Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изнервящ проблем с мрежа.

Featured Replies

Та проблема е следния. 

Домашна мрежа с рутер и вързани няколко РСта. Специално едното от РСтата когато си реши губи достъп до мрежата и общо взето съобщенията за грешка са две. Едното е че Gateway не отговаря и второто е че един или няколко мрежови протокола липсват. След няколко чека с инструментите от ОС за поправка мрежата се връща и така до следващия срив, който може и да е след 10 минути може и след ден да е. В началото рестартирах рутера, и се оправяха нещата, но се оказа, че и поправката от ОС върши същата работа. 

Какво съм опитал до сега:

- Смана на мрежов адаптер - по точно при ъпгрейд беше сменено дъното

- След ъпгрейда вече е с друга ОС, но проблем си остана и при 7 и при 10 

- Сменен е и рутера 

- Зададени са фиксирани настройки на мрежовия адаптер

Май само кабела не съм сменял, но това е тегаво, около 20 метра е и минава през няколко помещения. 

Понеже моите идеи вече се изчерпаха, а мрежите не са ми най силната територия ще се радвам ако някой сподели идея с която да спра тоя досаден ефект. Леко е дразнещ най вече пир игра на LOL да си 2 минути офф като може и няколко пъти да се случи за една игра. 

П.П. При публикуването на темата отново се появи и ресетване на мрежовата карта в случай реши проблема!

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Задължително смени кабела. Като начало премести ПС близо до рутера и тествай. Ако кабела е проблемен може да се трупат грешки на порта на рутера или на порта на ЛАН картата и връзката да увисва.

Имах подобен проблем. Оказа се, че е от контакта. Бях включвала в разклонителя печка духалка и беше нагорял леко и адаптерчето, ту беше включено-ту изключено....

При толкова дълъг кабел винаги може да има проблем ,някъде леко да е пречупен.Имам една авангардна идея ,пробвай с някое линукс дистро от флашка,ако и там прави същите мизерии значи сменяй кабела

Друго което ми идва като идея е да смениш порта ,пробвай на друг порт компа дето губи интернет

• Автор
преди 32 минути, Иво Димов написа:

Друго което ми идва като идея е да смениш порта ,пробвай на друг порт компа дето губи интернет

Съжалявам но съм пропуснал да го опиша, пробвано е на друг порт а още повече и с друг рутер. 

Ми Емо то само това остана което не съм сменил ама ми е малко странно. и не е че мрежата се задрасква а дава проблем с нея и чека изкарва разни неща както съм описал че Гейта не отговаря или че един или повече мрежови протокола липсват! Е те това ме изненадва Смяната на кабела е свързана с преместване на половината покъщнина и разковаване на около 20 метра первази и за това го оставям за съвсем накрая. Понеже теорията на мрежите не ми е най силната страна, та за това се надявам някой по в час да сподели мнение.

преди 16 минути, pconline написа:

Съжалявам но съм пропуснал да го опиша, пробвано е на друг порт а още повече и с друг рутер. 

Ми Емо то само това остана което не съм сменил ама ми е малко странно. и не е че мрежата се задрасква а дава проблем с нея и чека изкарва разни неща както съм описал че Гейта не отговаря или че един или повече мрежови протокола липсват! Е те това ме изненадва Смяната на кабела е свързана с преместване на половината покъщнина и разковаване на около 20 метра первази и за това го оставям за съвсем накрая. Понеже теорията на мрежите не ми е най силната страна, та за това се надявам някой по в час да сподели мнение.

За мен възможния проблем е мрежовия кабел. Пробвайте за няколко часа/дни със нов кабел. Не е нужно да разбивате всичко. Просто пробвайте да опънете през къщата един кабел за пробата. Ако ви е проблем опъването на кабел и маршрутизатора поддържа безжична връзка си купете един usb wifi адаптер

Само с този компютър ли си пробвал?Пробвай с някой лаптоп да видиш как е .Поне да изключим PC като фактор ,варианта на Капитана със един кабел само за проба  е най-приемлив.

• Автор

Този компютър беше ъпгрейднат и се ползват старата кутия захранване и записвачка и проблема го имаше и с предния с различна ОС, така че проба с друго РС едва ли ще даде повече яснота. реално е пробвано с две.

В жилището има трудно подвижни хора инвалиди и няма как да има допълнителни препятствия през две стаи и целия коридор, така че кабел през къщата не е вариант.

Днеска при коментиране с познат дадоха идея за подмяна на буксите с обяснението че съвременните кабели са от ниско качествена мед, ако изобщо е използвана такава и покрита отгоре с електролитна и с времето кримпа може вече да не контактува с електролитната и реално да не дава загуба на връзката защото реално няма такава загуба но доста влошена връзка който да блъска загуби и грешки който при натрупване да довеждат до задръстване на връзката и софтуерното реперване довеждащо до рестартиране на мрежовия контролер да решава проблема. За сега това е най-адекватното становище което стигна до мен, та тия дни ще подменя буксите за да видя ефекта и ще споделя резултата.

Не може ли да закараш временно ПС-то до рутера и да го закачиш с друг UTP кабел и да го тестваш.

Мрежовата карта каква марка е? Питам, защото за някои мрежови карти (сещам се в момента за Realtek Windows Diagnostic Programm) производителят предлага диагностичен софт за анализ на карта/кабел и веднага ще си каже при проблем с кабела.

И на мен по описание ми прилича на кабел/кримпове.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Последния тест беше при появата отново на проблема размърдах буксата и проблема изчезна за доста време, което доведе и до подмяна на буксата и ще видим дали и до кога ще е ефекта. 

О, да, има едни кримпове с една идея по-малки и "хлопат" в гнездото. Сега като го прочетох и се сетих - и аз съм го ял от такъв кримп.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

на 28.05.2016 г. в 23:02, pconline написа:

Този компютър беше ъпгрейднат и се ползват старата кутия захранване и записвачка и проблема го имаше и с предния с различна ОС, така че проба с друго РС едва ли ще даде повече яснота. реално е пробвано с две.

В жилището има трудно подвижни хора инвалиди и няма как да има допълнителни препятствия през две стаи и целия коридор, така че кабел през къщата не е вариант.

Днеска при коментиране с познат дадоха идея за подмяна на буксите с обяснението че съвременните кабели са от ниско качествена мед, ако изобщо е използвана такава и покрита отгоре с електролитна и с времето кримпа може вече да не контактува с електролитната и реално да не дава загуба на връзката защото реално няма такава загуба но доста влошена връзка който да блъска загуби и грешки който при натрупване да довеждат до задръстване на връзката и софтуерното реперване довеждащо до рестартиране на мрежовия контролер да решава проблема. За сега това е най-адекватното становище което стигна до мен, та тия дни ще подменя буксите за да видя ефекта и ще споделя резултата.

Преди 2 години виках техниците да ми щракнат наново буксите. По няколко пъти на ден губех интернет от тях и бях сигурен, че са виновни, защото при вадене и поставяне на буксата се появяваше и интернета, както и при разглащане и почукване по самата букса ми даваха отново положителен резултат.  Ако тези неща не подействат при теб, едва ли ще е там проблема.

• Автор
преди 31 минути, ExaFlop написа:

О, да, има едни кримпове с една идея по-малки и "хлопат" в гнездото. Сега като го прочетох и се сетих - и аз съм го ял от такъв кримп.

Ми не проблема не е в самата букса ползвам ги от години, май чувалчето дето купих беше с 1000бр. 

Проблема вероятно е в контакта на буксата и самите жила на кабела. В по-предните мнения съм преразказал идеята дадена от познат за не добър контакт с повърхностния слой на някое от жилата което води до натрупване на грешки а не до липса на връзка. Та за това и софтуерното ресетване на връзката даваше ефект заради изчистването на грешките.

току що, pconline написа:

Ми не проблема не е в самата букса ползвам ги от години, май чувалчето дето купих беше с 1000бр. 

Проблема вероятно е в контакта на буксата и самите жила на кабела. В по-предните мнения съм преразказал идеята дадена от познат за не добър контакт с повърхностния слой на някое от жилата което води до натрупване на грешки а не до липса на връзка. Та за това и софтуерното ресетване на връзката даваше ефект заради изчистването на грешките.

По-горе ти предложих да си купиш един стик и да не се притесняваш повече за кабели

преди 2 часа, pconline написа:

Точно от нееднакъв растер на кримпа и гнездото, "теловете" на гнездото много често не лягат в каналите на кримпа. Уж са еднакви кримповете и гнездата, а не са и става фал.

• Автор
преди 6 часа, capnemo написа:

По-горе ти предложих да си купиш един стик и да не се притесняваш повече за кабели

Не става рутера е точно в противоположния край на жилището и сигнала е слабичък а хлапето се опитва да стримва:)

• 2 месеца по-късно...
на 23.06.2016 г. в 20:53, ExaFlop написа:

Точно от нееднакъв растер на кримпа и гнездото, "теловете" на гнездото много често не лягат в каналите на кримпа. Уж са еднакви кримповете и гнездата, а не са и става фал.

Това ми се е случвало само на сиско телефони, никога на настолни пц-та.

Аз съм патил от такава разлика в "стандарти"

• Автор

Бях я зябрявел тязе тема:)

Проблема се оказа в кабела, щото вече не са медни а от какво ли не. миналата седмица пак копувах кабел с пазарлъка да е меден ама като срежеш жилото вътре е бяло а дилъра от Комелсофт ми показа сертификата придружаваш кабела и там не пише нищо друго освен мед. 

Та при кримпването пиновете на буксата пробиват изолацията на кабела и правят контакт с жилото е и те точно тази връзка се оказа проблемната дето трупа грешки. 

преди 1 час, pconline написа:

Проблема се оказа в кабела, щото вече не са медни а от какво ли не.

Взел си евтин кабел CCA - кабел с помеднени алуминиеви жила. Той е с по-лоши характеристики и про форма е сертифициран като CAT5. Разчита се на скин ефекта при високи честоти. Пестят материал.  Жилата му са крехки, по-лесно се късат и не подлежат на качествено запояване.
Относно CU кабелите - те са истината. А за кримповете - защо не смени буксата? Не знаеш как се пуска елементарна мрежова диагностика ли?

• Автор
преди 3 часа, simtech написа:

Взел си евтин кабел CCA - кабел с помеднени алуминиеви жила. Той е с по-лоши характеристики и про форма е сертифициран като CAT5. Разчита се на скин ефекта при високи честоти. Пестят материал.  Жилата му са крехки, по-лесно се късат и не подлежат на качествено запояване.
Относно CU кабелите - те са истината. А за кримповете - защо не смени буксата? Не знаеш как се пуска елементарна мрежова диагностика ли?

Явно не си прочел предния пост внимателно. Да повторя пак за Комелсофт. Та искам читав кабел и ми дават дето е 150 лв макарата и не е оня от 45 и по сертификата дето придружава кабела трябва да е само мед но като резнеш косо жилото и в средата белее. 

Проблема е остранен точно с прекримпване. И ако това което знаех и съм направил вършеше работа нямаше да стигна да питам тука. Да взема да повторя мрежата НЕ казваше, че няма връзка, а някакви странни съобщения и ресет оправяше нещата за известно време. 

преди 11 минути, pconline написа:

Да взема да повторя мрежата НЕ казваше, че няма връзка, а някакви странни съобщения и ресет оправяше нещата за известно време. 

То не е казвало, че няма връзка, но 100% е губело пакети. Какъв кабел ти дадоха за 150лв - Seamax, Draka, X-COM, Мuler, SatPlus?

• Автор

Еее кой да помни толкова ше погледна кво пише на кабела или във фактурата. 

Ми в интерес не помнявече или не съм тествал за загуба на пакети, но не е имало драма с работата на мрежата. Когато губи пакети има зацикляния трудно отваряне на сайтове доката нямаше нищо такова просто вадеше съобщение вече и не помня какво но беше доста странно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.