Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Безкрайна проверка за ъпдейти

Featured Replies

преди 2 минути, ExaFlop написа:

kalyo и  borkata91, вие двамата да не би да сте писатели?

Питах дали системата се ъпдейтва вече нормално. Зачекнаха ме и ... така. Както и да е. 

• Отговори 105
  • Прегледи 10,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Добре де, сериозно питам: как се държи Windows 7 сега? Защото последният път, като бях с нея (2013 г. беше) забиваше, имаше вируси,... абе ужас - като прокажен са махнах от нея и минах на 8.1 сега съм с 10 и съм наистина още по доволен! Давам на Windows 10 - отличен 6+ :)

• Автор
преди 9 часа, kaliobg написа:

В крайна сметка системата започна ли да се актуализира нормално ? 

Да започна, всичко е наред. Само дето дразни поканата за windows 10, ама добре са нещата вече :)

преди 8 часа, borkata91 написа:

Добре де, сериозно питам: как се държи Windows 7 сега? Защото последният път, като бях с нея (2013 г. беше) забиваше, имаше вируси,... абе ужас - като прокажен са махнах от нея и минах на 8.1 сега съм с 10 и съм наистина още по доволен! Давам на Windows 10 - отличен 6+ :)

Аз минах на 8.1, но до онзи ден съм била все със 7 и не съм имала никакви проблеми с вируси и забиване. 

преди 39 минути, DYDK написа:

...Само дето дразни поканата за windows 10...

За справяне с проблема с Win10 и телеметричните актуализации:

https://www.kaldata.com/forums/topic/249399-безкрайна-проверка-за-ъпдейти/?do=findComment&comment=3271338

DWS Lite

• Автор
преди 31 минути, ExaFlop написа:

За справяне с проблема с Win10 и телеметричните актуализации:

https://www.kaldata.com/forums/topic/249399-безкрайна-проверка-за-ъпдейти/?do=findComment&comment=3271338

DWS Lite

Пробвах тази програма, маха поканата, но след рестарт, тя отново се появява. Windows update е на Never check... Но май някъде трябва да спра някой сървиз или??? Нещо не правя както трябва :)

преди 44 минути, DYDK написа:

Пробвах тази програма, маха поканата, но след рестарт, тя отново се появява. Windows update е на Never check... Но май някъде трябва да спра някой сървиз или??? Нещо не правя както трябва :)

пробвай така - start->control panel->administrative tools->services - намери windows update,спри го и от падащото меню избери disable->apply.

Така ще остане без всички актуализации! Не бих го препоръчал.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Някой се е възползвал да изтегли оригиналните копия на Windows 7 Ultimate, скоро качени в тракера на Замунда. Както ъплоудера е писал, топлата вода е свързана с предстоящия ъпгрейд до Windows 10. За целта системата престоява няколко дни в бездеен режим и чак тогава може да очаквате цялостна актуализация на Windows 7 без да преминавате стъпката по ъпгрейд. Спомнете си как за резервация се чакаше няколко дни да се появи иконка.

В началото получавате автоматично само една единствена актуализация, без която системата няма да продължи процеса на обновяване. Още при стартирането на браузъра се получава подкана за изтегляне (ъпгрейд) до Windows 10. Отказът от ъпгрейд (не чрез браузъра) вероятно ще разреши проблемът с ъпдейта.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, ExaFlop написа:

Така ще остане без всички актуализации! Не бих го препоръчал.

Не го и пробвах това. Ще си седи там тая иконка. Мисля, че не е успяло да изтегли 10 на компа :)

Виж в С: има ли папка $Windows.~BT и $Windows.~WS. Папката е скрита и трябва да се разреши показването на скритите и системните файлове/папки.

преди 17 минути, DYDK написа:

Не го и пробвах това. Ще си седи там тая иконка. Мисля, че не е успяло да изтегли 10 на компа :)

Системата ви Windows 8.1 ≤ Windows 10. От това губите вие, защото не сте по-различно от Windows 10.

• Автор
преди 8 минути, Mlechko написа:

Системата ви Windows 8.1 ≤ Windows 10. От това губите вие, защото не сте по-различно от Windows 10.

Ако съм искала 10, нямаше да си играя да слагам 8.1 . Аз дори 8.1 не искам. Предпочитам 7.

Свиква се с новите ос. Няма сериозни разлики външно :) Но, пък ремонтните възможности са на едно друго ниво.

• Автор
преди 18 минути, ExaFlop написа:

Виж в С: има ли папка $Windows.~BT и $Windows.~WS. Папката е скрита и трябва да се разреши показването на скритите и системните файлове/папки.

Няма такава папка. Скритите са MSO Cache и ProgramData :)

Няма папки - няма заготовка за Win10. :)

• Автор
преди 15 минути, ExaFlop написа:

Няма папки, няма заготовка за Win10. :)

Идеално :) Оставям си я така тази иконка, не ми пречи чааак толкова. Няма да се занимавам повече, защото ми писна. Карам си с този уиндоус, пък може и да го харесам някой ден. Благодаря отново за помощта!

Редактирано от DYDK (преглед на промените)

преди 5 часа, DYDK написа:

Установих, че за да работи както трябва премахването на GWX, трябва ръчно да се спре в диспечера на задачи файла GWX.exe и тогава да се изпълни DWS Lite

преди 16 часа, borkata91 написа:

Ох,... знаеш колко много я мразя тая прехвалена 7-та, направо - бедна ти е фантазията! Да идва 2020 година по бързо да и спират поддръжката вече, че побеснявам!!!

От М$ ви го забиха дълбоко май :) И ти ли имаш същия проблем? Гроздето като е високо какво ти остава освен да хулиш, ами посипи си косата с пепел и реви ) 7 е за хора които разбират от компютри и никога няма да минат по нагоре защото имат нещо в главата. По скоро дистрибуция на Линукс ще избера отколкото 8 или 10.

Редактирано от Highagain (преглед на промените)

преди 53 минути, Highagain написа:

7 е за хора които разбират от компютри и никога няма да минат по нагоре защото имат нещо в главата.

Да допуснем, тогава, че 8/10 е за ония, които нямат нищо в главата?! :)

Хората, дето разбират от компютри, знаят защо и докога са с определен софтуер!

на 7.01.2016 г. at 14:00, mir4a написа:

Дай Shutdown на компютъра. Ще инсталира качените си ъпдейти и после ще продължи. Нормална реакция на седмицата.

И при мен на компютър със 7-ца си прави едни безкрайни изтегляния. При изключване излиза съобщение да не дърпам щепсела докато не се осъвремени. Явно Shutdown е решението.

на 7.01.2016 г. at 13:30, DYDK написа:

Здравейте! След преинсталация Windows 7 Ultimate x32 проверява за ъпдейти безкрайно и не спира. Искам да ъпдейтна, защото уиндоуса е доста старичък и IE e 8 версия, но не става. Някой да има идея как да се справя с проблема?

Ще спре все някога. Ъпдейтите за Windows 7 са около 210 в един пакет и е нужно да ги търси поне 6 часа и после още толкова да ги инсталира, като половината от тях неуспешно. Това е само за версия с интегриран SP1, като версиите без този SP1 веднага изтеглят малки пакети с ъпдейти докато инсталират този SP1, след което търсенето тръгва наново още 1 работен ден докато поднови браузъра и другите важни ъпдейти. Но преди да ги пуснеш скрий ъпдейта KB3035583 за съобщението за ъпгрейд на Уиндоус 10.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

peppone1, да беше попрочел, преди да пишеш! Авторката от няколко дни е на Windows 8.1.

Това че е преминала на версия 8.1 не означава че темата е приключила. Да не беше бързала толкова и за тези 2 дни щеше да си инсталира всичките ъпдейти и да се наслаждава на най-добрия Уиндоус 7 от всички останали окастрени версии - без разместване на дяловете от буутване с флашка, с възможност за избиране на ъпдейти, преименуване на файлове и т.н., които са невъзможни в последните версии.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

който не иска да ъпдейтва до боклук 10 става много лесно... просто спира user account control и създава файл GWX.txt във c:\windows\system32\ и ако win e 64bit

същото се прави и за C:\Windows\SysWOW64\

после файла се преименува само на GWX (премахва се разширението)

най лесно е създаването на файла от cmd като администратор:

echo gwx > c:\windows\system32\gwx

echo gwx > c:\windows\syswow64\gwx

това обаче е възможно преди упдейта да е изсрал папката във въпросните директории. идеята това да работи е че в windows не може да има име на файл и папка и директория с едно и също име във една папка и като създадем файла, папката не може да се създаде.

п.с. ie11 може да се дръпне от сайта на майкрософт и да се инсталира на спрени ъпдейти. това доста удължава живота и на без това калпавите дискове, които в момента са на пазара, а ъпдейтите на win серат яко по диска... win работи много по бързо със спрени ъпдейти и е доста съмнително каква полза има от тях за сигурността... като искаш упдейтнат win инсталираш такъв с вградени (но е  препоръчително да инсталираш 7 със sp1 в  него) ако влизаш в съмнителни сайтове и стартираш съмнителни програми и кракчета, никой не може да те спаси: нито ъпдейтите нито антивирусна... това важи и за интернет експлорър и google chrome - това не са браузъри, това са разградени дворове... ползвайте firefox...

п.с. google chromе под линукс няма нищо общо с версията за windows, освен тежкия флаш плеър и лакомията за ресурси... идеологията на хром е отделен процес за всяка страница, което подобрява сигурността и възможността скрипт изпълнен в един таб да краде данни от друг, но под windows е все тая, там могат да се инсталират плугини в браузъра без никой да те пита...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

ако пък папката вече е изсрана и до часовника има иконка , най лесния вариант е да се буутне от лайв cd с линукс и да се бастиса... трябва обаче да се провери и за изсрани около 10гб на win10 във c:\$WINDOWS.~BT

вариант 2:

създавате с notepad файл gwx_kill.cmd със съдържание:

@echo off
color f0
openfiles > NUL 2>&1
if %errorLevel% == 1 goto noadmin
ver | find "6." > NUL
if %ERRORLEVEL% == 1 goto warnthenexit
takeown /a /r /d y /f "c:\windows\system32\GWX"
@ECHO Y| cacls "c:\windows\system32\GWX" /c /t /g everyone:f
taskkill /im GWX.exe /f
rd /q /s "c:\windows\system32\GWX"
@echo GWX > "c:\windows\system32\GWX"
goto end
:warnthenexit
cls
echo Machine undetermined.
pause
goto end
:noadmin
echo You don't have Administrator privileges!
pause
:end

сейфате го и давате на файла десен бутон "run as asministrator"

Редактирано от the professor
@echo off color f0 openfiles > NUL 2>&1 if %errorLevel% == 1 goto noadmin ver | find "6." > NUL if %ERRORLEVEL% == 1 goto warnthenexit takeown /a /r /d y /f "c:\windows\system32\GWX" @ECHO Y| cacls "c:\windows\system32\GWX" /c /t /g everyone:f taskkill /i (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.