Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Футболни трансфери

Featured Replies

...Ще помогне, но дълговете им са страшно много и докато ония кенеф не си оправи нещата в частния бизнес, няма да видим сериозни пари за трансфери...

Да, това е много сериозен проблем, само дето все още не е съвсем ясно дали става дума за оформяща се тенденция, която съвсем няма да от полза за английския футбол - Венгер от доста време вече е пасивен на пазара, пише се, че Абрамович скоро съвсем ще затвори или поне ще ограничи парите към Стамфорд Бридж, а Ливърпул и Юнайтед ги тресе американска болест, за която май има само близкоизточни цярове...

Изключенията - Сити и Тотнъм (последният в далеч по-малка степен) само затвърждават съмненията. Срив в традиционната 4-ка ще означава срив за първенството като цяло, и те не защото отборите-претенденти стават от 4 на 6-7, а защото застигането от по-задните на по-предните не е само в резултат на отслабване на първите 4 - за справка последното издание на ШЛ, в което съвсем скоро виждахме поне 3 отбора на 1/2 финалите.

Преди години имаше подобна хегемония от италианските грандове, които в последствие изпаднаха почти в анонимност по една или друга причина, та се боя, че това очаква и островитяните.

• 2 седмици по-късно...
  • Отговори 1,1k
  • Прегледи 138,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Морати обеща да доведе Лео Меси в „Интер”

Лионел Меси е основната трансферна цел на „Интер” през зимата, изригна президентът на европейските клубни шампиони Масимо Морати. Босът на „нерадзурите” изпадна в крайност, след като обеща на тифозите да им осигури още през януари мегазвездата на „Барселона”. Морати се срещна с привържениците на италианския първенец и явно реши да се поизхвърли, като беше готов да гарантира привличането на най-добрия футболист в света.

На сбирката присъства и съпругата на Морати, която след като чу заканата на мъжа си, се обърна към него с думите: „По-полека”. Думите й обаче останаха нечути, тъй като врявата след обещанието на Морати стана прекалено голяма. Слуховете се подсилиха и от факта, че предната вечер Меси е бил именно в Милано, където е вечерял със звездата на „Наполи” Езекиел Лавеци.

Според информациите на запознатите там все пак не е имало представители на „Интер”. А и едва ли „Барселона” дори ще разгледа оферта от страна на италианците, ако такава пристигне на „Камп Ноу” през зимата.

Източник: Монитор

Морати обеща да доведе Лео Меси в „Интер”

Лионел Меси е основната трансферна цел на „Интер” през зимата, изригна президентът на европейските клубни шампиони Масимо Морати. Босът на „нерадзурите” изпадна в крайност, след като обеща на тифозите да им осигури още през януари мегазвездата на „Барселона”. Морати се срещна с привържениците на италианския първенец и явно реши да се поизхвърли, като беше готов да гарантира привличането на най-добрия футболист в света.

На сбирката присъства и съпругата на Морати, която след като чу заканата на мъжа си, се обърна към него с думите: „По-полека”. Думите й обаче останаха нечути, тъй като врявата след обещанието на Морати стана прекалено голяма. Слуховете се подсилиха и от факта, че предната вечер Меси е бил именно в Милано, където е вечерял със звездата на „Наполи” Езекиел Лавеци.

Според информациите на запознатите там все пак не е имало представители на „Интер”. А и едва ли „Барселона” дори ще разгледа оферта от страна на италианците, ако такава пристигне на „Камп Ноу” през зимата.

Пиянски изцепки... Тоя още малко ще обещае и Барак Обама...

Щутгарт дава ? 2 млн. за Благо

Щутгарт поиска национала Благой Георгиев. Спортният директор на немския тим Фреди Бобич призна за интереса. "Познавам отлично Георгиев. Той е интересен футболист, но струва скъпо" - заяви Бобич. ената на халфа е 2 млн. евро. Очаква се през зимата Щутгарт да започне преговори с Терек (Грозни).

Източник: 7 дни спорт

Барса се отказала от Уейн

Барселона е отхвърлила възможността да привлече Уейн Руни, твърди днес „Ел Мундо Депортиво”. Бъдещето на звездата на Манчестър Юнайтед е неясно след желавието му да напусне отбора.Каталунците веднага бяха сложени в списъка на отборите, които са потенциални кандидати за английския национал. Манчестър Сити и Реал Мадрид се считат за другите сериозни кандидати. Според изданието обаче, испанският шампион вече е отхвърлил възможността да привлече Руни. Вестникът твърди, че преди 3 седмици представители на нападателя са го предложили на Барса през зимния трансферен прозорец. Спортният директор Андони Субисарета обаче е отказал. През лятото хората около футболиста също са проучвали възможността дали от „Камп Ноу” проявяват интерес към него.

Както вчера стана известно, още преди няколко месеца Руни е отказал да подпише договора си с отбора, като сър Алекс Фъргюсън е научил за това в средата на август. Оттогава агентите на футболиста му търсят нов отбор. В Барса обаче са на твърдото мнение, че искат да развиват своите млади футболисти, а и при влошеното финансово състояние на клуба подобен трансфер изглежда немислим. Вчера треньорът Хосеп Гуардиола изрази възхищението си от Руни, но едва ли някой в света на футбола би казал нещо различно. „Много малко са играчите с неговите качества” каза Пеп, от което веднага в Англия направиха извод, че Барса влиза в битката. Изглежда обаче, че каталунците нямат намерение да правят подобно нещо.

Източник: gol.bg

...Барселона е отхвърлила възможността да привлече Уейн Руни, твърди днес „Ел Мундо Депортиво". ...

Източник: gol.bg

Излиза, че не е само Барселона:

Моуриньо: Най-добре ще е Рууни да остане в Ман Юнайтед, но ако решат да го пуснат, да ми се обадят

Публикувано изображение

Наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо коментира пред "Скай Спортс" възможността звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни да заиграе на "Сантиаго Бернабеу". Според португалеца най-добрият вариант за  нападателя е да остане в сегашният си клуб, но ако все пак от "Олд Трафорд" решат да се разделят с него, Моу би бил заинтересован да събере Кристиано Роналдо и Рууни отново в един отбор. Както е известно, вчера мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън призна, че желанието на Рууни е да напусне Манчестър Юнайтед. 

"Мисля, че Рууни ще остане. Вероятно той има някакви причини, поради които иска да напусне, но аз вярвам, че той принадлежи на Ман Юнайтед, не феновете на Ман Юнайтед, на "Олд Трфорд". Вярвам, че ще остане. Ако в крайна сметка Ман Юнайтед реши да го пусне да си тръгне, обадете ми се. Всеки би бил заинтересован от това да има Рууни в отбора си. Харесвам го, харесвам сър Алекс, харесвам Ман Юнайтед и вярвам, че най-доброто за Уейн ще е да е да остане в клуба. Да, би било хубаво Рууни и Кристиано Ронадло да се съберат отново в един отбор, но със сигурност Уейн ще остане на "Олд Трафорд", каза Моуриньо.

Източник: sportal.bg

Манчини: Рууни няма да играе в Сити, защото ще си остане в Юнайтед

Публикувано изображение

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини заяви категорично, че не е имал контакт с Уейн Рууни, за когото се твърди, че е твърде вероятно да премине на "Ийстландс", след като вчера сър Алекс Фъргюсън призна, че звездата на "червените дяволи" иска да напусне Юнайтед. Според Манчини обаче това няма да стане и Уаза ще продължи да играе в настоящия си клуб.

"Никога не сме влизали в контакт с Рууни. Той е страхотен футболист, но аз мисля, че ще остане в Манчестър Юнайтед. Той е много важен за отбора. Уважавам го, както уважавам и Фъргюсън, и Юнайтед. Искам да говоря само за моите играчи. Проблемът не е мой. Аз съм мениджър на Сити. Важно е да се съсредоточим върху утрешния ни мач. Рууни е силен футболист - като Торес, Меси, Тевес, Балотели. Това е мнението ми", каза Манчини.

И сега какво? Май никой от "обичайните заподозрени" не го иска, но има и друга възможност, която при такава ситуация на почти масово дистанциране (не е ясна позицията на Абрамович) може да "развърже" Рууни - принципа "Направи си сам!":

Нов удар за Ман Юнайтед: Рууни може да се откупи за 5 милиона

Публикувано изображение

Пореден удар за Манчестър Юнайтед в трансферната сага с най-голямата им звезда Уейн Рууни беше нанесен от лагера на нападателя, след като в английските медии бе публикувана информация, че голмайсторът дори може да откупи правата си срещу 5 милиона английски лири след края на настоящия сезон. Той възнамерява да се възползва от правило номер 17 на ФИФА, известно още като "правило Уебстър", което му позволява да откупи собствените си права, плащайки на Манчестър Юнайтед заплатите си до края на своя контракт. Новината, че Рууни може да се възполза от правилото "Уебстър" беше потвърдена пред английските медии от адвокатската кантора "Руис Уерта и Креспо", която се е занимавала с всички големи дела по този казус в света на футбола.

Правилата гласят, че всеки футболист може да откупи правата си и да напусне своя клуб след изтичането на определен период, който ФИФА разглежда като "защитен". За играчи, които са били под 28-годишна възраст, когато са подписвали своите контракти, какъвто е случаят на Рууни, този период е от три години. Това означава, че за Рууни, който подписа с Юнайтед на 21-годишна възраст през ноември 2006 година, този период е изтекъл през ноември 2009 г. Правилото "Уебстър" може да бъде използвано от футболистите само през летните трансферни прозорци с 15-дневна предупредителна бележка.

А ето и първопричината за бунта на Уейн:

Рууни: Юнайтед не можа да ми даде гаранции за бъдещето

Публикувано изображение

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обясни публично намеренията си да напусне "Олд Трафорд". "Срещнах се с Дейвид Гил миналата седмица и той не ми даде нито една от гаранциите, които търсех за бъдещето ми в отбора", призна 24-годишният стрелец, цитиран от mirror.co.uk.

"Тогава им казах, че няма да подпиша договор. Интересно ми беше да чуя какво каза вчера сър Алекс Фъргюсън и бяха изненадан от някои думи. Абсолютно вярно е, както той каза, че моят агент и аз сме имали множество срещи с клуба за нов договор. По време на тези срещи през август и аз попитах за гаранции, за трайна способност на клуба да привлича топфутболисти", довери Рууни.

"Никога не съм изпитвал друго освен максимално уважение към MUFC. Как бих могъл да пренебрегна фантастичната история и особено последните шест години, в които имах чест да взема участие? За мен всичко опира до това да се печелят трофеи - което клубът винаги е правел под ръководството на сър Алекс. Именно затова смятам, че зададените от мен въпроси са правдиви. Въпреки трудностите в последно време аз знам, че винаги ще дължа изключително много на сър Алекс Фъргюсън. Той е велик мениджър и ментор и винаги ми е помагал, още от деня, в който преминах в Юнайтед от Евертън само на 18 години. За доброто на Манчестър Юнайтед ми се иска той да води отбора завинаги, защото единствен и гений", изля душата си английският нападател.

Не мога да повярвам на това, което чета - Рууни не иска да остане в Юнайтед, защото Гил (!) не може да му гарантира титли!

Е, потвърди се тезата ми, че на отбора му трябват качествени футболисти, за да печели нещо. Има логика в думите на Рууни - пари = топфутболисти, като така шансовете за трофеи се увеличават. В сегашния състав и при наличната конкуренция в лицето на Челси и по-малко на Арсенал, спечелването на титлата е изключително труднопостижимо. Алтернативата му е да се превърне във втори Джерард - изключителен играч, двигателя на отбора, но на принципа "сам воинът...". След като не могат да му гарантират скъпи футболисти, явно е поставен пред дилемата "легенда на отбора, което не е 100% сигурно", или "висока заплата и възможности за някакви трофеи в друг отбор". В този случай, обаче, друго ми направи впечатление. Огромния респект, който показват двамата мениджъри Моуриньо и Манчини. Хубаво е, че има такива хора, за да припомнят, че футболът не е само пари.

Хари Реднап: Бих взел Рууни в Тотнъм

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап се пошегува, че би искал да се възползва от скандала между Уейн Рууни и Алекс Фъргюсън. Той сподели, че с радост би взел нападателя на "Уайт Харт Лейн", но поясни, че има само няколко клуба в света, които могат да си позволят услугите на английския национал. "Ще говоря с президента и ще видя дали ще доведе Рууни в Тотнъм, но имам сериозни съмнения, че това ще се случи. Той няма да излезе евтин, нали?", заяви с усмивка Реднап.

Наставникът на "шпорите" похвали Фъргюсън за това, че е направил проблема публичен. "Щом Алекс обяснява нещата открито, това да е нещо добро. Но ако Рууни не подпише нов договор, той ще стане свободен агент. Каква невероятна ситуация би се получила - играч на стойност 50 или 60 милиона да е свободен агент. Той е фантастичен футболист. Намира се в лош период през последните 2-3 месеца, но си остава страхотен играч. Мисля, че в момента играчите имат по-голяма власт. Уейн е в ситуация, в която има договор за още 18 месеца. Ако не подпише, може да си тръгне като свободен агент. Тогава той може да получи лично 30 милиона и пак да излезе евтин. Всичко, което Юнайтед може да направи е да му предложи по-добра оферта и да се опита да се договори с него. Той няма да намери по-добър клуб от Манчестър Юнайтед и по-добър мениджър. Би било жалко нещата да приключат по този начин", коментира още мениджърът на Тотнъм.

sportal.bg

И изказването на Реднап е в същия тон като на Моу и Манчини...

...И изказването на Реднап е в същия тон като на Моу и Манчини...

Така е, и тримата не могат да възприемат случващото се за чиста монета. Каквито и кусури да има, Рууни е сред най-добрите играчи в момента в световен мащаб. Затова и предпазливостта на специалистите е съвсем уместна. Май в Юнайтед назряват събития, които едва ли предизвикат възторга на феновете, а и на световната футболна общественост. Не съм и допускал, че едва ли не за миг ситуацията ще стане кризисна. Нормално е във всеки отбор да има проблеми, търкания, недоволство, брожения, но чак такива гръмки декларации?

Вярно е, че до 1 януари има достатъчно време всички участници в казуса да променят позициите си, но дори и да го направят, то нищо вече няма да е същото. 

Принципно Юнайтед доста време бяха на върха, или около него. А след всеки силен период, има спад. Спадовете обикновено са причинени от липса на пари и тук положението не е по-различно. Вероятно Юнайтед ще последва съдбата на Ливърпул. Те поне вече минаха дъното и от тук нататък ще изплуват нагоре, докато при Юнайтед това тепърва предстои. Неприятно, но съвсем в реда на нещата. Както трансферът на Роналдо беше временно решение, така и евентуалният трансфер на Рууни в Сити няма да промени нещата. Единствено продажба на отбора би могла да внесе промяна. Или пък да се случи чудо и бизнесът на ГЕЙзър в щатите да потръгне...

Уейн Рууни изненадващо продължи договора си с "Манчестър юнайтед" до 2015 г.

Нападателят на "Манчестър юнайтед" Уейн Рууни изненадващо продължи договора си с червените дяволи до юни 2015 г., съобщи Би Би Си. След подписването на новия договор Рууни стана най-скъпо платения играч в историята на клуба. По последни информации контрактът му е за 180 хил. паунда (202,982 eвро) на седмица . По-рано тази седмица, 24-годишният нападател заяви, че притесненията му за силата на отбора стоят зад решението му да не подписва нов договор.

Мениджърът на "Юнайтед" Сър Алекс Фъргюсън заяви за Би Би Си, че е изключително доволен отрешението на Рууни да остане на "Олд Трафорд". Английският национал добави,че е провел разговор с Фъргюсън и собствениците на клуба. "Те ме убедиха, че това е мястото, където принадлежа", каза той.

Малко след като стана ясно, че Уейн Рууни иска да напусне "Манчестър юнайтед", две от възможните дестинации пред него бяха "Манчестър сити" и "Реал" (Мадрид). Наставниците на двата отбора обаче още тогава предположиха, че нападателят ще остане в настоящия си клуб и няма как да премине в някой от техните състави.

В английските медии се появиха информации, че "гражданите" са готови да платят 35 млн. паунда (близо 40 млн. евро) за нападателя. Роберто Манчини обаче отрече да е осъществявал контакт с ръководството на "червените дяволи" за звездата им. Подобна позиция изрази и наставникът на "Реал" (Мадрид) Жозе Моуриньо. Той също смята, че Рууни ще остане в настоящия си клуб, но не изключи и възможност да го купи, ако има такъв шанс.

Източник: Дневник

Хайде сега, лсед като вече е решено, отборът да се стегне и да заиграе. То е ясно, че пари за трансфери няма да изкарат, така че да почват да си късат задниците :jeer:

• 2 седмици по-късно...

Берлускони взима Дел Пиеро в Милан

Собственикът на Милан Силвио Берлускони иска да привлече капитана на Ювентус - Алесандро дел Пиеро. Ветеранът има договор с бианконерите до края на този сезон и от януари може да подпише предварителен контракт с друг клуб.

През уикенда Юве би Милан с 2:1, Дел Пиеро вкара един от головете. Така стана голмайстор №1 на Старата госпожа в Серия А - 179 гола. "Искам да купим голям играч през януари - заяви дон Силвио пред информационната агенция AGI. - Срещу Ювентус играхме добре, но за съжаление допуснахме срамна загуба. Юве е велик отбор. След дербито влязох в тяхната съблекалня и поздравих всички за победата, особено Дел Пиеро. Казах му, че знам за изтичащия му договор и ще му дам шанс да играе за Милан. Той е изключителен шампион и искам да завърши кариерата си на "Сан Сиро"."

35-годишният Дел Пиеро играе в Юве от 1993 година и е една от легендите на клуба. Не го изостави дори в Серия Б. Неговият брат и агент Стефано отсече, че и сега няма желание да напуска. "Алесандро е спокоен. През януари ще говорим с ръководството за удължаването на договора му - коментира Стефано. - Всичко ще бъде наред, ние сме убедени в това. Той ще продължи кариерата си в Ювентус."

Източник: 7 Дни Спорт

Публикувано изображение

Форлан на "Бернабеу" от януари

Играч №1 на мондиала в ЮАР Диего Форлан (31 г.) ще смени Атлетико М с градския съперник Реал през януари, гръмна "Марка". Според изданието Белия балет ще привлече уругваеца срещу само 18 млн. евро.

Смята се, че шефовете на Атлетико са решили да се отърват от Форлан заради трагичната му форма от началото на сезона (не е вкарвал от 12 мача). Именно затова са намалили наполовина цената му - клаузата за освобождаване в договора на голаджията е 36 млн. евро. Но в случая играят и по-особени фактори. Форлан е в конфликт с треньора Кике Санчес Флорес и напоследък често остава резерва, или го сменят. Освен това самият играч вече призна, че е искал да напусне "Висенте Калдерон" през лятото. Но просто нямало оферти.

Сега обаче ситуацията е различна. И Форлан, и Атлетико искат да се разделят, а треньорът на Реал Жозе Моуриньо само това и чака. Той плаче за нов централен нападател още от лятото и по всичко личи, че ще го получи през януари. Сделката се очертава като изключително изгодна за Реал М, защото само за 18 млн. ще вземат доказан реализатор с опит в Примера. За такива пари няма как да се сдобият с по-качествен играч, особено като се има предвид, че дупка като Карим Бензема им излезе 35 млн.

Източник: 7 Дни Спорт

Сензационни 100 милиона за още трансфери дават в Манчестър Сити

Публикувано изображение

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще получи още 100 милиона паунда за трансфери през зимата, твърди английското издание на Goal.com. Наставникът е получил радостната вест лично от собственика на тима Шейх Мансур, по време на конферентен разговор с него и президента Калдуун Ал Мубарак. 

Новината идва и след като бяха отчетени 121 милиона паунда загуба, и изхарчените 97 милиона за нови играчи през лятото.

Според същото интернет издание, основната цел на Сити ще бъде нападателят на Волфсбург Един Джеко, като англичаните искат да се пазарят, и да намалят цената, която искат германците от 50 милиона до 35 милиона.

Изпълнителният директор на „гражданите" Гари Куук и администраторът Брайън Марууд отлетяха за Абу Даби, за да представят доклад за прогреса на тима пред собственика. Те ще обсъждат както новите попълнения, така и играчите, от които отборът може да се освободи.

Емануел Адебайор, със седмична заплата от около 180000 паунда, Уейн Бридж, с 95000, и Роке Санта Круз с 90000, са сред споменаваните имена, които ще бъдат поставени в трансферната листа. Ако тримата напуснат, клубът ще спести около 20 милиона паунда годишно само от техните заплати.

Източник: gong.bg

Малко странна ми се вижда тая сметка, дето я правят на Исландс - ще спестят 20 млн английски пари от евентуалната продажба на споменатите, а ще похарчат 100 млн за нови хора. Последните без пари ли ще играят?

...ще похарчат 100 млн за нови хора. Последните без пари ли ще играят?

Може техните заплати да влизат във въпросните 100 милиона. Дреме ти, тия имат толкова пари, че дори Челси може да им завиди.

Публикувано изображение

Ибрахим Афелай в Барселона

Звездата на ПСВ Айндховен Ибрахим Афелай ще играе в Барселона от новата година. Новината беше "потвърдена" от мениджъра на холандския национал. "Ще мине известно време, докато всичко стане факт. Когато му дойде времето, ще информираме медиите", заяви Роб Янсен, с което не отрече информацията. Медиите в Холандия смятат, че Барса ще плати на ПСВ 3 милиона евро. Афелай отказа нов договор с клуба, тъй като иска да излезе в чужбина. Контрактът му с "филипсите" изтича идното лято.

Източник: ТопСпорт

Черноморец прави рекорден трансфер

Отборът на Черноморец (Бургас) е на път да направи много сериозен трансферен удар. Германският Щутгарт вече е договорил за 1 000 000 евро защитника Енис Хайри, пише "Меридиан Мач". Детайлите по сделката са финализирани миналата седмица от спортния директор на "швабите" Фреди Бобич, главният мениджър на бургазлии Красимир Балъков и собственика Митко Събев.

Бобич беше в Бургас 5 дни, за да преговаря именно за Хайри. Трансферът вече е факт, съобщиха източници от ръководството на Черноморец. Тунизиецът е харесан много от спортно-техническото ръководство на Щутгарт, като за неговото привличане е настоял сериозно Фреди Бобич, който до лятото беше изпълнителен директор на отбора от Бургас. Сумата от 1 млн. евро ще бъде преведена на три транша. При сключване на договора Черноморец ще прибере 400 000 евро, а след това през 6 месеца още по 300 000 евро. Очаква се официално договорът за продажбата на Хайри да бъде подписан след края на есенния сезон - около 10 декември. Трансферът от 1 млн. евро е рекорден за бургаския клуб. Самият тунизиец пък се представя на отлично ниво тази есен и е един от най-стабилните играчи на Черноморец. Не случайно и защитата на бургазлии през 14-те есенни кръга е допуснала само 4 гола.

"Енис Хайри е един от най-стабилните защитници в България. Ако продължава да играе така, трудно ще го задържим, но ще отстояваме цената. Хайри може да играе във всеки силен европейски отбор", коментира Балъков преди месец, когато ръководството на Черноморец постави цена от минимум един милион евро за защитника.

Източник: actualno

Английските медии усилено пращат национал в Ливърпул

Публикувано изображение

Младият талант на националния отбор на Англия и Манчестър Сити Адам Джонсън е все по-близо до напускане на "гражданите" и преминаване в Ливърпул, ако се вярва на пресата на Острова. Все по-усилено местните издания спрягат 23-годишния атакуващ халф с трансфер на "Анфийлд", след като самият футболист изрази недоволство от прекалено дефанзивните схеми на игра на мениджъра си Роберто Манчини и малкото минути на терена, които прекарва под негово ръководство. Вече няколко вестника гръмнаха с новината, че наставникът на Ливърпул Рой Ходжсън веднага ще извади оферта за юношата на Мидълзбро през януари и ще се опита да се възползва от неясната ситуация на английския национал при "гражданите".

"Всеки футболист трябва да помисли за бъдещето си, когато дойде време за това. Все още е прекалено рано, но определено бих се замислил… (за напускане). Наистина е разочароващо, когато не започваш като титуляр във важните мачове. Сърбят те краката да влезеш на терена. Умирах да играя в градското дерби с Ман Юнайтед и да вляза като резерва не беше много задоволително. Мениджърът е този, който определя състава, но в такива моменти съм тотално разочарован", коментира преди време младият Джонсън.

Къркич за Тевес предлага Барса на Манчестър Сити

Ръководството на Барселона ще се опита да привлече капитана на Манчестър Сити Карлос Тевес по време на зимния трансферен прозорец, съобщава пресата в Англия. Според изданията на Острова, "каталунците" смятат да предложат младия си нападател Боян Къркич и 11 милиона евро, за да си осигурят услугите на аржентинския национал. Тевес вече няколко пъти намекна, че би желал да потърси ново предизвикателство за кариерата си. Къркич пък от своя страна все още не е подновил договора си с Барса, който изтича през лятото на 2011 година. Именно това кара английските медии да сметнат, че евентуалният трансфер може да бъде осъществен.

Източник: actualno

• 2 седмици по-късно...

Луис Суарес бяга от Аякс, след Мартин Йол

Публикувано изображение

Луис Суарес е разочарован от напускането на мениджъра на Аякс Мартин Йол, и възнамерява също да се раздели с клуба в най-скоро време. Уругвайският нападател е упълномощил агента си да направи всичко възможно, за да му уреди трансфер още през зимата. 

Според различни източници, към Суарес има интерес от Тотнъм и Арсенал, но „шпорите" са по-сериозния кандидат. Освен това мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не е склонен да харчи през зимния трансферен прозорец.

Друга опция пред Луис Суарес е трансфер в Ливърпул, където Рой Ходжсън търси подсилване в атака, и се смята, че харесва уругваеца за партньор на Фернандо Торес.

Заради желанието на самия Суарес да се махне от Аякс, нищо чудно новият му клуб да успее да се сдобие с подписа му направо на безценица – за около 10 милиона паунда.

Източник: gong.bg

10 млн за Суарес си е направо без пари.

Роналдиньо между Ливърпул и Ел Ей

Роналдиньо може да премине в „Ливърпул”, след като вече носи екипа на грандове като „Барселона” и „Милан”. Клубът от „Анфийлд” е най-актуалният, който се свързва с бъдещето на бразилския магьосник. Носителят на „Златната топка” за 2005 г. не се представя особено убедително от началото на сезона с екипа на „Милан”, като още

не е вкарал гол в Серия А, а наставникът Масимилиано Алегри предпочита да използва привлечения от „Манчестър Сити” негов сънародник Робиньо.

Роналдиньо не е доволен от липсата на мачове в първия тим и сериозно обмисля да напусне “Сан Сиро” още през януари. Мениджърът на „Ливърпул” Рой Ходжсън е готов да започне преговори с бразилеца, чийто договор с “росонерите” изтича през лятото, твърди спортното издание Itasportpres. Треньорът търси офанзивен играч, който да подпомага от задни позиции Фернандо Торес. Проблем за евентуална сделка могат да се окажат високите финансови претенции на звездата. Роналдиньо иска годишна заплата от 6,3 млн. паунда, а от ръководството на “червените” трудно биха се съгласили да я плащат. Парите не са проблем за „Лос Анджелис Галакси”, където нямат търпение да съберат в звезден тандем Роналдиньо с Дейвид Бекъм. Говори се, че 30-годишният техничар може да се върне и в родината си.

Не ми се вярва Роналдиньо да дойде на Анфилд, а пък и не ми се ще. Той е безкрайно далеч от най-добрите си години, а и обявената вече неведнъж от Хенри и Сие кадрова политика, ориентирана към търсене на млади таланти, сякаш изключва възможността бразилецът да се засели на Острова. Всъщност, не ми се вярва Роналдиньо да отиде в който и да е отбор там, но един трансфер отвъд Океана изглежда съвсем осъществим. Не смятам, че е уместно който и да е клуб да вземе бразилеца през януари и да плаща за това на Милан, след като може да го вземе през юни без пари. И без това исканата заплата от над 6 млн паунда е достатъчно висока, та да отрезви част от мераклиите.

Роналдиньо е бита карта. Никой сериозен европейски отбор не би дал пари за него, по-вероятно е да иде да порита малко в Америка преди пенсия...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.