Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за 2500 лв. с монитор.

Featured Replies

преди 2 часа, Кико написа:

Къде съм заключил това? Или си мислиш нещо и пишеш? Къде съм казал, че процесора е недостатъчен? ....

Така съм го разбрал " Това между другото е леко спъната от Xeon-a  клокната GTX460. малко по-нататък в нивото става много спъната " все тая, може да си имал друго предвид, няма и тука да излизаме оффтопик. Мисълта ми беше, че много често се посочва къде процесорът кляка в ниски резолюции, толкова ниски, че никой не играе нови игри на тях и реално не са показателни за нищо, да процесорът си стига максимумът, но е важно на исканата резолюция как ще е. Това всички го знаем де, излишно да го пиша. За синхронизацията и мониторите е съвсем отделна тема, и там може да говорим много, но да не е тук на човека при запитването, че в последните няколко дни изписахме прекалено много. ;) 

преди 2 часа, antigravity написа:

Така съм го разбрал " Това между другото е леко спъната от Xeon-a  клокната GTX460. малко по-нататък в нивото става много спъната " все тая, може да си имал друго предвид, няма и тука да излизаме оффтопик. Мисълта ми беше, че много често се посочва къде процесорът кляка в ниски резолюции, толкова ниски, че никой не играе нови игри на тях и реално не са показателни за нищо, да процесорът си стига максимумът, но е важно на исканата резолюция как ще е. Това всички го знаем де, излишно да го пиша. За синхронизацията и мониторите е съвсем отделна тема, и там може да говорим много, но да не е тук на човека при запитването, че в последните няколко дни изписахме прекалено много. ;) 

Смисъла на ниските резолюции е тоя, да се види максимума на процесора. В общия случай, ако са нацелени всички настройки, които се влияят от процесора ( а има и такива при някои игри), то ниската резолюция отсвирва видеокартата така да се каже и показва, доколко процесора ще и позволи да си развява байрака и на високи резолюции. Когато една видеокарта е спъната от процесора и кадрите са да кажем 40, то тия 40  fps  ще получиш на каква да е резолюция. Пак с уточнението, че си нацелил точните настройки, защото не винаги Low  детайли означава и максимално влияние на процесора. При някои игри някои настройки на графиката се влияят от процесора и тогава заключението ти за CPU Limit, както го именува @Tommygun, няма да е вярно. Затова и се избират поне medium  детайли, а доста често и по-високи без АА с ниска резолюция, за да се види реално до колко кадъра процесора ограничава видеокартата. Тоест, най-меродаввни резултати ще има, ако настройките на графиакта са максимални и се изключат АА, както и някои настройки,, за които се знае, че се влияят от видеокартата, като например AF, AO  и тем подобни. Смъкваш резолюцията и си готов да видиш, дали ще ти стигне процесора за 60  fps  или не. С уточнението пак, че искаш да разбереш лимита му при максимални настройки на графиката, каквито се предполага, че ще искаш да играеш с карта над средния клас. 

Не знам дали си попадал в ситуацията с бавен процесор и бърза видеокарта, но аз няколко години бях така с E6750 и GTX460. Първия бе винаги клокнат, но въпреки всичко спъва ужасно видеокартата при игрите, които играя. Например нямаше как да извадя повече от 27  fps  на бенча F1_2010. G860  ми даваше дори 37-40  fps  и едва i3 3220  позволи съвсем малко над 60  fps с GTX460. Вече с i5 3570  нямаше никакви проблеми откъм ограничение в кадрите. Знаеш ли какво е GTX460  да ти дава 27  fps,  а 8800GT, 3 години по-стара и два пъти по-бавна - 25  fps? Точно това се получаваше при мен. Слагам 8800GT  с тоя процесор и вадя 25 фпс, слагам GTX460 и вадя пак толкова минимални и малко повече средни.  в крайна сметка бях принуден да не играя кариерата, защото точно там падаха кадрите, а да се въртя сам по пистите. Но дори и тогава процесора ме ограничаваше на 40-45  fps, като картата не се товареше.Затова се принудих заради гадната насечена картина, да вдигам максимално резолюцията на 1600х1200, колкото поддържаше монитора, да включвам максимално антиалайзинг и да клоквам максимално видеокартата и процесора. Така вадех 35-45 fps  примерно, но картината бе плавна заради липсата на спъване от страна на процесора. Това не е решение, но ако човек има монитор с Free Sync  примерно, то поне ще му изчезнат допълнително насечените линии. А поради факта, че процесора не ограничава в тоя случай видеокартата, то и времената на кадрите са по-постоянни, дроп липсва.  Ето това е смисъла да имаш подобен монитор, можещ да синхронизира кадрите с видеокартата на по-ниски нива от нормалните за вертикална синхронизация. Но пък нямаш ли такъв и играеш без ВС със слаб процесор, има голяма вероятност кадрите да спадат много на някои места или дори периодично, заради заетостта на процесора с други задачи. Да не говорим, че няма да може да се отървеш от тиъринга и че картината ще е гадна в повечето случаи. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.