Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 1800лв. С МОНИТОР !!

Featured Replies

http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-16gb-f4-2400c15s-16gis

CRUCIAL 16GB DDR4 2133, CT16G4DFD8213, CL15 
 KINGSTON 16GB DDR4 2133, CL15, /KVR21N15D8/16/ 
 ADATA 16GB DDR4 2400 

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Отговори 73
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

Добре , стават 1293 лв. Последни промени по конфигурацията ?? 

преди 3 минути, Roujin Z написа:

http://www.vario.bg/gskill-aegis-dimm-16gb-f4-2400c15s-16gis                               
http://nikem-bg.net/cart/56901p1r54865p1r54997p1r54541p1r56729p1r55139p1rf.html  ..

Вземи по-евтиния хард със по-голяма гаранция които съм ти сложил. 

http://nikem-bg.net/computer-components/1T-SG-SATA-6G-7200-64--3Y-WARR/description.html

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

на 23.6.2016 в 20:39, 100kila написа:

Добре а с какво be quiet са по добри от другите захранвания и защо са толкова малки или ? искам малко информация 

Като предимство може да се сложат изключително тихите перки(на нормалните серии,не на най-евтините като System Power естествено) и слагането винаги на всички защити. По принцип съм им фен и ги защитавам от доста време във форума, но цените ,на които се продават в България са безобразни, така че рядко си струват. Особенно при наличието на алтернативи ОЕМ на Сийсоник примерно на по-добра цена.....

• Автор
на 25.06.2016 г. в 19:25, Tommygun написа:

Като предимство може да се сложат изключително тихите перки(на нормалните серии,не на най-евтините като System Power естествено) и слагането винаги на всички защити. По принцип съм им фен и ги защитавам от доста време във форума, но цените ,на които се продават в България са безобразни, така че рядко си струват. Особенно при наличието на алтернативи ОЕМ на Сийсоник примерно на по-добра цена.....

на 25.06.2016 г. в 17:37, Roujin Z написа:

Interface SATA 6Gb/s

Понеже ще взимам 8гб RX480 нужно ли ми е 16 гб рам ??

Едното няма нищо общо с другото;). Но 8 са като смислен минимум, 16 са по-добре с оглед на бъдещето. В момента едва ли ще видиш разлика освен в едно две заглавия.

Witcher 3 изисква 8 но използва не повече от 5,5гб рам. Остатъка остава за системата което общо взето се доближава до максимума за 8гб рам. Но 8гб за сега са си достатъчно ако става дума за игри. Но да, наистина ако бюджета го позволява е добре да си има 16гб рам.

Може да се вземе сега 8 и след време още 8, но може би не е добра идея. Четох, че се очертава поскъпване на паметта, а вероятно и долара ще се покачи. А може и да не стане така и да бъркам.

• Автор
на 26.06.2016 г. в 22:40, ncl написа:

Може да се вземе сега 8 и след време още 8, но може би не е добра идея. Четох, че се очертава поскъпване на паметта, а вероятно и долара ще се покачи. А може и да не стане така и да бъркам.

на 26.06.2016 г. в 22:36, goodly написа:

Witcher 3 изисква 8 но използва не повече от 5,5гб рам. Остатъка остава за системата което общо взето се доближава до максимума за 8гб рам. Но 8гб за сега са си достатъчно ако става дума за игри. Но да, наистина ако бюджета го позволява е добре да си има 16гб рам.

на 26.06.2016 г. в 21:34, Tommygun написа:

Едното няма нищо общо с другото;). Но 8 са като смислен минимум, 16 са по-добре с оглед на бъдещето. В момента едва ли ще видиш разлика освен в едно две заглавия.

Добре хора излезнаха Benchmarks на RX 480 .. Сега коя е по добрата видео карта RX 480 VS GTX 970

Ако има нещо вярно в тия бенчове, се оказва че познах с последното ми мнение за RX 480 vs GTX 970 че са равни по мощност при 1080p и 1440p. Единствената разлика е в цената. RX 480 e по евтина със стотина лева и малко. Ако някой знае точната цена нека я сподели, щото не съм ровил да я търся дали е вече по българските онлайн магазини, в което се съмнявам.

• Автор
на 30.06.2016 г. в 18:35, goodly написа:

Ако има нещо вярно в тия бенчове, се оказва че познах с последното ми мнение за RX 480 vs GTX 970 че са равни по мощност при 1080p и 1440p. Единствената разлика е в цената. RX 480 e по евтина със стотина лева и малко. Ако някой знае точната цена нека я сподели, щото не съм ровил да я търся дали е вече по българските онлайн магазини, в което се съмнявам.

на 26.06.2016 г. в 22:40, ncl написа:

на 26.06.2016 г. в 21:34, Tommygun написа:

на 25.06.2016 г. в 17:40, Roujin Z написа:

Не че има значение. 

на 25.06.2016 г. в 17:37, onogondur написа:

Не,ама да.

Добре хора излезна официалната цена на RX 480 в nikem.net 559 лв . Въпросът ми дали ще има добро охлаждане този модел ?? Нея ли да взимам ( трябва ми за ARK , GTA V , CS GO , снимане и стриймване ) или да взема r9 290x  или GTX 970 на старо ?? искам поне с 1800лв да мога спокойно да играя и снимам дали ще може ?

Един приятел е с RX 480 8GB + Intel core i5 6600K от вчера и е много доволен. Картата държи 50-60 градуса под товар :) . Мисля, че тя е правилният избор.

Взимай RX 8ГБ хич не се чуди за охлаждането. Излязоха някакви тестови но не се знае колко са верни. Възможно да е малко по-мощна с някакво 5 фпс максимум от GTX 970 която пък е по стар модел но и по скъпа със 100лв от RX 480. Друг вариант е да изчакаш още тестове на които показват всичко подробно, как влизат в менюто показват настройките което е много важно за да повярва един човек. Също и да покажат каква температура държи.

Пък това със 50, 60 градуса под товар, докато не видя не ми се ще да вярвам. Освен да е играл на марио.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

братле, какви 50-60 градуса?

ето ти видео с доста по-фрапиращи цифри
но реално това е 4K
на по-ниска резолюция ще са по-ниски температурите

Редактирано от topkek (преглед на промените)

преди 6 часа, topkek написа:

братле, какви 50-60 градуса?

ето ти видео с доста по-фрапиращи цифри
но реално това е 4K
на по-ниска резолюция ще са по-ниски температурите

Резолюцията няма значение. Все се товари картата на 100% и си държи еднаква температура. Тази карта не се знае в каква кутия е сложена. В друга кутия температурата ще е друга. Много често се показват видео тестове, като на масата без кутия е бодната картата в дъното а самото дъно не е в кутия. Просто е сложено на масата без никакъв въздушен поток. Температурите в такъв случай са нереални.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

на 26.06.2016 г. в 22:36, goodly написа:

Не са достатъчни за игри. Вземи един ARK. Ей сега ти вадя и други изисквания:

2016-07-09_132705.jpg

Това е от DCS World. Има и други подобни игри. Не заблуждавайте човека, че 8 ГБ стигат. Стигат за какво? Да деинсталираш всичко останало по PC  и да играеш?

Да прав си подведох хората. Всъщност не 5200ГБ рам и останалото за системата, ами само 5200ГБ рам за играта ЗАЕДНО със системата. Това което показваш са препоръчителни изисквания което е много и ненужно ако се отнася точно за Witcher 3, да те питам погледнал ли си колко рам ти дърпа играта заедно със системата погледнато от RivaTuner? Там показва обща статистика а не само за играта ами включва и системата! CPU Meter от Gadgets показва 65% използваемост на рам от само една 8ГБ плочка. Което ще рече че 65% x 8 = 520 : 100 = 5200ГБ рам което съвпада със статистиката в релано време на RivaTuner.

ПП

За съжаление не знам програма която може да записва всичко което се прави на компютъра включително и игри. Пробвах със camtasia но нещо не става.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

преди 14 часа, nikolela написа:

Резолюцията няма значение. Все се товари картата на 100% и си държи еднаква температура. Тази карта не се знае в каква кутия е сложена. В друга кутия температурата ще е друга. Много често се показват видео тестове, като на масата без кутия е бодната картата в дъното а самото дъно не е в кутия. Просто е сложено на масата без никакъв въздушен поток. Температурите в такъв случай са нереални.

Прав си всъщност. Аз пак се изказах неподготвен.
А този клип е от това - Tom's Hardware ревю.

Редактирано от topkek (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.