Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за телефонче!

Featured Replies

преди 7 часа, П.е.т.ъ.р написа:

1,5 gb рам стигаше преди две години

Моля? Аз на лаптопа си имам 4GB RAM.

• Отговори 115
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор
току що, simtech написа:

Моля? Аз на лаптопа си имам 4GB RAM.

Ха. Ако човека иска толкова рам - един OnePlus 3 и е готов. Само, че рам мениджмънта му е ужасен. За сега в Андроид Смартфон 1.5гб - 2гб са абсолютно достатъчни, но това зависи и от рам мениджмънта. (една от слабостите на MIUI, препоръчвам тази опция да се изключва на смартфон с MIUI)

преди 3 минути, niki292002 написа:

За сега в Андроид Смартфон 1.5гб - 2гб са абсолютно достатъчни, но това зависи и от рам мениджмънта. (една от слабостите на MIUI, препоръчвам тази опция да се изключва на смартфон с MIUI)

Дори 1GB RAM стига за нормално разглеждане на интернет страници, както и Youtube, както и навигация. Мисля ,че бях писал за китайското недоразмение Extremer от Зора с 512MB RAM! Освен, че камерата е зле - работи с Андроид 4.2, не лаги осезамо, отварят се страници, браузва се интернета, ГПС-а работи, не крашва.

преди 7 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Котка в торба ти дават като купиш апарат за 25-30 долара. За разлика от нашите търговци китайците връщат парите ако има фрапиращи разлики в описанието и продукта които получиш.
За около две години съм купил над 30 апарата от марките Meizo и Xiaomi всичко е било точно и перфектно.

Дали? А да ти кажа 500лв за китайски телефон без ефективна гаранция в България не давам,

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз ползвам Kitkat с 1 GB RAM около 800 MB използваеми. В много случаи се доближава до неизползваемост. По-малко от 2GB не бих взел. Даже 3 е за препоръчване.

преди 3 часа, niki292002 написа:

Ужас. Не си ли чел в другите теми проблеми свързани със софтеура по адрес на Lenovo ?

Това, какво пишат специалисти, като теб "дето са чели" не ме интересува. От един месец работя с такъв и мнението ми е на базата на опита, а не какво съм чел.

преди 1 час, niki292002 написа:

Този модел K5 се предлага и във Виваком. Ужасно меню. (винаги Lenovo ще загрозят всичко с шернаийте си) Другия проблем - мострата се предполага, че стои доста време там. Доста забиваше. Не може на китайски смартфон с такава цена да му отнеме 10 секунди да влезе в камерата.

Да не говорим, че за тази цена, човека може да си вземе K5 Note директно от алито. Цък.

П.П. Автора спомена, че не иска китайци. Защо @andreygg бута такъв ?

Махни батерията на "марковите, не китайци" и виж къде са произведени. Що се отнася до менюто има опция да се настройва, да изглежда, като всички други телефони, с централен бутон за меню и достъп до програмите. Щом ги "разбираш" нещата потърси го из настройките и тогава ще говорим.

Доста неща се изписаха в тази тема. Бих ти препоръчал motorola g3 - много по-добър е от сони-то и има  чист андроид. Телефона скоро няма да спре да се поддържа от към rom-ове. http://smartfoni.bg/products/Motorola-Moto-G-XT1541.html - тук май е най-евтин. И в никакъв случай не бих взел huawei p8 lite.

Аз бих предложил някой Windows 10 телефон, който му е предостатъчен 1GB рам за всичко, но андроид феновете ще скочат възмутени. :)

преди 1 минута, momolord написа:

Аз бих предложил някой Windows 10 телефон, който му е предостатъчен 1GB рам за всичко, но андроид феновете ще скочат възмутени. :)

Ако няма против да има около 10% от приложенията-може. 

преди 11 минути, mrazqmakaroni написа:

Ако няма против да има около 10% от приложенията-може. 

Това са пълни глупости, нали знаеш.

И го казвам, като човек, който в момента е с такъв телефон.

Имам си всички нужни приложения и нищо не ми липсва.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

преди 1 минута, momolord написа:

Това са пълни глупости, нали знаеш.

Всъщност е факт. Приложенията са в пъти по-малко.

преди 3 минути, mrazqmakaroni написа:

Всъщност е факт. Приложенията са в пъти по-малко.

Кои приложения бе, пич?

Изреди ги, кои са тия приложения, без които не мога да живея?

преди 8 минути, momolord написа:

Кои приложения бе, пич?

Изреди ги, кои са тия приложения, без които не мога да живея?

Еми ти може да живееш и с тухла,ама темата е за смартфони.

преди 11 минути, mrazqmakaroni написа:

Еми ти може да живееш и с тухла,ама темата е за смартфони.

Стига се заяжда. В Google Play е пълно с боклук. (сигурно минимум 50% от приложенията не стават за нищо)

току що, niki292002 написа:

Стига се заяжда. В Google Play е пълно с боклук. (сигурно минимум 50% от приложенията не стават за нищо)

В уиндоус маркета повечето приложения крашват.

току що, mrazqmakaroni написа:

В уиндоус маркета повечето приложения крашват.

Дрън-дрън, та пляс.

Спри, че се излагаш.

Чакам списъка с приложения, които крашват и които ми липсват.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

В уиндоус маркета повечето прилоения крашват.

Когато притежаваш устройство с WP 8.1/10, започни да ми говориш.

току що, momolord написа:

Дрън-дрън, та пляс.

Спри, че се излагаш.

Дрън-дрън,WP phone the best,страшни аргументи. Защо ли не съм чул нищо хубаво за приложенията на WP? 

Дрън-дрън,WP phone the best,страшни аргументи. Защо ли не съм чул нищо хубаво за приложенията на WP? 

Чакам аргументи, не полюции.

ЛГ К10 от нета е 300лв, Самсунг J5 2016 година колкото бюджета ти. 2 супер избора за парите си. Дори J5 от 2015 не е хич зле за 300лв. По-добрия избор, добави още 50-тина лева и си вземи Хуавей п9 лайт. 

преди 4 часа, plamenbm86 написа:

Аз ползвам Kitkat с 1 GB RAM около 800 MB използваеми. В много случаи се доближава до неизползваемост. По-малко от 2GB не бих взел. Даже 3 е за препоръчване.

Не виждам кой е тоя, който може да ползва телефон с мизерен 4-5-6 инчов екран за мултитаскинг и да отваря повече от 1 сериозно приложение едновременно. Оливате се. Телефончето, за което говоря има само 512MB RAM. При отворени едновременно Youtube, Opera и навигация все още има RAM.

току що, simtech написа:

Не виждам кой е тоя, който може да ползва телефон с мизерен 4-5-6 инчов екран за мултитаскинг и да отваря повече от 1 сериозно приложение едновременно. Оливате се. Телефончето, за което говоря има само 512MB RAM. При отворени едновременно Youtube, Opera и навигация все още има RAM.

Принципно колкото повече рам има,толкова повече ползва.Примерно телефон с 4гб рам без нищо отворено ще има 3 или дори по-малко свободно.

Принципно колкото повече рам има,толкова повече ползва.Примерно телефон с 4гб рам без нищо отворено ще има 3 или дори по-малко свободно.

Знам. Защото кешира. Имам познат с 1.5GB RAM и му се използва 950MB ей така. Между другото в Developer Options може да се настройва дълбочината на кеша.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

току що, simtech написа:

Знам. Защото кешира. Имам познат с 1.5GB RAM и му се използва 950MB ей така.

От моите 2гб свободни никога не са били над 1.1.Не са и свършвали.. 

Лошото, е че използва swap и това бави много. На моя телефон с 1 GB RAM e илюзия, че има свободна памет. Много често ме изхвърля от приложения и при всяко превключване затваря всички предишните приложения за да освободи място за активното.

Как ви стига паметта не знам аз имам Kingzone K1 Turbo от преди две години, с 2гб рам е и в момента е почти неизползваем, в момента обмислям покупка на телефон и определено под 4гб рам телефон няма да си купя!А иначе китаеца колко пъти пада удрян е и т.н., страшно желязна машина, следващият ми пак ще е Kingzone!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.