Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно BMW X5

Featured Replies

Само да попитам автора знае ли колко кубика е X5 ???? аз ще му отговоря тъй като работя в тази свера над 3000 кубика човек . Знаеш ли колко солена е застраховка на вноски например не ми се говори колко е целогодишна . Така после ако ти скимне автокаско и там цак едно 2000 лв че то отидоха пара за едно ауди q7 . Едно време си беше лукс петичката . Сега има по икономични коли аз не съм фен на bmw но на твое място сериозно бих се замислил . Лесно да я купиш кеф нова кола ами разходите по нея тя да не е желязо . Безплатен обяд няма !

• Отговори 76
  • Прегледи 37,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, BMW Маниак написа:

Автора да си купи 23 годишен голф3 GTI и да си мисли че кара кола и да си тегли платформите без проблем. Нали Симка, нещо още ще допълниш ли ? Сервиз къде да му сложат газовата инжекция ще кажеш ли ?

Не съм казал да си взима Golf3 GTI. Казах да се насочи, ако иска към нещо леко по-спортно ориентирано, но компактно, с евтина поддръжка. Колата е да те вози от А до Б. Малко са хората, които могат да си позволят скъпа кола, с която да изтъкват социален статус. Но с тоя кенеф БМВ Х5 въобще няма да е гъзар в Германия.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Де като го гледаш и ти се повръща. Ни дизайн ни ... ама бил "проходим" !!! Автора ще ходи в тайгата.

Айде стига глупости. Едната GTI-ка има повече кеф и ускорение от тоя кенеф. Ако си купувам БМВ, няма да е дебелогъзо.
Като си говорим за проходимост - важното е да е проходим, не красив. Те танковете и те не са красиви, ама минават навсякъде и могат да ти надупчат задника с картечница.

преди 6 часа, Lost™ написа:

Иво, поне влез и погледни цените им в немското мобиле, преди да говориш. Х5 съвсем спокойно можеш да си вземеш за между 5 и 6 к евро, сега, какво ще излезе по колата си е на късмет

А пък в Англия ти дават коли без пари, ако преглътнеш десният волан. 2006 година коли за под 1000лв. Само дето вече не могат да минат техният МОТ(Еквивалент на нашият технически преглед), а да ги закърпят и пуснат в движение излиза майка си и баща си при техните цени на автосервизите. Разбираш ли сега?

преди 4 часа, stoian32 написа:

Извода е че хората който са имали джипа са доволни всички други както гледам просто са чули или са прочели нещо и казват че не струват.Разхода на гориво изобщо не е голям спрямо това голямо купе и мотор.Отностно подръжката винаги съм бил на мнението че по добре да се дават пари ама поне да знаеш за какво ги даваш.

Стояне, не те знам на колко години си, но разсъждаваш детски. BMW X5 не е особено високо проходим, за сметка на това разходът на гориво е голям по принцип. Такова голямо купе не ти трябва градско, а за оффроуд 2 пъти в годината не си струва да се товариш с разход на гориво от порядъка на 20-25литра градско. Защото оффроуда ще ти писне, но разходът на гориво ще те товари всеки път, като завъртиш ключа.
Имай предвид, че застраховките, данъците - всичко е високо за подобен род автомобили. А ремонтите им са значително по-скъпи, отколкото на един Golf, Vectra или нещо от сорта. Не мислиш разумно и разсъждаваш детински или ни взимаш за мезе.
Купувай каквото искаш, после ти е ревеш, като ремонта му излезе 5000лв. Те за това на запад като им изтече гаранцията и малко отгоре и ги шитват, да ги продадат на някоя будала.

преди 3 часа, stoian32 написа:

Мисля си че  mitsubishi l200 е по добър вариант .Намирам някой на доста добри цени,от по старичките са ама са ''кучета'''.

Ако се търси високопроходима машина баш тия БМВ-та са най-неподходящите ,автора е гъзарче .Да си взима квото си иска ,само да си отваря очите на 4-ри щото ремонтите биха придобили драматично-трагичен характер.За "съвета " на оня умник "Винаги може да и превъртиш километража " циганска работа е това .Едни автоджамбази у нашия град така преди години решили да въртят километража на едни мерцедеси ,ама се оказа ,че в ключа има чип дето помни тая работа и като се провери ..................става една с леко криминален характер.Леко набиване на каски и сваляне на цената до  нищожната :) щото има едни хора дето не ги слушат главите и  ако се почустват измамени  ..лошо  става

Редактирано от Иво Димов (преглед на промените)

• Автор

Как може да сравнявате ремонтите на този джип спрямо голф и вектра незнам,разбира се че ще е по скъпа то е ясно.За застраховките тук найстина са много скъпи тук.Имам фиат стило 1.9 застраховката му е 200 евро на месец,като се прави сметка че имам книжка от година и това малко оскъпява.Не не мисля че с голф и вектра ще мога да дърпан платформа,целта ми е не оффроуд а най вече това.А отностно това за гъзарията дето си мислите ,явно е задължително в  България като си млад и караш мощен джип да ти е за гъзария.Явно е че си е ''паркетен '' джип както казахте вие.Затова ще търсим друго решение.Както казах L200 е доказан джип във всяко едно отношение.Виждам че целта ви е не да дискутирате по дадената тема, а да се сакарате по между си и това е.Далеч сте от истината превръщате дискусия в кавга всеки си има мнение . По горе човека е описал че има такъв джип и е супер доволен от него и разхода му е 10,11/100 вие продължавате да се надпирате 25/30 изкарахте го Бугати.Не мислите ли че щом си права сметка да си взимам подобно нещо съм наясно с рисковете,че то има ли джип или 4х4 автомобил с евтина подръжка.Имаш ли брада имаш и бръснач.Възрастни хора сте , ецате ми на гъзар ли ше се правиш,от де такия пари вадиш,ей че то майками и баща и приятелката ми не ми държат толкова сметка.Разбрахме че не си заслужава автомобила .край на спора.Сравнявате ми голф 3GTI с подобен клас кола,и кокошките ще ви се смеят.Искал съм да си изтъквам ''социалния статус'',човек ти буквално си си де вика старите хора ''си си пикал в  калеврите''

Редактирано от stoian32 (преглед на промените)

Аз ти предложих Тойота ланд круизер или Дискавъри 2 .Тези автомобили са еталон за надежност и качество при високо проходимите машини .Ето ти клип ЛИНК гледай малко за какво иде реч

• Автор
преди 7 минути, Иво Димов написа:

Аз ти предложих Тойота ланд круизер или Дискавъри 2 .Тези автомобили са еталон за надежност и качество при високо проходимите машини .Ето ти клип ЛИНК гледай малко за какво иде реч

Какво мислиш за '' Land Rover Freelander 2.0'' i ''Mitscubishi Pajero Sport 2.5TD.''

Иво по добре и някой подводница му поръчай че не се знае !

Човека пита дали ще може платформа да тегли а вие го пратихте в ремонти на кутии и и рали кемал трофи.

В Германия пътищата са като турски гробища и без лебедка да те е страх да излезеш.

46a0e338047beaa6a473b491197bd738.jpg

Повтарям колата за неразбралите харчи 10/100 при мене ако е при Симката разхода ще е 6.5 бас ловя!

Sent from my iPhone using Tapatalk

на 3.07.2016 г. в 14:56, stoian32 написа:

Здравейте , взех си кола преди няма и година , не че искам да си взимам веднага следната кола просто,уча и работа в Германия,и ми предлагат следния джип на много добри оферти спрямо в нашата страна,Въпроса ми е какво мнение имате за него.За 5 хилки евро ми предлагат BMW X5 3.0d 184 и BMW X5 3.0d 218 коня и двете са 2004 година.Запазени и то много.Искам мнение за следния джип според вас добър ли е и ако е кой от двата мотора да избера , мисля си че мотора с 184 коня е слаб за 2 тона и половина джип и затова по съм склонен към по големия с 218 който е и по икономичен и по пъргав.И двете са автоматик.Моля за мнение.Благодаря ви много.

Покупката на БМВ е по-глупава сделка и от покупката на Форд.

Но както са казали хората, честито тази година БМВ догодина и кола да си купиш.

За БМВ се черпи 2 пъти.. Като то купиш и най-вече като го продадеш :)

• Автор

Явно втория по глас автомобил в света BMW за Българина е кенеф.:D Golf 3 и това е .Това е много относително,имам приятел с форд фокус дето не го спира от караме и от 6 години само го обслужва.Мисля си че човека който има следния автомобил говори и с факти и с  снимки . Ама като гледам как расъждавате сигорно си мислите а тоя ти лъже щото го има и да не излезе прецакан.

преди 2 минути, stoian32 написа:

Явно втория по глас автомобил в света BMW за Българина е кенеф.:D Golf 3 и това е .Това е много относително,имам приятел с форд фокус дето не го спира от караме и от 6 години само го обслужва.

Втория по клас ?!?У!?!?! Ама по клас на боклуците ли ?

Тук в Англия си бях купил едно BMW E39 525i 2002 година.. Намразих си живота... Едва го продадох.. Улекна ми като се отървал от него.

След което си взех Citroen и само карам и наливам в резервоара.

преди 13 минути, stoian32 написа:

Какво мислиш за '' Land Rover Freelander 2.0'' i ''Mitscubishi Pajero Sport 2.5TD.''

Нито едно от двете ,компромисен вариант е Волво крос кънтри

• Автор
преди 3 минути, Росен Р. Александров написа:

Втория по клас ?!?У!?!?! Ама по клас на боклуците ли ?

Тук в Англия си бях купил едно BMW E39 525i 2002 година.. Намразих си живота... Едва го продадох.. Улекна ми като се отървал от него.

След което си взех Citroen и само карам и наливам в резервоара.

Говорим за кола втора употреба всичко е на късмет.Аз преди да си взема фиата ми викаха няма да излезеш от сервиза незнам си какво боклуци са.Ама кола излезе супер надежна и засега не ме е оставяла .А съм минал найстина мноого километри със нея,и колицата си излезе супер надежна спрямо мой приятели който заложиха на голф 4 и ауди а3 и си берат ядове.Сменят саединители по 1000 лева,турбини,аз съм сменил само едни тампони на заден мост и датчик на коляновия вал дето е 20 лв и другото само обслужвате,а колата се кара много в сравнение с другите две където написах.

Уточни какво искаш.Високо проходима машина или лъскав SUV !

• Автор
преди 4 минути, Иво Димов написа:

Уточни какво искаш.Високо проходима машина или лъскав SUV !

4Х4 голям автомобил със голям багажник.Главно за теглене на платформи и ремаркета , и ако се наложи каране по малко неравен път (черен път) .Няма да ходя да рали.Автомобил който няма да усеща че дърпа ремарке или платформа с кола ли ще е на нея или нещо друго.Без значение разход и цена на подръжка.Главна цел да не ме отави някъде с платформата :D

Ако си си навил на пръста за тези БМВ-та ,влез във форум на БМВ попитай хората ,които имат какива автомобили.Какви са им слабите места ,каква е поддръжката и ред такива .Когато търсиш инфо  трябва да разчиташ на няколко източника :) .Демек поне 5-6 човека които имат подобни машини.Аз не те разубеждавам нито пък си налагам мнението

преди 2 минути, stoian32 написа:

4Х4 голям автомобил със голям багажник.Главно за теглене на платформи и ремаркета , и ако се наложи каране по малко неравен път (черен път) .Няма да ходя да рали.Автомобил който няма да усеща че дърпа ремарке или платформа с кола ли ще е на нея или нещо друго.Без значение разход и цена на подръжка.Главна цел да не ме отави някъде с платформата :D

Трябва ти кола със 4х4 ,независимо всяко колело и с ръчни скорости плюс бързи/бавни :) .Това за оставянеето ,никой не може да ти го гарантира дори с нов автомобил щото по закона на Мърфи и те те предават когато най-малко очакваш

току що, Иво Димов написа:

Ако си си навил на пръста за тези БМВ-та ,влез във форум на БМВ попитай хората ,които имат какива автомобили.Какви са им слабите места ,каква е поддръжката и ред такива .Когато търсиш инфо  трябва да разчиташ на няколко източника :) .Демек поне 5-6 човека които имат подобни машини.Аз не те разубеждавам нито пък си налагам мнението

Което автоматично ще рече че всички де не сте собственици на беемвета осрахте темата и го пратихте при голф GTI и машините от рали кемал трофи.
А истината е че BMW 3.0D ще тегли платформа на черен път като бръмбар сламка.
На Симката на голфа ако ми сложа отзаде 1.6 тона платформа и повече от трета няма да може да включи ама се натиска че ще ми диша във врата !!!

Всеки има право на мнение .На таз платформа ко има автомобил 2 тона колко ли ще издържи автоматикЪ : ?)

На кемал трофи се съревновават стандартни машини ,не са пригодени специално за това :) .Кога тва БМВ мое да прави такиви неща ......никога ще се окопае в една педя кал и остава там .

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Всеки има право на мнение .На таз платформа ко има автомобил 2 тона колко ли ще издържи автоматикЪ : ?)

На кемал трофи се съревновават стандартни машини ,не са пригодени специално за това :) .Кога тва БМВ мое да прави такиви неща ......никога ще се окопае в една педя кал и остава там .

Ти първо прави разлика между автоматик и кутия с робот.
Ще се окопае как ли не !!! Само ще ти кажа че като закачам колесара на джета вълната от океана понякога стига до предните гуми и до сега не помня да се е окупало ама ти си вярвай. Моето за протокола е xDrive.

Зададох въпрос ..............тая кола ще се ползва активно за влекач на платформа ,дето ще е натоварена !!!Колко време ще издържи автоматика и съединителя ?

току що, BMW Маниак написа:

Ти първо прави разлика между автоматик и кутия с робот.
Ще се окопае как ли не !!! Само ще ти кажа че като закачам колесара на джета вълната от океана понякога стига до предните гуми и до сега не помня да се е окупало ама ти си вярвай. Моето за протокола е xDrive.

Начи има разлика :)

преди 3 минути, Иво Димов написа:

Зададох въпрос ..............тая кола ще се ползва активно за влекач на платформа ,дето ще е натоварена !!!Колко време ще издържи автоматика и съединителя ?

Начи има разлика :)

Едно си баба знае едно си баба бае. Те ония де са я мислили тази кола са ги фанали от гората и добре че е Иво да предскаже че ще се скапе на момента.
Ти като Чик Норис, виждаш грешките в MS Windows още в инсталационното CD.
Тази за която пита ако не се лъжа е със старата 7 степенна кутия. Колко мислиш ще се натоварва като за всеки терен има точната предавка. Едно е 7 друго е с 5 нали ?

преди 45 минути, stoian32 написа:

Говорим за кола втора употреба всичко е на късмет.Аз преди да си взема фиата ми викаха няма да излезеш от сервиза незнам си какво боклуци са.Ама кола излезе супер надежна и засега не ме е оставяла .А съм минал найстина мноого километри със нея,и колицата си излезе супер надежна спрямо мой приятели който заложиха на голф 4 и ауди а3 и си берат ядове.Сменят саединители по 1000 лева,турбини,аз съм сменил само едни тампони на заден мост и датчик на коляновия вал дето е 20 лв и другото само обслужвате,а колата се кара много в сравнение с другите две където написах.

На мен така ми говориха и като си взех в България Сеат Кордоба за да имам и кола с ляв волан.. Бяха същите приказки боклук било щял съм да вися по сервизите.. И това хора с БМВ са ми говорили а те самите са с абонамент за сервиза.. И смешното беше че такъв човек с БМВ ме подиграваше за Сеата а зимата го видях завъртян на пътя в леда и в баира не може да мръдне. Спирам със сеата закачам го на боксир и го задърпвам до сервиза. Пък нека Сеат е боклук :D Та така и с Фиат здрави са си ама не ме кефи возията им адски твърда е.

• Автор
преди 1 час, Росен Р. Александров написа:

На мен така ми говориха и като си взех в България Сеат Кордоба за да имам и кола с ляв волан.. Бяха същите приказки боклук било щял съм да вися по сервизите.. И това хора с БМВ са ми говорили а те самите са с абонамент за сервиза.. И смешното беше че такъв човек с БМВ ме подиграваше за Сеата а зимата го видях завъртян на пътя в леда и в баира не може да мръдне. Спирам със сеата закачам го на боксир и го задърпвам до сервиза. Пък нека Сеат е боклук :D Та така и с Фиат здрави са си ама не ме кефи возията им адски твърда е.

Да,найстина возията е найстина доста корава,наподобява талига :D:D .Но пък е доста стабилна на пътя.Говоря конкретно за Стилото , други не съм карал.

Абе честно да си кажем абсолютна каруца...

Аз като тръгнах за кола с ляв волан щях да вземам Фиат Мареа ама се отказах заради гадната возия.. Пробвах една кордоба а до тогава бях скептичен виках си испанска кола какво на майка му .... Ама бях изненадан приятно. Возията приятна изненадващо като за евтина кола... Страхотна маневреност пъргав двигател.

• Автор
преди 59 минути, Росен Р. Александров написа:

Абе честно да си кажем абсолютна каруца...

Аз като тръгнах за кола с ляв волан щях да вземам Фиат Мареа ама се отказах заради гадната возия.. Пробвах една кордоба а до тогава бях скептичен виках си испанска кола какво на майка му .... Ама бях изненадан приятно. Возията приятна изненадващо като за евтина кола... Страхотна маневреност пъргав двигател.

За начинаещ както аз тази кола ми беше перфектна.Защото когато е малко по неравен пътя и караш с 30 имаш чувството че караш със 100 :D:D .Което от една страна е лошо но от друга за зелен шофьор е по добре :D

И на тая тема разни паляци и сраха отгоре. Карайте си Голф-овете,. Мареи-те, Кордобите и другите разни каруци и не серете в темата. Човека пита за конкретна кола, не за Голф 3 ТДИ/ГТИ с пернишка регистрация и кученце на задния прозорец. Ако не сте карали такъв автомобил и нямате наблюдение - не пишете! Ама не да има "на лелята на братовчед ми сестрата на зет и ми каза"...

Х5 за 5-6 к евро МОЖЕШ да си купиш - какъв кенеф ще излезе след това е на късмет! 

П.С.: Да твърдиш, че автомобилите, които са на 1-во място по продажба на Small/Midsize Luxury Cars за 2015-та и на 3-то място по продажба на Large Size Luxury Cars, не стават и са кенефи, си е откровена простотия

П.П.С.: До колегата с е39-ката - ако си си взел кола за 1000 паунда, получаваш точно това - кола за 1000 паунда, с всичките и проблеми. Имам е39 и мога да ти говоря за нея, ама това може и на лични или в друга тема. 

Редактирано от Lost™ (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.