Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение в захранването

Featured Replies

• Автор

Хора ще задам супер тъпия въпрос, на който имам отговор, но искам потвърждение .. Значи отзад на кутията слота за вентилатора е 110мм х 110 мм... Търсих, но вентилатор с такъв диаметър няма.. Затова смятам да купя такъв със 120мм... Правилно ли съм решил? :D:D:D

• Отговори 66
  • Прегледи 5,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 32 минути, Веселин Кънев написа:

Хора ще задам супер тъпия въпрос, на който имам отговор, но искам потвърждение .. Значи отзад на кутията слота за вентилатора е 110мм х 110 мм... Търсих, но вентилатор с такъв диаметър няма.. Затова смятам да купя такъв със 120мм... Правилно ли съм решил? :D:D:D

По малък е лесно да се сложи, но по голям как ще го монтираш? Ще трябва да го лепиш за корпуса или с дрелка да направиш нови 4-ри дупки за захващане.  Този размер е нестандартен. Може и да си объркал меренето.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор
преди 24 минути, nikolela написа:

По малък е лесно да се сложи, но по голям как ще го монтираш? Ще трябва да го лепиш за корпуса или с дрелка да направиш нови 4-ри дупки за захващане.  Този размер е нестандартен. Може и да си объркал меренето.

Не съм .... Не съм го мерил по диагонала а от край до край на дължина и височина ... това е размера ... Най-добре е да взема някой евтин вентилатор 120 мм и да видя дали ще стане .. ако не ще търся 80 мм

Нова кутия с долен монтаж на захранването идваща с два 120 мм вентилатора е 50 лв. 

Ако старата кутия е боклук не си струва да купуваш вентилатори.  А ако не стане значи още 10 лв. та ще си дал 20 лв. за малък и шумен вентилатор на скапаната кутия. 

Хубаво си помисли щото евтиното винаги излиза скъпо както виждаш. Навремето ако беше подбрал читава кутия сега нямаше да се мъчиш да правиш от нищо нещо.

Отделно охладителя ти е за смяна и докато караш със заводския проблема ти ще си стой дори да подмениш всички останали части.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 14 минути, Веселин Кънев написа:

Моята кутия е с долно монтирано захранване

Кутиите с долно захранване обикновенно идват с вентилатор на задния панел. Вие твърдите че вашия си е бил сложен отпред. 

Ако наистина е така и някой не си е правил съчинения то тоя отпред не върши почти никаква робота специално за охлаждането на процесора, защото от въздуха вкаран от него нищо не стига до процесора има 1000 места от където преди това тоя поток да се изниже навън, въздуха отива към мястото с най-малко съпротивление. Като начало преместете венитилатора отзад при процесора. Или просто купете един 120мм и го сложете отзад да вади, а тоя отпред да вкарва.

Относно отворите ...... при 120мм вентилатори отворите за винтовете са даже на малко по малко от 110мм:)

Смяната на пастата едва ли ще окаже кой знае какво влияние върху температурата, освен ако не е остаряла доста и се спекла. 

Какво бих посъветвал:

1 преместете вентилатора или добавете един отзад - ще ви коства 10-15лв. Проверете ефекта върху температурите.

2 Сменете пастата. За пробата може и с обикновенна бяла. Отново проверете температурите.

3 Ако горните неща не са довели до задоволителен ефект подменете охладителя на процесора с нещо по прилично. 

Добавянето на вентилатори просто за да има не е решение. 

Ако предприемете тези стъпки пускайте шот след всяка за да видим какъв е ефекта и какво следва.

• Автор
преди 1 минута, pconline написа:

Кутиите с долно захранване обикновенно идват с вентилатор на задния панел. Вие твърдите че вашия си е бил сложен отпред. 

Ако наистина е така и някой не си е правил съчинения то тоя отпред не върши почти никаква робота специално за охлаждането на процесора, защото от въздуха вкаран от него нищо не стига до процесора има 1000 места от където преди това тоя поток да се изниже навън, въздуха отива към мястото с най-малко съпротивление. Като начало преместете венитилатора отзад при процесора. Или просто купете един 120мм и го сложете отзад да вади, а тоя отпред да вкарва.

Относно отворите ...... при 120мм вентилатори отворите за винтовете са даже на малко по малко от 110мм:)

Смяната на пастата едва ли ще окаже кой знае какво влияние върху температурата, освен ако не е остаряла доста и се спекла. 

Какво бих посъветвал:

1 преместете вентилатора или добавете един отзад - ще ви коства 10-15лв. Проверете ефекта върху температурите.

2 Сменете пастата. За пробата може и с обикновенна бяла. Отново проверете температурите.

3 Ако горните неща не са довели до задоволителен ефект подменете охладителя на процесора с нещо по прилично. 

Добавянето на вентилатори просто за да има не е решение. 

Ако предприемете тези стъпки пускайте шот след всяка за да видим какъв е ефекта и какво следва.

Ще добавя вентилатор и то добър не някой за 3 лева ... Просто исках да видя дали ще пасне на 110мм отвор ... А колкото до смяната на CPU Fan-a трябва да свалям платката за да сложа по хубав, но моята има достъп и може и без да го направя. Нали няма да нанеса щети върху платката ако монтирам ново охлаждане без да я свалям.. Питам защото ме е страх да пипам много по хардуера ! :)

Купуването на афтърмаркет охладител и монтирането му минава през сваляне на дъното. Защо, ще попитате вие. Защото тоя големия охладител за да се закрепи, под дъното се слага една скоба. Възможно е да има и охладители без такава скоба но трябва да проучите. 

• Автор

Именно за това говоря ... Кутията има достъп към тази скоба и монтирането може да се извърши без свалянето й от кутията. Идеята ми е дали  това ще е безопасно и дали има шанс да се нарани дъното :)

преди 2 часа, Roujin Z написа:

Каква точно е кутията?

CoolerMaster но модел не знам :\ 

Аз пък все съм гледал разяснителни клипове, в които първо на дъното се монтират процесора, охладителя му и плочките рам. И след това дъното се монтира в кутията.  Разбира се и обратното не е невъзможно, опитайте. 

Махнете вентилатора отпред и го сложете отзад. Така ще подобрите охлаждането до известна степен и ще разберете пасва ли 120 мм и отзад.

А като имате възможност ще купите и за отпред но на първо време мислете за охладителя на процесора той е по-важен.

Малко охладителче не ти върши работа. Гледай поне за този.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

Ако не си си решил проблема..

Гледам си със Nvidia карта , изключи си PCI EXPRESS захранването и виж дали ще ти прави проблем.При мен се оказа от това..при откачена букса си работеше ,а при закачена забиваше веднага като го натоварех...

преди 4 часа, onogondur написа:

Защото тоя големия охладител за да се закрепи, под дъното се слага една скоба.

Ми има и кутии на който ламарината под дънота където е планката на охладителя предвидливо и удобно са изрязани за да не се сваля дъното при слагане на такова охлаждане. 

преди 5 часа, Веселин Кънев написа:

А колкото до смяната на CPU Fan-a трябва да свалям платката

Първо дай да видим ефекта от местенето добавянето на вентилатор на кутията после ще го мислим охладителя на процесора.

• Автор

Сега в понеделник, най-късно вторник ще добавя 1 .. Сега забелязвам, че по време на игра има фрийз отново, но е по-краткотраен. Около секунда, две макс. Дано се оправи с този вентилатор

• Автор

Ще опитам утре. Сега не съм на компютъра ... Дано се окаже от топлината, защото, ако не е от това не знам...... Преди този проблем го нямаше ... 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.