Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

навигация за андроид

Featured Replies

Откакто имам дата с данни, използвам Google maps, няма по-добра от нея. Иначе имам платена Sygic.

• Отговори 74
  • Прегледи 10,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 46 минути, Wankata написа:

В момента съм на път из Чирпанския край. Качих Here да я пробвам пак... Е... Тая кака знае "наляво", ама още не е научила как е "надясно" на бългаски. "Завийте наляво" и "Завийте -". На един прелез искаше да завия "-",но да се придържам вляво... Иначе не се държи толкова зле.

Не знам за навигация на кола, ама когато съм пеша се справя много добре :)

на 13.02.2016 г. at 15:00, Wankata написа:

В момента съм на път из Чирпанския край. Качих Here да я пробвам пак... Е... Тая кака знае "наляво", ама още не е научила как е "надясно" на бългаски. "Завийте наляво" и "Завийте -". На един прелез искаше да завия "-",но да се придържам вляво... Иначе не се държи толкова зле.

tmp_25199-20160213_145308877330708.jpg

И при мен е същата работа с офлайн режима на  Here - в Пловдив се справя отлично,но в Чирпан-не.За щастие познавам доста добре града и навигация не ми трябва,пуснах я,за да видя дали ще ме упъти,но ако я следвах със "само наляво",сигурно щях да се въртя в кръг.

ПП слязъл си от магистралата и си минал по живописния път покрай махалата ли?

Редактирано от avenger0795 (преглед на промените)

Не, аз навигацията я пуснах само за проба, колкото да я видя как се държи на място, което познавам добре, и не мога да се объркам, а в конкретния случай не бързах за никъде и бях сам в колата, та реших да си поиграя. По тоя път и в града навигация не ми е необходима. Минах по живописния път Димитровград - Меричлери - Целина - Ценово - Чирпан. Максимална възможна средна скорост около 50 километра в час, та имаш възможност да си упражниш уменията за слалом и да се насладиш на природата, пък и да ти олекне на душата, докато благославяш роднините от женски пол до девето коляно на шефовете на АПИ... В града рядко влизам, обикновено цепя по околовръстното, и оттам вече зависи къде отивам, най-често Плодовитово - Градина.
Вчера бях в Пловдив, ама не ми дойде наум да я пробвам там как ще се държи. Във всеки случай, ако не следиш екрана и разчиташ само на гласовите указания, няма да стигнеш доникъде. Завийте - (- е около секунда-две пауза и трябва да означава надясно), ама се придържайте вляво... И ако си на път с няколко ленти, където трябва да се престрояваш и се престроиш в лявата лента, или не се престроиш в дясната... тя беше. По новата магистрала "Марица" е така - пропуснеш ли отбивката, следващата е на 30 километра. Има още бъгове да ѝ оправят и в момента отстъпва доста на Navigon или Sygic, дори като удобства на менютата.

HERE и here drive+, едно и също ли е? Аз съм със here drive+ и нямам тези недостатъци които описвате. Моето устройство е телефон nokia lumia 520.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Вероятно това е името на същата навигация под Windows. При мен поне под Android не намира такава:

911E_56C31C71.jpg  8691_56C31C71.jpg

преди 18 минути, Wankata написа:
преди 18 минути, Wankata написа:

Вероятно това е името на същата навигация под Windows. При мен поне под Android не намира такава:

911E_56C31C71.jpg  8691_56C31C71.jpg

При мен ги дава различни приложения. HERE Maps е използвано а HERE Drive+ е инсталирано и се използва. Изглежда са различни, но в какво се изразява разликата - не знам.

http://prikachi.com/images.php?images/525/8638525r.png

Иконката на програмата е дори различна.

http://prikachi.com/images.php?images/532/8638532I.png

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

Искам да питам тази безплатна ли е https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.aponia.bor3.truck&hl=en_GB

и дали върши работа ако не да ми предложите някаква навигация за андроид без значение платена или безплатна.

Благодаря.

преди 5 часа, Gangosa написа:

Искам да питам тази безплатна ли е https://play.google.com/store/apps/details?id=cz.aponia.bor3.truck&hl=en_GB

и дали върши работа ако не да ми предложите някаква навигация за андроид без значение платена или безплатна.

Благодаря.

Това е за камион! Такава навигация никога няма да те прекара по малки улици и центрове на градове, защото е забранено движението на камиони по такива места.

Потърси HERE MAPS, тя е на що годе добро ниво и е безплатна.

преди 3 часа, nikolela написа:

Това е за камион! Такава навигация никога няма да те прекара по малки улици и центрове на градове, защото е забранено движението на камиони по такива места.

Потърси HERE MAPS, тя е на що годе добро ниво и е безплатна.

Да точно за камьон ми трябва.

Това не е лоша навигация, преди се казваше  BE-ON-ROAD , сменили са името и то в последните две седмици :)

Но в предните версии беше нещо като чешка реплика на Сиджик, и имаше възможност да се закупят карти от Navteq, или да се кара с безплатни карти от ОСМ. Сега вече не знам какви са им правилата, но ако ще се купува по добре e оригинала - Sygic Truck

Никога не е била Be On Road. Винаги си е била Here Maps и е дело ба Microsoft. (Започна с Windows Phone)

преди 21 часа, niki292002 написа:

Винаги си е била Here Maps и е дело ба Microsoft. (Започна с Windows Phone)

На Нокия е, последно четох ,че ще я продават. 

Говоря за " Truck GPS Navigation" от линка на Gangosa

А Here Maps си беше Nokia Maps от преди Microsoft да купят Нокия, за симбиан. После стана Navteq стана Here и майкрософт я преименуваха на Here Maps за Андроид и IPhone, А как си я ползват на Windows базираните телефони, не знам. Но скоро ще я спират, че Майкрософт продаде Here на консорциум от няколко автомобилни компании - май Мерцедес и БМВ учасваха.

пп. @Gangosa, безплатния вариант още го има в навигацията им за кола, но картите на OSM не знам да имат информация за ограниченията за камион и за тая програма ще трябва да си купуваш карти. а те обновяваха картите си, платените, веднъж годишно. Поне така беше преди година. Няма кракната версия, ако някой се интересува...

За безплатна навигация може да я ползваш, но ако ще се плаща по добре виж друг вариант.

Редактирано от gaffer (преглед на промените)

А доколкото знам скоро споразумението на Microsoft и Nokia изтича.

• 5 месеца по-късно...

Здравейте.

Търся предложения за навигация за новият ми телефон(LG G4). На стария(Андроид 2.3.6) ползвах iGo - също доста стара версия, изтеглена по алтернативен начин. :) Върши работа, но вече не помня дали от началото или от някакъв момент взе доста бавно да се свързва със сателитите. Другият основен минус беше малкият екран на самият телефон, както и това че вече не можех да намеря допълнителни карти, когато изведнъж ми потрябваха. Новият телефон има доста по-голям екран, имам договор към Виваком с 50 мегабайта мобилни данни на месец. Навигацията ще ми трябва примерно веднъж/дваж на месец основно за град Пловдив и в пешеходен режим. Затова не държа много на екстри като гласово насочване, крайпътни ресторанти и др. Вместо това предпочитам по-скромно използване на батерията. В телефона има Гугъл карти и си изтеглих офлайн карта на Пловдив - прочетох, че трябвало да се актуализира, иначе ще се изтрие след 30 дни. Изтеглих iGo от магазина на Гугъл, но ако правилно съм разбрал - програмата може и да е безплатна, но картите са платени... Освен очевидното, другият проблем е, че още не съм наясно как се плаща за мобилни приложения, какво става ако случайно или нарочно изтрия някое платено приложение и после искам пак да го върна и ползвам, или пък ако поискам да прехвърля приложението на друг телефон...

Препоръчвам ти Sygic или iGo. Или пък и двете :) , и да ползваш която си искаш, според предпочитанията.

Разполагат с качени карти, и могат да се ползват без интернет. Е, разбира се, ако им го пуснеш, ще намират началното място малко по-бързо. Но то зависи все пак и от чувствителността на приемника на телефона.

преди 41 минути, sten90 написа:

какво става ако случайно или нарочно изтрия някое платено приложение и после искам пак да го върна и ползвам, или пък ако поискам да прехвърля приложението на друг телефон...

Нищо, остава си в гугъл плей акаунта ти. А за да го ползваш на друг телефон - просто си влизаш в същия гугъл акаунт и си го теглиш. Бонус - може да го теглиш и на няколко устройства без да плащаш допълнително.

преди 27 минути, RudeBoy написа:

Препоръчвам ти Sygic или iGo. Или пък и двете :) , и да ползваш която си искаш, според предпочитанията.

Разполагат с качени карти, и могат да се ползват без интернет. Е, разбира се, ако им го пуснеш, ще намират началното място малко по-бързо. Но то зависи все пак и от чувствителността на приемника на телефона.

Да не би да съм изтеглил грешна версия на iGo? Като отворя програмата и ми излиза съобщение "Все още нямате никакви карти...всички карти и др. съдържание се предлагат за покупка само отвътре в приложението, от нашият магазин и врамките на приложението".

преди 40 минути, sten90 написа:

Да не би да съм изтеглил грешна версия на iGo? Като отворя програмата и ми излиза съобщение "Все още нямате никакви карти...всички карти и др. съдържание се предлагат за покупка само отвътре в приложението, от нашият магазин и врамките на приложението".

iGO е безплатен, но картите са му платени. Трябва да ги заплатиш.

преди 1 час, RudeBoy написа:

Разполагат с качени карти

Явно съм разбрал погрешно този израз. Както и да е - засега ще пробвам как ще е със стандартната навигация.

Трябва ли да се притеснявам, че приложенията(особено безплатните доколкото забелязвам) искат твърде голям достъп до нещата в телефона ми? Версии на свързан софтуер, параметри на хардуера, състояние на батерията - разбирам, но достъп до контакти, съобщенията, какво ли не на картата памет?

току-що, sten90 написа:

Явно съм разбрал погрешно този израз. Както и да е - засега ще пробвам как ще е със стандартната навигация.

Трябва ли да се притеснявам, че приложенията(особено безплатните доколкото забелязвам) искат твърде голям достъп до нещата в телефона ми? Версии на свързан софтуер, параметри на хардуера, състояние на батерията - разбирам, но достъп до контакти, съобщенията, какво ли не на картата памет?

Зависи кои. Някой например, искат достъп за улеснение на потребителя - примерно като звъни да не ти прекъсва навигацията, а да излезе в навигацията без да прекъсва навигацията.

Може ли по някакъв начин да се управлява този достъп, или това зависи само от даденото приложение?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.