Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купуване на кола

Featured Replies

преди 1 час, skalata_73 написа:

Разкош за 3700 !?...

Която е красива, здрава , луксозна!?

Направо ша ма уморите!

Авторе, разбра ли защо кола не се избира по форуми?

Всеки хвали каквото има и накрая като отидеш в автокъща (например, което е твърде вероятно) без да имаш човек до себе си, който наистина разбира от коли -този разкош най-вероятно ще се окаже галош!

Няма да вземам участие повече по темата, както и няма да дам конкретни мнения. Защо-вероятно се досещаш от 2-та ми поста!

Хора, които преди месеци са пускали теми за избор на автомобил и закупили си такъв  вече предлагат него, защото са си го  купили такъв и  си мислят, че е върха на сладоледа няма да коментирам.

Парите се слагат в джоба, отива се на място с човек, който наистина е в час с тази материя и те това е.Другото са празни приказки.

Виж, аз ходих на място, обиколих автокъщи и частни обяви, но за 3500 в Русе няма нищо свястно!!! Същите талиги в Пловдив бяха по 2500, но не ми се рискуваше да пътувам и след това да се върна като мои мои колеги, ходили до Дупница, София, Видин и завърнали се с пълни боклуци. Наистина бяха боклуци. Той отива в София за нещо, избира, ама деня свършва и накрая тегли чоп, че без кола не трябва да се прибира. И взема естествено боклук. Ония пък веднага се обаждат на катаджиите и ги спират по пътя, щото в неделя няма откъде да вземат ртанзитни номера, а да дават пари за платформа...поне 3-ма колеги имам, дето софийските ченгета ги спипаха с колите без транзитни номера. Отивам в нашите автокъщи и да ти кажа, оня ми предлага Атра 1.7D  с Исудзу мотор за 5000 лева!!!! Егати търгаша, Иначе прашясала от стоене. Смъква 500 лева, ама 4500 пак много за тая талига. Затова частна обява за 2700 + обслужване и прехвърляне, ето ти 3500. И какво? пак боклук естествено - голям разход на гориво и на бензин и на газ. Газопвата не е много наред и никой майстор не може да каже какво и е. Някои се осмеляват и предлагат скъпи ремонти, ама нали това е кола, взета от бедняк, как да дадеш тия пари с риск нищо да не направят? И така докато нещо откаже напълно, та няма накъде вече и се дават пари. За има няма две години, тая кола излезе още толкова, колкото е дадено първоначално. Сложи и големия разход на гориво - газ около 15 на сто, бензин над 10 на сто, щото тая кола се кара на къси разстояния и то в не толкова добро техн. състояние. Ами то нова Дачия да бе взел брат ми, щеше да му гори 7 на сто. Нямаше да ме вика с моята кола да му върша работата, щото видиш ли, Астрата имала проблем.  е не става така! Разбирам, че пари няма и нещо трябва да се направи, но когато човек има някакви доходи, винаги може да се замисли за нещо по-така, което ще кара без проблем дълги години. И ако ви се струват много 16 000 лева, то имайте предвид, че след 5 години тая кола ще е на 50-60 000 км ако е частна. Моята дори няма и толкова в момента. Току що и врътнах 40 000 и мисля да я тикам още поне 5 години. Е, аз за 10 години давам еди колко си пари. Ти за 10 години колко пари ще дадеш за тая стара кошница, дето струва 3000? Или по-точно, колко пъти ще я смениш и ще се набуташ по още няколко хилядарки? Тия сметки що не ги правите? 

• Отговори 64
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Разкош за 3700 !?...

Направо ша ма уморите!

Всеки хвали каквото има и накрая като отидеш в автокъща (например, което е твърде вероятно) без да имаш човек до себе си, който наистина разбира от коли -този разкош най-вероятно ще се окаже галош!

Няма да вземам участие повече по темата, както и няма да дам конкретни мнения. Защо-вероятно се досещаш от 2-та ми поста!

Хора, които преди месеци са пускали теми за избор на автомобил и закупили си такъв  вече предлагат него, защото са си го  купили такъв и  си мислят, че е върха на сладоледа няма да коментирам.

Парите се слагат в джоба, отива се на място с човек, който наистина е в час с тази материя и те това е.Другото са празни приказки.

Абе "баровецо" ,казах луксозна (за парите си) чети малко и мисли повече.И аз моята съм я взел от автокъща,бях сам не с човек който разбира. Впоследствие я закарах на доста кадърен майстор ,мой познат,който я одобри и каза че е доста запазена. Тя си изглежда като нова и отвън и отдолу и отвътре.Не си хваля каквото имам. Аз си бях харесал фокуса като цена-качество многп преди да я купя и само такава търсех. Теми (разбирачо) за избор на автомобил не съм пускал.Ако колата не струваше нямаше да я хваля.А ти ако имаше малко представа от нещата ,щеше да знаеш ,че специално фокус са много рентбилни,здрави и евтини за поддръжка.Това ще ти го кажат от много места.Аз съм питал и знам.Включително и приятел търкалят няколко служебни такива и мога да ти кажа,че това е мерилото за здравина.Всеки знае как се кара служебна кола. Айде наздраве и по лекичко с философията !

Току що, gibson58 написа:

....щеше да знаеш ,че специално фокус са много рентбилни,здрави и евтини за поддръжка.

Запалил зимата един Форд и го кръстили "Фокус!" :D

преди 1 минута, gibson58 написа:

бегай ,бегай

Спокойно. И аз съм имал Форд-ове. И бензинови, дизелови съм карал. Бензиновите са много хубави, дизелов не искам да чувам.

преди 14 минути, ostavime написа:

Е нали и аз това съм казал. Този, който има 4000 лв. няма да си купи нова кола.

А аз какво казах? Казах, че не можех да имам 4000, затова си купих нова. Забелязваш ли разликата? За мен беше почти невъзможно да събера 5000 лева, за колкото исках да си взема кола. просто това означаваше при 100-200 лева пестене на месец, да чакам 2-3 години и то ако не стане нещо с фирмата, както и стана мнежду другото - на два пъти ни забавяха заплатите и аз опапквах парите за нова кола :)  Обаче когато човек си вземе тая кола на лизинг, той винаги намира начин да се оправи с парите. Това е така, защото нещо го подтиква да действа. Какво прави обикновения българин, дето го е страх от такива операции? Ами той си казва, може да остана без работа, тия пари няма да ми стигнат и се отказва. Кара си години наред със заплата 400-500 лева и се е снишил долу. При мен положението стана такова, че виждайки накъде отиват нещата, издействах и по-голяма заплата. Работодателя доста често е готов да вдигне заплатата при натиск. Но дори и да не се ползва тоя начин, то винаги човек може да намери други начини за пестене на пари. Кой каквото и да ми говори, със или без кола, човек пак се опитва да пести за нещо пари. Някои си купуват скъпи китайски дрешки всеки месец, които захвърлят след два, други пък си купуват кола и карат по-икономично с китайските боклуци. Въпрос на избор. Но хубавото при лизинга е, че дребните колебания в доходите не влияят като цяло на крайния резултат. Защото аз избирам лизинг с остатъчна стойност. Това означава, че за 5 години трябва да събера еди колко си пари, които да нарина накуп накрая или да разсроча за още няколко месеца. По тоя начин лично моята вноска е около 200 лева за кола, струваща над 30 000 с лихвата. Когато аз имам възможност, пестя за остатъчната стойност. Когато нямам, вземам пари за зъболекар, за техника, за живот, за почивка...Но за 5 години нещата са такива, че тия дребни колебания в доходите не влияят. А знаеш ли, че фирмата ми фалира 3 пъти за 10 години? И какво от това? Знаеш ли, че ми дължат 2 бона от една от фирмите и още толкова за неизплатена отпуска? Е и какво от това? Лизинга ми е такъв, че това изобщо не влияе на положението ми. Дори не се е налагало никога да се ограничавам. А Симтеч дето говори за тия 1500 лева...алооо, ти в коя държава живееш? Че аз с 1500 лева на месец си вземам Куга бе :) 

Спокойно. И аз съм имал Форд-ове. И бензинови, дизелови съм карал. Бензиновите са много хубави, дизелов не искам да чувам.

аз карам само бензин,дизел не искм и да чувам ,нито съм карал,нито ще карам ,нито ги разбирам.1.6 не може да е дизел. Карах ескорт от италия 7 години на газ, супер доволен,палеше лете,зиме ,на газ ,на бензин ,на всичко.преди него карах ПРЕХВАЛЕНИЯ голф 2 ,мога да кажа от голям личен опит и с двете коли,че разлика просто няма ,освен на форда тампоните на носачите се сменяха всяка година.струваше 40лв. с труд,не мисля че е голямо гайле.друга разлика просто няма ,нито в здравина ,нито в нищо.освен че форда си беше по члуксозен и с повече екстри,а голфа имше екстри колкото лада 7-ца [emoji3] .не съм фен на форд ,а казвам реално кал е. ако беше някой боклук който да ми куса нервите ,едва ли щях да го хваля.а който плюе по фордовете ,явно не е в час ама хич,псвен ,че не е карал и говори наизуст.

• Автор
преди 17 часа, skalata_73 написа:

Разкош за 3700 !?...

Направо ша ма уморите!

Мда май си прав. Така ще е най добре да отидем с бащата и още някой който разбира от западни коли и да изберем някаква . Защото ние хич не му разбираме от такива, до сега бащата е карал варбург и той е на 30 год. вече. А това което разправяте че хората в провинцията вземат по 600-700 лв. и нагоре не ми се вярва аз съм работил 2 години и до сега повече от 350 лв. не съм вземал. Двете с майка ми вземаме общо 600 лв. на месец.

Редактирано от emo_9228 (преглед на промените)

Запалил зимата един Форд и го кръстили "Фокус!" [emoji3]

Трета зима карам със сегашния ми Фокус и мога да кажа, че на пръстите на едната ръка се броят случаите, в които се е налагало да въртя втори път ключа за запалването. Дори и при -15, -20 пак си пали от раз. Та всички дебилски шегички относно фордовете са ми леко смешни и неуместни... :)

преди 3 минути, WhiteHart написа:

Трета зима карам със сегашния ми Фокус и мога да кажа, че на пръстите на едната ръка се броят случаите, в които се е налагало да въртя втори път ключа за запалването. Дори и при -15, -20 пак си пали от раз. Та всички дебилски шегички относно фордовете са ми леко смешни и неуместни... :)

Аз съм имал и форд, бил съм собственик на такъв. Ще ти кажа, че на Форд предното му стъкло е голямо, да се вижда по-добре идиота, който го кара. Хаха, знам - глупави шеги. Колата като е добре поддържана, върви. Бога ми, трудно е да намериш такава в България, най-добре да обикаляш с познат майстор на огледите, че да не останеш силно разочарован. Иначе дизел не ми харесва, зимата има трудности с паленето.

Точно дизел имам. Пали без грам проблеми, не съм карал подобна кола досега.

Човека иска за до 4 бона кола да си купи.......вие го обърнахте на социология ,кой колко взимал ,ама от де му били парите ,ама спестил ли ги е ,нива ли е продал :) .Говорете по същество !Не разтягане на локуми.

П.П.Кико те едни хомо сапиенс преди кризата 2008 си купуваха едни коли със едни заеми по 20-30 к в лева,разни на лизинг и после гризаха нокти кът видят как им ги прибират.Това ,че сега имаш добри доходи не значи ,че и след една година ще са същите :)

преди 2 часа, WhiteHart написа:

Аз съм ГорД - щот карам ФорД.

преди 1 час, McLane написа:

Човека иска за до 4 бона кола да си купи.......вие го обърнахте на социология ,кой колко взимал ,ама от де му били парите ,ама спестил ли ги е ,нива ли е продал :) .Говорете по същество !Не разтягане на локуми.

Те пак, че не са му поискали справка за задължения към бюджета и здравно-осигурителния статус ...

преди 1 час, McLane написа:

П.П.Кико те едни хомо сапиенс преди кризата 2008 си купуваха едни коли със едни заеми по 20-30 к в лева,разни на лизинг и после гризаха нокти кът видят как им ги прибират.Това ,че сега имаш добри доходи не значи ,че и след една година ще са същите :)

Абсолютно вярно! Аз се опитах да кажа същото - заподозряха ме във сарказъм.

преди 5 часа, emo_9228 написа:

А това което разправяте че хората в провинцията вземат по 600-700 лв. и нагоре не ми се вярва аз съм работил 2 години и до сега повече от 350 лв. не съм вземал. Двете с майка ми вземаме общо 600 лв. на месец.

Eбacи доходите и чудото ...
Абе хора, излезсте малко на гурбет 1 или 2 годинки и ще се опаричите.
Па ако ви се занимава и си купите едно ремарке ( платформа ), ще има да внасяте каруци купени на безценица, щото не са минали на технически преглед.
При мен например, ако си частно лице и колата не може да мине на преглед, щото ще струва много пари ремонта тук ( а не в бг), не можеш да се отървеш легално от нея да я продадеш на друго частно лице. И тогава те чакат едни изкупвачи на подобни щайги и ти подхвърлят 300 евро за каруцата. Ако не ги искаш, повече няма кой разумен човек от тук да ти даде, щото като сметне ремонта и упражнението става безсмислено. Без ремарке ще излезат грешни сметките, много грешни даже. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.