Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безкрайна проверка за ъпдейти

Featured Replies

• Автор
преди 1 час, peppone1 написа:

Това че е преминала на версия 8.1 не означава че темата е приключила. Да не беше бързала толкова и за тези 2 дни щеше да си инсталира всичките ъпдейти и да се наслаждава на най-добрия Уиндоус 7 от всички останали окастрени версии - без разместване на дяловете от буутване с флашка, с възможност за избиране на ъпдейти, преименуване на файлове и т.н., които са невъзможни в последните версии.

Не съм сигурна какво точно имате предвид под разместване на дяловете от буутване с флашка. Никога не съм инсталирала който и да е уиндоус от флашка. Винаги е било от диск. Не съм имала проблем до момента, в който 7 отказа да се държи нормално. 

Засега се отказах да премахвам поканата за win 10. Нека си седи, не пречи чак толкова. Не посещавам съмнителни сайтове, нито пък използвам кракове и т.н. Предпочитам google chrome, както съм писала и преди в други теми. Има неща, които Firefox все още не притежава или поне не по начина, по който на мен ми харесва. Но това е друг въпрос и мястото му не е тук :) 

Редактирано от DYDK (преглед на промените)

• Отговори 105
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, the professor написа:

който не иска да ъпдейтва до боклук 10 става много лесно

Благодаря за хумора и интересната бележка!

преди 47 минути, DYDK написа:

Не съм сигурна какво точно имате предвид под разместване на дяловете от буутване с флашка. Никога не съм инсталирала който и да е уиндоус от флашка. Винаги е било от диск. Не съм имала проблем до момента, в който 7 отказа да се държи нормално. 

Засега се отказах да премахвам поканата за win 10. Нека си седи, не пречи чак толкова. Не посещавам съмнителни сайтове, нито пък използвам кракове и т.н. Предпочитам google chrome, както съм писала и преди в други теми. Има неща, които Firefox все още не притежава или поне не по начина, по който на мен ми харесва. Но това е друг въпрос и мястото му не е тук :) 

работата е там че освен иконата ти заема и 10гб отгоре... win10 е като 8.1 но с възможността  ms да те шпионират... п.с. тоя ъпдейт дето отваря щпионската врата го има и за 7 и за 8... за буут от флашка се има в предвид че почти винаги буквата на дяла с win става D:\ щото флашката от която тръгва инсталацията е c:\

https://www.google.bg/search?q=windows+spy+update&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&gfe_rd=cr&ei=xViRVqLCDo-u8wfd9q7ICg&gws_rd=ssl

kb3022345 това е шпионина...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

на 7.01.2016 г. at 0:22, kaliobg написа:

Зная :) А ти знаеш ли колко версии на бозата са ми минали през ръцете. И то не в къщи а в корпоративна среда ? 10 е още "пеленаче" мойто момче. Ако ти имаш зор за ДХ12 аз имам нужда от друго ;)

Windows 7 издава багажа вече и то яко. Тази 2016 година, ще бъде успешна за Windows 10! 2017, 18, 19, 20... Windows 7 ще започне да претърпява крах. Аз лично, ще бъда много щастлив от това! Иначе за твое сведение, изобщо нямам зор за DirectX® 12 абе всяко ново нещо е по-добро от предишното. Зависи колко хора, са достатъчно умни да видят истината! "А ти знаеш ли колко версии на бозата са ми минали през ръцете" - за твое сведение, това което притежавам аз, не е боза (стабилно е!). "Ако ти имаш зор за ДХ12 аз имам нужда от друго" - това другото, и аз го искам - и го получавам! ;)

преди 4 часа, borkata91 написа:

Windows 7 издава багажа вече и то яко. Тази 2016 година, ще бъде успешна за Windows 10! 2017, 18, 19, 20... Windows 7 ще започне да претърпява крах. Аз лично, ще бъда много щастлив от това! Иначе за твое сведение, изобщо нямам зор за DirectX® 12 абе всяко ново нещо е по-добро от предишното. Зависи колко хора, са достатъчно умни да видят истината! "А ти знаеш ли колко версии на бозата са ми минали през ръцете" - за твое сведение, това което притежавам аз, не е боза (стабилно е!). "Ако ти имаш зор за ДХ12 аз имам нужда от друго" - това другото, и аз го искам - и го получавам! ;)

Да явно тази 2016 година ще бъде успешна за троловете като тебе, щом им позволяват модераторите, и всичките ти мнения писани в темата нямат нищо общо с проблема.

Ще берем ядове с Windows 7. Както някой казал, може да е умишлено. :huh:

http://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/387491-windows-7-stuck-checking-updates.html

5lduet.jpg

• Автор
на 9.01.2016 г. at 20:59, the professor написа:

Поразрових се в чуждите форуми и разбрах, че проблемът съвсем не е отскоро. Но и решенията са безброй и не се знае при конкретен случай кое точно ще подейства и ще активира ъпдейтите. Все още се надявам, че отново ще мога да се върна на 7някой ден.... Извинявам се за цитата, но не успях да го премахна. Онзи ден тръгнах да цитирам нещо, но се отказах и след това си остана така :)

Инсталирате новия клиент и си решавате проблема. И ползвате

Windows Update MiniTool от 10.01.2016. Информация за всеки ъпдейт от линка горе в дясно.

10-21071640345.png

Актуализираният езиков файл е тук:

https://yadi.sk/d/QBhKTFd4mnxYf

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 2 часа, ExaFlop написа:

Windows Update MiniTool от 10.01.2016

ExaFlop, какви са предимствата на Windows Update MiniTool? Има ли възможност да се забраняват "кривите" обновления или те са изключени по подразбиране?

Мерси за превода!

Да, могат да се изключват - бутон +H на снимката - марираш това, което искаш да се скрие и щракващ бутона. Могат да се зададат като имена на KB в отделен ini файла, ама още не съм го правил - нощес го мярнах в сайта на програмката и не съм го чел още задълбочено.

преди 11 часа, DYDK написа:
на 9.01.2016 г. at 20:59, the professor написа:

Поразрових се в чуждите форуми и разбрах, че проблемът съвсем не е отскоро. Но и решенията са безброй и не се знае при конкретен случай кое точно ще подейства и ще активира ъпдейтите. Все още се надявам, че отново ще мога да се върна на 7някой ден.... Извинявам се за цитата, но не успях да го премахна. Онзи ден тръгнах да цитирам нещо, но се отказах и след това си остана така :)

Няма никакъв проблем с ъпдейтите, както казах иска повече търпение. Аз снощи инсталирах 7-цата и тази сутрин ъпдейтите вече бяха инсталирани. Ако имаше проблем, изобщо нямаше да тръгне проверката за ъпдейти.

• Автор
преди 18 минути, peppone1 написа:

Няма никакъв проблем с ъпдейтите, както казах иска повече търпение. Аз снощи инсталирах 7-цата и тази сутрин ъпдейтите вече бяха инсталирани. Ако имаше проблем, изобщо нямаше да тръгне проверката за ъпдейти.

Колко време отне самата проверка преди да се появят ъпдейтите? ПО принцип винаги ми е отнемало не повече от час да се покажат, след това вече си отнемаше повече време докато се инсталират и т.н.

Не знам точно, тъй като оставих компютъра цяла нощ да работи, но при предната инсталация както казах по-горе, проверката отне около 6 часа и после още толкова за да ги инсталира. За версиите без SP1, първите ъпдейти ги намира моментално и едва след инсталиране на този SP1 започва дългата проверка.

Тъй като видях, че се говори за телеметрия и иконка с покана, реших и аз да съм малко полезен. Това са абсолютно всички ъпдейти, които не трябва да се инсталират на Windows 7, за да нямате проблеми със слухтене и подканяне за ъпгрейд на операционната система. Предупреждавам, че в тях влизат и ъпдейти за RDP (Remote Desktop Protocol), затова, ако имате нужда да си управлявате компютъра през друг, е хубаво тях да ги инсталирате.

Заснемане.PNG

Интересът към темата само ще нараства, май е по-добре е да се направи отделна такава. С по-ясно заглавие.

Даже две - за иключване на телеметрията и за Windows Update.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

преди 1 час, Melmak ® написа:

Интересът към темата...

Един въпрос поражда друг и темата се разраства.

Ето го списъкът на DWS_Lite

KB2952664
KB2976978
KB2990214
KB3021917
KB3035583
KB3042058
KB3044374
KB3050265
KB3065987
KB3065988
KB3068708
KB3075249
KB3075851
KB3075853
KB3080149
KB3083324
KB3083325
KB3083710
KB3083711
KB3088195
KB3093513
KB3093983
KB3102810
KB3112336
KB971033
KB976932

• Автор
на 11.01.2016 г. at 8:47, ExaFlop написа:

Инсталирате новия клиент и си решавате проблема. И ползвате

Windows Update MiniTool от 10.01.2016. Информация за всеки ъпдейт от линка горе в дясно.

10-21071640345.png

Актуализираният езиков файл е тук:

https://yadi.sk/d/QBhKTFd4mnxYf

Ето това работи! Нямаше и 5 минути и се показаха актуализации. Благодаря!

Редактирано от DYDK (преглед на промените)

още от winxp ъпдейтите правеха проблеми. решават 1 който при теб не се е проявил, но правят няколко нови, които неминуемо виждаш... изключение правят сервизните пакети... при линукс е същото... без ъпдейти е по добре. освен тия дето са critical и те касaят пряко... а ъпдейт към по нова версия на дистрибуцията направо си е противопоказна (тоест същото като при windows)

Редактирано от the professor
правописна грешка (преглед на промените)

Може да се пробва https://github.com/WindowsLies/BlockWindows

Целта на пакета е друга, но вече на 3 пъти ми решава точно такива проблеми с 7-ци. Защо - не мога да кажа. Открих го случайно и го тествах отново...работи поради някаква неведома M$ причина :D

Все пак е препоръчително да се прочете какво прави пакета скриптове, преди използването му! Някои може и да не са доволни от изключването на автоматичните задачи, деинсталирането на ъпдейтите подканящи и проправящи пътя за W10 и т.н.

Успех!

• 2 месеца по-късно...
на 6.01.2016 г. at 16:17, Highagain написа:

Към автора на темата, не трябваше да инсталираш тези глупости които ти предлагат, достатъчно беше да отвориш сервизите и да видиш пуснати ли са "Background int transfer service" и "Windows Update", след това пускаш от настройките на автоматични ъпдейти, след това рестартираш и местиш настройките на "Never check for updates"

Пускаш по няколко часа на ден да проверява ръчно, докато се нормализира положението. Това е и работи... Бързата работа ... ...

Това мога да го потвърдя от личен опит. 

Със сървисите не съм си играл.

Но съм прилагал търпение седмица за ъпдейт на седмица :D

Последно чаках цяла нощ до като ми се пикажат ъпдейтите и после чаках 4 или 5 часа да се свалят и инсталират. Тук зависи и от скороста на интернет и производителността на системата.

А за уин 10 ноткфикацията не я закачам. Да си стои.

А ако си е свалил 10 не ми пречи тъй като имам достатъчно дисково пространство. Мисля че съм заделил около 180 ГБ за C.

insane - 180GB windows partition...

(Windows 10 X64 13,1GB free of 25GB)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.