Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Да имаш предвид , че тая серия еLoop ако вентилатора е с 4 пинов накрайник в комплекта няма други накрайници. А пак педалите от скай не виждам да са писали с какъв е..

Ако гледаме официалния сайт 1900 оборотата е с 3 - http://www.blacknoise.com/site/en/products/noiseblocker-it-fans/nb-eloop-series/120x120x25mm.php

Имам cooler-master/excalibur-r4-exbb-20pk-r0-p42849721/ със 85cfm и да ти кажа духа много повече от арктик със 74 cfm, който е слаба ракия. Според мен гледай вентилатори с по-висок дебит а пък като имаш PWM и допълнителни адаптери за намаляне на оборотите като на вентилатора предложен от янко със 95 cfm можеш да си регулираш оборотите според случая, На максимални обороти е шумен но човека преди това ти каза има тихи но не духат или такива дето духат но са шумни.

преди 4 часа, Qnko222222 написа:

Сериозен вентилатор за 25 лв,4 pin PWM,4.8W,800-2000 оборота с адаптер за намаляне,има бяла,синя,червена светлина,този е с бяла CoolerMaster JETFLO 120.

Този ми харесва, имаш адаптор за намаляне на оборотите и шума или пък направо с PWM регулираш оборотите от ПЦ-то.

А относно NB-eloopa - много яки на външен вид вентилатори и тихи но и не духат много силно, сложил съм един такъв мисля че беше 1300 оборота отпред на кутията но по-скоро като бонус защото така или иначе духа много слабо. А на 1900 оборота не знам как са но не са от най-силните.

Абе почакай малко може още предложения да ти дадат.

Редактирано от NICHIRENSHU (преглед на промените)

Не му трябва чак толкова шумен вентилатор като този на CoolerMaster нищо че има регулация на оборотите и че дава повече въздушно течение. Дава 95% ако е на макс, но 36dB си е много. Ако не го ползва на макс течението няма да е 95% ами ще е на нивото на този http://nikem-bg.net/computer-components/Noiseblocker-FAN-120mm-NB-eLoop-B12-3--1900rpm/description.html за мен този остава най изгоден като обороти, цена и поток на въздуха. За това тествай с програми натовари видеото и виж какви температури държи. Натовари процесора виж какви температури държи ако ти се занимава. Но само с тестове можеш да разбереш точно кое ти загрява дали видеото, процесора или и двете. Но знай че главния виновник е кутията заради това че няма добро въздушно течение отпред.

Друго нещо което забравих да спомена е че може би ще ти трябва и един такъв вентилатор за отзад. Понеже този който е с кутията е възможно да не смогва да вади топлия въздух от кутията и голям ефект от него може и да не се очаква. За това ти предлагам да вземеш 1 nosieblocker за отпред и да видиш как стоят температурите. И ако евентуално няма добър ефект, то това ще е заради вентилатора отзад който няма да смогва. Ще трябва да сложиш един nosieblocker и отзад пък оригиналните да ги метнеш отгоре на тавана на кутията. При мен са 4 вентилатора 1 отпред 1 отзад и два отгоре. Но при мен просто се въртят за да се намират на работа щото нямам видео карта и ползвам графика от процесора който е G3440 пентиум и нямам никакви проблеми с температури защото няма какво да загрява.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Авторе, нещо тотално сбъркано мислиш, как е възможно човек дори да си помисли да даде ~80лв. за два вентилатора?!??!?!? Които да сложи на ТАЗИ кутия!??!? И после да събира пари за нова кутия, при положение че тия 80лв. са повече от половината от цената на НОВА по-добра кутия!?! По хвърлени на вятъра пари от тези няма! Взимай два вента по 5лв ако толкова държиш да пробваш с още вентилатори и нова кутия след това ако не става с тази, макар че аз с по-лоша кутия с ЕДИН вентилатор нямам никакъв проблем с и5 и старата печка 280X та май и задклавиатурното устройство нещо бърка. Как можахте да напълните 2 страници с приказки за вентилатори все едно подбирате за радиатори за водно за екстремен клок и се гони 0.5 градуса разлика?

• Автор
преди 3 часа, pecooo написа:

Авторе, нещо тотално сбъркано мислиш, как е възможно човек дори да си помисли да даде ~80лв. за два вентилатора?!??!?!? Които да сложи на ТАЗИ кутия!??!? И после да събира пари за нова кутия, при положение че тия 80лв. са повече от половината от цената на НОВА по-добра кутия!?! По хвърлени на вятъра пари от тези няма! Взимай два вента по 5лв ако толкова държиш да пробваш с още вентилатори и нова кутия след това ако не става с тази, макар че аз с по-лоша кутия с ЕДИН вентилатор нямам никакъв проблем с и5 и старата печка 280X та май и задклавиатурното устройство нещо бърка. Как можахте да напълните 2 страници с приказки за вентилатори все едно подбирате за радиатори за водно за екстремен клок и се гони 0.5 градуса разлика?

Не искам да съм груб ,но а парите не си ги бера от дърветата.80 лева са си 80 лева.Пък и според мен това не са пари на вятъра ,защото като евентуално сменя кутията няма с нея да изхвърля и вентилаторите.Ще ги преместя на новата.Според мен ти мислиш да хвърляш пари на вятъра с боклуци по 5 лева.И ако не се интеренсуваш от "две страници с глупости" може просто да не четеш.

Относно вентилаторите мисля да взема два CoolerMaster (един за отпред и един за отзад) поради по-ниската цена.Пък и мисля че допълнително мощност никога не е излишна ,дори ако го ползвам на silent режим.Ако някой има да добави нещо нека пише.Благодаря на всички за мненията и помощта :)

Редактирано от CrunchyChips (преглед на промените)

pecooo до някъде е прав в интерес на истината. Още снощи се замислих над това което казах и всичко е вярно, но ако цената стигне 80лв. за вентилатори то тогава не е много уместно. Но целта е да се вземе само един с големи обороти, с който съм сигурен че ще има ефект. От там нататък съм обяснил за кво иде реч. И казах евентуално ако няма ефект, просто предполагам че има някъква минимална вероятно задния вентилатор да не смогва. Не да си купува на веднъж два вентилатора.

преди 8 часа, NICHIRENSHU написа:

Имам cooler-master/excalibur-r4-exbb-20pk-r0-p42849721/ със 85cfm и да ти кажа духа много повече от арктик със 74 cfm, който е слаба ракия. Според мен гледай вентилатори с по-висок дебит а пък като имаш PWM и допълнителни адаптери за намаляне на оборотите като на вентилатора предложен от янко със 95 cfm можеш да си регулираш оборотите според случая, На максимални обороти е шумен но човека преди това ти каза има тихи но не духат или такива дето духат но са шумни.

Този ми харесва, имаш адаптор за намаляне на оборотите и шума или пък направо с PWM регулираш оборотите от ПЦ-то.

А относно NB-eloopa - много яки на външен вид вентилатори и тихи но и не духат много силно, сложил съм един такъв мисля че беше 1300 оборота отпред на кутията но по-скоро като бонус защото така или иначе духа много слабо. А на 1900 оборота не знам как са но не са от най-силните.

Абе почакай малко може още предложения да ти дадат.

PWM e за контрол от дъното като този на охладителя на процесора,а адаптера намаля на 1200 и на 1600 оборота за по-нисък шум,но и по-малко въздух.На максимални обороти този JETFLO има повече въздух от 140 мм вентилатор,а и не е скъп.

• Автор

Почти сигурно е ,че ще взема CM ,заради високата производителност на ниска цена (50 лева за два не е много).Открих нов проблем.Задния вентилатор е свързан към дъното на 4pin конектор ,така че нямам никакъв проблем да сложа новия.Предния е друг въпрос.Поради липсата на 2ри слот за вентилатор (да дъното ми не е най-доброто) ,вентилатора е вързан директно към захранването по неразнираем за мен начин.От накрайника му стърчат 2 допълнителни кабела които се свързват към някакво разклонение на кабелите на захранването.Вобще може ли там да се включи 4pin и ако не е твърде сложно някой може да обясни.

Не може, взимай два Арктика, (16 лева общо), и не се занимавай. Не са боклуци, а са съвсем ОК. Поддържат и PWM и PST, т.е. от един 4 пинов хедър на дъното ще може да управляваш двата вентилатора. Повече виж тук: https://www.arctic.ac/eu_en/f12-pwm-pst.html 
Ако ще се дават повече пари наистина се замисли за смяна на кутията.

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

Относно  eloop - с 3 такива съм на радиатора на водното и са уникални вентилатори. Визията е едно на ръка, но са страшно тихи - 3 перки на 1200 са по-тихи от един bq silent wings ( който също е от най-тихите перки изобщо) на 1500. Колкото до "духането" - не трябва да се бърка субективното усещане с обективния резултат. Самата форма на перките е такава,че завихрят въздуха по друг начин и на ръката не се усеща като обикновенна перка. С две думи заедно с някои перки на noctua и be Quite са най-доброто,което човек може да си купи на пазара като съотношение шум/резултат. Друг е въпроса , че няма нужда да е eloop и Black silent серията е страхотно решение. Но тук споделям мнението че такъв клас вентилатори на тази кутия е по-зле от на свинче звънче. 

преди 13 часа, CrunchyChips написа:

Почти сигурно е ,че ще взема CM ,заради високата производителност на ниска цена (50 лева за два не е много).Открих нов проблем.Задния вентилатор е свързан към дъното на 4pin конектор ,така че нямам никакъв проблем да сложа новия.Предния е друг въпрос.Поради липсата на 2ри слот за вентилатор (да дъното ми не е най-доброто) ,вентилатора е вързан директно към захранването по неразнираем за мен начин.От накрайника му стърчат 2 допълнителни кабела които се свързват към някакво разклонение на кабелите на захранването.Вобще може ли там да се включи 4pin и ако не е твърде сложно някой може да обясни.

Заедно с вентилатора трябва да имаш и адаптер за намаляване на оборотите, адаптера включваш в това разклонение идващо от захранването а пък кабела на вентилатора във адаптера. Пробвай без да се притесняваш конекторите така са направени че трудно се свързват грешно.

А каква ти е дънната платка? Все трябва да има място за допълнителен вентилатор, кажи модела.

преди 11 часа, Tommygun написа:

Относно  eloop - с 3 такива съм на радиатора на водното и са уникални вентилатори. Визията е едно на ръка, но са страшно тихи - 3 перки на 1200 са по-тихи от един bq silent wings ( който също е от най-тихите перки изобщо) на 1500. Колкото до "духането" - не трябва да се бърка субективното усещане с обективния резултат. Самата форма на перките е такава,че завихрят въздуха по друг начин и на ръката не се усеща като обикновенна перка. С две думи заедно с някои перки на noctua и be Quite са най-доброто,което човек може да си купи на пазара като съотношение шум/резултат. Друг е въпроса , че няма нужда да е eloop и Black silent серията е страхотно решение. Но тук споделям мнението че такъв клас вентилатори на тази кутия е по-зле от на свинче звънче. 

Колкото и да са тихи, бройката си натежава и шума е на лице. Ти имаш само там 3 бройки, но съм сигурен, че имаш и някакви вкарващи. Ето при мен шума на 5 бройки по Noise Level: 0.3 Sone (@ 1,350 RPM) 2 вкарващи, 2 изкарващи от зад и един на процесора с намалени обороти. Видеокартата не е под товар и е със спрени вентилатори. Същото се отнася и за захранването.

Това са моите, но бяха на по ниска цена, когато ги взимах. http://nikem-bg.net/computer-components/Arctic-F12-PWM-PST-120mm/picture.html

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор
преди 3 часа, NICHIRENSHU написа:

Заедно с вентилатора трябва да имаш и адаптер за намаляване на оборотите, адаптера включваш в това разклонение идващо от захранването а пък кабела на вентилатора във адаптера. Пробвай без да се притесняваш конекторите така са направени че трудно се свързват грешно.

А каква ти е дънната платка? Все трябва да има място за допълнителен вентилатор, кажи модела.

Дънната платка ми е Asus H110M-C DDR4.

Относно за вентилаторите вече съм поръчал CoolerMaster-ите ,така че е решено.За да е най-лесно за мен ще взема 1 Y splitter за 4pin (в никем са 1.88лв) и ще си вържа и двата към дъното.

преди 8 часа, nikolela написа:

....Колкото и да са тихи, бройката си натежава и шума е на лице....

Тук бъркаш леко ,но това е широко разпространено погрешно мнение,че повече перки пък били те и тихи са по-шумни от примерно от една шумна. Звука не се събира - всичко зависи причинителите дали са разминаващи са фреквенции и как стоят в съотношение един към друг. При теб бучи въздуха минаващ през решетката и тези 0,3 sone  може да са на отворен стенд и силно се съмнявам че е при 1350 оборота....Та така 5 тихи перки на 600 оборота са по-тихи от една средно шумна перка на 1500 примерно......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.