Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение в захранването

Featured Replies

• Автор

Защо смяташ, че захранването е слабо тъй като е на година и малко и преди това нямах проблеми ? 

• Отговори 66
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

ЗАРАДИ ТЕСТА С АИДА :no-no: НЯМА НАЧИН ЗА КРАТКИЯ ТЕСТ ДА ПРЕГРЕЕ ПРОЦЕСОРА ИЛИ ВИДЕОКАРТАТА .ЕТО ЗАЩО ПРЕДИ ЗАКУПУВАНЕ СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ ПОНЕ 1 ЧАС:D ДО РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОФИЛА РЕЖИМ НА СЪХРАНЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОВРЕДА НА ХАРДУЕРА:D

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

преди 3 часа, Gregory House написа:

Захранването ти е слабо:no-no:Трябва ти качествено поне 600 ватово или 500 но качествено тост марково:ohmy: Струват около 100 лв .Преди да го сториш добави към кутията 2 допълнителни вентилатора за да подобриш въздушния поток .Отчетените температури са твърде високи

Да взема да попитам

1 Как разбрахте от коя серия е това захранване и го пратихте в графа боклуци

2 И защо да трябват 600 вата и 500 да не са достатъчни и пак кой са качествените захранвания марковите след като Cooler Master са от боклучавите.

3 Как установихте, че кутията е с долно разположено захранване 

4 Къде точно да са тия два вентилатора дето предлагате да се сложат

Цитат

ЗАРАДИ ТЕСТА С АИДА :no-no: НЯМА НАЧИН ЗА КРАТКИЯ ТЕСТ ДА ПРЕГРЕЕ ПРОЦЕСОРА ИЛИ ВИДЕОКАРТАТА .ЕТО ЗАЩО ПРЕДИ ЗАКУПУВАНЕ СЕ ПРАВЯТ ТЕСТОВЕ ПОНЕ 1 ЧАС:D ДО РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМА ПРЕПОРЪЧВАМ ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОФИЛА РЕЖИМ НА СЪХРАНЕНИЕ НА ЕНЕРГИЯТА ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕ ПОВРЕДА НА ХАРДУЕРА:D

5 Според вас каква ще е промяната в температурите от 10 до 60-тата минута на предложения от вас тест. Аз залагам на 1-2 градуса

6 Да ни обясните какво ще промени режима съхранение на енергия та да предпази хардуера от умиране при тестове 

А и според правилата на форума 

Цитат

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

• Автор

Смятам, че е от температурите ... Като отворих сега кутията и играя така не фрийзва ( да чукна на дърво и все още не е ).. Ще гледам да му сложа 1 вентилатор за изкарване на топлия въздух и ще видя какво ще постигна със затворена кутия. 

Отварянето на кутията влошава въздушния поток.Уверете се,че е създаден правилен такъв.Ако е необходимо,може да смените и кутията.

• Автор

Ами отпред на кутията има вентилатор отзад и отстрани на панела има място за такъв, но не съм сложил отзад .. А и в кутията кабелите не са скрити напълно.. Събрани са, до колкото е възможно, но няма за изкарване на топлия въздух. А вентилатора отстрани трябва да вкарва или да изкарва топлия въздух ?

• Автор

Хора .. Днес ми показаха тази програма и реших да я пробвам. Показа ми 2 грешки. Някакви предположения на какво се дължат ? :) 

Без име.jpg

Предвид оскъдната информация и липсата на физически достъп до конфигурацията е трудно да се прави диагностика  и решава проблем.Извинявам се че писах с големи букви.Думите от предишния пост са просто за ориентир но това  не означава че греша .Стоя зад думите си:whist:Колкото до причината за проблемите е че процесора достига критична температура вследствие на лошия въздушен поток в кутията:21:Колкото  до захранването лесно може да се установи дали при 100% натоварване ще издържи поне 1 час като стандарта е 24 часа. Във сервиз със специално  оборудване може да се натовари захранването и да се види дали има някакви отклонения:D

на 24.02.2016 г. at 22:13, Веселин Кънев написа:

Дъно: Gigabyte 970A-UD3P AM3+ socket.

Рам: Geil 2x4 1600MHz

CPU: AMD FX 8320 3,50 GHz 

HDD : (не знам нищо за него) 1ТB

SSD: също не знам за него нищо 120 GB

Захранване: CoolerMaster 500 W 

Видео: Gigabyte nVidia gtx 760 2gb 256 bit 

То е ясно, че трябват вентилатори за охлаждане на кутията.

На тази твоя снимка се вижда и още нещо нередно.

Имаш процесор, който работи на 3.5GHz, но според снимката не се товари до толкова. Качва до 77% товар на 2.7 GHz.

http://prikachi.com/images/319/8657319w.png

Би трябвало да изглежда като моя, който работи на 3.7 GHz.

http://prikachi.com/images/321/8657321c.png

Опитай да нулираш настройките на биос и виж дали ще се товари на 100% на 3.5 GHz.

преди 17 часа, Веселин Кънев написа:

А вентилатора отстрани трябва да вкарва или да изкарва топлия въздух ?

Ако ще се слагат и отстрани вентилатори, те трябва да вкарват свеж въздух в кутията.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Имаш процесор, който работи на 3.5GHz, но според снимката не се товари до толкова. Качва до 77% товар на 2.7 GHz. :whist:Причината за това е че Уиндус е в балансиран захранващ профил и процесора достига  3.5GHz само ако  има голямо натоварване:DАко разбира се Уиндоуса не е във балансиран а в максимум производителност то тогава със 100% твърдя че има проблем с  захранването защото ядрото на процесора не достига нужния волтаж  за да увеличи тактовата честота чрез смяна на множителя:wink12:

преди 23 минути, Gregory House написа:

Имаш процесор, който работи на 3.5GHz, но според снимката не се товари до толкова. Качва до 77% товар на 2.7 GHz. :whist:Причината за това е че Уиндус е в балансиран захранващ профил и процесора достига  3.5GHz само ако  има голямо натоварване:DАко разбира се Уиндоуса не е във балансиран а в максимум производителност то тогава със 100% твърдя че има проблем с  захранването защото ядрото на процесора не достига нужния волтаж  за да увеличи тактовата честота чрез смяна на множителя:wink12:

Не мисля, че е проблемно захранването. Под товар съм виждал да падат напреженията с доста големи отклонение, като на пример на 12 волтовата линия да падат та 11.2 волта. Тогава бих приел за проблемно захранване.

Това е също снимка на автора на която напреженията са си в рамките на нормалното, но пък процесора отново е на 77% товар. Трябва да се разбере защо работната му честота е макс 77% на 2.7 GHz.

http://prikachi.com/images.php?images/398/8657398q.png

Процесор, който не се товари достатъчно и работи на толкова ниска честота е нормално за вървят игрите на снимки.

Ако си прав то най вероятно някой си е играл с множителите на процесора и ръчно е задал по ниски стйности или през биоса е зададен профил за пестене на енергията:whist:Хубаво е  системата да се тества и под Уиндоус 8.1  ,7

преди 12 минути, Gregory House написа:

Ако си прав то най вероятно някой си е играл с множителите на процесора и ръчно е задал по ниски стйности или през биоса е зададен профил за пестене на енергията:whist:Хубаво е операционната система да се тества и под Уиндоус 8.1

И аз така си мисля и за това споменах нулирване на биос. Може бъгнат да е а може и множителя от auto да е сложен на ниска стойност. Не мога да гадая в момента, но освен високата температура, процесора не работи на максималните си възможности. 

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/wiki/windows_10-update/bcc101-clock-watchdog-timeout-troubleshooting/e8734fe3-8945-4224-91ac-17919b455395

Съветите там са:

1. Проверка за наличие и флашване с нова версия на BIOS

2. Проблем с драйвъри - като тези на антивирусната (Avast преимерно), Deamon Tools

3. Хардуерен проблем

Гледам, че работи на височки температури и е възможно и да "тротва"

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Причината за тази грешка понякога са  ръчното указване на л2 кеша на процесора,виртулната памет и по високата аллокация на физическата памет за програмите:no-no:Тествал съм и трите и освен нестабилност не водят до нищо добро:wink12:

Все пак, може и захранване да се окаже. Веднъж споменах на Кико, че при мен от недостиг на захранване имах спадне производителността на компютъра без това да води до рестарт, изгасване или сини екрани.  Той не ми повярва тогава.

При покой имаме 1.344v http://prikachi.com/images.php?images/642/8657642Z.png

Под товар, каква причина може да доведе до спадане на напрежението, което сваля производителността на процесора?

Под товар пада на 1.224 v. http://prikachi.com/images/643/8657643B.png

Логично е под товар напрежението да се покачва до около 1.4v, но не и да спада.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

Ето стрес тест с AIDA какво се получи .... АМД-то вървеше на честота 3.57 Ghz.. Може би не съм направил правилен тест :) Дано тази снимка е добър показател ! 

Без име.jpg

преди 1 час, Gregory House написа:

Модераторът ExaFlop

Айдее, и в длъжност порастнАх нощес...

Само РИдактУр съм.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 14 минути, Gregory House написа:

Извинявам се..

Споко, не се стягай - виж, че се шегувах.

Две страници ги сучете и въртите нещата ама така не се решават проблеми.

Чудно как за толкова години не разбрахте че тая серия на АМД е печка а охладителите дето им слагат не струват?

Човека е написал че процесора по-време на игра дига 80 градуса и реално сам е потвърдил думите ми и си е отговорил на питането.

Отделно се установи че няма и въздушен поток в кутията което допълнително влошава нещата ама продължавайте да се чудите.

А защо честотите се оказват по-ниски при скачане на температурата е въпрос с повишена трудност... :)

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.