Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Втори телевизор на кабелна цифрова телевизия

Featured Replies

Здравейте!

Ползваме кабелна телевизия от СКАТ и интернет от Диджиком (14.50лв.) в двустаен панелен апартамент в гр. Бургас. За кабелната плащаме 16лв. с 1 цифров приемник. Приемника се ползва в хола с 32 инчов кинескопен телевизор Сони тринитрон. В спалнята досега ползвахме също кинескопен Сони - 14 инча, но там се ползва аналоговия сигнал на кабелната. Не знам каква е причината, но аналоговия сигнал и в двете стаи е с незадоволително качество.

Преди седмица купих този телевизор  https://www.technomarket.bg/televizor/philips-32pfh5300-09142811 с идеята да се ползва на мястото на 14 инчовия, който пък да се премести в кухнята.

Моля, предложете оптимален вариант за кабелна или евентуално кабелна и интернет в комбинация. 

Какво общо има Виваком с телевзията от СКАТ. Колкото до комбинации влез в сайта на Виваком и провери дали има възможност да преминеш на така наречената услуга FiberNet. Така може да си пуснеш интернет+телевизия.

Другия вариант е да си вземеш DTH телевизия пак от Виваком с 2 приемника за двата телевизора. 

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Какво общо има Виваком с телевзията от СКАТ. Колкото до комбинации влез в сайта на Виваком и провери дали има възможност да преминеш на така наречената услуга FiberNet. Така може да си пуснеш интернет+телевизия.

Другия вариант е да си вземеш DTH телевизия пак от Виваком с 2 приемника за двата телевизора. 

Струва ми се че имаше предвид  Диджиком

Ако и двете услуги са от един оператор излиза по-евтино. За ползване на цифрова телевизия е необходим STB и обикновено се доплаща за 2, 3 телевизора.

Редактирано от oavramov (преглед на промените)

• Автор

Категорично няма нищо общо. Ако темата не е в правилния раздел, моля да бъде преместена.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

• Автор

Офертата на Фибер нет я прегледах - не касае темата. Другия вариант - DTH телевизия не ми е много ясен. Вероятно става въпрос за тези оферти https://www.vivacom.bg/bg/tv , но те категорично не ме устройват.

Доколкото съм чувал комбинираните услуги не бяха препоръчителни преди години. Нямам идея какво е положението към момента при различните доставчици. Мисля, че за 30,50лв. бих могъл да получа по-качествени услуги. Въпроса е, че на оферта доста предложения изглеждат добри, но в последствие се оказва, че има разминаване на обявеното с това което реално се предлага (скоростта на интернета и качество на цифровата телевизия).

На пръв поглед https://www.tvskat.net/bg/promo/26.html?back=promo/all.html или 

http://www.rn-tv.com/%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D1%82%D0%B8/ са добър вариант при една и съща цена, но все пак исках да получа и друго мнение.

60Mbps не стигат ли: СКАТ за 20 лв.

Недостатъка на комбинираните услуги е че когато ти спре едното ти спира и другото.

Редактирано от oavramov (преглед на промените)

• Автор

Може и да стигат, но специално при интернета проблемите са 3:

- обявените скорости нямат нищо с реалните (които проверявам неколкократно във време с ненатоварен трафик на speedtest.net)

- устройствата в къщи постоянно се увеличават - лаптопи, смартфони

- скоростта през wi-fi винаги ми е значително по-ниска от тази през кабела от рутера към настолното РС

преди 2 минути, human1970 написа:

- скоростта през wi-fi винаги ми е значително по-ниска от тази през кабела от рутера към настолното РС

това е нещо съвсем нормално и не зависи от доставчика, а от рутъра ти. 

• Автор

От друга страна в момента основния ми проблем е качествения сигнал на 2рия (новозакупения) телевизор. При опит да използвам кабела на 14 инчовия се получиха 2 варианта - кодирани цифрови канали, които не може да бъдат възпроизведени поради липса на САМ модул или  STB , аналоговите канали са с отвратително качество.

Говорих с някои мои познати, които ме увериха, че гледали на 3-4 ЛЕД телевизора идеално качество при аналогов сигнал от СКАТ. ?!? 

Унакс? Нямат ли мрежа около теб. В Поморие нета им е идеален телевизията също не е зле.

Скороста при WiFi зависи от рутера.

Току що, human1970 написа:

От друга страна в момента основния ми проблем е качествения сигнал на 2рия (новозакупения) телевизор. При опит да използвам кабела на 14 инчовия се получиха 2 варианта - кодирани цифрови канали, които не може да бъдат възпроизведени поради липса на САМ модул или  STB , аналоговите канали са с отвратително качество.

Говорих с някои мои познати, които ме увериха, че гледали на 3-4 ЛЕД телевизора идеално качество при аналогов сигнал от СКАТ. ?!? 

ако доставчика е кодирал сигнала няма как да гледаш без декодер (било то СТБ или КАМ с карта). качеството на аналоговите канали по принцип не е добро - отново неща, които са напълно нормални

При Vivacom даже излиза по-изгодно комбинирано. Особено на цифровата им телевизия, получаваш МНОГО екстри. (превъртане напред назад, гледаш каквото си искаш от програмата, видеотека) Ако го вземеш и имаш деца, не забравяй да сложиш парола на последните 10 канала. (канали за възрастни) Да, кофти е, че като ти спре нета ти спира и телевизията. Тука миналата година спираше доста често особено лятото, но имам чуството, че по-време на ремонтите на ВиК са късали кабели... (тоест, не е виновен доставчика)

П.П. Какво очакваш от аналогова телевизия ? Качеството на 4K ли ?

преди 11 часа, human1970 написа:

Може и да стигат, но специално при интернета проблемите са 3:

- обявените скорости нямат нищо с реалните (които проверявам неколкократно във време с ненатоварен трафик на speedtest.net)

- устройствата в къщи постоянно се увеличават - лаптопи, смартфони

Имам наблюдения от повечето големи доставчици на интернет в София и скоростите се доближават до обявените, въпреки че са си оставили вратичка и в договорите пише "максимално достижима скорост" и " Посочeните стойности на максимална скорост не са гарантирани."

Аз съм на 30Mbps с 3 лаптопа и 3 смартфона и ако не се теглят непрекъснато торенти е достатъчно.

Скоростта през WiFi зависи от много фактори:

1.Рутер - при теб едва ли е проблем.

- мястото на което е поставен.

- канала на който работи - след като си в блок около теб има много други такива и е добре да си избереш някой по-свободен.

- устройството от което ползваш нета - ако е стар лаптоп с B/G стандарт максималната скорост на него ще е около 20Mbps.

- разстоянието и преградите между рутера и устройството - панела има стоманена армировка, която отслабва сигнала.

преди 11 часа, human1970 написа:

Разликата в качеството на цифровата и аналоговата телевизия е голямо, но ако аналоговата е с "отвратително качество" значи има проблем с кабели, сплитери, усилватели и това доставчика може и трябва да го оправи.

Цитат

и това доставчика може и трябва да го оправи

Ако се плаща за втори телевизор ще го оправят.

При Скат практиката е да плащаш за един телевизор и да закачиш още 4-5 с квито кабели и сплитери намериш.

• Автор

Да, явно това е практиката и това явно се ползва масово от повечето потребители. 

Ще помисля още малко и да експериментирам с някой от вариантите. Лошото е, че ще се наложи сключването на договор поне за 1 година и ако евентуално не съм доволен от услугата (в което съм почти сигурен) ще трябва да търся други варианти след изтичане на договора.

Не знам дали има разлика в качеството или функционалността между  САМ модул и  STB. Според мен ще е по-удобно с САМ модул.

А при преместването на 14 инчовия в кухнята сигурно ще се наложи да закупя оборудване за цифрова ефирна телевизия, т.к. в противен случай ще се наложи да се пусне доста дълъг кабел покрай вратата, шкафовете и пералнята.

Редактирано от human1970 (преглед на промените)

Глупости.

Задоволява ли те сегашния обем на услугите на съответната цена? След като плащаш. а вероятно имаш и срочни договори - предполагам че да..

По стандарт в къщата трябва да ти идват 65 dB сигнал, който е предостатъчен за 4 телевизора. Искай си ги от оператора. Да си оправят мрежата. Повечето си спестяват разходи - при цифрата или има картина, или няма. Не е като при аналога с междинно положение и снежинки. Не знам твоите дали искат доплащане за повече от едно цифрово устройство. При моите няма. И дали само с тяхна "кутийка" или може и с модул в телевизора. При мен може. И предлагат и окабеляване за около половин такса еднократно. Да си купиш материалите пак ще ти излезе толкова. Не се знае и какъв кабел и сплитери ползваш сега - може и да са боклуци. Викай техника да ти оправят сигнала. Дори не е проблем и повече телевизори да включиш. 

При скат ако е легално се доплаща за всеки следващ телевизор.

При тях не става с Кам модул (вградения в телевизора) а трябва външен приемник, който пък е гаден евтин модел и няма HDMI.

Информацията ми е от преди доста време,много отдавна ги отсвирих, че ми беше писнало да имам звук а картината да е като слайд шоу. Щото половината блок са си навързали по 3-4 допълнителни телевизора, а един комшия беше сложил и някакъв усилвател и беше пуснал фаза по кабела че изпаткаха и няколко телевизора.....

Основната причина да се откажа от тях беше една безумна глоба от 5лв щото съм закъснял с един ден да платя таксата.

Години наред предплащах за цяла година цифрова телевизия 2 приемника + интернет + HBO и там всички екстри който предлагат по около 450-500лв на година и накрая бил съм закъснял и ми поискаха 5лв..... 

Отидох до вкъщи събрах им всичките приемници,модеми, рутери и т.н опаковах им ги в кашонче и им казах чао.

Сега съм на унакс 35лв интернет+ два телевизора (до колкото знам в Бургас цената е доста по ниска).Интернета е идеален от кабелната има какво да се желае но и тя бива.

За съжаление дават само по един приемник и ако искаш втори трети - пети телевизор трябва да си закупиш приемник или кам модул от тях.

Имам и три приемника на Булсатком но тях ги ползвам само през летния сезон. Онзи ден ме офертираха по телефона за 20 кинта всички канали до края на август за допълнителните приемници няма отстъпка и се дължи цялата такса от 2,40 на месец, но пък мога да ги плащам месец за месец.Ако Булсатком имаха интернет в Поморие щях да мина изцяло на тях ама нямат...

• Автор

Диджиком (от които ползвам интернета) също имат цифрова телевизия. То от толкова голямо предлагане човек да се чуди кое да избере.

Надявах се, че някой е на моето положение и е избрал някакъв вариант, от който е доволен и който би ми свършил работа.

Другото което ми направи впечатление - понеже телевизора е Смарт пуснах да търси сигнал и той откри няколко. Избрах нашия рутер и тъкмо щях да ходя да търся листчето с паролата на рутера - тледам телевизора се свърза с рутера и даже изписа на екрана паролата. Та си мисля - то ако е така - може някой от съседите по същия начин, с някакъв подобен телевизор да ми е видял паролата на рутера и да си ползва нет незабелязано, а аз да се чудя защо ми е толкова ниска скоростта. Това е само предположение, разбира се.

Какъв ти е рутера ? Като влезнеш през настройките му (обикновенно routerlogin.net) можеш да видиш свързани устройства. Ако имаш някво подозрение, изключваш всичко твое което е свързано към този рутер и банваш всички останали MAC адреси.

Няма да излизам с предложение за доставчик! Друго ще коментирам!
Аз също използвам доставчик излъчващ цифров и аналогов ТВ сигнал по една линия и едновреммено с това същият оператор ми е доставчик и на интернета!
Винаги е имало разлика в качеството на цифровия и аналоговия ТВ сигнал и то заради спецификата на двата сигнала, тяхният начин на разпространение, усилване, защита от смущения и пр. Не е вярно, че и всичко "умира" при дадени обстоятелства - поне при мен не е така.
Доставчика ми позволява връзка до 3 телевизора, но вътрешната мрежа съм си я изграждал сам, без намесата на оператора! Във въшият случай, то изградете си вътрешната мрежа с използването на подходящи сплитери и не уведомявайте доставчика! Лошият сигнал идва от неправилно избран сплитер или предизвикан от подкачили се "пират". Правил съм и друго свързване т.е. от цифровият декодер чрез AVто, мрежа и до останалите телевизори, но недостатък, е, че всички гледат едно т.е избраното от декодера!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

• Автор
на 22.03.2016 г. at 20:46, niki292002 написа:

Какъв ти е рутера ? Като влезнеш през настройките му (обикновенно routerlogin.net) можеш да видиш свързани устройства. Ако имаш някво подозрение, изключваш всичко твое което е свързано към този рутер и банваш всички останали MAC адреси.

Как точно става това?

Ето тава е менюто на рутера:

Без име.jpg

• Автор

Прочетох тази тема:

http://www.mobilebulgaria.com/forum/read/post/486546/page/2/%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5 и още повече се обърках.

Чудно ми е,защо коментирате интернет доставчика,когато проблема е да се изкара по добра картина на новия допълнителен телевизор?Старите телевизори си ги оставяш така,както са си свързани в момента.Аналоговото им качество,няма как да го подобриш,защото просто то си е слабо.Новият,за да предава хубаво,трябва да го включиш с HDMI кабел към цифровият приемник.Тук изниква въпроса дали има такъв изход? Не си дал никаква информация този приемник,какви изходи други има,за да може да се даде някакъв съвет.                      

преди 2 часа, Димитър 59 написа:

Новият,за да предава хубаво,трябва да го включиш с HDMI кабел към цифровият приемник.             

Че, защо така? Телевизора си има DVB-C, а сигнала по кабела е комбиниран т.е. аналогов + цифров!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.