Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Плаща ли се на платените политически драскачи за насаждане на омраза към Русия във форума на Калдата - мнения и решения

Featured Replies

На нормалните и мислещите хора в този форум, няма нужда да обяснявам защо пускам тази тема.

На хората, които са в заглавието, ще кажа само - Време е да спрете и да си намерите друго по-достойно препитание в живота.

• Отговори 557
  • Прегледи 22,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Според мен не им се плаща. Някои просто си вярват, че от Америка и Европа ухае на цветя и рози. Или са прекалено големи "анти-комунисти", но пък какъв комунизъм в Русия в наши дни? Светът не е само черно-бял.

Никой на никого не плаща. Това е просто форум. Стига вече с тази параноя. Знам, че всеки има правото да си прекарва времето както пожелае, но все пак времето вече е хубаво и топло. Излезте малко от този форум, разходете се сред природата и се забавлявайте малко.

Карате се и се обиждате и "джавкате" в не знам и аз вече колко теми. Разберете, че на света не му пука за Вас или за България. Единствено от нас самите зависи как да си направим живота или да си оправим държавата. Русия, САЩ, Европа си имат свои интереси и си ги преследват. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Току що, Емил Костов написа:

разходете се сред природата и се забавлявайте малко.

Айде да ходим хем да поснимаме че темата с авторските няма много участници...

Че се плаща, се плаща. Специално единя профил, пише единствено и само в политическите теми, на повече от един форум. Като се почне от bmw форума, data, мине се през Калдата и т.н. Специално за Калдата, профила беше неактивен от 5-7 години. И изведнъж възкръсна. Този индивид, е известен основно с профилите miro20 и mav . :ph34r: Тук е закрилян, от определени хора. За това и си позволява, да добавя думи, към чужди мнения. Без да бъде наказан.

На някои може и да им се плаща, а други са "наследили" омразата към Русия от родители и/или баби и дядовци.

Омразата към когото/каквото и да било е възможно най-лошия съветник, но...

Всеки с избора си.:)

Каква омраза ви гони, бе хора! :D Ами стига сте мразили! Научете се да обичате!

преди 1 час, momolord написа:

На нормалните и мислещите хора в този форум, няма нужда да обяснявам защо пускам тази тема.

На хората, които са в заглавието, ще кажа само - Време е да спрете и да си намерите друго по-достойно препитание в живота.

Нормалните и мислещи хора говорят с факти. А фактите нямат чувства!

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

Никой на никого не плаща. Това е просто форум. Стига вече с тази параноя. Знам, че всеки има правото да си прекарва времето както пожелае, но все пак времето вече е хубаво и топло. Излезте малко от този форум, разходете се сред природата и се забавлявайте малко.

Карате се и се обиждате и "джавкате" в не знам и аз вече колко теми. Разберете, че на света не му пука за Вас или за България. Единствено от нас самите зависи как да си направим живота или да си оправим държавата. Русия, САЩ, Европа си имат свои интереси и си ги преследват. 

След като си решил да заявиш позицията си, да ти задам същия въпрос по различен начин.

Защо администрацията на форума, позволява на разни субекти да вилнеят из форума и да насаждат политическа омраза към Русия, придружена с директни обиди и провокации?

преди 19 минути, Мойра написа:

На някои може и да им се плаща, а други са "наследили" омразата към Русия от родители и/или баби и дядовци.

Омразата към когото/каквото и да било е възможно най-лошия съветник, но...

Всеки с избора си.:)

Тук може да включим, и разни доносници в ДС /като мИнджев/, бивши комсомолски секретари и всякаква друга нереализирала се партийна клика. Дето са цоцали от БКП, а сега са най-върли антикомунисти.

Та много правилно си написала 'наследили'.

• Автор
преди 1 час, AntiAlGor написа:

Че се плаща, се плаща. Специално единя профил, пише единствено и само в политическите теми, на повече от един форум. Като се почне от bmw форума, data, мине се през Калдата и т.н. Специално за Калдата, профила беше неактивен от 5-7 години. И изведнъж възкръсна. Този индивид, е известен основно с профилите miro20 и mav . :ph34r: Тук е закрилян, от определени хора. За това и си позволява, да добавя думи, към чужди мнения. Без да бъде наказан.

Това "явление" не е ограничено само в този форум. Във най-посещаваните форуми в България, тези субекти са плъзнали като зараза и мисля, че всеки е наясно каква е целта.

преди 4 минути, momolord написа:

След като си решил да заявиш позицията си, да ти задам същия въпрос по различен начин.

Защо администрацията на форума, позволява на разни субекти да вилнеят из форума и да насаждат политическа омраза към Русия, придружена с директни обиди и провокации?

Не заявявам позиция, а давам съвет на всички. Друг е въпроса дали ще се съобразите с него, ще се вслушате в него или дали въобще ще ми четете поста. 

А колкото до твоя въпрос има администрация и се обърни към нея. Така е най-правилно. А омразата към Русия, САЩ, Европа си я правите вие. В същност това е омаза към вас и между вас. Няма никакъв смисъл от нея. Вредите единствено и само на себе си.

• Автор

Току що, Емил Костов написа:

Не заявявам позиция, а давам съвет на всички. Друг е въпроса дали ще се съобразите с него, ще се вслушате в него или дали въобще ще ми четете поста. 

А колкото до твоя въпрос има администрация и се обърни към нея. Така е най-правилно. А омразата към Русия, САЩ, Европа си я правите вие. В същност това е омаза към вас и между вас. Няма никакъв смисъл от нея. Вредите единствено и само на себе си.

Обръщам се към теб, като модератор, който съблюдава правилата на Форума, и конкретно тези правила се нарушават всеки ден.

Не виждам никаква реакция, както от теб, така и от твои колеги. Какво да си мисля, в случая?

Дразни ме единствено, че българските депутати/президенти/министри бутат Турция и Америка в България, но по доста неуспешен начин. Между другото, наричайте ме какъвто си искате, но съм твърдо против бурките. Знаете ли колко ми беше кеф да срещна това нещо в 23:30 ?

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

Току що, momolord написа:

Обръщам се към теб, като модератор, който съблюдава правилата на Форума, и конкретно тези правила се нарушават всеки ден.

Не виждам никаква реакция, както от теб, така и от твои колеги. Какво да си мисля, в случая?

Аз бях модератор-редактор. Два или три пъти, редактирах спамове на платения, като оставях всичко което е написал по конкретната темата.  И какво се случи. ще се сетиш ли? :ph34r:

Никой не е станал пророк в собственото си село. Пък фактите до колкото ги има , всеки си ги тълкува от само своята си гледна точка . А никой не може да си погледне ушите , тила - освен някой друг да му каже.....

Според мен не е редно в един форум да се търпят тролове, независимо дали са политически или не, защото създават напрежение и пречат на потребителите да общуват нормално.

Мнозина се отказаха да пишат и са прави - умишлено създаваните конфликти и обидите вредят на здравето.

преди 9 минути, momolord написа:

В момента не виждам да има неотработено нарушение или доклад. Аз съм модератор в разделя за хардуер и там имам права. В подобни теми и раздели не влизам, защото ( моля никой да не се обижда) от там нищо няма да науча, нито пък има някаква ценна информация. В почти всички случаи започвате да се разделяте на лагери, да се обиждате и когато вече се прекали се започват наказания за забрани. Посочи ми поне една тема, в която сте решили проблем или сте стигнали до консенсус - няма такава. 

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

В момента не виждам да има неотработено нарушение или доклад. Аз съм модератор в разделя за хардуер и там имам права. В подобни теми и раздели не влизам, защото ( моля никой да не се обижда) от там нищо няма да науча, нито пък има някаква ценна информация. В почти всички случаи започвате да се разделяте на лагери, да се обиждате и когато вече се прекали се започват наказания за забрани. Посочи ми поне една тема, в която сте решили проблем или сте стигнали до консенсус - няма такава. 

Аз изпратих един доклад. Може и да е имало ефект от него, защото гледам че човека се е кротнал...засега.

Но отново имам въпрос към теб. До доклад ли трябва да се стигне, за да бъде наказан някой, който нарушава правилата, или е по-добре да се пресече агресията в зародиш?

Може би ще ми отговориш - На мен никой не ми плаща за да съм пъдар в темата. Да, никой не ти плаща, но носиш и съответната отговорност, щом си се хванал на модераторското хоро.

В случая не визирам теб, щом нямаш права за този раздел, но логиката ми е ясна, предполагам.

Току що, momolord написа:

Аз изпратих един доклад. Може и да е имало ефект от него, защото гледам че човека се е кротнал...засега.

Но отново имам въпрос към теб. До доклад ли трябва да се стигне, за да бъде наказан някой, който нарушава правилата, или е по-добре да се пресече агресията в зародиш?

Може би ще ми отговориш - На мен никой не ми плаща за да съм пъдар в темата. Да, никой не ти плаща, но носиш и съответната отговорност, щом си се хванал на модераторското хоро.

В случая не визирам теб, щом нямаш права за този раздел, но логиката ми е ясна, предполагам.

Не може да се следи във всяка една тема, кой какво прави. Дори и да работим в този форум на заплата денонощно пак ще има пропуски. За, да се избегне подобно нещо има едно лесно правило:

2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. За тази цел ползвайте бутона "Докладвай", намиращ се под всеки един пост. Използвайте тази функция САМО, за да докладвате за съдържанието на дадено съобщение, което според Вас трябва да бъде модерирано, а не като средство за комуникация с модератор с други цели. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

И пак ще кажа, че това е форум, не е фирма, завод, предприятие.

Плаща се и още как! Пряко или косвенно, но се плаща! Разни фондации и фондациики, неправителствени организации и тем подобни непрекъснато финансират по един или друг начин разни мероприятия в полаза и величаене на политиката на САЩ и ЕС!  Финансират се стачки, финаонсират се "образователни програми" Финансират се определени медии, което сие и видно и няма защо да се отрича! Финансират се драскачи , тролове срещу преки или косвенни облаги! Настоящото правителство също хвърля бая пари за да се "защити", себе си и своята политика! Непрекъснато ни се промиват мозъците! Непрекъснато се вменява вина на Русия! Тази кампания не би могла да се вихри без пряка финансова подкрепа! Ма, извинявайте, но и мен да ме подкрепи някоя фондация, рекламодател, спомосъществувател със прилична сума, то и аз ще стана Русофоб и там какъвто щете фоб!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 1 час, Нел написа:

Каква омраза ви гони, бе хора! :D Ами стига сте мразили! Научете се да обичате!

Нормалните и мислещи хора говорят с факти. А фактите нямат чувства!

Те и себеприрода нямат. Сега например, като толкова много я разбираш логиката, как го разбираш заглавието на темата ?

Плаща ли се на платените драскачи ?

Правилния възглед ми нашепва, че авторът на темата е за Русия, тъй като заглавието не е логически издържано. А няма друга причина някой да е за Русия.

Освен ако...

Малко история, за съфорумците дето са от скоро.

Става въпрос, за първата тема за Украйна. Тя е някъде из дебрите, на форумния архив. В тази тема, нямаше платени профили. И общо взето, всички дето пишехме там, имахме определена позиция. Та един модератор, се мъчеше да прави цензура. И искаше, да се прави превод на всеки видео клип, който се пуска. Сещате се, кой и как в домашни условия, ще направи превод на новинарска емисия. Или на клип от youtube.

И тъй като не му успяха опитите, като един сущий Джон Сноу, от мъртвите се върна един известен нам профил. Дето имаше 20 мнения.  :ph34r: От там, вече ви е ясно.

Редактирано от AntiAlGor (преглед на промените)

• Автор
преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Те и себеприрода нямат. Сега например, като толкова много я разбираш логиката, как го разбираш заглавието на темата ?

Плаща ли се на платените драскачи ?

Правилния възглед ми нашепва, че авторът на темата е за Русия, тъй като заглавието не е логически издържано. А няма друга причина някой да е за Русия.

Освен ако...

Който не разбира заглавието на темата, не е нужно и да пише в нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.