Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Кико не е да е незабележимо захранването през целия живот. Понякога бюджета не го позволява че да обръщаме внимание на такова важно явление което е незабележимо в кутията на един компютър. В този случай може да си го позволи заради бюджета, но чак пък платинен сертификат не мисля че има нужда. Нали и за сертификат си плащаме. Нека си вземе XFX голда, но според мен няма да има кой знае каква разлика. По скъпото е по-добро, по-евтиното е скъпо дето се вика но не вярвам в тоя случай да е тъка. Щото fractal си е доста стабилна марка според моите наблюдения и при тях издънка не вярвам да е съществуваща дума в речника.

преди 5 минути, goodly написа:

Кико не е да е незабележимо захранването през целия живот. Понякога бюджета не го позволява че да обръщаме внимание на такова важно явление което е незабележимо в кутията на един компютър. В този случай може да си го позволи заради бюджета, но чак пък платинен сертификат не мисля че има нужда. Нали и за сертификат си плащаме. Нека си вземе XFX голда, но според мен няма да има кой знае каква разлика. По скъпото е по-добро, по-евтиното е скъпо дето се вика но не вярвам в тоя случай да е тъка. Щото fractal си е доста стабилна марка според моите наблюдения и при тях издънка не вярвам да е съществуваща дума в речника.

Мисля 150 лева за захранване са нормални при бюджет 2000, та не виждам защо да се дъвче. Нито може да се вземе по-бърза видеокарта за 20-30 лева, нито RAM, от която да има файда, нито по-добро дъно...абе 20-30 лева са някакво гаусово разпределение - може с тях, може и без тях. Но захранвания бронз...икономии отвсякъде. Бронз например бе Fortron Raider, който като излезе покри и показателите за сребро, та малко след това го преименуваха. Само че това не променя факта, че е икономична сглобка, въпреки че е същата като златото. Патил съм си от подобни бюджетни, макар и маркови захранвания, предполагам и много хора. При мен след 4 години захранването почна да сдава багажа, а навремето бе масово препоръчвано дори в тоя форум ( да не обидя форума, но човека дето ми го препоръча бе едно хакерче от HBG). Аз и затова си го взех, но...черни екрани след 4 години. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Ами благодаря на всички, които помогнаха и дадоха съвети за сглобяването на конфигурацията.

Избрах си стабилната кутия на FD S + 650 ватовото захранване + a data рамта и малко по-добро дъно,

ако ще ъпгрейдвам в бъдеще, поне няма да имам причина да съжалявам за захранването и кутията, затова решавам

да си взема от по-скъпите в този клас, а и относно кутията гледах много ревюта и изключително много ми харесва.

Общо всичко ми излиза 2073 лева + доставката ~ 25 лева, тъкмо всичко стига до 2100 лева.

Конфигурацията

За съжаление ще трябва да те разубедя!

Вместо по скъпото дъно в което няма разлика между това което ти предлагам, си вземи това GB Z170-HD3 LGA1151 и замени рам паметите с двуканални ето тези 2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA

И тогава вече може да поръчваш

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 1 504.30 лв. 504.30 лв.
CM HYPER 612 V2 1 81.73 лв. 81.73 лв.
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 1 708.82 лв. 708.82 лв.
Crucial SSD 240GB CT240BX200SSD1 1 136.02 лв. 136.02 лв.
GB Z170-HD3 LGA1151 1 234.94 лв. 234.94 лв.
XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X 1 159.86 лв. 159.86 лв.
FD DEFINE S BLACK 1 142.57 лв. 142.57 лв.
2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA 1 134.54 лв. 134.54 лв.
Междинна стойност: 2 102.76 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 28.77 лв.
Обща стойност: 2 073.99 лв. с ДДС

Остават ти 16лв. от които 15 за доставка и 1 лв. от мен да се почерпиш с едно кафе ;) 

• Автор
преди 9 минути, goodly написа:

За съжаление ще трябва да те разубедя!

Вместо по скъпото дъно в което няма разлика между това което ти предлагам, си вземи това GB Z170-HD3 LGA1151 и замени рам паметите с двуканални ето тези 2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA

И тогава вече може да поръчваш

Име на продукта Бр. Ед. цена Общо
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 1 504.30 лв. 504.30 лв.
CM HYPER 612 V2 1 81.73 лв. 81.73 лв.
ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 1 708.82 лв. 708.82 лв.
Crucial SSD 240GB CT240BX200SSD1 1 136.02 лв. 136.02 лв.
GB Z170-HD3 LGA1151 1 234.94 лв. 234.94 лв.
XFX TS 650W GOLD P1-650G-TS3X 1 159.86 лв. 159.86 лв.
FD DEFINE S BLACK 1 142.57 лв. 142.57 лв.
2X8G DDR4 2800 XPG Z1 ADATA 1 134.54 лв. 134.54 лв.
Междинна стойност: 2 102.76 лв. с ДДС, натрупани отстъпки: 28.77 лв.
Обща стойност: 2 073.99 лв. с ДДС

Остават ти 16лв. от които 15 за доставка и 1 лв. от мен да се почерпиш с едно кафе ;) 

Ще го имам предвид :).

преди 20 часа, B0booo написа:

Аз бих избрал и по-добро дъно .H110  е най-орязания chipset

преди 8 часа, Кико написа:

Би ли ми казал, какво ще прави тая хубава RAM  с гребенчета на дъно H110? 

За това и казах че е по добре да се жертва едното SSD  за сметка на по добро дъно.С A-DATA и калпаво дъно компромисите стават много.Неразбирам какво толко сте я захапали тая A-DATA , разликите в цените не са големи и определено има по-добри варианти за минимални разлики в цените.

преди 1 час, B0booo написа:

За това и казах че е по добре да се жертва едното SSD  за сметка на по добро дъно.С A-DATA и калпаво дъно компромисите стават много.Неразбирам какво толко сте я захапали тая A-DATA , разликите в цените не са големи и определено има по-добри варианти за минимални разлики в цените.

И пак да попитам. По какво съдиш, че другите варианти са по-добри? Понякога цени се слагат само заради едно гребенче. От него няма никакъв смисъл, ако няма да се вдига волтажа и то яко. Да, има памети, които се водят за тествани при подбора и би трябвало да гарантират добър клок. За по-доброто дъно съм съгласен, но в случая аз предлагам A-DATA  с конфигурацията, която е загатнал че ще купува преди поста ми с предложението. След това човека променя малко желанията си и естествено A-DATA може да отпадне, стига наистина да има намерение да постигне нещо повече с паметта. В противен случай няма никакъв смисъл да се дават допълнителни пари. А някои памети дори само заради красотата си се продават на по-висока цена. Да не говорим, че няма единен стандарт за квалификация и характеристики на RAM. Понякога дори характеристиките не са описани точно в магазина, където се продават. Дори и на сайта на производителя има воал доста често. Но ако човек се вгледа в характеристиките, вижда странни нещица с малки букви под описанията на RAM паметите. В крайна сметка се оказва, че рекламата е дошла в повече, щото тия 2800 MHz  примерно са при доста завишен волтаж или доста разхлабени тайминги. На практика на теб ти продават цифрички с дебел шрифт и такива с дребен, които не трябва да се забелязват. Да не говори за гребенчетата. Аз много пъти в тоя форум съм давал пример с една памет на Корсар с гребенчета, която купих за брат ми. Сравнявах я с моята тогава A-DATA Pro ( това PRO  е заради подбора) и се оказа, че A-DATA  без проблем покрива характеристиките на клокнатия Корсар, че и отгоре. Корсара в същото време не може да мръдне и 100 MHz  нагоре от неговите 1600 и зададените тайминги. А разликата в цената бе доволна. 

Вие хубаво сте повдигнали въпроса за честотата и цената на рамта, но дали има значение на дъно от 150 или на дъно от 250лв ще се сложи?

Според мен дъното е определящ фактор по ред причини.

Да вземем пример с тази рам на 2800MHz. http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-2800-XPG-Z1-ADATA/

Вероятно като мен ще си помислите, че ще я поставите на дъното и тя ще тръгне на 2800MHz на 1.2v както е написано.

Цъ- неще. Тръгва си на 2133MHz, като имате възможност да я overcloknete чрез XMP profile до 2800MHz и то ако дъното позволява overclok. Което вероятно ще рече, че производителя гарантира стабилен overclok на 2800MHz.

Моето дъно има възможност да прави overclok, но само с правилния биос. Първия биос с който ми пристигна дъното, рамта изобщо не можех да и вдигна честотата от 2133MHz. Със смяната на нов по-актуален биос я стабилизирах до едва 2500MHz и то не на написаните 1.2v а на 1.3v. След още една смяна на биоса, вече рамта достигна до написаната честота от 2800MHZ, че даже и ги задмина.

За момента работи добре и на 3150MHz ама при 1.4v, А дали дъно от 100 или 150лв е способно да я подкара на подобни или близки честоти обявени в обявата на магазина? Според мен няма да може.

Иначе се наречи до 4 каналната рам по производителност, което ме радва. В дясно се вижда и на какъв волтаж съм  стабилизирал рамта от линка.

http://picbg.net/pic.php?u=75394VNU7w&i=838797

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 7 минути, nikolela написа:

Вие хубаво сте повдигнали въпроса за честотата и цената на рамта, но дали има значение на дъно от 150 или на дъно от 250лв ще се сложи?

Според мен дъното е определящ фактор по ред причини.

Да вземем пример с тази рам на 2800MHz. http://nikem-bg.net/computer-components/2X8G-DDR4-2800-XPG-Z1-ADATA/

Вероятно като мен ще си помислите, че ще я поставите на дъното и тя ще тръгне на 2800MHz на 1.2v както е написано.

Цъ- неще. Тръгва си на 2133MHz, като имате възможност да я overcloknete чрез XMP profile до 2800MHz и то ако дъното позволява overclok. Което вероятно ще рече, че производителя гарантира стабилен overclok на 2800MHz.

Моето дъно има възможност да прави overclok, но само с правилния биос. Първия биос с който ми пристигна дъното, рамта изобщо не можех да и вдигна честотата от 2133MHz. Със смяната на нов по-актуален биос я стабилизирах до едва 2500MHz и то не на написаните 1.2v а на 1.3v. След още една смяна на биоса, вече рамта достигна до написаната честота от 2800MHZ, че даже и ги задмина.

За момента работи добре и на 3150MHz ама при 1.4v, А дали дъно от 100 или 150лв е способно да я подкара на подобни или близки честоти обявени в обявата на магазина? Според мен няма да може.

Иначе се наречи до 4 каналната рам по производителност, което ме радва. В дясно се вижда и на какъв волтаж съм  стабилизирал рамта от линка.

http://picbg.net/pic.php?u=75394VNU7w&i=838797

А таймингите как са? Не забравяй, че и на 3200 MHz  да работи с тайминги CL17 примерно, то памет на 2700  и CL 15  ще и се опъне. давам грубо примера, без да съм правил точно сравнения. Няма смисъл да се вдига волтажа и честотата при положение, че и таймингите хвръкват нагоре. Аз затова и съм се отказал да гоня 3000 MHz  с моята памет, защото първо трябва висок волтаж, второ таймингите трябва да бъдат доста разхлабени, ако изобщо захапят и трето, при това положение - с вдигната честота и хлабави тайминги, резултатът е един и същи или съвсем малко отгоре, само че с 15 градуса по-висока температура. Ето, твоята памет е пример за това, как се рекламира тая честота, показва се волтажа, но не се дават таймингите. Мислиш ли, че тая памет е нещо повече от обикновената A-DATA? Не, но според производителя се тества и се слагат гребенчета. Тоест, вземат пак най-евтината си памет и ти я продават за скъпа.  Ето и дребния шрифт, дето не е написан нито в магазина, нито дори и на началната страница на A-DATA:

2016-05-25_113509.jpg

CL17. Ами аз си пускам моята A-DATA  на 2700 при CL15, което е много по-бързо от 2800 MHz  и CL17. Друг е въпросът, че ако тая A-DATA може да издържи на CL15  при 2800 MHz  и 1.25 V, ще е добро постижение. 

преди 1 час, Кико написа:

Ами аз си пускам моята A-DATA  на 2700 при CL15, което е много по-бързо от 2800 MHz  и CL17.

Извинявам се на автора, че се отклоняваме и цапаме темата, но с каква програма разбираш скоростта speed 22400. Сега си свих таймингите на 16-16-16-36. Мноого малка промяна в този резултат.

http://picbg.net/pic.php?u=75394VNU7w&i=838801

Намерих резултати с подобна рам на 3000MHz CL15. Пак е на зад, ако изобщо са верни тези тестове.

Имало е смисъл от гребенчето.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 11 часа, nikolela написа:

Извинявам се на автора, че се отклоняваме и цапаме темата, но с каква програма разбираш скоростта speed 22400. Сега си свих таймингите на 16-16-16-36. Мноого малка промяна в този резултат.

http://picbg.net/pic.php?u=75394VNU7w&i=838801

Намерих резултати с подобна рам на 3000MHz CL15. Пак е на зад, ако изобщо са верни тези тестове.

Имало е смисъл от гребенчето.

Не съм казал, че няма смисъл. просто темата тръгна натам, че човека си няма понятие от клок, а аз обясних, че дори в най-заплетената игра 2700 MHz  на най-смотаната RAM  памет, са напълно достатъчни за доста над 60  fps, за да се хване безпроблемно ВС. От там нататък няма какво да коментирам по темата. При теб с тоя i3  може да има значение, но при него с i5 няма да има. Има си една граница на паметта, която ако надхвърлиш, няма никакъв смисъл. Поне за игри. А правил ли си тестове как е с памет на 3100  и с памет на 2133? Ако не си, пробвай Crysis 3  на нивото Welcome to the jungle, когато трябва да взривиш кулата. Интересно ми е какво става при i3 6100. Ако искаш, прехвърли се в някоя друга тема, та да не спамим теми като тая. Има предостатъчно за лаф моабет и тестове. Поне аз съм пускал няколко, @Tommygun също. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.