Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Усилвателя за какво?

Featured Replies

За какво служи усилвателя? Захранва по-мощтен събуфер или увеличава звука и баса? Ако може подробно

Усилвател си е усилвател. Усилва звука ? Кво значи усилва баса ? Басът е нискочестотната част на това което слушаш . А сигналът на "това което слушаш" не е само бас бе, има среди и високи. Наравно ти ги усилва. Освен ако не издупиш от входната схема / тонкоректор, цифров DSP/ басът до максимум.

Що си мислиш че като увеличаваш звука, се усилва само "басът" ?

И що си мислиш че само субуфера иска усилен сигнал ?

Абе, ти си абсолютен ламер !

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

преди 13 часа, Филипов написа:

За да ти разшири сфинктера. Просто слчупи тъпомера. :shock11:

Оф колега, къде го измисли това, вече цял час се сменя с глас. :lol6:

преди 14 часа, Филипов написа:

За да ти разшири сфинктера. Просто слчупи тъпомера. :shock11:

Туй дет си го мислиш не се казва усилвател ами анален резширител 

Не се подигравайте толкова, ами кажете на някой мод да изтрие темата. Ще ме извинявате, ама не виждам нищо полезно и никаква дискусия в нея. А автора бас държа че не е на повече от 12 години. Това е без значение, но нека повече да не пуска подобни теми и да си проявява лапешките въпроси относно света, някъде другаде.

Редактирано от Tanaz_we (преглед на промените)

Отново дървените философи на линия и отново постове без полза! (не важи за всички писали обаче).

За това е форума! Който не знае да попита и да получи отговор, а не подигравка! Вече колега е постна линк към дастатъчен материал и аз няма да го дублирам!

Някъде имаше тема как да се задават интелигентно въпроси. И форумът НЕ Е да се обяснява азбуката на всеки ламер (да се прави разлика с чайник). Просто след като някой се е потрудил, потърсил в интернета и срещнал трудност тогава да му се помогне. А то нагло, с претенции за подробност. Ми да му сдъвчем и храната и да му се предложи по начин, както го правят някои животни?

Това, че някой си мисли че усилвателя е да му ма'не канчето (headbang) или да му разбърка червата след наркотичен делириум не е мой проблем.

преди 20 часа, Tanaz_we написа:

Не се подигравайте толкова, ами кажете на някой мод да изтрие темата. Ще ме извинявате, ама не виждам нищо полезно и никаква дискусия в нея. А автора бас държа че не е на повече от 12 години. Това е без значение, но нека повече да не пуска подобни теми и да си проявява лапешките въпроси относно света, някъде другаде.

А аз бас държа че съм повече от 12 години! На 18 съм :) Какво лошо има че попитах за какво служи усилвателя? Нали за това е форума да се пита нещо за което не му е ясно. Е аз попитах и получих линк, аз искам да се обясни! Нищо повече :)

преди 22 минути, Филипов написа:

Някъде имаше хххххххххххххххх

Отново - глупости!

Най вероятно питащият е та 12-14 годин!–(оказа се на 18) Наблюдава се във форума някаква тенденция една такава странна много да се пише и  това без никаква полза за питащия, но в същото време - голям кеф да се унижи питащия!

Редактирано от Black Power (преглед на промените)

преди 4 минути, Black Power написа:

Отново - глупости!

Най вероятно питащият е та 12-14 годин!–(оказа се на 18) Наблюдава се във форума някаква тенденция една такава странна много да се пише и  това без никаква полза за питащия, но в същото време - голям кеф да се унижи питащия!

Има нещо такова. Но пък и питащите (напоследък повече) - задават такива въпроси, или ги задават по такъв начин, че просто ...

И все пак - знаещите, не забравяйте че някога и вие сте били не-знаещи. И сега също - но по други теми.

преди 1 час, Ивайло Иванофф написа:

А аз бас държа че съм повече от 12 години! На 18 съм :) Какво лошо има че попитах за какво служи усилвателя? Нали за това е форума да се пита нещо за което не му е ясно. Е аз попитах и получих линк, аз искам да се обясни! Нищо повече :)

Отделих точно 10 минути на линка, който е дал chochomen и мога да ти кажа, че в линка всичко е описано доста добре. Дали тук ще ти се обясни какво е усилвател или там, нали пак трябва да го прочетеш!

на 27.02.2016 г. at 16:33, Stoyannnov написа:

Отделих точно 10 минути на линка, който е дал chochomen и мога да ти кажа, че в линка всичко е описано доста добре. Дали тук ще ти се обясни какво е усилвател или там, нали пак трябва да го прочетеш!

Е аз па не можах да го разбера. Вместо тия над коментара да се заяждат, че съм на 12-14-15-30-50 години щяха да напишат с 2-3 простички думи за какво е. Това, че вие знаете всичко не означава, че и другите знаят! Лек ден :) ЛОК!

преди 4 часа, Ивайло Иванофф написа:

Е аз па не можах да го разбера. Вместо тия над коментара да се заяждат, че съм на 12-14-15-30-50 години щяха да напишат с 2-3 простички думи за какво е. Това, че вие знаете всичко не означава, че и другите знаят! Лек ден :) ЛОК!

Ако не можеш да схванеш, това което пише в Wikipedia, просто това не е за теб. Няма как другояче да ти се каже. Всъщност ще пробвам: на усилвателя му идва сигнал от някакъв източник(mp3, CD, PC, GSM и др.). На изхода получаваш абсолютно същия сигнал, само че усилен по 2, по 5, по 70 пъти, зависи от мощността на усилвателя. 

Тъпо,кратко:

Как ни работят ушите?

Улавят вибрации във въздуха, викаме им звук.

Тези вибрации не се правят лесно, иска се мощност. 

Сигнала(музиката) от "някакъв източник(mp3, CD, PC, GSM и др.) " няма тази мощност.

Затова има усилвател, който я усилва(в името му е казано). 

Вече усиленият сигнал, може да размърда високоговорителя, който въздуха.

----------------------------------------------

Съгражданино, резултатите в гугъл имат и 2-ра, и 3-та, вероятно и 10 000 страница. Чети повече. Захранва по-мощен бас и по-мощни колони. Усилва звука. "Баса" е звук, а не отделно нещо. Другите свойства на усилвателя са да харчи електроенергия, да загрява и да е не е евтин. 

----------------------------------------------

Обяснението ми не точно или правилно, но е просто. 
Интересно как змиите видяха банален въпрос и веднага го нахапаха. Човека и доктор може да е, интелигентността не се измерва само в технически познания. "Утре" ще имате деца и ще им се присмивате и на тях, че не могат да вървят още или да си връзват обувките? Не мисля, няма да го правите, защото са "вашите" деца. Бъзиците между вас, ако знаете че човека ще ги разбере и приеме. Това, че сте зад потребителско име и ги няма околните, които да ви съдят постъпките, ви дава правото да пишете без последствия за вас, но не и за тези които четат. 

Към автора, мястото за подобен въпрос не е тук. Отиди в някой училище (про гимназия) и намери учител, който да ти обясни. Човешката комуникация е повече от думи, а и някой, който го преподава като професия е доста по-подготвен. Само като покажеш интерес и веднага всичко ще ти обясни даскала. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.