Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за телефонче!

Featured Replies

• Автор

Моля ви не влизайте в спорове за глупави работи. Всеки човек си има свойте наблюдения и свойте харесвания и т.н.. Китайски телефон казах, че не искам защо още се пълни с такива в темата? От опит го знам и затова не искам. Питах само за едно просто мнение. 

П.С. Колко горе-долу е доставката от aliexpress? Май си харесах Lenovo-то.

• Отговори 115
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор
току що, Me4oPyx написа:

Девелопери от цял свят са създали един прекрасен форум - http://forum.xda-developers.com/ , в който преди две години попрочетох някой неща, избрах си апарат от китай, и пристигна точно така, както бяха описали във форума с два кейса, два протектора, карта памет 16гб , юсб кабелче за флашка, три зарядни- едно за контакт, едно за кола и едно за безжично зареждане.Търговеца ми писа, че нямали налични черни апарати, и за това ми изпраща бял, който всищност е изключителна рядкост при този модел, и ако искам мога да го върна и да изчакам черен, но аз си го взех. :)

Белият телефон си е класика. Повече няма да си купувам телефон с различен цвят.

току що, insiper написа:

Моля ви не влизайте в спорове за глупави работи. Всеки човек си има свойте наблюдения и свойте харесвания и т.н.. Китайски телефон казах, че не искам защо още се пълни с такива в темата? От опит го знам и затова не искам. Питах само за едно просто мнение. 

Като не искаш китайски телефон, избора ти се свежда до марките, LG, Samsung и Iphone.

преди 2 часа, insiper написа:

Нещо си противоречиш :) Китайски телефони не искаш пък си избра Леново-то.Леново си е чисто китайска марка- бившата IBM закупена от китайци.Иначе поздравления за добрият избор :)

преди 19 часа, insiper написа:

Горе-долу е доставката от aliexpress? Май си харесах Lenovo-то.

Зависи обикновено е безплатна, има търговци със складове в Европа който изпращат с DHL. Зависи от продукта и от конкретния търговец. Обикновено при нова регистрация получаваш купон за отстъпка. И през мобилното приложение е малко по евтино.

По темата - Lenovo-тата не са лоши телефончета. Имат сносна поддръжка и са разпространени тук. В момента дават едни Леновота от Виваком по 7лв(ако имаш човек с абонаментен  план да те уреди) с 1GB+ RAM и 4 ядрен процесор, с Андроид 5. Сносни са, макар и дисплеят да е посредствен.
Аз имам едно Lenovo A760 взимано, но се оказа китайска версия и доста неща не са преведени на английски като хората. Имаме и Samsung Galaxy - вече на 2 Galaxy-та сменям Firmware, защото бъгясват до степен на не използваемост, да не могат да се включват въобще и да правят boot loop.

преди 11 часа, Me4oPyx написа:

Точно в Андроид е бъдещето, щото е направена на BSD И е с отворен код.Симбиан си беше мъртвородена и заключена ОС, в която даже да искаш да инсталираш нещо се изискваше сертификат и тем подобни глупости.Относно таск менажера- няма по-прекрасен таск менажер от андроидския, където за секунда освобождаваш оперативна памет, да не говорим за стотиците фрий приложения за това.

Symbian беше една много хубава операционна система. Иска толкова сертификати, колкото доста от Андрои приложенията, които са по-интересни, искат Root. На Symbian-а откакто бях го взел, го бях отключил. И инсталирах каквото исках. Смених го, защото много остаря. Телефона макар и с WiFi беше със 65MB RAM(Sony Erricson), софтуерната поддръжка свърши края на 2008година и му беше време.
Task Manager андроид няма. Скролваш наляво-нядясно и те засипва с ненужна информация. Аз искам да видя точно какви приложения работят и какви ресурси хабят, не кво имам инсталирано. За това си има в Symbian отделно меню. И ако ти вадиш таск мениджър с 4 tap-вания, то в Симбиан UI-то го вадиш с 1 tap-ване.

преди 11 часа, momolord написа:

С 6S, работил ли си? Не си. С Huawei P8, работил ли си? Не си. С Nokia Lumia 1525 работил ли си? Не си.

С iPhone 5-ца съм работил. Тогава, когато работих - шестица нямаше. Едно нещо ми направи хубаво впечатление - върви мазно. Дори и да не съм почитател на тая марка, не мога да го отрека. С Nokia Lumia съм се сблъсквал, макар не и с 1525 и интерфейсът на OS не ми допадна. Харесваше ми много повече старият Win Mobile. Не може човек да е имал всичко и да е работил с всичко. Choose life.

преди 50 минути, momolord написа:

Белият телефон си е класика. Повече няма да си купувам телефон с различен цвят. Като не искаш китайски телефон, избора ти се свежда до марките, LG, Samsung и Iphone.

Бял? Белият цвят телефони са за жени. Лично аз нямам нито едно устройство, което да е бяло. А китайски са всички телефони, защото де факто се произвеждат там. Поддръжката и контрола на качеството обаче драстично се различават. Сигурно знаеш, но iPhone е designed in USA, manufactured in China. Така си пише на телефона.

преди 1 час, momolord написа:

За него, неговия лаптоп е най-добър...

Аз ползвам само ThinkPad-ове. Единственото, което не ми е черно ми е Golf-а. :)

преди 47 минути, Me4oPyx написа:

Китайски телефони не искаш пък си избра Леново-то.Леново си е чисто китайска марка..

Китайски е телефон с измислена марка и без поддръжка и резервни части. Останалото е МАРКОВА техника.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Lenovo не бих си взел, освен ако не е висок клас модел. Бюджетните им телефони са пълни с бъгове. Иначе за тия пари, които са бюджета на автора на темата, може да вземе нов lg g3, много добър смартфон с прекрасен quad hd дисплей, който обаче точи яко батерията. Другият вариант е, ако сложи още някой лев отгоре, да вземе huawei p9 lite, супер телефонче, нов модел с добра визия и добри данни.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

преди 27 минути, WhiteHart написа:

Lenovo не бих си взел, освен ако не е висок клас модел. Бюджетните им телефони са пълни с бъгове.

Да, намират се някои бъгове, един от най-разпространените е да почне да ти изписва "Няма място в хранилището". Дължи се на факта, че приложенията, които теглиш не могат да бъдат изведени на въшна памет(към SD картата памет), а пък така е направено, че оставят много място за потребителски файлове, а малко за приложения. Неудачно са разделени някои.

преди 2 часа, simtech написа:

Да, намират се някои бъгове, един от най-разпространените е да почне да ти изписва "Няма място в хранилището". Дължи се на факта, че приложенията, които теглиш не могат да бъдат изведени на въшна памет(към SD картата памет), а пък така е направено, че оставят много място за потребителски файлове, а малко за приложения. Неудачно са разделени някои.

Е нали е супер марков телефон.Ние с китайските понеже не са маркови можем да си инсталираме приложения където си искаме, можем да си слагаме потребителски файлове даже и в дял "C", където е ОС.Нямаме тая привилегия да сме "маркови" и ограничени в използване на паметта.

• Автор

Днес имах възможноста да разцъкам  Huawei P8 Lite. Едно много добро приятелче има такова и реших да го видя. На пръв поглед менюто ми хареса адцки много, батерията не падна бързо, камерата беше страхотна, а 8ядрения процесор си каза думата. Реших да включа няколко приложения едновремено и да видя дали има лаг, но не вървеше си страхотно. Мнения?

И от мен препоръка за  P9 Lite (сигурно искаше да кажеш за този модел или за P8 Lite?). Щото и P9 Lite e на изгодна цена.

• Автор

Не,не имах предвид наистина P8 Lite :D

преди 6 минути, insiper написа:

Не,не имах предвид наистина P8 Lite :D

И той е добър. Ако имате възможност, направо на  P9 Lite.Ако ли не и осмицата ще ви хареса. Разликите са малки.

http://www.gsmarena.com/huawei_p8lite-7201.php

http://www.gsmarena.com/huawei_p9_lite-7983.php

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Motorola g3 >>> p8 lite според мен заради чистият андроид и многото ъпдейти,но вземи 2GB RAM варианта.  Чист андроид 6 е много по-добре от huawei-ския ui. 

А разликите м/у p8 lite и p9 lite не са изобщо малки. 

Редактирано от mrazqmakaroni (преглед на промените)

преди 7 минути, mrazqmakaroni написа:

Motorola g3 >>> p8 lite според мен заради чистият андроид и многото ъпдейти,но вземи 2GB RAM варианта.  Чист андроид 6 е много по-добре от huawei-ския ui. 

А разликите м/у p8 lite и p9 lite не са изобщо малки. 

Абе Монка! Когато не ти е ясна техниката, за какво ли се обаждаш? Човека пита за този модел (P8 Lite) а ти му предлагаш Моторола.Пак ти казвам. До оня ден питаше какъв телефон да си купиш! И когато си сменяш ника, си сменяй и "почерка" та да не те познаваме. 

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

Абе Монка! Когато не ти е ясна техниката, за какво ли се обаждаш? Човека пита за този модел (P8 Lite) а ти му предлагаш Моторола.Пак ти казвам. До оня ден питаше какъв телефон да си купиш! И когато си сменяш ника, си сменяй и "почерка" та да не те познаваме. 

К'ъв монка те гони е луд? 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.