този фортрон на колко годинки е и в каква кондиция.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

+12V e 10,74V според шота малко по нагоре. 5V отива 5,7 ~ 5,8V Аз не съм сигурен, колко може да се вярва на вградените в дъното датчици и софтуера, за това е най-добре да се измери с мултицет, но ако резултатите са същите = нов PSU. 

преди 2 часа, Vasilcho Beatbox написа:

Момчета намерих Захранване 450 w Delux да го взимам ли ? :)

преди 18 минути, Vasilcho Beatbox написа:

Защо , Фалшиво ли е 

Колегата ти е отговорил на зададения въпрос.Не си заслужава покупка на подобен захранващ модул,ниско качество и спестени защити.Обърни внимание каква е цената,сравни я със захранвания от доказани марки и ще сe убедиш.Прецени каква сума можеш да отделиш и ще ти предложат подходящи вариянти.Конкретно тези PSU имат свойствата да изгарят по специфичен начин съпроводен с пироефекти и известно количество пушек.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

Да допълня: Споменатите заместители на пиротехнически изделия, могат да повредят и целия хардуер, заедно със себе си.

• Автор
преди 10 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Да допълня: Споменатите заместители на пиротехнически изделия, могат да повредят и целия хардуер, заедно със себе си.

Значи ще видя да взема по-скъпо захранване от дадените захранвания 

Като мощност няма значение колко е но гледай да не са му спестени защитите.

Перфектно - http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=14|16|0|27145|0|0

Отличен избор е - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&path=1_14&product_id=10866&sort=p.price&order=ASC

Добър избор е - http://nikem-bg.net/computer-components/be-quiet-SYSTEM-POWER-7-300W-BN140/description.html

Най-евтиното дето става за нещо - http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-400W-80-APFC-DN400-V2/description.html 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.