Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на кола

Featured Replies

преди 10 минути, balki65 написа:

От 1995г., съм на дизел, няма да мирише на газ, комшията постоянно държи капака на багажника отворен.

Като дойде време да ремонтираш ГНП, да сменяш дюзи или почне да ти бяга компресията, ще почне да ти се реве. Компресията се докарва с основен ремонт на двигател, който за дизелите е поне с 1/2 по-скъп, отколкото за бензинките и едно 1000лв отиват, като се погледне ГНП и дюзи, ако не и повече. А на газ мирише като си некадърник и не си си направил както трябва газовото и имаше течове. На моята не мирише никъде на газ, караш си и това е. И да, карал съм и дизел. И знам как пали зимата издухан дизел - мноооогоооо трудноооо... Бензинките нямат такива проблеми.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 64
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 часа, icekiller написа:

Тук не идва въпроса до страха, а че 60% от работещите не свързват двата края, от останалите 40% поне 30% едвам ги свързват или успяват да откарват от заплата до заплата, като си позволяват примерно и някоя екстра като нова дреха, излизане на кръчма 1 път седмично и т.н.
Не виждам примерно как в момента (за себе си говоря) ще мога да отделям по 300 лв/месец за кола и то без обслужването и каското, като ги сложим и тях защото са задължителни и ги разхвърляш по месеци сигурно ще отиде към 400-450 лв/месец - е извинявайте много ама си е доста пара. По-добре ако имам спестени 5-6К да си взема една кола на старо и колкото изкара - толкоз, но не трепереш дали ще имаш и този месец 300 лева за вноската.

Доколкото разбирам, тая кола е за таткото. Не ми се вярва да отделя всяка вечер за кръчма, ама знае ли човек :P Има и такива бащи. Предполагам че човека е около 40 или отгоре, а това означава, че за това време ще да се е устроил с добра заплата. Иначе кола нямаше да иска да купува. Въпросът е, дали и жената е съгласна. Понякога жените подтикват към подобни покупки, друг път не. Лично аз имам колега над 40-те, който е малко скръндза, ама жена му го тика да си купят нова кола като си изплатят заемите. когато човек на 40 няма заеми, той винаги може да отдели 300 лева настрани всеки месец, още повече ако и жена му вкарва пари в семейния бюджет. казвам тия неща, защото знам, че човек дето свързва двата края едва, няма никога да отдели 3-4000 лева за кола, та била тя и на старо. Ако свързваш едва двата края, няма как и 200 лева да спестиш за година. Не е ли така? АЗ преди години работих за малко над минималната заплата, примерно 1.5-2 пъти. Така и не можех да спестя и 1000 лева за кола и то в продължение на 6-7 години. Затова реших не да спестявам, а директно да купя кола. Имах 1600 лева като ми изплатиха заплатата на дебитната си карта, изтеглих ги, взех един заем от около 2-3000 лева от една банка и си платих първоначалната вноска. Иначе дълго време нямаше да карам кола, защото бях се зарекъл по-малко от 5-6000 лева да не давам за которник. Обаче как се събират 5-6000 лева? При мен никак! Ей затова и отидох в шоурума, платих 1000 лева капаро и след месец ми донесоха колата. Самата кола бе колкото тая Дачия, макар че лихвите бяха по-големи и нямаше такива изгодни оферти за лизинг. е, пак си я изплатих, че след 5 години взех втора, доста по-скъпа с много повече екстри. И нея вече изплащам след 2-3 месеца, та ще видим нататък. карайте си которниците, щом мислите, че нямате парички. Аз щото пък имам, хаха. 

преди 1 час, Кико написа:

Аз щото пък имам, хаха. 

Изглежда имаш. Защото поддръжката на нов автомобил в официален сервиз е изключително скъпа. Лизингът също е камък на врата с по 200-300-400лв на месец. А ако си мислиш, че всеки ще ги гладува колите, като тебе - в грешка си. Предпочитам да ям луканка и да пия скъпо уиски, но да се возя в 20 годишен мерцедес дизел, отколкото да карам новата боза и да я гладувам.

преди 38 минути, simtech написа:

Изглежда имаш. Защото поддръжката на нов автомобил в официален сервиз е изключително скъпа. Лизингът също е камък на врата с по 200-300-400лв на месец. А ако си мислиш, че всеки ще ги гладува колите, като тебе - в грешка си. Предпочитам да ям луканка и да пия скъпо уиски, но да се возя в 20 годишен мерцедес дизел, отколкото да карам новата боза и да я гладувам.

Че и аз ям луканка, дтига да не влиза между зъбите. Аз ти казвам пак. Няма как някой да спести 4000 лева за стара бракма, ако едва живурка. И ти авам пример със себе си, как с 300 до 600 лева заплата преди 15 години, не успявах да спестя и лев. Вече като ми се качи заплатта малко, имах тая възможност, но предпочетох да взема на изплащане, че пара трудно стои при мен без да прави нищо. Но общо взето ако човек разполага с 1000 лева на глава, не е проблем да си вземе Дачия на лизинг. Все пак това са около 300 лева разходи на месец, като включа и автокаското след втората година + обслужването и данъците. Облужването на Дачия е два пъти по-евтино отколкото на Фиестата, която карам. каското също е два пъти по-малко. Добави и стотина лева за бензин. 400 лева са ти средните разходи за нова кола на месец, ако се вземе някоя Дачия. Ти ако не може да отделиш 400 лева, няма икак да спестиш 4000 лева за стара кола. Като имаш предвид, че за старата не слагам разхода за бензин. Значи стават 300 лева разходи за Дачията или малко отгоре. Аз само предлагам, нека човека сам си реши. Има си и гаранция тая кола, та няма за какво да се тревожи. Стара кола ще вземе и не е сигурен на какво ще попадне и колко пари още ще хвърли. Ако е късметлия като брат ми, дето взе Астра за 3500 с прехвърлянето и след това за година даде още 2-3000 лева по майстори, много евтино ще му излезе тая кола. да не говорим, че и Астрата е като ламя, дори на газ. някакви космически разходи на гориво, два пъти над нормалното за нова кола с подобни показатели, примерно Дачия. 

Кико, наясно си, че говориш за частни случаи горе - брат ти, ти... Аз пък мога да ти кажа, че последната кола, която си купих освен обслужване друго нищо не съм й правил - дано да е така и за в бъдеще. Хондата, която караме с брата вече удари 4 години без 1 лев даден различен от обслужване по нея (дори е евтино обслужването, защото е с верига).
Та не знам какви са тези филми, сега като някой иска да гъзарее и си купи БМВ дизелак 3 или 5, на незнайно колко стотин хил. км. и почти умряло турбо си е лично негов проблем, аз не робувам чак до там на марки - ето много исках Хонда, понеже не мога да кажа една лоша дума за Акорда, но пък си взех Форд, просто състоянието и цената, която ми предложиха беше оферта на която не можеш да откажеш.
Да кажем, че аз вземам цитираните от теб и явно като достатъчни по-горе 1 000 лева (тези пари в провинцията ги вземат единици), в големите градове (София най-вече, защото живея тук) нещата стоят така - наем 200-300 (ако споделяш с някой иначе сам около 300-400), сметки зависи, но да кажем около 70-80 лв. в добрият случай за всички режийни, телефон, интернет, ядене - кажи ми как да дам 400-500 лева за кола?!
Както автора е посочил ги имат тези пари, а не те първа ще ги събират от къде ги имат не е наша работа, в задачата се пита като ги има тези 4-5 000 лв. никога не бих им препоръчал да ги дадат за първа вноска и от там нататък да започнат да мислят всеки месец от де 300 лева за лизинг, ами ако вземе та се счупи нещо, айде айде не ми говори за гаранции, защото в тях не влизат 99% от нещата, които се чупят в реални условия, окачване и всички свързани с него части, едно е аз да си купя от магазина масло оригинално за Форда за 74 лева, друго е да звънна в мото пфое и за същото нещо да ми искат 124 лева (пример от преди 1 седмица), филтъра във форд около 40, в магазина 16-20 лв. И това е само един малък пример, добре знаеш как ще е с части като, накладки, дискове, тампони, биалети, т.н., т.н.

Аз предлагам Сеат Ибиза! За тази сума тъкмо ще хванеш добра кола. Има го и момента с късмета ноооооо ... стискаме палци!!!

преди 2 часа, icekiller написа:

Кико, наясно си, че говориш за частни случаи горе - брат ти, ти... Аз пък мога да ти кажа, че последната кола, която си купих освен обслужване друго нищо не съм й правил - дано да е така и за в бъдеще. Хондата, която караме с брата вече удари 4 години без 1 лев даден различен от обслужване по нея (дори е евтино обслужването, защото е с верига).
Та не знам какви са тези филми, сега като някой иска да гъзарее и си купи БМВ дизелак 3 или 5, на незнайно колко стотин хил. км. и почти умряло турбо си е лично негов проблем, аз не робувам чак до там на марки - ето много исках Хонда, понеже не мога да кажа една лоша дума за Акорда, но пък си взех Форд, просто състоянието и цената, която ми предложиха беше оферта на която не можеш да откажеш.
Да кажем, че аз вземам цитираните от теб и явно като достатъчни по-горе 1 000 лева (тези пари в провинцията ги вземат единици), в големите градове (София най-вече, защото живея тук) нещата стоят така - наем 200-300 (ако споделяш с някой иначе сам около 300-400), сметки зависи, но да кажем около 70-80 лв. в добрият случай за всички режийни, телефон, интернет, ядене - кажи ми как да дам 400-500 лева за кола?!
Както автора е посочил ги имат тези пари, а не те първа ще ги събират от къде ги имат не е наша работа, в задачата се пита като ги има тези 4-5 000 лв. никога не бих им препоръчал да ги дадат за първа вноска и от там нататък да започнат да мислят всеки месец от де 300 лева за лизинг, ами ако вземе та се счупи нещо, айде айде не ми говори за гаранции, защото в тях не влизат 99% от нещата, които се чупят в реални условия, окачване и всички свързани с него части, едно е аз да си купя от магазина масло оригинално за Форда за 74 лева, друго е да звънна в мото пфое и за същото нещо да ми искат 124 лева (пример от преди 1 седмица), филтъра във форд около 40, в магазина 16-20 лв. И това е само един малък пример, добре знаеш как ще е с части като, накладки, дискове, тампони, биалети, т.н., т.н.

Е ти пак не разбра какво ти говоря. Кажи ми как събра 4000 лева. Земя ли продаде, наследство ли получи? Щото аз не можех със заплата 300-600 лева и то преди 15 години. Разбирай, в повечето случаи 300-400 лева, а понякога и под 300. В момента, ако изключа разходите за колата и сметките по жилището и телефоните, махна и тук таме някой дребен заем, да кажем че ми остават 300-400 лева за храна. От тия 300-400 лева, аз не рядко успявам да спестя 100, че и 200 лева на месец, стига разбира се да не излезе някой непредвиден разход, например за зъболекар или пък по компютъра. Мисълта ми е, че ако добавя още 400 лева за Дачия, аз реално бих разполагал с 800 лева. В провинцията не се вземали 1000 лева. Айде де. Че то според последните доклади за средната работна заплата в България, имаме 1000 лева. И макар това да е с данъците, то чисто означава 700-800 лева. Това реално е масовата заплата в провинцията и то за хора без особено високо образование. За жените по-малко. друг е въпроса, че и ти говориш за частни случаи с ниски заплати. Мисълта ми е, че аз с 300-400 лева разполагаеми пари за живот, мога да спестя 100-200, ако разходите ми ги плаща някой друг. Реално ако сложа само разходите по живота, без колата, аз разполагам с не повече от 600 лева. И това при положение, че плащам сметки на 4 телефона, вода, ток и един дребен заем. При непредвиден разход, няма как да спестя пари. Тогава как тоя човек е спестил 4000 лева за кола? Да кажем, че една година е пестил от заплата. какво означава това? Това означава, че е имал излишни поне 300 лева на месец! Прав ли съм? Ако това е някакво наследвство, работата е малко по-различна. Само че тогава е глупаво всички тия пари да се дават за кола. Правилното решение е да се покрият всички заеми и да се почне на чисто с пестенето. 

А такива като теб, дето не били дали и лев за колата си, сме ги чували и чували. Ама повече сме виждали, как ни един не  се е отървал от ремонт на старата си кола. Не мисля обаче, че това е важно в случая. Аз давам идея на човек, който най-вероятно може да спести 300 лева на месец, след като е събрал 4000 лева досега ( а може и повече). Случая на Simtech  със свързването на двата края изобщо не е тема за разговор, щото както казах, който свързва двата края, няма как и 10 лева да спести. По-скоро всеки месец ще търси заеми от тоя и оня, които да връща на заплата. Тия случаи обаче изобщо не са тема  на разговор.  Иначе да, най-добрия вариант е да не се взема заем, да се събират парички и накуп. 

Признайте си обаче честно, че всеки от вас тайничко е мечтаел за нова кола. Ако не сте го правили, значи нещо не сте наред. Навремето бащите или дядовците ви да не са карали стари коли? Аз се сещам, че всеки купуваше кола от Мототехника. Малко бяха хората, които купуваха на старо. Процентът сигурно е както сега процентът на новите коли, само че с обратен знак. И защо бащите и дядовците ви са мечтали и купували ново, а вие мечтаете за стара, изгодна кола? Нещо сбъркано има в тая държава!

преди 43 минути, Кико написа:

Признайте си обаче честно, че всеки от вас тайничко е мечтаел за нова кола. Ако не сте го правили, значи нещо не сте наред. Навремето бащите или дядовците ви да не са карали стари коли? Аз се сещам, че всеки купуваше кола от Мототехника. Малко бяха хората, които купуваха на старо. Процентът сигурно е както сега процентът на новите коли, само че с обратен знак. И защо бащите и дядовците ви са мечтали и купували ново, а вие мечтаете за стара, изгодна кола? Нещо сбъркано има в тая държава!

Навремето се чакаше, щото на старо излизаше по-скъпо. Знам много случай - коли по на 5-6 години (Лади - основно) - купено за 7-8 хиляди, продадени за 10-12.

преди 2 часа, atridi написа:

Аз предлагам Сеат Ибиза! За тази сума тъкмо ще хванеш добра кола. Има го и момента с късмета ноооооо ... стискаме палци!!!

Ти предлагаш по принцип или имаш предвид конкретна кола ?

Току що, jhoro написа:

Навремето се чакаше, щото на старо излизаше по-скъпо. Знам много случай - коли по на 5-6 години (Лади - основно) - купено за 7-8 хиляди, продадени за 10-12.

За тази сума не са много вариантите. От 1999 - 2003 :)

Добро мнение имам от различни собственици вкл и моя милост, като горд собственик на Ибиза 99г.

преди 1 минута, atridi написа:

За тази сума не са много вариантите. От 1999 - 2003 :)

Добро мнение имам от различни собственици вкл и моя милост, като горд собственик на Ибиза 99г.

То, това е ясно. Но когато е на старо - две абсолютно еднакви (като марка, модел, година ... цвят) коли - вътре ще са различни.

Друго е да кажеш - ей тая кола е Ок, купувай я.

Е ти пак не разбра какво ти говоря. Кажи ми как събра 4000 лева. Земя ли продаде, наследство ли получи?

Варианти много - спестявали са цялото семейство, момчето е започнало работа и неговата заплата е спестявана, докато разходите му са покривани от родителите му, спечели е част от сумата от някоя лотарийна игра и т.н.

Че то според последните доклади за средната работна заплата в България, имаме 1000 лева. И макар това да е с данъците, то чисто означава 700-800 лева. Това реално е масовата заплата в провинцията и то за хора без особено високо образование.

Това за 1000 лв масова заплата в провинцията няма да го повярвам, независимо кой какви доклади и статистики показва. Нито един от познатите ми не получава толкова. Имам познати, в който цялото семейство не получава толкова. Аз и съпругата ми също не можем да съберем 1000 лв общо от заплати за месеца.

преди 1 час, jhoro написа:

То, това е ясно. Но когато е на старо - две абсолютно еднакви (като марка, модел, година ... цвят) коли - вътре ще са различни.

Друго е да кажеш - ей тая кола е Ок, купувай я.

Не мога да кажа такова нещо при положение, че не съм тествал колата и не познавам собственика. Затова му пожелах късмет при покупката :)

Който предлага Дачия акъл нема .........всичките ни служебни коли са такива ,чисто нови от  магазина .............Аз след смяна кът седна у 20 годишната Лагуна все едно в параход се качвам :) .Тия Дачии возят като каруци ,ако вземеш бензинова и искаш да сложиш ГИ требе ти я сложат у техния сервиз....срещу 3000 лева :)  инак гаранцията не важи .За тия пари се взима една Астра 1,6 ми , слага се обиновенно АГУ и си свиркаш......нисък данък ,много евтина поддръжка ,много здрав двигател.

преди 10 минути, McLane написа:

За тия пари се взима една Астра 1,6 ми , слага се обиновенно АГУ и си свиркаш......нисък данък ,много евтина поддръжка ,много здрав двигател.

А за по-малко пари - пак ... вземаш една Астра, махаш "бурканите" и лепенките и си свиркаш.

Най-лесно се краде патрулка ...

:17: то тай ако ставаше ...........за тези пари това е най-разумния избор.Вече трудно се намират коли моноинжекцион пригодни за обикновенна газова уредба.Другия вариант е чист дизел само с ГНП.

Нещо подобно Нисан Примера

преди 49 минути, McLane написа:

:17: то тай ако ставаше ...........за тези пари това е най-разумния избор. Вече трудно се намират коли моноинжекцион пригодни за обикновенна газова уредба. Другия вариант е чист дизел само с ГНП.

Нещо подобно Нисан Примера

Обикновенна газова уредба и на пълен инжекцион става - стига колекторните тръби да са метални.

преди 20 часа, simtech написа:

Като дойде време да ремонтираш ГНП, да сменяш дюзи или почне да ти бяга компресията, ще почне да ти се реве. Компресията се докарва с основен ремонт на двигател, който за дизелите е поне с 1/2 по-скъп, отколкото за бензинките и едно 1000лв отиват, като се погледне ГНП и дюзи, ако не и повече. А на газ мирише като си некадърник и не си си направил както трябва газовото и имаше течове. На моята не мирише никъде на газ, караш си и това е. И да, карал съм и дизел. И знам как пали зимата издухан дизел - мноооогоооо трудноооо... Бензинките нямат такива проблеми.

Едната дюза струва 460€, на сегашната ми кола, съединител 1600лв,стартер 240€,но ,ако искаш включи на газ, и да поемем към шипка, да изкачим баира.Или да тръгнем на дълъг път, аз ще зареждам гориво на 850-900км,.а резервоара ми е 60л, даже някой път се мъча да си спомня от коя страна е капачката на резервоара.

Не знам защо, ма тая тея тема ми мяза малко на една друга, в един друг  форум, където човека пуснал тема как да си отгледа зайчето ( или нещо подобно беше) , па ''съфорумците'' му му предложиха рецепта за яхния.

Кола по форуми не се избира.Взимаш някой, който е в час с автомобилите и гледаш на място. Обявите са едно, а като отидеш на място реалността е съвсем друга! 

преди 4 минути, skalata_73 написа:

Не знам защо, ма тая тея тема ми мяза малко на една друга, в един друг  форум, където човека пуснал тема как да си отгледа зайчето ( или нещо подобно беше) , па ''съфорумците'' му му предложиха рецепта за яхния.

Кола по форуми не се избира.Взимаш някой, който е в час с автомобилите и гледаш на място. Обявите са едно, а като отидеш на място реалността е съвсем друга! 

Прав си, и аз се чудя ,от форуми се търсят мнения за таблет, лаптоп, телефон, кола, е поне търкаме клавиатурата.

преди 29 минути, balki65 написа:

Едната дюза струва 460€, на сегашната ми кола, съединител 1600лв,стартер 240€,но ,ако искаш включи на газ, и да поемем към шипка, да изкачим баира.Или да тръгнем на дълъг път, аз ще зареждам гориво на 850-900км,.а резервоара ми е 60л, даже някой път се мъча да си спомня от коя страна е капачката на резервоара.

Има коли, които както на бензин, така и на газ могат да ти вземат здравето. Аз лично никога не бих си купил кола с 800лв дюза, 1600лв съединител и стартер за 500лв. Аз по Шипка не ходя и ми трябва кола да си джиткам. Ако реша да ходя по Шипка, цъкам бензинчето. И колата прави за по-малко от 10 секунди 100км на газ.

преди 6 часа, Кико написа:

В провинцията не се вземали 1000 лева. Айде де. Че то според последните доклади за средната работна заплата в България, имаме 1000 лева.

Кико, не те знам кой и какъв си, обаче си печелиш използването на все по-нецензурен тон към теб. Защото говориш искрени глупости и абсолютни простотии. 1000лв средна заплата за страната през крив макарон. Заплата я дига София. Дига я конкретни длъжности. Ако помислиш малко, средно аритметично може да се оформи от малко хора с високи доходи(мафиотчета) и всички останали многото, но с малки доходи. И можеш да имаш средна заплата и 20,000лв, но средният човек да има заплата 600лв.
А аз в момента си мечтая за запазен ретро автомобил. Новите ПЕДАЛСКИ форми на колите не ме греят.

преди 17 часа, Кико написа:

Но общо взето ако човек разполага с 1000 лева на глава, не е проблем да си вземе Дачия на лизинг.

1000лв на глава? Значи ако си ти, жена ти и дете, доходът ви трябва да е поне 3000лв. Ха сега си помисли какво сбъркано има в картинката и колко процента от хората имат доход на член на семейството по 1000лв и нагоре.  Спри да броиш на хората парите, не всеки иска лизинги и ако е работил лятото 3-4 месеца и е изкарал добра пара, не означава че останалите 8-9 ще има доходи да плаща лизинги. Или че в бъдеще ще има възможност.

аз преди няма и месец си взех фокус мк1 джия 1.6 -разкош за 3700. е свалих я от 4300 ,но съм мега доволен. красива здрава луксозна (за тия пари де) лети джанти. супер ме кефи. има трип комп и още доста благинки.

Разкош за 3700 !?...

Която е красива, здрава , луксозна!?

Направо ша ма уморите!

Авторе, разбра ли защо кола не се избира по форуми?

Всеки хвали каквото има и накрая като отидеш в автокъща (например, което е твърде вероятно) без да имаш човек до себе си, който наистина разбира от коли -този разкош най-вероятно ще се окаже галош!

Няма да вземам участие повече по темата, както и няма да дам конкретни мнения. Защо-вероятно се досещаш от 2-та ми поста!

Хора, които преди месеци са пускали теми за избор на автомобил и закупили си такъв  вече предлагат него, защото са си го  купили такъв и  си мислят, че е върха на сладоледа няма да коментирам.

Парите се слагат в джоба, отива се на място с човек, който наистина е в час с тази материя и те това е.Другото са празни приказки.

на ‎14‎.‎3‎.‎2016‎ г. at 21:45, simtech написа:

Човек, който е спестявал 4000лв няма пари за 500-600лв месечна вноска. Както и над 40% от всички българи. Защото когато имаш заплата до 1500лв, не можеш да отделиш 1/2 или 1/3 от нея само за разходи по колата, като изключим самото гориво.  Дори 300-400лв мноска карат хората сериозно да се замислят и има защо..

Е нали и аз това съм казал. Този, който има 4000 лв. няма да си купи нова кола.

преди 10 часа, jhoro написа:

Да, комшията даде 11200 за една Лада 1500S леко ударена. Струваха повече, ама ги пускаха на търг. В магазина подобна Лада струваше 9000 лева. Преди това имаше и един катър пак на търг. Сещам се, че обичах след училище да ходя понякога в Мототехника и да се разкарвам. Там имаше и списък на спечелилите търгове. Имаше цени и до 20 000 лева при положение, че в магазина колата струва два пъти по-малко. Но аз говорех за други стари автомобили. Друг комшия си взе ,Трабант, доста стар модел, за 2000 лева. Друг е въпроса, че соц возилата рядко издържаха 100 000 км без сериозни ремонти, освен ако не бяха Лади. Лада да вземеш, бе голяма работа. Обаче май малко хора чакаха по 15 години. Повечето доколкото се сещам, си купуваха без да чакат много Москвичи, Запорожци и тем подобни, включително и ние. Ами то докато ти дойде реда, вече децата са станали студенти кажи речи. 

Относно темата...малко се поувлякох в спорове, за което се извинявам. Нека човека сам прецени какво сме му предложили и дали има интерес.

преди 7 минути, Кико написа:

Повечето доколкото се сещам, си купуваха без да чакат много Москвичи, Запорожци и тем подобни, включително и ние.

Не по темата, ама и за Москвич бая се чакаше. Говоря преди 80-а година.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.