Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настолен компютър за работа и една игра

Featured Replies

преди 30 минути, goodly написа:

Че то няма нужда от админ нищо не е станало, ти сам си палиш фитила а уш всеки има право на мнение пък никой не бил човека кой какво да пише тук. Аз ли дето изразих мнение относно "глупавото ти мнение" за качеството, нямам право да казвам какво мисля. Отгоре на това ти се извиних, а ти продължаваш да са опъваш кат магаре на лед. Вземи приеми че си сгрешил и се учи от другите не от мен. Че живота е суров не знам как ще издържиш ако се обиждаш от малкото и незначителното. Хайде сега със здраве, лоши чувства към теб не, само добро ти желая.

Гледай по-добре, не е адресирано до теб мен

За последните 5 години съм асемблирал 4 компютъра за приятели и роднини с бюджетни Асрок дъна. Всичките работят без никакви проблеми до момента.

Asrock и аз ги ненавиждах след като един приятел беше много по в час от мен и ми каза че са най лошия избор за дънна платка. Не че другите като gigabyte, biostar бяха китка за мерисане, и при тях имаше дефекти. Та преди години още до като се разрастваше и подобряваше технологията беше тъка. И аз като взех да влизам по често тук, и гледах как предлагат asrock за асемблиране доста се учудих и си казах не, asrock никога. Миналата година лятото, потърсих помощ в калдата.бг за сглобяването на пц за работна станция стартова машина. Старта ми беше към 2000лв. със дъно Asrock 2011-v3 и се отказах, не заради дъното, а заради това че беше по добра идея да си взема кола за + още 1000, 2000лв. Тъка и направих разбира се. Но първо продадох стария комп за добри пари, и добавих още някой лев та си взех нормален комп до 650лв. с вградено видео в процесора. Дъното го избрах gigabyte защото ми го бяха предложели заради 4 слота за рам памет. Тъка че ако дойде деня отново да избирам дъно, няма да го избирам по марка, а по това което ми трябва като екстри и слотове.  

• Автор

В днешно време с такава конкуренция, според мен, за да останеш на пазара, трябва да предлагаш преди всичко качествени компоненти. За да спестиш от пари, трябва да ограничиш възможности, функции, но не и качеството на това което има. Та както казва @goodly каквото ти върши работа в ценовия диапазон.

Иначе за крайните маниаци, сиг има значение SMD резистора колко шумящ е, защото влияе с 0.0000000000000V и от там едни херци спадат, абе луда работа :D

Те платките са различни класове съответно с различни възможности и цена. Това каква е марката не е от особено значение освен като поддръжка.

Асрок нямат повече проблеми от останалите даже имат по-малко. 

пс. А и човека очевидно купува заключен процесор та какъв точно е смисъла от дъно за 300 лв.?

За тия над двойно повече пари се набляга на надеждно захранване именно за да няма проблеми.

Гледа се кутията да е с нормален въздушен поток и може да се вземе нормален охладител които ще е много по-практична покупка от "качествено дъно".

Естествено екстрите на дъното имат значение но изискванията на хората не винаги са еднакви а и това не е свързано с "марките" а с възможностите на дъното.

Едит: Веднага разменям гаранционно дъно с 4 слота за рам и кит на Корсар (с радиаторчета) за микро-дъно с 2 слота по-мой избор и единичен модул памет.:P

Или ATX за MiniITX. Или 700W захранване за 360W. 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

До Goodly: мен, всичко е мн добре, само вземи си оправи правописа - правилното е "така", не с "ъ", в кой век живеем, забележката е добронамерена ☺

Редактирано от cool_cool (преглед на промените)

Благодаря тъка ми харесва, може би пък съм пра-бългъринъ макар да не съм. Но те са тъмни на цвят а аз не съм. Може и да съм руснак защото съм бял. Но не толкова бял че да намериш разлика от другите българи с нормален тен. Ясно е колко е добронамерена забележката, просто търсиш вратичка защото друго няма какво. Сега търсиш правописни грешки в мен. Не искам да са бия с теб. Има неща в които съм слаб, но неща да си признавам. Правописните грешки не само аз ги допускам. Няма ли най-накрая да си признаеш че си сгрешил в место да търсиш кусури в мен. Изобщо не съм лош човек и нямам лоши намерения към който и да е. Стига да се държи нормално и тактично. Тема се превърна чат и аз имам най голяма вина дето още пиша. Но няма никой който да търси за помощ в този раздел, та за това си намирам занимание.

Към автора на темата ако си прави труда да я следи, нека пише тук, или направо да създаде нова тема, че тая ако някой вземе да я чете, ще изгуби ценно време защото я оплескахме. 

• Автор

Автора на темата - аз, я следя! Написах го в по-предното си мнение, в което ви помолих да спрете и вашата кавга - има си ЛС. Така пъчейки се в темите, мяза малко на телевизия планета.

Благодаря че се внесе смут покрай asrock-a. Попрочетох разни неща. Всеки от нас е редно, след като получи информация да си я провери - интернет бол. Така че проблема не беше истински проблем.

Поздрави на всички! :)

П.П. В тая жега и бири предлагам!

на 24.06.2016 г. в 0:07, _Alex&Vanko_ написа:

АСРок бяха скапани дъна тук! От Санди Бридж станаха добри и аз не разбрах защо?

Пак са си скапани, но от Снди насам, всичко важно е в процесора и дъното е почти без значение.

Има много неща за които човек да се хване и на Асрок и на Гигабайт и на Асус, но човек си купува според бюджета и това което прави с дъното. На някой са му важни слотове, на друг размера,на трети волтажите или опциите в биоса и контролера на вентилатори. За компютър,който трябва просто да върви и няма да се клоква или да се ръчка из биоса Асрок са ок,особено за цената си. Ако се знае  , че няма да трябват повече слотове и малките са ок, защото който иска повече си го купува поначало.Купуване на голямо скъпо дъно без идея какво се прави е просто презастраховане и е препоръчително само ако бюджета го позволява.

• Автор

Хора, разглеждах някакви сравнителни характеристики и исках да попитам нещо което не разбрах.

Това ssd дали е по-бързо (вследствие на порта) от стандартното SATA?

Update: If you have a motherboard with an M.2 PCIe slot, consider NVMe drives at the high-end of the spectrum. The 850 Pro remains the pinnacle of SATA performance, but SATA is a bottleneck on most of our current SSDs.

Източник

Такова за PCIe е по-бързо от SATA. А пък samsung Pro е по бързо от Eво.

• Автор

За Pro използват някаква технология, която после изпозлват в Evo. Pro-то е по-бързо, но ако не търсиш хай-енд не си заслужава парите пред evo. Само да намеря в кой сайт го четох това.

Точният отговор е НЕ. Скоростите на устройството и възможностите на интерфейса са различни неща.

Ако не е ясно има по-евтини SSD-та на sata които не са по-зле от посоченото а има и по-добри. 

Като имаш предвид че и дъно с подобен интерфейс излиза по-скъпо избраното излиза твърде неизгодно.

пс. Представи си че вържеш лаптопско HDD 5400 об. на sata 3 и друго 10000 об. на sata 2.

Това че по-новия интерфейс има по-добри възможности не значи че и устройството ще е по-бързо.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

На теория NVME е по-бързо, на практика работата с всяко ССД за ежедневна употреба нещата влизат в графата "веднага" като цъкнеш нещо. Ако можеш да напълниш скоростите на трансфер ок,но по принцип и по-евтино нормално ССД ще ти свърши перфектна работа и реално няма да видиш разлика от двойно по-скъпо. Пробвал съм и знам от опит, не си измислям или да съм чел....

ЩЕ имаш разлика с и без ССД, но иначе е малко като с рам паметта, взимай това което ти изнася като размер цена и гаранция и не се подлъгвай по марки,чипове,контролери и прочие. Както казах на теория супер и големи разлики, на практика няма разлика в ежедневна работа.....

• Автор

Мда, ssd със сигурност ще има, понеже имаше огромно влияние върху лаптоп-а ми. Питах защото аз почти всеки ден преглеждам компонентите и доста често попадах на такива. Явно разликата в цената не си струва за потребителска машина.

Ще се изкажа след малко от лаптопа че съм с телефона сега и е кофти за писане и даване на линкове

• 1 година по-късно...
  • 1 година по-късно...
на 5/15/2018 в 4:25 PM, markhascole написа:

Very helpful discussion, check out the list of the best Ssds for a fast gaming experience .

Вярно е, че ssd повишава скоростта на вашия компютър, но компютърът ви трябва да е мощен като Alienware Aurora R7, така че ssd работи правилно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.