Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гейминг слушалки за 130-160 лв.

Featured Replies

• Автор

Ами значи изборът се свежда до Sennheiser PC 320/Kingston HyperX Cloud и LOGITECH G430, които доста ги хвалят също, а и мога да ги тествам в техномаркета..

btw. В gaminggear кинга са 139 лв. Ясно е, че 5 лв. разлика не са проблем, защото и аз съм чувал, че емаг правели проблеми с гаранцията, иначе съм пазарувал от там и не ми се е налагало да я използвам.

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

преди 2 часа, metallica_333 написа:

Принципно имам отделен микрофон, като ще се взема и звукова карта. В такъв случай мисля да увелича бюджетът на 180-200лв., който да включва звукова карта и слушалки. Пак казвам, че и да нямат микрофон не е болка за умиране, но пък е препоръчително. Иначе претенции за него нямам. Искам най-накрая да си взема читави слушалки за 3-4 години напред, а не всяка да давам по 60лв. и да се чупят, заради калпава изработка. Ясно е, че има много читави модели за тия пари, ама в Русе като има 1-2 модела от тези, които ми предложихте, а все пак е добре първо да се пробват...И аз вече не знам...все пак парите не са малко.

Що се отнася до кингстъна, които струват около 170-190 лв. и като сложим звукова карта за около 50 лв. и надвишавам доста бюджета, а 180-200 лв. наистина е максималното, което мога да отделя.

Ами аз ти казах кои слушалки са качествени и ще те изкарат не 4, а много повече години - Sennheiser. Моите Sennheiser  след петата година някъде почна да се бели кожата по наушниците и рамката, но на осмата година все още има кожа за лющене ;) Иначе не са мръднали - нито кабела е прекъснат, нито наушниците имат някакви проблеми с конструкцията. Слушалките съм ги изтървал доста пъти на земята, но не е имало проблем. Кабела се разтяга до над два метра и спокойно мога със слушалките да се разкарам около компа  без да ги свалям. Като тегло са много леки и не умарят ушите и главата, както други евтини модели. За качество, това са слушалките. Е, сигурно има и други качествени марки, но аз съм пробвал тия и ти препоръчвам тях. Преди това си купувах слушалки за по 50-60 лева, но ме изкарваха не повече от  няколко месеца. Бяха и с микрофон. Микрофонът най-напред си заминаваше, затова и се отказах от такива слушалки. Проблемът на тия технополистки слушалки бе, че доста рано някой кабелче се разкачваше и край. Иначе като звук съм попадал на много яки модели на Laccesss, но както казах, бързо си отиват. когато исках пак да си купя Laccess  заради качествения звук, обработен и допълнително с вградена звукова карта, не можах да намеря модела и реших да минавам на Sennheiser. И точно тук се получи проблема със звука, понеже слушалките нямат собствен усилвател. Естествено, докато не попаднах на по-добра звукова карта, вградена в дъното - VIA VT2021. Минавайки преди няколко месеца на Realtek ALC1150, всичко си отиде почти по старому, изкривяванията на звука при усилване почнаха, а басовете поизчезнаха :) Някоя от следващите ми покупки ще е хубава аудиокарта, та веднъж завинаги да стана независим от дъната и вградените аудиочипове. 

ПП: Така като гледам, PC320  са без кожа така, че проблемът с лющенето отпаса ;) 

ПП2: Иначе аз ти говорех за тия Senheiser HD215, но моят модел е I:

2016-03-18_165033.jpg

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

А да разбирам ли, че ''геймърските'' слушалки имат предимство пред тия, които са предназначени за музика главно и се водят аудио?

преди 51 минути, metallica_333 написа:

А да разбирам ли, че ''геймърските'' слушалки имат предимство пред тия, които са предназначени за музика главно и се водят аудио?

Геймърските са по-удобни ако ще се носят 4+ часа на ден. За аудиото е обратното. Повечето геймърски модели са с “глух“ звук за да не те боли глава след употреба. Детайлен звук не очаквай от такива.

• Автор

Ами аз може би искам невъзможното за тия пари...Хем да стават за игри, хем да стават и за музика(рап, нео метъл) с доста добър звук. Иначе като четох ревюта за сенхайзера пише, че са подходящи и за двете, така че най-вероятно ще се спра на тях. Остана звуковата карта, че там ми е Тъмна Индия и магазина/магазините, от който/които е най-удачно да се поръча покупката.

Има и други интересни варианти.

Например - http://www.musicworld.bg/bg/m_4220000/i_46251/Superlux_HD330.html   също много добри , доста хора могат да потвърдят. Проблема е , че са 150 ома и трябва както е предложил Кико да се вземе външна аудио карта (иначе даваш volume пък почти нищо не усилва с вградената). Но като гледам 60 лв са те и аудио карта толкова , вмества се в бюджета ? 

Разгледай ревюта в интернет.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

Преслушай тези Somic MH463 на нивото на Takstar Pro80 са има разлики разбира се(едните са отворени, другите са затворени и тн), и двата модела превъзхождат посочените Зенхайзер-и в темата(като качество на звука), вземи си и читав отделен микрофон, посоченият Кингстън проблемът му е точно в микрофона т.е. Takstar Pro80 плюс микрофон е по-добре от Кингстън-вариантът. Това разбира се, ако ти е важен качествения звук в рамките на твоя бюджет. Somic имат и един затворен вариант, който е обаче е по-скъп и при положение, че ще купуваш звукова карта ще натовари малко бюджета. Ето ги Somic MH489, но трудно се намират, май няма налични по спомени бяха около 125 лв.

• Автор

Дали са по-хубави, не знам, ама за сефте чувам тая марка, магазина също. Не прочетох никъде за гаранция, а аз желая такава поне 2 години. Що се отнася до микрофона, имам отделен.

преди 1 минута, metallica_333 написа:

Дали са по-хубави, не знам, ама за сефте чувам тая марка, магазина също. Не прочетох никъде за гаранция, а аз желая такава поне 2 години.

Затова и предложих да ги чуеш, не знам от кой град си, аз ги преслушах в един от магазините им в Пловдив(не ми правиха никакви проблеми, те са в много удобна опаковка, която се отваря без да се нарушава, за разлика от някои други слушалки, и съответно не могат да се пробват) и наистина се оказа, че ревютата в нета не са преувеличени. Предполагам че не е проблем от същия магазин да се поръча и втория модел. Винаги е хубаво да се чуят слушалките, защото всеки има различен вкус, дали ще му бъдат удобни при положение, че ще ги използва за по-дълго време и тн.. Но определено като съотношение цена/качество са една от добрите марки(от китайските са Superlux, Takstar, Somic, Bluedio- тези последните имат хубави модели но са доста над бюджета, защото наблягат на безжични слушалки) - наблегнато е на качеството на звука малко за сметка на изработката използвани са по евтини материали, изкуствена кожа, но в този бюджет не може да търсим перфектни слушалки. Хубавото е, че някои маркови аксесоари стават без проблем- например наушници, кабели и тн. 

• Автор

От Русе съм..И точно заради некачествена изработка съм пропилял на 300 лв. за слушалки, все по 20-60 лв. и ми писна вече.. В техномаркет и полис в този ценови диапазон са само AKG Y40/K99 PRO, Logitech G430 и някакви Phillips. Утре ще отида да ги пробвам, за да добия представа за тях...

преди 3 минути, metallica_333 написа:

От Русе съм..И точно заради некачествена изработка съм пропилял на 300 лв. за слушалки, все по 20-60 лв. и ми писна вече.. В техномаркет и полис в този ценови диапазон са само AKG Y40/K99 PRO, Logitech G430 и някакви Phillips. Утре ще отида да ги пробвам, за да добия представа за тях...

В този бюджет трудно ще намериш кой знае качествена изработка- дори и при марковите Зенхайзер, Акг, Аудио техника и тн при тях само марката оскъпява много. Зенхайзер са страхотнни и със страшно ''билд куалити", обаче моделите от около 5 стотака нагоре, при другите е съща ситуацията. 

• Автор

Под качествена изработка имам предвид, такава, която няма да се счупи от първото падане на земята .... Защото старите ми слушалки от едно хващане с ръка, с цел да ги сваля от главата си и пластмасата им се счупи.., а точно от там минаваха кабелите и вече не стават за нищо. Искам да не се запотяват наушниците, да са издръжливи и да имат звук като за слушалки от този клас. Това са ми най-важните изисквания.

• Автор

След дълго умуване, в крайна сметка се спрях на Sennheiser PC 320. Дали това е най-добрият модел за тези пари? Не знам. Най-вероятно няма и да разбера, тъй като има много модели за този бюджет, а аз нямам възможността да изпробвам и 10 % от тях. Спрях се на зенхайзера, защото близък на мой познат ги има и ме посъветва да ги закупя. Били много удобни, от сравнително качествена изработка и вадели добър звук. Останаха 2 въпроса:

1) От къде е най-изгодно и добре да си ги закупя? Гледах, че най-евтини са в ozone (130 лв.), защото на другите места бяха около 150-160 лв. и не пишеше нищо за гаранция, а в ozone е 24 месеца. Въпросът е надежден магазин ли е, тъй като досега не съм пазарувал от тях?

2) Коя е най-бюджетната звукова карта, подходяща за този тип слушалки и ако може линк.

Благодаря на всички писали и помогнали ми в избора!

P.S PC 330 са намалени от 200 на 160 лв. А сега де...Заслужават ли си тия 30 лв. отгоре, като характеристиките им са еднакви? Само дето на 330 пише, че изолират околния шум, а при 320 май няма такова нещо? Освен това четох, че 330 били по-подходящи за бас и хеви метъл, а 320 за джас и класическа...Принципно слушам повече бас и метъл...и ако наистина изолират шума май ще сa по-удачният избор...

EDIT: Поръчах си 330. В сряда трябва да пристигнат. После ще си напиша мнението. А за звуковата карта...по-нататък. В момента и без това съм финансово затруднен. Като събера пари ще драсна една отделна тема.

EDIT 2:Sennheiser PC 330 пристигнаха. Слушалките са чук-адски удобни, много добър звук, въпреки че засега още съм с вграденото аудио, което е адски слабо, главата изобщо не ме боли, нищо че играх 4 часа ЦС без почивка. А като си взема отделна звукова карта направо ще са страхотни. Мисля че направих много добър избор и ги препоръчвам на всеки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.