Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1800лв. С МОНИТОР !!

Featured Replies

преди 7 минути, goodly написа:

Ти тъка конфигурация не можеш да събереш. Смяташ ли доставките за всяка една част за всеки сайт от 5 до 7лв. че някои и по тежки до 10лв ? Не дай си боже стане нещо с някоя част и ще се чудиш какво да правиш, ще трябва да ходиш при специалист и то не се знае какъв да ти разбере проблема, че след това ще трябва отделно да вадиш тая част и да я пращаш на сервиз. Дълга и широка. Поръчай от един сайт най добре както всички правим тук.

Човека ако е от София, може и да се разкарва по магазините, ама и разкарването пари струва.  По конфигурацията не мога да кажа нищо, защото мразя да разглеждам така линкове.  Относно RX480...очакванията са големи, само дето никой не знае цената. Но 550 лева за видеоакрта може да означава евентуално и GTX970,  ако търговците са благосклонни. 

• Отговори 73
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Цената на rx480 ще бъде 470~480лв. с ддс в България за 4гб версия и 530~550 за 8гб 

преди 10 часа, goodly написа:

Ти тъка конфигурация не можеш да събереш. Смяташ ли доставките за всяка една част за всеки сайт от 5 до 7лв. че някои и по тежки до 10лв ? Не дай си боже стане нещо с някоя част и ще се чудиш какво да правиш, ще трябва да ходиш при специалист и то не се знае какъв да ти разбере проблема, че след това ще трябва отделно да вадиш тая част и да я пращаш на сервиз. Дълга и широка. Поръчай от един сайт най добре както всички правим тук.

Не се занимавай ами вземи конфигурацията на RoujinZ и ако не можеш да посъбереш още близо стотина лв. то тогава ще се наложи да ти орежем сисиди-то без което може да се живее, и ще си джиткаш на хдд диск където тъка или иначе пак ще ти е добре и ще праиш кот си искаш. Важно е че ще разполагаш с парите за видеото.

Аз като съм купил всичко от един сайт и гаранционната карта представлява един дълъг списък от компоненти на един хартиен носител. Ако даде фира едната пръчка рам какво следва? Да я пратя с гаранцията на дъното, ссд, видеокарта, процесора и така на татък. Малко тъпо става така да пращам гаранцията на всичко заради един компонент.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Ако не знаеш какъв е проблема ще изпратиш целия компютър. Ще изпратиш целия комп от там където си го купил. Говоря за хора които си нямат понятие от чаркалъци. Ако всяка една част е то различен сайт и компа ти не работи ко праим? В случая ще я закараш конфигурацията на специалист, той ще ти вземе пари че даже и ще ти предложи решение за още пари. Ако е свестен ще ти каже каде е проблема и ще те посъветва да си ползваш гаранцията. И какво пречи ако се установи че едната рам е изгоряла и се изпрати с хартиения лист за сервиз ? По лошо е ако изгори дъното, то тогава ще трябва целия комп да се праща, тъка или иначе не може да се ползва. За това най-добре всичко от един сайт да се поръчва за да се избегнат излишни разходи по различни фирми и даване на пари за специалисти.

Копие на гаранцията струва жълти стотинки. Става въпрос за тия фърчащите листчета.

Оригинал се представя единствено когато имаш уред като бойлер понеже техника е длъжен да напише в картата какво е заменил.

Това се прави по-скоро с цел да не краде частите за себе си иначе уреда лесно се проверява по-серийния номер.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 4 часа, goodly написа:

Ако не знаеш какъв е проблема ще изпратиш целия компютър. Ще изпратиш целия комп от там където си го купил. Говоря за хора които си нямат понятие от чаркалъци. Ако всяка една част е то различен сайт и компа ти не работи ко праим?

Не помислих за варианта ако не е локализиран проблема. Вярно ще се чудиш какво да правиш ако си пазарувал от различни места. Дано не ми се налага да пращам цялата кутия, че моята няма да разберат кое е от горе, кое е от зад. Ще я обикалят като голям камък и ако я отворят някак си, ще им остане варианта да ми върнат частите по отделни компоненти или да ми подарят друга кутия. :( Това е недостатъка на херметичната преправяна кутия. Ама като я отворя няма и помен от прах а почистването става за секунди. Не бих я сменил с друга.:)

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

Да така е но това ще е по-високата цена която след 2-3 месеца ще падне както става винаги освен ако долара не скочи още повече.

Иначе винаги има модели които са значително по-скъпи. Примерно някое грозно чудовище с три вентилатора за 100 лв. повече от нормалните.

• Автор

Добре ето последното ми решение --- > http://nikem-bg.net/cart/56901p1r54865p1r55142p1r55166p2r54541p1r54995p1r54805p1rf.html  нещо друго да правя ли или да чакам за видео картата ??? Тази конфигурация е с по - добър процесор ! 

на 14.06.2016 г. в 23:43, Кико написа:

Чакаш Rx480  и тогава решаваш да вземеш ли нея или друга, в зависимост от цената и възможностите. Аз обаче бих я взел, понеже има и нещо много положително от АМД. Това ще рече, че дори игрите с малко кадри ще изглеждат добре. така и така ще си купуваш и монитор така, че изчакай да видиш какво ще представлява RX480  и дали freesync  ще е наличен за всички монитори с HDMI  порт.

на 17.06.2016 г. в 22:53, goodly написа:

Не се занимавай ами вземи конфигурацията на RoujinZ и ако не можеш да посъбереш още близо стотина лв. то тогава ще се наложи да ти орежем сисиди-то без което може да се живее, и ще си джиткаш на хдд диск където тъка или иначе пак ще ти е добре и ще праиш кот си искаш. Важно е че ще разполагаш с парите за видеото.

на 15.06.2016 г. в 0:31, Roujin Z написа:

От АМД си пишат сертифицираните модели на сайта. Очевидно не всеки се води такъв включително от тазгодишните модели.

Гледам че моя MP58 не присъства не че ме вълнува но любопитно че е пренебрегнат и най-скъпия от серията им MP88.

Само недей да си мислиш че си взел двуканална памет! Две пръчки по самички не правят двуканална памет. Двуканалната памет се предлага в комплект който не трябва да си личи че е отварян. Защото производителя е изпитал тези пръчки и е гарантирал за съвместната им работа. Между другото до сега и аз предлагах двуканална памет за гейминг, но не е било нужно след като при игрите няма такова влияние дали ще е 1х16 или 2х8 дали ще са две пръчки по сами или двуканални все едно. За това за игри се избират според цената без значение дали е или не е двуканална. Ако само ще се играе, то не е нужна двуканална. Ако ще се стриймва и рендва, и ще се работи с визуализация тогава да.

Двуканалната има влияние при рендеринг, визуализация/видео ефекти.

Сегашните ти пръчки стават за работа при дъно с 4 слота за рам. Не са ти нужни двуканални освен ако не искаш да се занимаваш с визуализация, стриймиг, рендеринг.

Вземи си по сполучлива кутия, че тази дрънчи на тънка ламарина!

• Автор
на 20.06.2016 г. в 19:50, goodly написа:

Само недей да си мислиш че си взел двуканална памет! Две пръчки по самички не правят двуканална памет. Двуканалната памет се предлага в комплект който не трябва да си личи че е отварян. Защото производителя е изпитал тези пръчки и е гарантирал за съвместната им работа. Между другото до сега и аз предлагах двуканална памет за гейминг, но не е било нужно след като при игрите няма такова влияние дали ще е 1х16 или 2х8 дали ще са две пръчки по сами или двуканални все едно. За това за игри се избират според цената без значение дали е или не е двуканална. Ако само ще се играе, то не е нужна двуканална. Ако ще се стриймва и рендва, и ще се работи с визуализация тогава да.

Двуканалната има влияние при рендеринг, визуализация/видео ефекти.

Сегашните ти пръчки стават за работа при дъно с 4 слота за рам. Не са ти нужни двуканални освен ако не искаш да се занимаваш с визуализация, стриймиг, рендеринг.

Вземи си по сполучлива кутия, че тази дрънчи на тънка ламарина!

Добре можеш ли да ми препоръчаш RAM памет и кутия защото вече не знам какво да правя .. Компа ще се използва за снимане , стриймване , правене на видео ефекти и т.н ( например правене на BANNER в youtube и т.н )

Редактирано от 100kila (преглед на промените)

Всъщност goodly греши. Именно 2 пръчки правят двуканалната памет и не е задължително да е кит които е тестван че работи коректно.

Да възможно но малко вероятно е при различни да има проблем но като купуваш две еднакви плочки няма място за притеснение.

А ако трябва да се придържаме към фактите ефект има. За целта собствената памет на картата трябва да е недостатъчна и да се опре до системната.

Тя принципно е по-бавна и ако е в двуканален режим ще даде по-добър резултат при такива обстоятелства. 

Точно за това когато се ползва вградената графика която е без собствена памет се препоръчва двуканална. 

Но ако взимаш карта с 8ГБ собствена памет тия неща не те вълнуват. А взимането на по-евтината 4ГБ версия на картата за да вземеш по-скъпи рам, дъно и др. е чиста глупост.

Например захранването което си избрал нито е качествено нито е евтино та е лош избор.

Харда е с 5 лв. по-скъп и с 1 г. по-малка гаранция от конкуренцията.

Дъното е по-скъпо с 28 лв. от С модела а е без PCI слот заради безсмислените слотове за рам. 

• Автор
на 20.06.2016 г. в 21:38, Roujin Z написа:

Всъщност goodly греши. Именно 2 пръчки правят двуканалната памет и не е задължително да е кит които е тестван че работи коректно.

Да възможно но малко вероятно е при различни да има проблем но като купуваш две еднакви плочки няма място за притеснение.

А ако трябва да се придържаме към фактите ефект има. За целта собствената памет на картата трябва да е недостатъчна и да се опре до системната.

Тя принципно е по-бавна и ако е в двуканален режим ще даде по-добър резултат при такива обстоятелства. 

Точно за това когато се ползва вградената графика която е без собствена памет се препоръчва двуканална. 

Но ако взимаш карта с 8ГБ собствена памет тия неща не те вълнуват. А взимането на по-евтината 4ГБ версия на картата за да вземеш по-скъпи рам, дъно и др. е чиста глупост.

Например захранването което си избрал нито е качествено нито е евтино та е лош избор.

E да но ми се искаше да вмъкна i5 6600 или не става ?? Може ли да ми структурираш конфигурацията така ,че да ми останат пари за 8gb rx480 ,но кутията да е макс 80лв и всичко да е 1250 лв ??

Максимално мога до 1815лв но не повече !!! 

http://nikem-bg.net/cart/56901p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r48235p1r54865p1rf.html

Искаш I5-6600 и 16GB рам хубаво. Сложил съм ти ги с заедно с по-добро захранване и по-практично дъно, хард и кутия.

Реално е и по-евтино с 35 лв. от твоя избор но не е 1 250 лв. 

Edit: Под R1 за кутия не бих падал на твое място не че не може - http://nikem-bg.net/cart/56901p1r55524p1r55139p1r53749p1r48235p1r54865p1r54997p1rf.html

• Автор
на 20.06.2016 г. в 21:50, Roujin Z написа:

http://nikem-bg.net/cart/56901p1r55524p1r55139p1r53749p1r49614p1r48235p1r54865p1rf.html

Искаш I5-6600 и 16GB рам хубаво. Сложил съм ти ги с заедно с по-добро захранване и по-практично дъно, хард и кутия.

Реално е и по-евтино с 35 лв. от твоя избор но не е 1 250 лв. 

Edit: Под R1 за кутия не бих падал на твое място не че не може - http://nikem-bg.net/cart/56901p1r55524p1r55139p1r53749p1r48235p1r54865p1r54997p1rf.html

Добре коя конфигурация да избера 1вата или 2рата ?? Захранването ще стигне ли ?

Ем щом греша то тогава прочети това и ми кажи че тоя грешки! Не е описано как са направени тестовете и с какви памети но става главно за, дали 2x8 или 1x16 рам. И обясни логиката защо се продават рам памети по една и защо има по две и по 4 в комплект ? Не споря просто и аз се уча в нета и не ме е срам да си призная че греша. Но понякога се разочаровам че толкова време съм мислел грешно!

преди 33 минути, 100kila написа:

Добре коя конфигурация да избера 1вата или 2рата ?? Захранването ще стигне ли ?

Конфигурациите са еднакви разликата им е в кутията. Втората е с малко по-евтина за да се доближим до 1 250 лв.

Конфигурацията без видеокарта под товар ще е с консумация на слаба крушка. RX 480 я дават 150W но реално дори при игра е малко вероятно да ги стига.

Понеже разни "професори" веднага ще скочат с разни нереалистични бенчове дето нямат връзка с реалното ползване на една машина да я кажем 200W за да са щастливи.

Тоест дори при извънземни обстоятелства или ако си мазохист и правиш тъпи тестове консумацията на машината няма да надхвърли 300W.  

Реално при игра едва ли ще е повече от 200W а през останалото време над двойно по-малко.

• Автор
на 20.06.2016 г. в 22:54, Roujin Z написа:

Конфигурациите са еднакви разликата им е в кутията. Втората е с малко по-евтина за да се доближим до 1 250 лв.

Конфигурацията без видеокарта под товар ще е с консумация на слаба крушка. RX 480 я дават 150W но реално дори при игра е малко вероятно да ги стига.

Понеже разни "професори" веднага ще скочат с разни нереалистични бенчове дето нямат връзка с реалното ползване на една машина да я кажем 200W за да са щастливи.

Тоест дори при извънземни обстоятелства или ако си мазохист и правиш тъпи тестове консумацията на машината няма да надхвърли 300W.  

Реално при игра едва ли ще е повече от 200W а през останалото време над двойно по-малко.

Може ли с това захранване , защото не съм сигурен дали ще ми стигнат 430W смисъл не съм доверен .. http://www.stealtech.org/zahranvane/EVGA_500W_100-W1-0500-KR_-_Active_PFC_80_plus_120mm_Sleeve_ATX12V_EPS12V_id47388/

be quiet SYSTEM POWER B8 550W 80 Plus BN259 - описание.  Това не ти ли харесва? 5 лева повече за 50 вата отгоре. Лично според мен 430 вата са достатъчни, но няма лошо и да се презастрахова човек.

Това е още по-добро с 17,75лв. по-евтино от никем.

http://nikem-bg.net/computer-components/EVGA-430W-80-PLUS-100-W1-0430-KR/

Не обърнах внимание на ватовете но е пак е много добро!

Въпреки всичко няма нужда от повече от 430W. Ако вземеш това, ще бъде най добрия баланс!

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор
на 22.06.2016 г. в 23:30, ncl написа:

be quiet SYSTEM POWER B8 550W 80 Plus BN259 - описание.  Това не ти ли харесва? 5 лева повече за 50 вата отгоре. Лично според мен 430 вата са достатъчни, но няма лошо и да се презастрахова човек.

Добре а с какво be quiet са по добри от другите захранвания и защо са толкова малки или ? искам малко информация 

Гледа се апеража на +12V линия да е + 30A, след това зависи за какво ще го ползваш. 1 видео карта, 2 видео карти и нагоре изисква по добро захранване с повече ватове и ампераж. В твоя случай е една карта. Достатъчни са ти 430W. Гледаш сертификата на захранванията, поредицата е: Bronze, Silver, Gold, Platinum. Гледаш ампеража, и ватовете хващаш едно с бронзов сертификат и бачкаш. Има модулни захранвания там цената още се увеличава понеже е удобство и не се занимаваш с кабелаци. Има още куп неща и екстри които не са важни. Ако нещо съм пропуснал ще се радвам някой да ме допълни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.