Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

А xeon с добра видео карта? Нали са процесори без вградено видео? Не ли е удачен вариант? И без това домашните компютри мисля че не могат да превключват автоматично от вграденото видео в процесора към външното.

• Отговори 60
  • Прегледи 6,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 41 минути, Tommygun написа:

Само да уточня - с "моя праисторически процесор" нямам предвид 4790К от клипчето а личния ми i7 920@3884. Товара в игри е малко относително понятие и по специално при процесорите с НТ.Поради самата специфика на изкуственото разпределение от 4 на 8 треда е наистина почти невъзможно да се видят 100% в игра. В зависимост от картата 75-85% може да се смята за пълно натоварване на поток. При карта АМД(в моя случай 290Х) го има и елемента на овърхеда,където картата много по-лесно подпира в процесора без да може да се натовари както трябва.Но това си е познат проблем,който Нвидиа примерно нямат и товарят процесора по-добре.Това е за другата тема обаче за картите.

Аз визирах клипа, мислих, че е твой, но i7-920 като за процесор на 7 години особено на тая честота не е толкова далече от истината, исках да кажа, че в последните поколения годините играят все по-малка роля поради липсата на съществена конкуренция и се оказва, че производителността за ядро изобщо не е скочила толкова много. Иначе с усъвършенстването на микроархитектурите донякъде и HT получава все по-успешно имплементиране. Иначе относно ATi и nVidia не е за тая тема наистина, но по-скоро зелените просто скалират малко по-дорбе с висока честота и многонишково натоварване, докато червените не че са затапени, а просто не се разбират толкова добре с повишените показатели на процесора.

преди 40 минути, Кико написа:

Общо взето сме на едно мнение, но аз от многото въпроси към мен в тоя форум съм останал с впечатлението, че доста хора държат на идеалната картина, без микронасичания. Дори много повече от мен. Там, където на мен не ми прави впечатление, има хора, които ги дразни - било то микронасичания или coilwihine. Не мисля, че аз съм краен в претенциите си, но винаги бих препоръчал на човек леко да ореже откъм видеокарта за сметка на добър баланс при игри. Не говоря да се взема почти два пъти по-бавна видеокарта като GTX960, а да се направи правилна преценка за цената на даден модел. 780 лева за MSI  са много. Нищо, че и аз съм с такава карта, която има своите предимства, като нисък шум и компактни размери, побиращи се без преправяне на кутията. Но имам и Palit GTX750Ti, която въпреки, че е малко по-шумна на фона на останалите конкуренти, то тая карта почти винаги работи с обороти на вентилатора до 40%, което е доста тихо на фона на останалия шум.  Иначе с Палитката Crysis 3  си върви доста гладко с Xeon E3-1230V2 и то без вертикална синхронизация. Мисля имах качени клипчета. Тук съм нагласил настройките за 60 фпс на това ниво

Добре де, но ти казах: вземи предвид и други фактори за микронасичанията като времето за съставяне на всеки кадър, което е по-съществено от бързия или бавен процесор. Coil whine е термин от електрониката, не знам какво се опита да кажеш?? А това видео с GTX 750 Ti и Xeon при доста намалени настройки не говори много. Но както и да е да не разтягаме повече локуми, ето го моя линк с видеото, има пълно заснемане от CPU-Z, MSi Afterburner и ASUS GPUTweakII - цък.

Редактирано от antigravity (преглед на промените)

преди 14 минути, bolgarin написа:

А xeon с добра видео карта? Нали са процесори без вградено видео? Не ли е удачен вариант? И без това домашните компютри мисля че не могат да превключват автоматично от вграденото видео в процесора към външното.

Е нали бях с Xeon  и GTX970. Пълна скръб при няколко игри, които играех най-много и все още играя - Crysis 3, Project Cars, Race Room( Тази поне я оправиха преди няколко месеца), Dying Light( тая пак я бъзикнаха и по-скоро развалиха за тия с бързите процесори, а ония с бавните видеокарти, курец), Far Cry 4, Far Cry 3( там по-малко засечки). Това бе достатъчно, за да се замисля да разкарам Xeon-a, макар че го разкарах по други причини. 

Той клипа е негов, ама с друга система :) С i7 920  е голяма скръб, макар че там се намесиха и други фактори, които предполагат повтаряне на тестовете. Лично аз обаче в горните тестове се постарах да елиминирам страничните влияния, а те не бяха малко при заснемането на клиповете. 

преди 14 часа, Кико написа:

Той клипа е негов, ама с друга система :) С i7 920  е голяма скръб, макар че там се намесиха и други фактори, които предполагат повтаряне на тестовете. Лично аз обаче в горните тестове се постарах да елиминирам страничните влияния, а те не бяха малко при заснемането на клиповете. 

Не знам какви са страничните влияния при теб, мисля, че на моята машина повечето неща са идентични и даже с по-голям клок на процесора с пуснат HT при скопена видеокарта, накъсванията много отчетливо се виждат, да не говорим, че кадрите падат под 40...Значително по-добре изглежда играта при теб на втория клип с клокнат процесор без HT, свали си моя клип от линка и виж. Всеки може да направи разликата и да прецени кое е по-фатално.

на 29.01.2016 г. at 18:51, Ceko123asdhe написа:

Здравейте.Спрял съм се на конфигурация с i5 6600 процесор.Мисълта ми е,ако сложа i7 (4790 или 6700 примерно)много по-голяма разлика ли ще има или не.За тежки игри игри ще се ползва(gta 5 shadow of mordor witcher 3 far cry 4).Струва ли си i7 или този i5 6600 е предостатъчен.Видео картата е http://nikem-bg.net/computer-components/MSI-GTX-970-GAMING-4G/.Благодаря предварително.А цялата конфигурация е http://nikem-bg.net/cart/54865p1r48235p1r46974p1r56038p1r55203p1r2143p1r55166p1rf.html

Примерната разлика от 100лв между двата процесора в какво се състои в моите очи. Като производителност ще има еднаква разлика при игри или не по-вече от 5 fps. Ако някой си мисли, че след клок ще се изравнят - това няма да стане, защото и другия процесор се клоква и пак ще излезе с малко на пред. Точната разлика се състои в това, че евтиния ще работи на примерни 80% товар, а другият на 60% товар. Това от една страна води до по ниска консумация на енергия, но ще излезе в един момент игра, която ще натовари евтиния процесор на 100%. Това ее времето в което трябва да си купите нов, докато по-скъпия ще се натовари при същата игра на 80%. Това ще рече, че ще продължи да ви служи по дълго време. От тази гледна точка си заслужават тези 100лв разлика в полза на i7.

преди 38 минути, nikolela написа:

Примерната разлика от 100лв между двата процесора в какво се състои в моите очи. Като производителност ще има еднаква разлика при игри или не по-вече от 5 fps. Ако някой си мисли, че след клок ще се изравнят - това няма да стане, защото и другия процесор се клоква и пак ще излезе с малко на пред. Точната разлика се състои в това, че евтиния ще работи на примерни 80% товар, а другият на 60% товар. Това от една страна води до по ниска консумация на енергия, но ще излезе в един момент игра, която ще натовари евтиния процесор на 100%. Това ее времето в което трябва да си купите нов, докато по-скъпия ще се натовари при същата игра на 80%. Това ще рече, че ще продължи да ви служи по дълго време. От тази гледна точка си заслужават тези 100лв разлика в полза на i7.

Колко пъти да пишем, че тая разлика не е 100, а  между 200 и 300лв, вече има 12378128937 мнения отгоре, в които е казано всичко по темата. 

преди 8 часа, antigravity написа:

Не знам какви са страничните влияния при теб, мисля, че на моята машина повечето неща са идентични и даже с по-голям клок на процесора с пуснат HT при скопена видеокарта, накъсванията много отчетливо се виждат, да не говорим, че кадрите падат под 40...Значително по-добре изглежда играта при теб на втория клип с клокнат процесор без HT, свали си моя клип от линка и виж. Всеки може да направи разликата и да прецени кое е по-фатално.

Много пъти съм казвал, че това, което се вижда на клипа, не е действителността. Скорошен пример с BF4, Където снимах клипче, което излезе супер гладко. На практика обаче картината на монитора бе насечена, но това не се забелязва на клипа. Едно е да записваш клип по време на игра, друго е да гледаш на монитора. Доколкото знам, при запис на клип Shadowplay  ползва буферирани кадри. А ти докато играеш, не е точно така, освен ако не ползваш MFAA,  която е на подобен принцип, ползвайки предния кадър в буфер. 

А за накъсванията ще ти кажа следното. Те се влияят точно от страничните процеси, които по време на игра ползват процесора. Затова и се наложи да снимам няколко клипа, докато накрая не реших да изключа всичко, което можеше да се изключи на заден план. Така процесора се разтовари. При мен имаше два процеса, които товарят по време на тия записи. Пъряит е dhtml.exe  от софтура на Филипс за монитора. Понякога забравям да го изключа, а той доста често си подхваша едно ядро, което натоварва на 100% И когато това ядро съвпедне с ядро, което ползва играта, то тя накъсва. Втория процес бе от бетата на GFE, Който товареше също едно ядро на макс или една нишка, ако съм с HT. Наложи се да си поиграя доста време, да преинсталирам драйвери и GFE,  докато накрая GFE  спря да товари ненужно процесора. Но при една нормална работа, много хора не биха забелязали тия неща, защото и няма да се сетят да погледнат, дали има товарещи процесори по време на игра. А те в моя случай се включват при натоварване в 3D режим ( процеса на монитора) и при включване на Share  от GFE. Когато изключа играта, имам няколко секунди понякога за да видя, дали софтуера на монитора е натоварил едно от ядрата. След това нещата се нормализират и ненаблюдателния никога няма да забележи това. Вместо това ще се чуди какви са тия микронасичания при игра. Освен това, тестваната от мен игра ползва максимално процесорите, с изключение на третия случай, където процесора се ползва максимално не постоянно, а на моменти. Ако няколко процеса на заден план, товарят процесора с по 1-2 %, то в крайна сметка може да се съберат 5-7 %  натоварване, което да повлияе на теста. При спъната карта, тия малки натоварвания винаги влияят. Ето ти микронасичания. Когато процесора е достатъчно по-бърз и нито едно от ядрата не работи на максимум ( за HT  както каза @Tommygun,  това е около 75-80% натоварване на нишка), то и микронасичанията са по-малко или направо липсват. Това много добре се забелязва с карта като GTX750Ti, Ползваща 8 нишков процесор. Там и 35  fps  изглеждат гладки. Това са моите наблюдение, а аз мине не мине месец, два, отново и отново пускам тестове на Crysis 3  заради спорове като тоя. Наистина, при тая игра човек може да се заблуди доста, заради нейните особености да натоварва максимално всички нишки и по-слабите процесори. Един таскмениджър на заден план и ето ти проблем. Същата работа и с някои версии на MSI Afterburner, които могат да повлияят на картината. Аз се сблъсках с подобни проблеми при няколко игри под Win 10. При Win 7  не съм забелязвал това, но може и да съм пропуснал. 

На пълно съм съгласен с написаното от Кико. Процесора движи играта. При слаб процесор натоварван от 70 до 100%  води до накъсана игра при и около 100%. Под 80% товар играта няма как да накъсва от него и ще върви гладко.

При видеокартата нещата не стоят по същия начин. Там стоят още по зле. Накъсана игра се предизвиква от картата, когато fps падне под 25 - 30 fps.

Проблема при средно слабата карта е, че имаш 30 до 50 fps. Под 50 fps игрите за изнервящи, защото бавно реагират на командите. При GTA5 не можеш да управляваш колата и само се блъскаш из другите коли. При мултиплеара на Battlefield 4 не можеш да убиваш никого. Просто взимаш участие в играта. За да вдигнеш fps-то с което ще се оправи контрола над играча се налага да се намаляват графичните настройки. Това оправя геймплея, но графиката изглежда отвратително. Аз за момента не съм видял клип с накъсана игра с процесор като i3 6100, както и със всеки един процесор на интел със 4 ядра. За това пък постоянно виждам отвратително вървящи игри предизвикани от средно слаби видеоускорители. За това съм на мнение, че карта като GTX970 е вече задължителна.   GTX 960 почти си изпя песента. С нея всичко на минимални настройки.

преди 16 часа, Кико написа:

Много пъти съм казвал, че това, което се вижда на клипа, не е действителността. Скорошен пример с BF4, Където снимах клипче, което излезе супер гладко. На практика обаче картината на монитора бе насечена, но това не се забелязва на клипа. Едно е да записваш клип по време на игра, друго е да гледаш на монитора. Доколкото знам, при запис на клип Shadowplay  ползва буферирани кадри. А ти докато играеш, не е точно така, освен ако не ползваш MFAA,  която е на подобен принцип, ползвайки предния кадър в буфер. 

Ми защо изобщо пращахме толкова линкове към клипчета и на тяхна база да развиваме теории??? Аз знам какво виждам и докато играя, ако ти си изкривиш душата, да кажеш, че играта на накъсва при скопена карта то ще е като да кажеш на бялото черно.

А за накъсванията ще ти кажа следното. Те се влияят точно от страничните процеси.....

При мен няма натоварващи процеси по време на заснемането, изрично прегледах преди това

При спъната карта, тия малки натоварвания винаги влияят. Ето ти микронасичания. Когато процесора е достатъчно по-бърз и нито едно от ядрата не работи на максимум ( за HT  както каза @Tommygun,  това е около 75-80% натоварване на нишка), то и микронасичанията са по-малко или направо липсват. Това много добре се забелязва с карта като GTX750Ti, Ползваща 8 нишков процесор. Там и 35  fps  изглеждат гладки. Това са моите наблюдение, а аз мине не мине месец, два, отново и отново пускам тестове на Crysis 3  заради спорове като тоя. Наистина, при тая игра човек може да се заблуди доста, заради нейните особености да натоварва максимално всички нишки и по-слабите процесори. Един таскмениджър на заден план и ето ти проблем. Същата работа и с някои версии на MSI Afterburner, които могат да повлияят на картината. Аз се сблъсках с подобни проблеми при няколко игри под Win 10. При Win 7  не съм забелязвал това, но може и да съм пропуснал. 

За накъсванията дори да обвиняваш изцяло процесора, ти казах, че на места прост ти дропва кадрите и това е, което виждаш, а самите микронасичания имат много по-голяма връзка с времената на самите кадри, няма да го повтарям 100 пъти, ето ти статия по въпроса. Това, което ти ми обясняваш, че един Xeon ти държи карта като 750 Ti с плавна игра е просто от намалените настройки и постоянните кадри. Не случайно при competitive gaming всеки си прави FPS lock за да играе не постоянни кадри. Но това не означава, че си премахнал проблема микронакъсване на архитектурата на графичната карта. Всеки един сценарий с по-постоянни кадри ще ти се струва плавен, но това не означава, че процесорът не те спъва, просто защото като увеличиш графичните настройки картата ще играе много повече. Много неща изписахме, аз предлагам да приключим, каза се всичко, всеки може да намери по нещо итнересно да прочете. И пак повтарям една или две игри не са мерило за всеобщи заклюения.

преди 16 часа, nikolela написа:

На пълно съм съгласен с написаното от Кико. Процесора движи играта. При слаб процесор натоварван от 70 до 100%  води до накъсана игра при и около 100%. Под 80% товар играта няма как да накъсва от него и ще върви гладко.

При видеокартата нещата не стоят по същия начин. Там стоят още по зле. Накъсана игра се предизвиква от картата, когато fps падне под 25 - 30 fps.

Да де, ама ако картата не ти прави толкова FPS колкото искаш, процесорът няма да те спаси. Пак повтарям, той не рендерира графиката, а има помощна функция и всички тия неща дето ги приказвате да пуснем тая или оная игра на макс няма да са възможни без съответната карта. Тука не спорим за разлика между нисък и висок клас процесор, а между i5 и i7 сериите за десктоп, които все пак са двете най-високи на Skylake LGA 1151.

преди 16 часа, nikolela написа:

Проблема при средно слабата карта е, че имаш 30 до 50 fps. Под 50 fps игрите за изнервящи, защото бавно реагират на командите. При GTA5 не можеш да управляваш колата и само се блъскаш из другите коли. При мултиплеара на Battlefield 4 не можеш да убиваш никого. Просто взимаш участие в играта. За да вдигнеш fps-то с което ще се оправи контрола над играча се налага да се намаляват графичните настройки. Това оправя геймплея, но графиката изглежда отвратително. Аз за момента не съм видял клип с накъсана игра с процесор като i3 6100, както и със всеки един процесор на интел със 4 ядра. За това пък постоянно виждам отвратително вървящи игри предизвикани от средно слаби видеоускорители. За това съм на мнение, че карта като GTX970 е вече задължителна.   GTX 960 почти си изпя песента. С нея всичко на минимални настройки.

GTX 970 за 1080p е оптимална, на по-ниска резолюция или без претенции към детайлите може и по-бавна, разбира се. Всеки има различни изисквания зa настройките, минималните кадри и т.н. И не е ли това същото като казаното от мен, че за високи настройки играе повече картата, отколкото процесора, не са ли високите настройки точно това, което всеки търси от една машина за игри? Затова и казвам, че при i5 срещу i7, ако нямаш пари са съответната видеокарта, то по-добре спести от процесора.

преди 3 часа, antigravity написа:

Ми защо изобщо пращахме толкова линкове към клипчета и на тяхна база да развиваме теории??? Аз знам какво виждам и докато играя, ако ти си изкривиш душата, да кажеш, че играта на накъсва при скопена карта то ще е като да кажеш на бялото черно.

При мен няма натоварващи процеси по време на заснемането, изрично прегледах преди това

За накъсванията дори да обвиняваш изцяло процесора, ти казах, че на места прост ти дропва кадрите и това е, което виждаш, а самите микронасичания имат много по-голяма връзка с времената на самите кадри, няма да го повтарям 100 пъти, ето ти статия по въпроса. Това, което ти ми обясняваш, че един Xeon ти държи карта като 750 Ti с плавна игра е просто от намалените настройки и постоянните кадри. Не случайно при competitive gaming всеки си прави FPS lock за да играе не постоянни кадри. Но това не означава, че си премахнал проблема микронакъсване на архитектурата на графичната карта. Всеки един сценарий с по-постоянни кадри ще ти се струва плавен, но това не означава, че процесорът не те спъва, просто защото като увеличиш графичните настройки картата ще играе много повече. Много неща изписахме, аз предлагам да приключим, каза се всичко, всеки може да намери по нещо итнересно да прочете. И пак повтарям една или две игри не са мерило за всеобщи заклюения.

Да де, ама ако картата не ти прави толкова FPS колкото искаш, процесорът няма да те спаси. Пак повтарям, той не рендерира графиката, а има помощна функция и всички тия неща дето ги приказвате да пуснем тая или оная игра на макс няма да са възможни без съответната карта. Тука не спорим за разлика между нисък и висок клас процесор, а между i5 и i7 сериите за десктоп, които все пак са двете най-високи на Skylake LGA 1151.

GTX 970 за 1080p е оптимална, на по-ниска резолюция или без претенции към детайлите може и по-бавна, разбира се. Всеки има различни изисквания зa настройките, минималните кадри и т.н. И не е ли това същото като казаното от мен, че за високи настройки играе повече картата, отколкото процесора, не са ли високите настройки точно това, което всеки търси от една машина за игри? Затова и казвам, че при i5 срещу i7, ако нямаш пари са съответната видеокарта, то по-добре спести от процесора.

Добре, по-горе ти го казах, но не искам да се повтарям, че изглежда като заяждане. Имам предвид оня пасаж, в който те попитах за състоянието ти на ума, ако схващаш какво имам предвид. Когато аз пращам клипчета тук, винаги ги пускам най-малкото с FRAPS,  а най-често с Riva Tuner Statistic Server. Клип без програма, подкрепяща ме за това, което говоря, не давам. Може да дам клип без тия параметри, ако темата е примерно за игри, а не за това, как ще върви дадена игра. Толкова по въпроса ти, защо давам линкове. Който си има понятие защо ги давам, той не задава подобни въпроси. Но щом ти не може да разчетеш показанията на MSI Afterburner ( Riva Tuner), аз няма какво да добавя. Ако не ти е ясно, какво точно показват дадените стойности, може да попиташ и да отговоря. Вярно, понякога следените параметри са много и не винаги човек може да се ориентира, но за това винаги може да ме попита, аз не съм писател или такъв, дето пише статии и зарива глава в пясъка, а човек, който е готов да отговори на добре прецизиран въпрос. Кажи, какво те интересува и какво не ти е ясно от това, което показвам в клипчетата? Клип никога не се гледа като картина, защото има много фактори, които влияят на възприятието. Това са кадрите в секунда, с които гледаш клипа, плеъра, монитора, хард диска, интернета и куп други неща. Затова сериозните хора показват и параметрите, при които е заснет клипа. Ако аз ти пусна клип с FRAPS  и там имам 20 fps  по-малко кадри по дефролт, ти на очите си ли ще вярваш или на това, което пиша? Надявам се схващаш за какво говоря, че не ми се обяснява.  

Ще ми се да отговоря и на другите въпроси, затова си редактирам мнението. Относно GTX970  и това, дали е достатъчна или не за 1080p. Ами преди 3 дни се сдобих с нова игра - Sebastien Loeb Rally EVO. Ако си мислиш, че GTX970 е достатъчна за тоя рейсър на тая резолюция, малко не си в час. За старите игри да. Но тук го има и момента, че всяка по-нова игра е и по-тежка от предходните. Това означава, че лека полека хардуера отслабва, дори да се гледа една единствена резолюция, както в случая 1080p. Та тая игра, за която говоря, не може да поддаържа 60  fps при максимални детайли, дори АА да е изключена или минимална. С тоя проблем се сблъсках снощи и останах разочарован. След това се сетих, че не съм клокнал картата, която по тоя начин настига стокова GTX980. Направих го и всичко тръгна почти плавно, но само почти. Пак има дроп на места. Ще се наложи отново да прегледам настройките, защото аз не мога да игхрая рейсър с накъсана картина, това ще рече, че поне 50  fps  са необходими. В случая нямам такава опция при тая игра и директно скачам на 60  fps, Което е кофти - за мен и за хардуера. Та GTX970  дори клокната, отдавна не е идеалната карта за игри на 1080 p. Трябват компромиси. Относно 60-те  fps,  те не винаги са възможни с процесори от среден клас, както показах и в горните клипове. Относно 60-те fps  за GTX970,  дори игри като Far Cry 4  с по-ниски от максималните настройки, дропват под 60  fps. Тая игра трябва да я играеш без меките сенки, защото с тях кадрите падат до 40-50 и то с минимална АА като CMAA  или FXAA. Та GTX970  се оказа слаба за 1080p. Аз изиграх тая игра без меките сенки и с малко АА. Това бе кофти и останах леко разочарован. Други игри, които идват тежки за 60  fps,  са примнерно Dying Light. Там кадрите спокойно си падат до 50 фпс и това е дразнещо, ако си тръгнал да играеш с вертикална синхронизация. За GTA 5  да не говоря. Тая игра едва ли може да се подкара на максимумс 60 мин фпс дори с TitanX, ако се включат всички допълнителни опции за картината и антиалайзинга. Всъщност, аз почти не знам нова игра, която GTX970  без проблеми да подкара с 60 фпс, освен ако не се ползва някой стар енджин. Обаче включат ли се опциите на NVIDIA Gameworks,  забрави за 60-те фпс с GTX970. Така, че това отдавна не е идеалната карта за 1080p. Да, с малки компромиси е идеална. Но с малко по-големи компромиси GTX750Ti  също е идеална. Въпрос на гледна точка. Аз обаче под "идеална" игра разбирам да се играе така, както е замислил разработчика. 

Цитат

Относно спора за намалените честоти.Не споменах ли, че търся гладки минимални 35 фпс при рейсъри? А тия кадри могат да се постигнат по много начини. Естествено, честотите никога не се намаляват, защото е глупаво да се прави това. Вместо това се пуска по-висока резолюция и АА. Ако не е достатъчно, винаги има възможност в настройките на драйверите да се натовари още малко видеокартата с някоя настройка, например DSR, ако картата я поддържа, увеличено качество на текстурите, още FXAA, MFAA  и така нататък. В крайна сметка винаги могат кадрите да се свалят от 50-60 на 30-40 и то с по-качествена картина. Стига разбира се някой да обича да играе мазно, въпреки че отделните кадри почват да се забелязват. Има я винаги и възможността за вертикална синхронизация на 30  fps. Ползвах тоя начин с GTX970  за игри като Assetto Corsa ( за да я играя с максимални детайли) и за Gas Guzzlers, която по принцип много товари видеокартите. И така нататък и така нататък. Спирам. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

преди 18 минути, Кико написа:

...

Сега видях, че видеото, което съм качил, е без RTSS, понеже имах няколко с подобно име и явно съм качил неправилното, моя грешка. FRAPS поне се вижда, така че относно възможностите на графичната карта е достатъчно. Все пак на твоето се вижда как се справя i7-6700K с клок и пуснат HT.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.