Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Прегряване на преносим компютър дори след почистване

Featured Replies

Здравейте, имам лаптоп - ASUS X55VD-SX159H. Лаптопът не беше чистен доста време и беше събрал достатъчно прах и започна за да забива и да се изключва, като при пускане на лаптопа няма проблем всичко си върви без проблем но по някое време  целия корпус на лаптопа започва да пари буквално и заради това го дадох на сервиз там го изчистиха и тн. Обаче сега въпреки че издържа повече време без да се самоизключи -примерно 40 минути проблема не е напълно премахнат все още компютъра се затруднява  дори с 40 минутен сериал и показва 100% използване на диска  дори при използване само на браузъра. Ако може някои да ми препоръча нещо или сервиз в който е сигурно  че ще намерят причината и ще може да бъде поправен наистина. Благодаря предварително за помощта!

П.С: Дори под убунту лаптопа забавя и прегрява.

Редактирано от Nikoleta Misheva (преглед на промените)

преди 1 минута, Nikoleta Misheva написа:

Здравейте, имам лаптоп - ASUS X55VD-SX159H. Лаптопът не беше чистен доста време и беше събрал достатъчно прах и започна за да забива и да се изключва, като при пускане на лаптопа няма проблем всичко си върви без проблем но по някое време  целия корпус на лаптопа започва да пари буквално и заради това го дадох на сервиз там го изчистиха и тн. Обаче сега въпреки че издържа повече време без да се самоизключи -примерно 40 минути проблема не е напълно премахнат все още компютъра се затруднява  дори с 40 минутен сериал и показва 100% използване на диска  дори при използване само на браузъра. Ако може някои да ми препоръча нещо или сервиз в който е игурно  че ще намерят причината и ще може да бъде поправен наистина. Благодаря предварително за помощта!

Занесете го в сервиза, за да си свършат работата както трябва. Не може след хардуерна профилактика, да се изключва отново след 30 - 40 мин.

Остана да е носен за хардуерна профилактика в сервиз, е да не са му сменили термопастата?! :no-no:

Ами по принцип, сменя на термопаста, почистване, смазване на вентилатори /ако има нужда/, проверка за подути кондензатори - всичко това влиза в услугата хардуерна профилактика, поне в сервизите наоколо е така. Макар, че имам познат, който е дал лаптопа си в сервиз за смяна на термопаста, казала си му, че са я сменили а воъбще не са, и чипсета се отлепи след няма и три месеца..

• Автор
преди 49 минути, Богатир написа:

Остана да е носен за хардуерна профилактика в сервиз, е да не са му сменили термопастата?! :no-no:

Ами по принцип, сменя на термопаста, почистване, смазване на вентилатори /ако има нужда/, проверка за подути кондензатори - всичко това влиза в услугата хардуерна профилактика, поне в сервизите наоколо е така. Макар, че имам познат, който е дал лаптопа си в сервиз за смяна на термопаста, казала си му, че са я сменили а воъбще не са, и чипсета се отлепи след няма и три месеца..

Предполагам, че не е изпълнена цялостна профилактика и затова писах тук и за съжеление явно съм била права. Благодаря за бързите отзиви.

Ще се радвам ако някой може да ми препоръча добър сервиз в София.

преди 4 минути, Nikoleta Misheva написа:

Предполагам, че не е изпълнена цялостна профилактика и затова писах тук и за съжеление явно съм била права. Благодаря за бързите отзиви.

Ще се радвам ако някой може да ми препоръча добър сервиз в София.

Сигурен съм, че във всеки квартал на София има свестни сервизи, попитай твои приятели къде си носят компютрите за профилактика.

Почистване на лаптоп от прах (с цялостно разглобяване със смяна на термо падове и паста) 35лв.

Най-добре ходи обратно при тия да си оправят бакиите. Ако откажат спомени тънко, че ще се оплачеш до КЗП и ако са отново толкова безразлични, опиши си проблема в КЗП да им направят една проверка. Ако са някое гаражно сервизче като нищо да изгърмят... :D

Редактирано от XYconstant (преглед на промените)

Или някой мазен дъртак на 60 години да му прави машината :D Сега той отново ще го занесе там и ще му кажат ама ти пак какво си пипал , къде си бърникал , това го нямаше преди и така така взели са те за рибка .

преди 2 часа, Без умствен капацитет написа:

мини през антивирусния раздел

Не мисля, че е необходимо:

преди 3 часа, Nikoleta Misheva написа:

Пишман майстори навсякъде. И все пак нищо не губи, ако си търси правата при евентуален отказ на рекламацията. Най-малко ще им направят проверка.

Спомени и сервиза за тези, които са от София да не ходят там...

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не мисля, че е необходимо:

Тъй-тъй - убий идеята в зародиш. :) 

Работата е ясна - носи го в сервиза и тихо и кротко им обясни, че неса си свършили работата. И да бъдат така добри да го направят. За да не се разнасяте по комисии и съдилища за 30-ина лева.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 21.05.2016 г. at 19:51, Nikoleta Misheva написа:

и показва 100% използване на диска

Win 10 е нормално да го показва.

Относно температурите. Това с ръкомер не става има си програми които показват точни градуси.

Далеч съм от мисълта да защитавам "колеги", но може да има и обяснение при което вината им да е по-малка. При системна работа при високи температури поради липса на профилактика с години може и да се стигне до изпускане на термопомпата и тя вече да не е ефективна. Това комбинирано с бързащ клиент който иска да се направи профилактика ама за вчера и липсата на време за диагностика и след профилактиката може да доведе до дадената ситуация, дори и при съвестно свършена работа!

Та....

Преди да обвинявате който и да е в каквото и да е дайте да направим малко диагностика. 

Инсталирайте си Aida64. Пуснете стрес тест и следете диаграмата с температури. В началото кривата рязко ще се изкачи нагоре но после би трябвали да премине в хоризонтална права. Ако температурите се качат над 75 градуса и на дават признак за стабилизиране спрете теста, направете един шот и дайте да го видим.  

Този лаптоп е със 2 -ро поколение I3 и Nvidia GT 610 M ,този процесор не мож го натовари чак толкова ,че да е като печка.За мен видеокартата е проблемния хардуер ,по дефоулт са с термолепенки на кристала и понякога като се замени с паста охладителя не контактува добре и картата прегрява

Съгласен съм с Pconline ,че не може да се обвиняват сервизите ей така на ангро.Самия факт ,че лаптопа е системно прегряван и след появили се проблеми е занесен за профилактика е много лошо.Никой сервиз няма прави стрес тест на вградено видео ............ко изгори ко прайм ?Лаптопа става използваем след много скъп ремонт и пак няма гаранции колко време ще работи.99 % проблема е във видео чипа .

• Автор
на 5/23/2016 at 11:41, pconline написа:

Win 10 е нормално да го показва.

Относно температурите. Това с ръкомер не става има си програми които показват точни градуси.

Далеч съм от мисълта да защитавам "колеги", но може да има и обяснение при което вината им да е по-малка. При системна работа при високи температури поради липса на профилактика с години може и да се стигне до изпускане на термопомпата и тя вече да не е ефективна. Това комбинирано с бързащ клиент който иска да се направи профилактика ама за вчера и липсата на време за диагностика и след профилактиката може да доведе до дадената ситуация, дори и при съвестно свършена работа!

Та....

Преди да обвинявате който и да е в каквото и да е дайте да направим малко диагностика. 

Инсталирайте си Aida64. Пуснете стрес тест и следете диаграмата с температури. В началото кривата рязко ще се изкачи нагоре но после би трябвали да премине в хоризонтална права. Ако температурите се качат над 75 градуса и на дават признак за стабилизиране спрете теста, направете един шот и дайте да го видим.  

Скрийн няма как да дам тъй като лаптопа е в друг сервиз(след като ми отказаха рекламацията), но като съм пускала стрес тестове е стигал до 78-79 градуса но се е стабилизирал до към 70.

на 5/23/2016 at 17:40, Иво Димов написа:

Този лаптоп е със 2 -ро поколение I3 и Nvidia GT 610 M ,този процесор не мож го натовари чак толкова ,че да е като печка.За мен видеокартата е проблемния хардуер ,по дефоулт са с термолепенки на кристала и понякога като се замени с паста охладителя не контактува добре и картата прегрява

Съгласен съм с Pconline ,че не може да се обвиняват сервизите ей така на ангро.Самия факт ,че лаптопа е системно прегряван и след появили се проблеми е занесен за профилактика е много лошо.Никой сервиз няма прави стрес тест на вградено видео ............ко изгори ко прайм ?Лаптопа става използваем след много скъп ремонт и пак няма гаранции колко време ще работи.99 % проблема е във видео чипа .

Лаптопа има вградена видео карта intel hd 3000 която беше настроена по дефоулт и компютъра използваше нея в което съм се уверила доста пъти тъй като ми даваше грешка че тази видео карта не поддържа DirectX 11 но го настроих към nvidia-та и малко след това започнаха проблемите.

преди 21 минути, Nikoleta Misheva написа:

Скрийн няма как да дам тъй като лаптопа е в друг сервиз(след като ми отказаха рекламацията), но като съм пускала стрес тестове е стигал до 78-79 градуса но се е стабилизирал до към 70.

Лаптопа има вградена видео карта intel hd 3000 която беше настроена по дефоулт и компютъра използваше нея в което съм се уверила доста пъти тъй като ми даваше грешка че тази видео карта не поддържа DirectX 11 но го настроих към nvidia-та и малко след това започнаха проблемите.

78-79 градуса и вероятно не е бил пуснат стрес и на видеото са доста за този процесор. 

След като сте включили да работи и външното видео то е увеличило температурата и за това тогава са започнали проблемите. 

Пуснах няколко видеа. Видях че има много лош дизайн и много малко отвори за да може да диша, ужасен пластмасов корпус. И сякаш няма новата технология на охлаждане на Асус, например моят Асус не вдига повече от 40+ какво да е при нормална работа.

Старият ми Ейсър беше с много лош дизайн и охлаждане вдигаше до 50 след 4 месеца вдигаше до 80. След година вдигаше 90 и се изключваше, накрая замина.

Не мисля че почистването ще помогне особено при лош дизайн и охлаждане. Просто е от най греещите.

Не видях скрийншот на температури.

Ще е хубаво да се качи без стрес тест и със.

4 различни лаптопа съм почиствал и сменял термопастата с MX-4 и четирите свалиха температурата с 10 градуса надолу.

Определено си има много лошо проектирани лаптопи както пише колегата, един от тях е модел на асус х54.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.