Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Втори телевизор на кабелна цифрова телевизия

Featured Replies

преди 46 минути, Кумчо вълчооо написа:

Че, защо така? Телевизора си има DVB-C, а сигнала по кабела е комбиниран т.е. аналогов + цифров!

Да сигнала е комбиниран,но нали всеки кабелен оператор,кодира своя цифров сигнал?Иначе,ако каналите са свободни,Българина ще прави хиляди разклонения,за да се включва към комшията,без да плаща...

• Автор

Предполагам въпроса е дали цифровия приемник на кабелния оператор, който ползвам (СКАТ) има HDMI изход. Приемника няма такъв изход, но този приемник в момента се ползва в стаята на децата към кинескопния телевизор Сони Тринитрон - 100Hz, 32 инча. Опитах да махна приемника от Сонито, и да пробвам там аналоговата, но качеството беше непоносимо.

За новия телевизор още не съм решил дали ще се остава на СКАТ, но ако се остава смятам да ползвам САМодул, а не приемник, за да елеминирам 2рото дистанционно.

Вчера ходих в МОЛ-а и там видях каса на КомНет. Там имах възможност да видя качеството на Цифровата им кабелна през малък черен цифров приемник - въобще не ми хареса. 

В момента пооправих кабелите и сплитерите и пуснах аналогова на новия телевизор. Временно - до намиране на удачно решение.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

преди 8 минути, Димитър 59 написа:

Да сигнала е комбиниран,но нали всеки кабелен оператор,кодира своя цифров сигнал?Иначе,ако каналите са свободни,Българина ще прави хиляди разклонения,за да се включва към комшията,без да плаща...

Моят оператор не кодира каналите т.е. кодира само каналите от допълнителните пакети! Оператора ми позволява свързване на 3бр. телевизора! Сигнала е комбиниран, цифров + аналогов!

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Да продължа по темата:

Вчера ходих и в офиса на Диджиком и като погледнах качеството на излъчвания на телевизора им цифров сигнал - просто си излязох без да задавам въпроси. Явно търсенето на качествена цифрова телевизия по кабел ще се окаже голям проблем за Бургас.

В кухнята благодарение на тъщата се сдобихме с някакъв смешен 21 инчов Crown и с една антена от 3лв за ефирна цифрова телевизия - о чудо. Перфектно качество на картина и звук. Направо се чудя за какво дадох 530лв за този 32 инча Филипс при положение, че все още не съм намерил вариант да му докарам качествен цифров сигнал по кабел.

Търсенето продължава.

• Автор

Явно ще избирам между Мтел и Близу.

Ако някой има конкретни наблюдения за пакетните им услуги нет+ТВ, моля да сподели впечатления.

• Автор

Вчера в МОЛ-а влязох в офис на Мтел и качеството на телевизията (на някакъв мисля 28 инчов телевизор, свързан кабелно към интернет) ми се стори значително добро. На speedtest - до София постигна скорост 80 Mbps, колкото постигам в момента на настолния компютър от сегашния ми интернет доставчик Диджиком. Цените, които предложиха за пълен комбиниран пакет - също добри и с около 5лв по-ниски от това, което плащаме в момента за нет и телевизия.

Притесненията ми обаче са следните:

- Телевизията им била iptv, тоест през интернет

- Не можело да се ползва САмодул, а техни "HD приемници" и за 2та телевизора

- Договора се сключва за 24 месеца

Поразрових се из форума на Калдата и с учудване забелязах, че има страшно много теми за избор на телевизори и задълбочени коментари за характеристиките и качествата им, а няма тема или раздел, в които да се обсъжда най-важното - какво е качеството на входящия сигнал при различните доставчици на телевизия в БГ. 

Не виждам какво значение има, че сме си закупили що годе качествени телевизори. Не виждам какво значение има, че Мтел и сигурно доста други доставчици предлагат "оптика до дома". В крайна сметка (неясно защо) никой не коментира най-важното - кои доставчици предлагат висококачествен чист сигнал. Не такъв с ниско качество, "подобрен" като показатели, но не и като реално качество, при гледане чрез HD приемници.

Чудя се с какво ли качество гледат притежателите на 42 и нагоре инчови телевизори.

преди 20 минути, human1970 написа:

Чудя се с какво ли качество гледат притежателите на 42 и нагоре инчови телевизори.

Малко кофти на SD каналите. (баща ми наскоро взе 50 инчов) Но това не ми е особен проблем, тъй като телевизора се използва основно за филми свалени от интернет, свързване с компютър и основно HD каналите - BTV HD, Fox HD, HBO.

• Автор

Аз съм на 50 години, но също не гледам телевизия. От много отдавна гледам онлайн телевизиите на лаптопа или някои записани по-интересни предавания във vbox7 или НоваПлей. Дори до скоро бях категорично против покупката на ЛЕД телевизор.

Въпроса тук е принципен. В крайна сметка почти всички плащат за някаква кабелна телевизия и имат някакви ЛСД телевизори с доста по-високи възможности, ог това, което ни предлагат доставчиците на телевизионен сигнал по кабел. Та идеята е да се намери и предложи оптималното т.е. максималното качество на телевизионен сигнал по кабел, предлаган от БГ  доставчиците.

Как може някакъв смешен Crown  в кухнята, с антена от 3лв. да ми дава отлично качество при дори 576i ефирен сигнал на основните програми Канал1, БТВ и Нова и то безплатно, а на един средно качествен 32 инчов fullHD телевизор Филипс с множество функции за подобряване на картината да няма какво да подам като качество на сигнал по кабел и то срещу не малко месечно заплащане. 

Абе оправи си сигнала на кабеларката и не се занимавай с глупости. Въпрос на половин час районният техник да си мръдне задника. Дай си заявка да ти оправят сигнала. Не знам какво още дъвчеш из темата. При мен нещо подобно се решава за няколко часа максимум.

Не се набивай на никакви IPTV като си с няколко телевизора. Тия могат да ти демонстрират каквото и да е по офисите. 90% от предаваното по всички кабеларки си е максимално SD че и по-зле заради икономиите на доставчици. Например да набутат повече програми на един транспондер, писал съм нееднократно.

• Автор

Каквото зависеше от мен го направих. Подмених кабела, сплитера и буксата към антенния вход на телевизора.

В момента нямаме договор към Скат, т.е. бих могъл и търся евентуален по-добър вариант - в крайна сметка в Бургас доставчиците на телевизия са поне 10.

И моето мнение е, че IPTV едва ли е най-удачния вариант. От друга страна много хора вече не са доволни от качеството на Скат. Препоръчват ComNet, RN-tv, та дори и Диджиком. 

Явно не трябва да разчитам, че който и да било доставчик би подал по-качествен сигнал от конкуренцията и на този етап максимума е SD.

По-скоро качеството зависи от конкретния екип за района. И от пиратите, които не знаят как да се свържат без да развалят сигнала на всички и да ги хванат. При мен няма разлика в картината на цифра и аналог.

• Автор

Проблема се разреши по следния начин:

Сключихме договор със СКАТ за цифрова телевизия със срок 18 месеца. Месечната такса пак си остава 16лв. Заплатих 10 лв. за настройка на САмодул. Още същия ден дойдоха техници, провериха ми мрежата, но не са я замервали за децибели, поставиха ми и ми настроиха САмодул на новия - 2ри телевизор. Модула е марка Грифин. 

Сега вече имаме не 60, а над 220 канала, от които около 30 HD, качеството на 1/3 от цифровите канали не е задоволително, но какво да се прави. Реално гледаме абсолютно всички канали, за които в сайта на СКАТ пише, че са платени. Превключването на каналите с САмодула си е с нормална скорост, т.е. няма забавяне или забиване поне засега.

В крайна сметка надделя факта, че нет и телевизия е по-удачно да са от различни доставчици, както и това, че за повече от 10 години (откакто ползваме телевизия от СКАТ) телевизията не е спирала никога и никога не се е налагало да викаме техници или да се обаждаме за някакъв проблем.

Отделно извиках техниците на Диджиком да ми пуснат и кабел за интернета до телевизора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.