Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнение за телефонче!

Featured Replies

Айде стига! Превърнахте темата на човека на .... и то отново заради един човек, който не знае къде да излизва собствените си комплекси. (извинения към @П.е.т.ъ.р Аналог на темата, дето се обсъжда приложение за Windows и един започва да намесва как Linux е по-хубав...

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам в какво сме я превърнали ама това е положението с един  отворен фейс, ако нацъкаш още 3-4 приложения и 2гб се запълват, което мен лично не ме кефи.

viu1467489888g.png

преди 41 минути, Me4oPyx написа:

Как ви стига паметта не знам аз имам Kingzone K1 Turbo от преди две години, с 2гб рам е и в момента е почти неизползваем...

Какво толкова правиш на тоя телефон? И ако изпуши китаеца, каква гаранция имаш в България? А колко пари е тоя китаец? Близо 500лв и без гаранция. Имаш ли си идея колко струва телефон с 4GB RAM? 1000-1500лв?

преди 56 минути, plamenbm86 написа:

Лошото, е че използва swap и това бави много. На моя телефон с 1 GB RAM e илюзия, че има свободна памет. Много често ме изхвърля от приложения и при всяко превключване затваря всички предишните приложения за да освободи място за активното.

Какви приложения ползваш и с каква интензивност? Това със затварянето на приложенията може да се конфигурира. Обикновено е на автоматична дълбочина на кеша. Уж като види, че е пълна RAM изтегля приложенията в обратен ред - от старо използваните към по-новите.

преди 8 минути, Me4oPyx написа:

Не знам в какво сме я превърнали ама това е положението с един  отворен фейс, ако нацъкаш още 3-4 приложения и 2гб се запълват, което мен лично не ме кефи.

Ако ползваш мобилен фейсбоклук и бъгавият им чат - твой проблем. Аз дори на Windows мога да направя така, че да не го ползвам. А човек, който тегли торенти на телефона - н'еам думи. Телефонът не е заместител на лаптоп/PC, а да погледнеш нещо набързо, като нямаш достъп до компютър.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да Ви кажа под сурдинка, че почти всички телефони са китайски.

Дори моята Nokia Lumia е произведена в Китай.

преди 1 минута, momolord написа:

Да Ви кажа под сурдинка, че почти всички телефони са китайски.

Но някои са наистина "китайски". До степен, в която нямат марка, нямат поддръжка и нямат гаранция в България.
Защото съм виждал едни и същи телефони под марка "Discovery", "Heppo", "Xiaomi" и какви ли не. Каквато марка искаш ще ти лепнат, ако им кажеш.

Кажи му на колегата от по-горният пост :) щото аз като дадох не 500 ами 600лв за моя китаец преди две години бореше флагманите, които бяха на цени от по 1000-1200 лева, е мой познат си взе тогава сони, сонито се потроши, а моя китаец плава и в язовира, пада и от камиона но все още си работи.

преди 2 часа, simtech написа:

Какво толкова правиш на тоя телефон? И ако изпуши китаеца, каква гаранция имаш в България? А колко пари е тоя китаец? Близо 500лв и без гаранция. Имаш ли си идея колко струва телефон с 4GB RAM? 1000-1500лв?

Какви приложения ползваш и с каква интензивност? Това със затварянето на приложенията може да се конфигурира. Обикновено е на автоматична дълбочина на кеша. Уж като види, че е пълна RAM изтегля приложенията в обратен ред - от старо използваните към по-новите.

Ако ползваш мобилен фейсбоклук и бъгавият им чат - твой проблем. Аз дори на Windows мога да направя така, че да не го ползвам. А човек, който тегли торенти на телефона - н'еам думи. Телефонът не е заместител на лаптоп/PC, а да погледнеш нещо набързо, като нямаш достъп до компютър.

Е що да не е заместител на компютър?Моят телефон напълно замества лаптопа имам над 500 филма изтеглени на телефона през последната година, затова и ще го сменя с по-мощен, за да ми върши работа.

преди 10 минути, Me4oPyx написа:

Кажи му на колегата от по-горният пост :) щото аз като дадох не 500 ами 600лв за моя китаец преди две години бореше флагманите, които бяха на цени от по 1000-1200 лева, е мой познат си взе тогава сони, сонито се потроши, а моя китаец плава и в язовира, пада и от камиона но все още си работи.

Лично аз съм си взел китаец - Xiaomi MiPad 2. Страхотен таблет, а отгоре на всичкото такова качество тука нямаше да получа. (даже на нова година ще подновявам S4-то - сигурно с Meizu MX5 ако не излезе нещо ново)

преди 11 минути, simtech написа:

Но някои са наистина "китайски". До степен, в която нямат марка, нямат поддръжка и нямат гаранция в България.
Защото съм виждал едни и същи телефони под марка "Discovery", "Heppo", "Xiaomi" и какви ли не. Каквато марка искаш ще ти лепнат, ако им кажеш.

Каква гаранция те гони ? То все едно тука са много кадърни. Повечето китайци ти дават 1 година гаранция, а при нужда, изпращаш го по пощата и го получаваш за тяхна сметка. Цялата процедура пак отнема месец - колкото тука да им престои и накрая да ти кажат, че гаранцията ти е анулирана защото си го надраскал.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 22 минути, simtech написа:

Ти Xiaomi не го слагай в кюпа с другите.Марката се е доказала като надеждна и с доста добра поддръжка и актуализации доста често на софтуера.

Освен Xiaomi има още много други които са се доказали като надеждни и Kingzone е една от тях. :)

http://www.kingzone.cc/

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

преди 36 минути, Me4oPyx написа:

Е що да не е заместител на компютър?Моят телефон напълно замества лаптопа имам над 500 филма изтеглени на телефона през последната година, затова и ще го сменя с по-мощен, за да ми върши работа.

Аз имам лаптоп-ултрапортабъл с 4GB RAM, 3G/4G модем и възможност за работа до над 6 часа с разширена батерия. Телефон използвам, за да говоря и да върша елементарни неща като да проверя поща, да използвам навигация или да пусна клипче от YouTube. За друго е неизползваем, поне според мен. Не защото не може, а защото не е удобен. Тегли каквото искаш на телефона, явно имаш много резервни батерии, защото WI-FI яко смуче ток. С активен непрестанно на пълен капацитет WI-FI не можеш да изкараш дори и ден.

преди 10 минути, Ziggs kojak написа:

Ти Xiaomi не го слагай в кюпа с другите.Марката се е доказала като надеждна и с доста добра поддръжка и актуализации доста често на софтуера.

Много ми вдъхва доверие превода на Xiaomi продавача от AliExpress от линка на по-предната страница. Все едн бот говори на английски и тия капацитети говорят как били превеждали ROM-a. Моля?

Цитат

Xiaomi Official not release MultiLanguage ROM, the firmware we install just made by ourselves. The custom rom may not perfect, translation may does not cover all the menus, pls understand. if you like the original sealed box, or want the multi-languages rom, please just let us know your opinion.

преди 8 минути, Me4oPyx написа:

Освен Xiaomi има още много други които са се доказали като надеждни и Kingzone е една от тях. :)

http://www.kingzone.cc/

И китайските чудеса имат поддръжка, обновявания и модифицирани ROM-ове на поразия, както нормалните марки? Аз взех едно китайче за подарък с ясната представа, че ще е компромис и се взима, защото е евтино. Не бих дал 600лв за телефон марка xiaomi, като мога да взема Samsung Galaxy.

Аз имам лаптоп-ултрапортабъл с 4GB RAM, 3G/4G модем и възможност за работа до над 6 часа с разширена батерия. Телефон използвам, за да говоря и да върша елементарни неща като да проверя поща, да използвам навигация или да пусна клипче от YouTube. За друго е неизползваем, поне според мен. Не защото не може, а защото не е удобен. Тегли каквото искаш на телефона, явно имаш много резервни батерии, защото WI-FI яко смуче ток. С активен непрестанно на пълен капацитет WI-FI не можеш да изкараш дори и ден.

Много ми вдъхва доверие превода на Xiaomi продавача от AliExpress от линка на по-предната страница. Все едн бот говори на английски и тия капацитети говорят как били превеждали ROM-a. Моля?

Човек ще ме извиниш ама си много неориентиран по отношение мобилни телефони, ебати самочувствието имаш за да констатираш колко ми искарва телефона на уифи и тем подобни.Няма да ме домързи и ще ти отговоря- първо не ми казвай кое как да правя и на кое устройство, второ имам много по хубавИ лаптопи- не един със 4G, GPS и каквото се сетиш, но да речем, че ме кефи да си тегля с телефона!И какъв е проблема, а и още нещо, колкото и да те огорча, не на уифи ами на 4G ми издържа над денонощие батерията, едва ли има някой тук така да си експолатира телефона, и още нещо преди да си го купя много внимателно съм проучил китайския пазар и продуктите им, и за да дам пост тук и да го препоръчам то съм го ползвал изключително дълго време.Ако ти трябва някой друг шот от тестове или каквото се сетиш на драго сърце ще дам.

Не бих дал 600лв за телефон марка xiaomi, като мога да взема Samsung Galaxy.

Ей с това вече изпаднах в бурен смях ... просто няма такъв пост :D

преди 6 минути, Me4oPyx написа:

Имам и GPS на лаптопа, освен 3G/4G модем, Bluetooth, 1Gbps LAN и 802.11a/b/g/n WLAN. Да не забравим поддръжката на докинг станция, където мога да го работя с външен монитор и външна видео карта на PCI-E слота. Освен това има и 2MP камера.
Да, няма модерен смЪртфон, който да изкара при напълно натоварено WI-FI и работещ дисплей по цял ден. Гледаш само как падат процентите на батерията. Или са ще си носиш и power bank. Глупости. Телефона е за говорене.
КИТАЙСКИТЕ телефони можеш колкото искаш да ги проучваш, но няма да получиш поддръжка, освен в някой китайски форум. Явно можеш да четеш китайски. Като видя Ксиоаоми какви хубавци неграмотни му "превеждали  рома"(из обявата от алиекспрес) направо ме отказаха.
Карай си с китайският телефон, ако ще давам 600-1000лв за телефон, ще е примерно Samsung Galaxy. Въпреки, че аз толкова пари за телефон не бих дал. Бих сипал допълнително гориво в колата или да си правя кефа.
Тука имам едно Lenovo, което дори като го обърнах на български, една част от нещата останаха на китайски. Lenovo A760.

Кефа, цена няма.

Скъпият телефон има защо да е скъп.

Не говоря само за функции, а и за вложени материали и стабилна поддръжка.

От телефоните на пазара в момента, бих си купил HTC 10, Huawei P9, или Iphone 6S.

Не че ми трябват. Имам си телефон, от който съм доволен, а камерата му може да се мери с доста фотоапарати на пазара.

Дефинирай поддръжка???Обновяване на ОС ли?Имам го вече три версии се обнови...автоматично.С новия андроид пак си имам безжично зареждане, смарт пауза и тем подобни глезотии, които дебилско скъпите самсунг галакси преди две години не бяха и сънували...

Китаеца дава година гаранция с Бг. Пощи скоро върнах апарат за ремонт излезе 12 лв.

2gb ram за мен е малко.

Парите си ги вадя с труд и за мен е важно да получа максимума за сумата която съм дал. 

MIUI се превежда на български от наши момчета, Xiaomi поддържат форуми на всички езици, екипа е огромен, търговеца към чиио магазин дадох линк е точен и коректен. бъговете се отстраняват светкавично и е можеби единствената марка която осигурява редовни ъпдейти. Девелопер версия всяка седмица, стабилна през месец. 

Изпозвам няколко много удобни и полезни джаджи които имат приложения за IOS и Андроид. Айфон не бих купил защото китаец за 500-600 лв го отвява.

Не спирам блутун,Wi fi и 4G батерията ми издържа около 24 часа. Слушам радио, често ползвам навигация.

преди 2 часа, momolord написа:

Кефа, цена няма.

Скъпият телефон има защо да е скъп.

Не говоря само за функции, а и за вложени материали и стабилна поддръжка.

От телефоните на пазара в момента, бих си купил HTC 10, Huawei P9, или Iphone 6S.

Не че ми трябват. Имам си телефон, от който съм доволен, а камерата му може да се мери с доста фотоапарати на пазара.

Айде и ти почна :D Тая вечер явно сте се наговорили.Защо е скъп скъпия телефон- чакам да ми обясниш???Моят телефон е китайски на две години със 14 мпс задна и 8 мпс предна камера изцяло алуминиев, FHD дисплей, безжично зареждане, пръстов отпечатък, смарт пауза, Air Gesture, 8 ядрен процесор, 2гб рам и т.н., Айде да ми извадиш "Качествен" телефон на прочутите самсунг галакси от 2014 година с нещо да го превъзхожда.

преди 4 минути, Me4oPyx написа:

Дефинирай поддръжка???Обновяване на ОС ли?Имам го вече три версии се обнови...автоматично.С новия андроид пак си имам безжично зареждане, смарт пауза и тем подобни глезотии, които дебилско скъпите самсунг галакси преди две години не бяха и сънували...

Имах предвид, онлайн съпорт.

И Майкрософт, и Епъл и Самсунг, няма да си оставят магарето в калта.

Huawei, също.

Редактирано от momolord (преглед на промените)

преди 2 часа, П.е.т.ъ.р написа:

Китаеца дава година гаранция с Бг. Пощи скоро върнах апарат за ремонт излезе 12 лв.

2gb ram за мен е малко.

Парите си ги вадя с труд и за мен е важно да получа максимума за сумата която съм дал. 

MIUI се превежда на български от наши момчета, Xiaomi поддържат форуми на всички езици, екипа е огромен, търговеца към чиио магазин дадох линк е точен и коректен. бъговете се отстраняват светкавично и е можеби единствената марка която осигурява редовни ъпдейти. Девелопер версия всяка седмица, стабилна през месец. 

Изпозвам няколко много удобни и полезни джаджи които имат приложения за IOS и Андроид. Айфон не бих купил защото китаец за 500-600 лв го отвява.

Не спирам блутун,Wi fi и 4G батерията ми издържа около 24 часа. Слушам радио, често ползвам навигация.

Разгеле един кадърен пост в темата...

преди 2 часа, momolord написа:

Имах предвид, онлайн съпорт.

И Майкрософт, и Епъл и Самсунг, няма да си оставят магарето в калта.

Какво значи онлайн съпорт и кога ти се възползва от него.Чакам да ми покажеш?

преди 2 минути, Me4oPyx написа:

Разгеле един кадърен пост в темата...

Какво значи онлайн съпорт и кога ти се възползва от него.Чакам да ми покажеш?

С телефоните не ми се е налагало, защото внимавам откъде ги купувам.

Но с друга техника, включително компютърна, съм ползвал онлайн съпорт.

Samsung, Microsoft, Philips и т.н.

Е тогава, след като не сте използвали качествени китайски телефони, не трябва да ги отхвърляте на всяка цена...Все още има балъци дето плащат стотици левове отгоре заради едната марка, но в бъдеще ще остават все по-малко...

Само един бегъл пример за лаптопите на сони-вайо- преди 5-6 години държаха цени с по 500-600 лв над другите марки.Финала беше ясен фалит и продажба на мобилния им сектор.Това, че самсунг се възползва в момента от невежеството на масите не значи, че ще останат на върха, и балъците няма да свършат, съвсем скоро китайците ще ги закопаят.:)

Редактирано от Me4oPyx (преглед на промените)

току що, Me4oPyx написа:

Е тогава, след като не сте използвали качествени китайски телефони, не трябва да ги отхвърляте на всяка цена...Все още има балъци дето плащат стотици левове отгоре заради едната марка, но в бъдеще ще остават все по-малко...

Аз не ги отхвърлям, напротив.

Но не бих си купил Леново, Асус, Мейзу и т.н.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.