Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да продам ли PC-то си и да си купя лаптоп ?

Featured Replies

Ние не се караме, а и поста ми беше към  @Desdinova

преди 4 минути, jhoro написа:

Ние не се караме, а и поста ми беше към  @Desdinova

Аз също нито се карам, нито съм обиден на някой от пишещите тук.Лека вечер.

преди 30 минути, ExaFlop написа:

Ами, под смениш, си се разбира да смениш. Дали ремонтно или с цел надграждане все е смяна. Аре, не се плъзгай така!

Има ли друга причина за смяна на дъно освен за смяна на дефектирало. А то надграждане на дъно на лаптоп си е или невъзможно или занимание за ентусиасти.

Изписал си една камара противоречащи си твърдения. Имам чувството, че на моменти пишеш само колкото да си в джаза.

Много е ясно това, което съм казал. Разбира се, че под "не можеш да му смениш" имам предвид точно това, че за разлика от десктоп компютър, на лаптоп не можеш да ъпгрейдваш дъно, процесор и видео (в повечето случаи). Тоест, не можеш да смениш с нещо по-добро. Така, както можеш ДА СМЕНИШ хард или RAM. Разбира се, то всичко подлежи на ремонт, на смяна или замяна. Трябва ли да обяснявам очевадни неща. В отговор на PC doctor, тук във форума от години рядко пиша, че да твърдиш нещо си... Един лаптоп лично за мен, има много повече предимства, защото аз на игрички не играя по принцип. И всичките тези неща за ъпгрейди и тем подобни са без практическо значение. Пък и смешни са твърденията за издържливост и изпълнение... Ще сравняваш бизнес лаптоп висок клас с домашен компютър сбюротък... Издържливост на какво? На падане ли?... Това, за да ти се изясни защо изобщо съм писал в тази тема. И пак ще кажа, за мен темата е приключила, имам си работа за тази вечер, лека вечер на всички :)

преди 21 часа, djagi написа:

На лаптопа не можеш да му смениш дъно, процесор и видео и до тук приключваме с минусите, а всичко останало е в полза на лаптопа. И ако е качествен, като предложения по-горе втора употреба DELL, не ми говори, че десктопа бил с по-качествени компоненти, издържливост и тем подобни.

п.п. Аз за тези пари, 440 лева си взех следващата серия... E6x30

С уважение , но мисля че си изредил основните компоненти на лаптоп - Дъно , Процесор , Видео които не могат да се сменят и .... до тук приключваме изобщо с коментара . Когато на една система основните компоненти са със знака минус прямо друга , за какви останали неща говорим . Естествено че десктоп системата е с много по-голяма живучест от който и да е лаптоп , просто конструктивното изпълнение на двете системи е такова . Само си представи лаптоп за 2000 лева който е прегрят с отлепено видео  по една или друга причина и вече не е 2 те години гаранция каква му е съдбата - директно в кофата , и дали съдбата на една десктоп система е същата при същия дефект . Може да си си взел каквото искаш , имам  5 лаптоп и 2 десктоп машини , и разликите при дни непрекъсната работа съм ги видял , както са го направили и много други хора със свойте ситеми ако имат и от двете . Вземи и тествай който и да е лаптоп на тотална натовареност 7-8 дни без прекъсване и след това ще кажеш дали се държи като една десктоп система със същите параметри . Самата конфигурация "лаптоп " или "преносим компютър " е с презумцията да можеш да работиш или там каквото се прави но не за големи периоди от време при голямо натоварване . Всеки който се занимава знае че потрошените лаптопи при дълги периоди натовареност голяма са в пъти повече от повредени десктоп системи . Двете неща са просто несравними . В моя 20 годишен опит на всяка повредена десктоп система съм правил поне 20 лаптопа ако трябва да се прави някаква съпоставка . Както  казах и най-хубавия и скъп лаптоп при повреда на дъното като чипове , означава само едно - сбогом пари и система .

преди 2 часа, PC doctor написа:

...

Имам и от твете и то в малко повече, отколкото са ми нужни...
Нека да кажем така - и двете си имат плюсове и минуси. Лично за мен, лаптопа има повече плюсове, но това си е моето мнение. Този лаптоп от който пиша в момента го ползвам като десктоп, включен е 24/7 и за мен няма особена разлика, е , освен тази, че мога всеки момент да го пренеса другаде. Струва ми същите пари, каквито бих дал за десктоп със същите параметри, с тази разлика, че десктопа ще е един сандък който най-вероятно ще съм сглобил сам и няма да има дисплей. Според мен, най вероятно е при натоварване в един лаптоп да дефектира точно видео картата и затова не предпочитам лаптопи с външна карта. Като изключим заливане, изпускане и занемаряване, не мисля, че лаптопа е чак пък толкова податлив на разваляне.
И още - имам един десктоп който с много любов си сглобих преди 5-6 или 7 години, не помня, за, ако не се лъжа, 3-4 хиляди или там някъде. Кутия Lian Li, мощно и добро 650 ватово захранване, дискове WD Black серията, безвентилаторна Radeon HD 4850, процесор E8400, най-бързата за тогава памет OCZ от най-скъпата серия и т.н. Картата, за която тогава (пак по спомен) дадох някъде към 500 лева, изгоря безславно преди около 3 години дори без да съм я ползвал реално (игри не играя). И сега стигаме до момента, че този десктоп остаря няколко месеца след като дадох куп пари за него. Издържлив е, да... Почти абсолютно безшумен. Подлежи на ъпгрейд дори и сега... Ама какво от това. Да му ъпгрейдвам дъно, процесор, видео и RAM, че аз по-добре нов компютър да взема. Ако човек взима нов компютър с мисълта да го ъпгрейдва един ден, за мен е загубена работа това.
Сега основно ползвам един лаптоп втора употреба. Модела му е от преди 3 години. Колко е ползван, не знам, но си мисля, че следващите три, четири, а защо не и повече, ще ми работи безпроблемно. Отдавна ще са се изплатили тези 450 лева, дето съм ги дал за него. I5-3340M, два гб рам (ops, 4), повече не ми трябва.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

преди 1 час, djagi написа:

Този лаптоп от който пиша в момента го ползвам като десктоп, включен е 24/7 и за мен няма особена разлика, е , освен тази, че мога всеки момент да го пренеса другаде.

Не знам защо, много хора продължават да наричат лаптопите (от lap - скут на англ., т.е. с такива размери и конструкция, които ги правят удобни за работа и използване в скута на човек) мобилни и да го различават от десктопите по това. Че то и десктоп машините са преносими.

^ Е някак си правя разлика между нещо, за което ще ми трябват две големи тип METRO торби и тежи над 10-15 кила (компютър, монитор, мишка, клавиатура, разклонител/UPS, кабеляци), и нещо, което мога да взема под мишница и тежи кило и нещо...

Пичове пак отплесвате в безмислени спорове. И десктопите и лаптопите си имат своите предимства и недостатъци. Въпрос на приоритети. 

Най-често сменявания хардуер - лаптопски дискове. 

Най-честите ремонти.

1 Отлепен чип на чипсета или видеото. Заради немарливо стопанисване и RoHS. Не че не се случва и при настолни но % е един малко по друг по ясни причини.

2 Заливане. Особено при наличието на малки деца. На настолния ще изхвърлиш една клавиатура докато лаптопа може и целия.

3 Счупена матрица. При тия воини за дебелина капаците са като вестници. Имам някоко случая на счупена матрица при затворен лаптоп и малко по силно стискане и то от ЖЕНИ. Май съм имал един два случая при настолни заради нервни потребители вкарали тупаница в монитора. 

Това с обезценяването е валидно и за двата типа в горе долу еднаква степен. 

Но темата в случая е съвсем друга и вече я изчерпахме. Автора вече е наясно, че гимнастиката с продаване-купуване ще му донесе загуби колкото ако си купи приличен лаптоп втора ръка за тия няколко месеца. От тук нататък решението е негово. Ако не му трябва като се върне да го продаде и ще е около стотина лева назад. 

• Автор

Да, реших да запазя настолният и ще купя някой лаптоп 2-ра ръка. Там малко или много ще имам свободно време, просто няма как без компютър.

Редактирано от NerdyBurdy (преглед на промените)

преди 5 минути, NerdyBurdy написа:

Да, реших да запазя настолният и ще купя някой лаптоп 2-ра ръка. Там малко или много ще имам свободно време, просто няма как без компютър.

Ако знаеш къде точно отиваш - провери как стои въпроса с интернет достъпа. Не навсякъде има.

на 14.03.2016 г. at 20:43, NerdyBurdy написа:

Провери   там   където   отиваш  какви   са   цените  -  да  не  го  влачиш  от  тук 

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Така хора ще взимам лаптоп 2-ра ръка. Моля кажете читав магазин от където да го взема. Аз се замислям да закупя от Ardes.bg лаптоп 2-ра ръка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.