Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за телефонче!

Featured Replies

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

Парите си ги вадя с труд и за мен е важно да получа максимума за сумата която съм дал. 
...търговеца към чиио магазин дадох линк е точен и коректен. бъговете се отстраняват светкавично и е можеби единствената марка която осигурява редовни ъпдейти. Девелопер версия всяка седмица, стабилна през месец.

От глад умри, гъзар бъди.  Xiaomi видяхме сами в АлиЕкспрес какви хора го поддържат. Дадох цитат с неграмотни писаници на английски. Точно от неграмотни писари ще си купя телефон за 600лв. Лично аз съм със спряно 3G, не пускам Wi-Fi, освен при нужда и го ползвам за слушалка.

преди 6 минути, momolord написа:

Скъпият телефон има защо да е скъп...Не говоря само за функции, а и за вложени материали и стабилна поддръжка

Скъпият телефон е скъп, защото някои хора не са им казали "get a life" и по цял ден висят във фейса да си правят тъпи селфита и да си чатят като 2 любовници. Точно IPhone не бих си взел, те не ми дават да изпратя едно mp3 по Bluetooth. Ама няма да стане да си качвам през iTunes и да плащам. Много искат.

преди 4 минути, Me4oPyx написа:

Дефинирай поддръжка???Обновяване на ОС ли?Имам го вече три версии се обнови...автоматично.С новия андроид пак си имам безжично зареждане, смарт пауза и тем подобни глезотии, които дебилско скъпите самсунг галакси преди две години не бяха и сънували...

Аз никога не оставям нищо на автоматично обновяване. Безжично зареждане не ми трябва особено много. Поддръжка ще рече като излезе проблем да получиш адекватен отговор, да получиш гаранционен сервиз и да получиш нов firmware. Хубаво, имаш 1 от 3. Браво.

• Отговори 115
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Самсуг галакси мини ми е последния телефон от тази марка, така и не дочаках ъпдейт с който камерата да заработи адекватно. Сега не ми харесва нещо или не работи отварям тема в MIUI форума и получавам съпорт, следващи седмичен ъпдейт пробема е отстранен.  ВСяка седмица получавам ъпдейт преведен на български от българи, достъп до хиляди безплатни теми...…. Е да минус е, че не се предлага в Европа и да не всеки има желание и възможност да пазари от китай.

Но да ми говориш че ОС се превежда от неграмотен китаец е смешно.Като пишеш по дадена тема е редно поне да направиш бърза справка в Гугъл.

току що, simtech написа:

Скъпият телефон е скъп, защото някои хора не са им казали "get a life" и по цял ден висят във фейса да си правят тъпи селфита и да си чатят като 2 любовници. Точно IPhone не бих си взел, те не ми дават да изпратя едно mp3 по Bluetooth. Ама няма да стане да си качвам през iTunes и да плащам. Много искат.

Не искам отново да влизам в безмислен спор с теб, защото първо, не си помирисвал скъп телефон, и второ, явно не можеш да си го позволиш.

А във фейса можеш да висиш и с евтин телефон, както да си правиш и селфита.

преди 1 минута, П.е.т.ъ.р написа:

Но да ми говориш че ОС се превежда от неграмотен китаец е смешно.Като пишеш по дадена тема е редно поне да направиш бърза справка в Гугъл.

Алиекспрес линка от първата страница казва достатъчно. Цитата който го дадох с оранжево - също.

току що, momolord написа:

Не искам отново да влизам в безмислен спор с теб, защото първо, не си помирисвал скъп телефон, и второ, явно не можеш да си го позволиш.А във фейса можеш да висиш и с евтин телефон, както да си правиш и селфита.

Не просто съм мирисал, а съм работил и съм джиткал с iPhone. Интерфейсът си остава особен за мен и ме дразни липсата на Symbian-ският таск мениджър от далечното минало, който беше много полезно приложенийце и много просто, удобно такова.. И пак - "get a life", ако телефона толкова много има значение, значи има проблем и твърде дълго се заседяваш пред него.

преди 3 минути, Me4oPyx написа:

Е тогава, след като не сте използвали качествени китайски телефони, не трябва да ги отхвърляте на всяка цена...Все още има балъци дето плащат стотици левове отгоре заради едната марка, но в бъдеще ще остават все по-малко...

Марка телефони Sony още има да се поддържа. А китайски телефон без поддръжка в България пак ще повторя - НЕ КУПУВАМ. Ако е скъп особено пък. Не се знае какво ще ми пратят и дали няма да ме измамят и да не ми го заменят при дефект.

преди 8 минути, Me4oPyx написа:

http://www.kingzone.cc/download.aspx  А това какво е не е ли онлайн съпорт, даже в момента има асистент на линия.

Абе ти да не си им дистрибутор на тия, че ги рекламираш чак натрапчиво?

преди 2 часа, simtech написа:

Абе ти да не си им дистрибутор на тия, че ги рекламираш чак натрапчиво?

Е нали заговорихте за липса на онлайн поддръжка, нека не бъдем голословни.

току що, Me4oPyx написа:

Е нали заговорихте за липса на онлайн поддръжка, нека не бъдем голословни.

Аз не мога да им отворя сайта! От 5 минути ми върти кръгчето!! Това ли ти е поддръжката? Сайта на Самсунг ми се отваря за 3 секунди!!
Не виждам какво се изисква от телефон извън елементарното браузване и гледане на клипчета, обмен на файлове, слушане на музика/радио. Явно вие програмирате на тия телефони. Или аутокад пускате?

Е ти понеже ползваш суперскъпата марка самсунг, затова си спираш мобилни данни, уифи и т.н.Явно и интернета ти е толкова силен.Ама нали трябва да се пестят пари за самсунг.Сега и клипче ще ти направя, че сайта се отваря за секунда, да не хвърляме другите в заблуда, защото ти явно това целиш.

току що, Me4oPyx написа:

Е ти понеже ползваш суперскъпата марка самсунг, затова си спираш мобилни данни, уифи и т.н.Явно и интернета ти е толкова силен.Ама нали трябва да се пестят пари за самсунг.Сега и клипче ще ти направя, че сайта се отваря за секунда, да не хвърляме другите в заблуда, защото ти явно това целиш.

Аз спирам данни, защото не ползвам данни. Wi-Fi не виждам защо да работи, като не го ползвам.

Значи ако в Емаг или друг магазин търговеца напише описание с правописни грешки то автоматично тези грешки се прехвърлят и върху софтуера на продукта който продава? Top one е просто търговец един от хилядите, често давам линкове към неговата страница защото е точен и коректен. А как и дали владее перфектно английски незнам и не ме интересува. Ако продавачката в кварталната бакалия говори на диалект това отразявали се на качеството на продаваната стока?

Защо лъжеш, че сайта за поддръжка не се отваря?

преди 2 минути, Me4oPyx написа:

Защо лъжеш, че сайта за поддръжка не се отваря?

Защото съм Ильоменат и това е консперация. И не, при мен не се отваря.

преди 6 минути, П.е.т.ъ.р написа:

Значи ако в Емаг или друг магазин търговеца напише описание с правописни грешки то автоматично тези грешки се прехвърлят и върху софтуера на продукта който продава?

Един продавач, който продава скъпа стока, а не домати и краставици, трябва да се представя на ниво. Иначе изглежда като scam и поредният, дето продава 16GB флашки, които всъщност са 1GB, но с бърникани данни в контролера да се представят за 16GB. Aко ще давам на някого торба пари, предпочитам да НЕ прави елементарни правописни грешки.
НИКОГА не бих купил китайски телефон за 600-700лв. Бих го купил, ако струва 200лв и ми предлага характеристиките на такъв от престижна марка за 600-700лв. Тогава си струва да поема риска. Ако не е на далавера, няма смисъл.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 13 минути, simtech написа:

Не просто съм мирисал, а съм работил и съм джиткал с iPhone. Интерфейсът си остава особен за мен и ме дразни липсата на Symbian-ският таск мениджър от далечното минало, който беше много полезно приложенийце и много просто, удобно такова.. И пак - "get a life", ако телефона толкова много има значение, значи има проблем и твърде дълго се заседяваш пред него.

Марка телефони Sony още има да се поддържа. А китайски телефон без поддръжка в България пак ще повторя - НЕ КУПУВАМ. Ако е скъп особено пък. Не се знае какво ще ми пратят и дали няма да ме измамят и да не ми го заменят при дефект.

Ок, имал си някой 4с, служебен, и си позволяваш да даваш мнение.

Симбиан-а е толкова умрела ОС, че въобще не ми се говори. Точно заради нея, Нокиа се насраха, защото не се усетиха навреме, да я сменят.

Аз life си имам, много повече, за разлика от теб, та не ми излизай с тези клишета.

Марката телефони Сони, не бих ползвал никога, ако ще да ми подарят такъв телефон. Боклук, който е и скъп, при това.

Важи и за лаптопите им.

преди 2 часа, simtech написа:

Защото съм Ильоменат и това е консперация. И не, при мен не се отваря.

Един продавач, който продава скъпа стока, а не домати и краставици, трябва да се представя на ниво. Иначе изглежда като scam и поредният, дето продава 16GB флашки, които всъщност са 1GB, но с бърникани данни в контролера да се представят за 16GB. Aко ще давам на някого торба пари, предпочитам да НЕ прави елементарни правописни грешки.

Човеко не осъзнаваш в колко голяма заблуда си.Лошото е , чр това го пишеш в хардуерен форум, където (и във всеки един друг форум) има стотици мнения и теми за марката шаоми и това е от няколко години.

Мечо, остави го. Той си е такъв, още отдавна.

Оспамил е повечето форуми в България, от доста от тях е баннат завинаги, а тук още си разиграва коня, защото му се позволява.

преди 10 минути, momolord написа:

Ок, имал си някой 4с, служебен, и си позволяваш да даваш мнение.Симбиан-а е толкова умрела ОС, че въобще не ми се говори. Точно заради нея, Нокиа се насраха, защото не се усетиха навреме, да я сменят.Аз life си имам, много повече, за разлика от теб, та не ми излизай с тези клишета. Марката телефони Сони, не бих ползвал никога, ако ще да ми подарят такъв телефон. Боклук, който е и скъп, при това.Важи и за лаптопите им.

sony ericsson телефоните не бяха лоши. Имам един със Symbian UIQ. Долу дясно цъкаш с показалката и ти отваря Task Manager. Следиш си всичко, не е като Андроид да е на неудобно място същият, както и не прегледен.
Symbian бвше много хубава OS. Проблемът е, че не се координираха опитите за развитието й. Имаше твърде много платформи, не съвместими. На Андроид му харесаха това, че една платформа и единен графичен интерфейс. За лаптопите Sony съм съгласен.
Да, работил съм с iPhone, все пак. Т.е не беше прав и говориш откровени лъжи. А щом имаш време да се заяждаш толкова често във форума, явно компонентът "life" все пак липсва.
И ако не е друго, вече си пенсионер в товя свят.

преди 3 минути, momolord написа:

Оспамил е повечето форуми в България, от доста от тях е баннат завинаги..

Пак лъжеш и то нагло. С тилфони не се занимавам, но имам квалификация в сферата на IT/Електрониката, така че.. ;)

преди 4 минути, Me4oPyx написа:

...чр това го пишеш в хардуерен форум

Хардверната част на Андрошит телефоните за мене се свежда до Hard Reset  и Firmware Recovery :D

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Точно в Андроид е бъдещето, щото е направена на BSD И е с отворен код.Симбиан си беше мъртвородена и заключена ОС, в която даже да искаш да инсталираш нещо се изискваше сертификат и тем подобни глупости.Относно таск менажера- няма по-прекрасен таск менажер от андроидския, където за секунда освобождаваш оперативна памет, да не говорим за стотиците фрий приложения за това.

Съжалявам че мобилната версия на форума е зле и не мога да качвам снимки.Току що направих няколко скрийншот на телефон купен от неграмотния търговец за 120 долара. Ей така да видиш какво предлагат от Xiaomi за 200 лв. Мога да покажа и какво предлагат за 700лв Mi5 ама няма смисъл живей си в твоя свят където е нормално да остарели буклуци ама с марка. После да ревеш че не ти признали гаранцията. Аз съм избрал да пазаря от Китай да имам правото да откажа плащане до 60 дни ако не съм доволен и продукта да остане за мен и дори да поискам компенсация и китайския търговец да ми в даде. Защото за разлика от българския тарикат се старае да си създаде добра репутация затова и продава в цял свят по няколко хиляди броя всеки ден. Пък ти му се смей че е неграмотен и незнае перфектно английски. 

преди 9 минути, simtech написа:

Да, работил съм с iPhone, все пак. Т.е не беше прав и говориш откровени лъжи. А щом имаш време да се заяждаш толкова често във форума, явно компонентът "life" все пак липсва.
И ако не е друго, вече си пенсионер в товя свят.

Пак лъжеш и то нагло. С тилфони не се занимавам, но имам квалификация в сферата на IT/Електрониката, така че.. ;)

Хардверната част на Андрошит телефоните за мене се свежда до Hard Reset  и Firmware Recovery :D

С 6S, работил ли си? Не си. С Huawei P8, работил ли си? Не си. С Nokia Lumia 1525 работил ли си? Не си.

Аз не лъжа, за разлика от теб.

Времето ми за "заяждане", както виждаш е вечер. През останалото време не се занимавам с тролове, като теб.

Пенсионер вика... Ти си пенсионер в живота, колкото и да си млад.

Викам да приключим този безмислен спор- има си чичко гугъл със стотици хиляди теми и мнения за шаоми и други китайски телефони.Телефони, които за последните 5-6 години се доказаха с качество и перфомънс и ниска цена.Лека вечер от мен.

Правете разлика м/у iOS и Android- Вие от мнение за телефона отидохте на друга тема ;д

Симбиан и той си имаше цаката(относно искането на сертификат)-HellOx-като се сетя си зареждам n95 8 gb и си я ползвам по една седмица.Стига сте ги дъвкали кат горчиви краставици тея китайци.Моя галакси ес 4 пък е произведен във Виетнам.Кучето дъни трета година вече.

Добро утро.

Мисля че имахме тема в която да си мерим мобините телефони. Май на последните три страници мястото им е там.

преди 15 часа, simtech написа:

Моля? Аз на лаптопа си имам 4GB RAM.

И аз имам 4gb на лаптопа ама тук става въпрос за телефони не за лаптопи и все пак 4 е доста повече от 1,5gb.

преди 9 часа, simtech написа:

Какво толкова правиш на тоя телефон?

Проверявам си пощата,посещавам форуми, чета статии,прогноза за времето и т.н голяма част от разговорите ми минават през вайбър и месинджър.

И ако изпуши китаеца, каква гаранция имаш в България?

А ако изпуши апарата купен от бг търговец какво правиш!? 

А колко пари е тоя китаец?

Фен съм на Меизо и Шаоми следя цените на техните апарати.Базовите им модели започват от 100 долара топ предложенията стигат до около 500 или малко отгоре. За тези пари получаваш апарата + няколко дребни подаръка калъф,протектор, често карта памет.Често при повторна покупка дават купон за 10-20 долара. ОС преведена на български от български екип в сътрудничество с Xiaomi не с магазина а с производителя. 

http://miui.bg/community/     http://en.miui.com/forum.php

Обикновено сайта/търговеца дава 60 дневен период в който може да пуснеш диспут с няколко снимки/скрииншота да покажеш какво не ти харесва и да си получиш цялата сума до седмица. Това не съм го прочел и не ми е казал един приятел дето на него муго казал някакъв дето го процел някъде а съм го правил лично е вярно с апарат за 50 долара но търговеца изпрати нов апарат защото първия пристигна без батерия.

Имаш ли си идея колко струва телефон с 4GB RAM? 1000-1500лв

Да имам http://www.fusionstore.eu/ тук цените са малко по високи, не съм пазарил от сайта но е европеиски, тоест избягваш евентуални проблеми с митница, идва по бързо и съответно гаранцията е според европейските изисквания.

Xiaomi Mi Note Pro Octa Core 4GB RAM 64GB ROM FDD-LTE  Price: €335.99 - 655лв.

Xiaomi Mi 5 3GB RAM 32GB ROM Smartphone Price: €399.99 - 780лв.

преди 7 часа, simtech написа:

sony ericsson телефоните не бяха лоши

И ладата и москвича не бяха лоши като нямахме право на избор, ама на пътя като срещнеш нещо "западно" гледахме със завис и цъкахме с език.

12211_10205674442640667_2710763011844718

Китайски таблет от 60 долара на почти две години. 46 дена стенбай от време навреме съм поглеждал да видя дали не е паднала батерията.

Ето хвърли един поглед какво получаваш от китаец за 98 долара. Също на почти 2 години.

13567246_10206913684180931_5475382042331 13495297_10206913683980926_8421949528879 

13439169_10206913684420937_7538129805072 13533276_10206913684540940_1368152010336 

13076999_10206913684780946_3502292295636

Тези са от снощи. 

А тези от преди няколко месеца.

12278778_10205439271841544_4302651815423 12565632_10205792513232358_6791806999219 

12647270_10205792512352336_7015216000332

Телефона не е зареждан в нормално зарядно от месеци, включвам го за малко в компа колкото да прехвърля някоя снимка или в колата набързо като падне съвсем батерията.

Моят китаец го използвам на макс за абсолютно всичко, напълно замества лаптопа, като изключим само малкият дисплей.Дори уаерлес сигнала на телефона е по-силен от на лаптопа.Не е като да нямаме два айфона 5 и един андроид у дома и да не знам кой как се представя.Ето малко снимки -батерията винаги е откарвала 24 часа при постоянно цъкане в фейса, браузеруване цъкване на игрици, малко навигация и т.н.

50мбита ми е пуснат нет от доставчика- лаптопа достига 46мб, айфона на сестра ми 32мб, ето какво прави китаеца:

rgh1467533440h.png

Батерията ми е от най-малките за модела 3200Mah но ето как се справя при включени мобилни данни, уифи, локация, изобщо нищо не спирам аз:

cqs1467533577g.png

Що се абите.

ИндивидЪт, Симтек ли е, теч ли е, Жмики ли е, Джей джей ли е, Живко ли е, не може да го убедите с нищо.

За него, неговия лаптоп е най-добър, неговия телефон е най-добър, неговите знания са най-големи, неговия супер дупер гигабитов интернет е най-добър. Нема сухо.

Девелопери от цял свят са създали един прекрасен форум - http://forum.xda-developers.com/ , в който преди две години попрочетох някой неща, избрах си апарат от китай, и пристигна точно така, както бяха описали във форума с два кейса, два протектора, карта памет 16гб , юсб кабелче за флашка, три зарядни- едно за контакт, едно за кола и едно за безжично зареждане.Търговеца ми писа, че нямали налични черни апарати, и за това ми изпраща бял, който всищност е изключителна рядкост при този модел, и ако искам мога да го върна и да изчакам черен, но аз си го взех. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.