Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Зомби ли е Исус Христос?

Featured Replies

:Д Погледнах и се оказа, че в същата тема съм направил асоциация с вампири.

Целия този мит за възкресението, може да има някакъв разумен смисъл, само ако се разглежда символично, като метафора - но да се приема буквално, че Исус е умрял и после съживил, е такава идиотщина, че нищо изненадващо за всичките простотии и престъпления, които е извършила църквата през вековете, та до ден днешен.

• Отговори 57
  • Прегледи 4,5k
  • Създадено
  • Последен отговор
Цитат

Dystopia - Антиутопия

Това което не знаете, легендата казва, не може да ви нарани
Само ако искате да живеете и мрете в страх
Казват ни да вярваме само на половината от това, което виждаме
И абсолютно нищо от това, което чуваме

Съпротивлявайте се на извращението на истината, независимо от цената
Неправдата се прокрадва на место правдата в умовете ни
И всички въпроси, и всички отговори поставят се извън закона

Това което не знаете, легендата казва, не може да ви нарани
Само ако искате да живеете и мрете в клетка
Паника и хаос, свят в безумие
Където безсилните идеи за мир срещат се с ярост

Че ъбаряйки морала и владеейки хората мислят,
най-бързият начин да прекратиш една война е да загубиш,
диктатурите се сменят с тирания,
ракът да се унищожи трябва в неговите корени..

СлОчаЕност? Едва ли! Груб превод за хората, които не знаят английски. За 2 минути - толкова.

преди 2 часа, Кумчо вълчооо написа:

Много грозно и жалко е всичко това! Държава, без история и традиции не е държава!

Не е вярно! Аз се подигравам с религииТЕ, не с националните герои, не с родината! Ти си тоя, който се подиграва! С интелекта на хората! С това, че искаш те да имат нещо общо с извращения и изкривявания на истината!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 1 час, simtech написа:

Аз се подигравам с религииТЕ

всяка една религия е вяра, а да се подиграваш с вярата на хората е много грозно нещо

преди 1 час, simtech написа:

Не е вярно! Аз се подигравам с религииТЕ, не с националните герои, не с родината! Ти си тоя, който се подиграва! С интелекта на хората! С това, че искаш те да имат нещо общо с извращения и изкривявания на истината!

Съжалявам, че така пускам цитата ,но платформата е бъгава! Половин час се опитвам да изтрия клипа от цитата!

Та, пак ще се повторя - никого нищо не карам! Право на всеки е избора на собствено мислене и разбиране, вероизповедание, свобода на словото! Само ,че освен неколцината тук има и други ,които са вярващи! Не може такова отношение спрямо другата част! 

Аз самият не съм от най - вярващите, но някак на такива празници или пекрачвайки прага на храм, то нещо се пречупва в мен!  Сега относно интелекта! Царе, крале, премиери, президенти, бизнесмени, артисти, писатели - та, те почитат храмове и църковни празници! Никога не богохулстват! Сега ако изброените хора не минават за част от интелекта, то друг въпрос!!!!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

И какво правим със свободата на словото, мисленето, вярата и т.н., да речем на фашистите? 

преди 21 часа, simtech написа:

Вчера бях с един познат в представителство на религиозната институция. Искаше да се помоли, аз го уважих. Като се огледах какво търгашество се върти, оказа се че търговците никога не са си тръгвали от храма. Гади ми се от фиаското, което е по всички празници.
Едни лицемери отиват 1 път в годината, колкото да се покажат богоязливи, други си въртят търговийката безочливо и си приказват.
Та ЗОМБИ ли е Исус Христос, зомби ли е религията, религиозната институция? Извергско дело, някакъв уродлив остатък, рафиниран с маниплиране в името на силния по времето на Никейският събор?

Вашата религия е същото фиаско, както и ислямът.

Не смесвай търговците с вярващите. Нещо се бъркаш. Тоя дето е отишъл на църква, па било то и един път в година, е отишъл не да прави далавери или да се покаже. 

За другото може и да си прав. Библията е стара, преводите са кво да ти кажа...никакви, а мисленето и разбиранията на хората преди няколко хиляди години различни. От днешна гледна точка всеки може да направи равносметка на всичко, което е било в миналото, защото има и още по-голям мироглед от тия, писали и Библия и всичко, свързано с религията, не само християнска. Но нека уважаваме тоя, дето вярва в нещо. Бил той православен християнин, католик, протестант, мохамеданин, евреин... Не съм съгласен, че трябва да скачаш срещу вярванията на някой. какво целиш с това, да го вкараш в "правия път" ли? И как ще стане това, след като десетки хора тук в тоя форум така и не можаха да те вкарат в "правия път' и ти постоянно кривваш? Дори и никога не си се опитвал да нацелиш пътя. Замисли се. 

НЕма такова нещо като зомби ...за любителите на какви ли не измислици ! В същност има , но не баш зомби , а такива със зомбирани от измислици до оглупяване мозъци .... :)

Не е бил ! 

Имало е нужда от нова религия , която да обедини местните племена (царства) в една обща държава . Бил е копеле на някой принц от тогавашните племена (Мария и непорочното зачатие !:)). Изпратен в Индия да изучи и придобие тамошните факирски знания и умения . И го връщат да реализира идеята...Успява ! Това е историята...!.....По късно (след 500 години) почти същото се случва с Мохамед и арабските племена....История !

Изследванията показват , че когато свършва цялата шмекерия , Христос се е върнал в Индия и е доживял спокойно до дълбоки старини...

Днес "магьосниците" на нашето време , всичко това с лекота го правят , че и много повече....Ето един от тях , който днес прави неща необясними дори за нас (2000 г след Христа) , Пък тогава ли ? Тоя ще направи всякаква религия , ако му поискат .... :) Ей ви възнасяне :

...и ходене по вода...

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 2 часа, simtech написа:

Не е вярно! Аз се подигравам с религииТЕ, не с националните герои, не с родината!

А как би реагирал, ако някой се подиграва с тях? И пусне такава тема точно на националния празник?

преди 1 час, ncl написа:

А как би реагирал, ако някой се подиграва с тях? И пусне такава тема точно на националния празник?

Всеки има право на свобода на словото. Разликата е, че едно е герой, друго е някакво зомби.

на 2.05.2016 г. at 19:50, simtech написа:

Вчера бях с един познат в представителство на религиозната институция. Искаше да се помоли, аз го уважих. Като се огледах какво търгашество се върти, оказа се че търговците никога не са си тръгвали от храма. Гади ми се от фиаското, което е по всички празници.
Едни лицемери отиват 1 път в годината, колкото да се покажат богоязливи, други си въртят търговийката безочливо и си приказват.
Та ЗОМБИ ли е Исус Христос, зомби ли е религията, религиозната институция? Извергско дело, някакъв уродлив остатък, рафиниран с маниплиране в името на силния по времето на Никейският събор?

В църквите се продават свещички и икони - да. И пред църквите също. Някои щастливци ще вземат, че ще спечелят сто-двеста лева покрай празника. В сравнение с мръсотията в икономиката на която и да е държава обаче това е нищо. Ти си зомби веднъж като български гражданин (тук държавата не е от значение, същото е с всяка друга), втори път като потребител и сега си тръгнал да се притесняваш, че си зомби и като християнин. Ами не е сериозно.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

преди 8 минути, Shiniasu написа:

В църквите се продават свещички и икони - да. И пред църквите също. Някои щастливци ще вземат, че ще спечелят сто-двеста лева покрай празника. В сравнение с мръсотията в икономиката на която и да е държава обаче това е нищо. Ти си зомби веднъж като български гражданин (тук държавата не е от значение, същото е с всяка друга), втори път като потребител и сега си тръгнал да се притесняваш, че си зомби и като християнин. Ами не е сериозно.

християнин не богохулства

преди 7 минути, haidukpikaso написа:

християнин не богохулства

Да. Аз всъщност възприемам темата повече като тема за свободата. В частност за свободата в религията и в още по-точно за свободата в християнството. Зомбитата преди всичко нямат собствена воля. Истината е, че не е лесно да си свободен. Всеки се стреми към свободата, но са много малко областите в които човек да има силите наистина да бъде свободен.

Христос при всички случаи не може да се оприличи на зомби. Но и християните също не е коректно да се поставят в тази категория, освен отявлените фанатици.

Редактирано от Shiniasu (преглед на промените)

преди 3 часа, Кико написа:

Не смесвай търговците с вярващите. Нещо се бъркаш. Тоя дето е отишъл на църква, па било то и един път в година, е отишъл не да прави далавери или да се покаже. 

Ми то има ли вярващи, които не са търговци? Ако не търговци на стока, то търговци на вяра. Да не се покаже? Можеш ли 365 дни в годината да правиш всичко, противоречащо на етиката, за да може 1 ден да се пишеш богоязлив?

преди 4 часа, Кумчо вълчооо написа:

Аз самият не съм от най - вярващите, но някак на такива празници или пекрачвайки прага на храм, то нещо се пречупва в мен!  Сега относно интелекта! Царе, крале, премиери, президенти, бизнесмени, артисти, писатели - та, те почитат храмове и църковни празници! Никога не богохулстват! Сега ако изброените хора не минават за част от интелекта, то друг въпрос!!!!

И в мене нещо се пречупва, когато прекрача прага на храм. Търпението към фарса, в който тоя свят се е превърнал. Лъжевярващи, Тартюфофци, лицемери.

преди 3 часа, by_chechi написа:

Днес "магьосниците" на нашето време , всичко това с лекота го правят , че и много повече....Ето един от тях , който днес прави неща необясними дори за нас (2000 г след Христа) , Пък тогава ли ? Тоя ще направи всякаква религия , ако му поискат .... :) Ей ви възнасяне ...и ходене по вода...

Браво!

преди 39 минути, Shiniasu написа:

Ти си зомби веднъж като български гражданин (тук държавата не е от значение, същото е с всяка друга), втори път като потребител и сега си тръгнал да се притесняваш, че си зомби и като християнин. Ами не е сериозно.

Да, темата е и за волята, свободата, разбиранията. Ама ти от къде знаеш дали не съм просто пременен с друга кожа? И аз не съм християнин, реформатор съм, но не от реформаторският блок. Не мога никога да се идентифицирам с религия, която етиката е на заден план, на преден са парите, представителните й лица са покварени, а има претенциите за меродавност във времето и пространството.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 9 часа, Кумчо вълчооо написа:

Е, как да вярваме, като всичко отричаме с причина или без! Все нещо или някой виновен!

Оставате с това впечатление ,защото темите са такива. Има си простички неща ,в които простичките хора вярват. И те са далеч по-стойностни от измишльотините ,за които говорим ..Има хора ,които живеят сто пъти по-християнски от позьорите ,които са всяка седмица са по църквите :) Все пак църквите са направени за неверниците ,нали ?

Цитат

Богохулството и подигравката с религия, особенно сред ислямският свят - видяхме до какво води!

Наистина ли си мислите ,че сред ИДИЛ-ците има истински ислямисти ?

Цитат

П.П. Иначе и в спор сме влизали особенно там около протестите, изборите на новото - старо правителство и темата за алтернативите!

Може и да е така ...но това са негативите от постоянната смяна на името :):) ... сори човече нямам идея кой си ...аз от 2006 съм си това име

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

за пореден път казвам - ако този сайт все още е запазил нещо стойностно - недейте да си правите гаври с Исус

излагате се в целия нет

утре пуснете тема дали е била девствена Мария

Те са се изгаврили достатъчно с Исус като са го разпнали! Ако е вярно и не само това а цялата сага! И май са измишльотини и с никой не се гавриме!

преди 8 минути, ncl написа:

Съмнявам се, че ще си вземат бележка. По-лошото е, че не разбират, че се подиграват на себе си...

низше еволюционно ниво, прав си, не разбират

на 2.05.2016 г. at 21:49, valkiria1 написа:

като остров на диваците го знаеше едно бащино  поколение  от един български автор /името  в момента не се сещам/

Марко Марчевски. Но там острова е Тамбукту и няма нищо общо с Тимбукту. Знам го, защото книгата ми беше подарък за един рожден ден.

преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

кой се подигра с вярата на мюсюлманите - и направи карикатура на Мохамед

говоря на автора на темата ти да не си му адвокат или на него му залепнала устата

преди 13 минути, ncl написа:

А защо в тази тема се подиграват с нашата вяра?

тя затова е създадена 

аз питам защо е толерирана - или тук правилата отдавна вече не важат

Току що, Без умствен капацитет написа:

дали съм му адвокат все още нертябва да знаеш, но съм казвал в ворума доста пъти че библията е художествен роман издаден в два тома

тогава не ме цитирай ясно ли ти е

не говоря с такива като тебе

:get out:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.