Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

преди 22 минути, Alex&Vanko^ написа:

Оф дразни ме, базикам се! И седмица щи върши същата работа ама айде барабар.....:tongue2:

Причината да съм яхнал 10-ката е, за да я изуча, защото съм задължен да я познавам. А сандъкът е изцяло сбирщайн. Виждал ли си северен мост да се охлажда с тръби от лаптроп? Не си, нали?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 208k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

• 1 месец по-късно...

Доста сериозен ъпдейт получих днес... 67 гада за Уин, 2 троянеца за Линукс и още: http://www.virusradar.com/en/update/info/13020/?utm_source=Application&utm_medium=Application&utm_campaign=Versioninfo

• 2 месеца по-късно...

Новата версия е налице за тестове:

ESET Internet Security® 10 and ESET® NOD32® Antivirus 10 - 2017 Edition Beta

https://www.eset.com/int/beta/edition2017/

21a94062ee77916e945aa86f366e.jpg

• Upgrade from previous versions is not supported - clean installation is required
• Reset settings to default doesn’t work

• Windows 10: only build 10074 is supported

New: Webcam Protection

Дали може да блокира достъпа до камерата и на Win10? :rolleyes:

Питам дали може да блокира следящата система, опа грешка, операционната система да използва камерата, ама май ме съм се изразил правилно.

Да споделя - в EAV 10.0.106 под Windows 10 build 14238 HIPS работи!

Edit:

EGUI - ~20MB
ekrn - 80-200MB

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Отдавна ползвам безплатния онлайн сканер на ESET и през последните  2-3 години той нищо не намира при сканирания след 360 TS....Изводът ми - безплатният китаец-германо-румънец превъзхожда и то с разлика ....небезплатните словашки произведения....

преди 10 часа, nikssi написа:

Тази мандра не ти ли омръзна? Има тема за кихчо пиши си в нея стига спами навред!

Спамер си ти - аз споделям лични констатации ... ESET е непрепоръчителен защитен софтуер - също като Касперски...    Непрепоръчителни са за закупуване поради безброй причини.... Нека съфорумците лично пробват и сами си спретнат свои изводи...

преди 23 часа, attj написа:

Отдавна ползвам безплатния онлайн сканер на ESET

преди 54 минути, attj написа:

ESET е непрепоръчителен защитен софтуер

Последно?

преди 19 часа, attj написа:

Спамер си ти - аз споделям лични констатации ... ESET е непрепоръчителен защитен софтуер - също като Касперски...    Непрепоръчителни са за закупуване поради безброй причини.... Нека съфорумците лично пробват и сами си спретнат свои изводи...

Затова и има теми за обсъждане и тестове. Представяш теста си там и го коментираме. Ама като те знам едва ли ще го доживея това!

Тука темата е за обсъждане на даден продукт и избутването от темата в полза на друг е меко казано спам!

на 28.04.2016 г. at 11:54, ExaFlop написа:

Последно?

Неясно донякъде съм се изразил - ползвал съм и съм пробвал през годините  десетки различни безплатни онлайн сканери.   И когато те нищо не намират след интернационалния китаец 360 TS...   това какво означава!?    За мен просто  360 TS  вече всичките ги е надбягал...То  това е нормално и като отчитам брой ползватели -  няма друг защитен софтуер с над 500 000 000 инсталации в света.     Symantec, Kaspersky, ESET.... вече не са водещи грандове като доскоро.     Кихчо ги надбяга само за няколко години...Comodo също ги беше надбягал - обаче напоследък  не го следя и ползвам, защото 360 TS за мен вече е лидер не само в безплатния спектър...Мълчанието на безплатния сканер на ESET пред очите ми ....е доказателство. Мълчат и доста други безплатни сканери.Не бих желал мнението ми да се отчита като критика само спрямо ESET.

преди 3 минути, I love anime написа:

Поправете ме ако греша,ама тая бета версия само за 10тката ли е ?

Не.

Цитат

Operating Systems: Microsoft® Windows® 10, 8.1, 8, 7, Vista.

на 4/29/2016 at 21:41, attj написа:

Неясно донякъде съм се изразил - ползвал съм и съм пробвал през годините  десетки различни безплатни онлайн сканери.   И когато те нищо не намират след интернационалния китаец 360 TS...   това какво означава!?    За мен просто  360 TS  вече всичките ги е надбягал...То  това е нормално и като отчитам брой ползватели -  няма друг защитен софтуер с над 500 000 000 инсталации в света.     Symantec, Kaspersky, ESET.... вече не са водещи грандове като доскоро.     Кихчо ги надбяга само за няколко години...Comodo също ги беше надбягал - обаче напоследък  не го следя и ползвам, защото 360 TS за мен вече е лидер не само в безплатния спектър...Мълчанието на безплатния сканер на ESET пред очите ми ....е доказателство. Мълчат и доста други безплатни сканери.Не бих желал мнението ми да се отчита като критика само спрямо ESET.

И 5 милиарда инсталации да ти напишат ще повярваш! С кои скенери се проверяваш и къде ходиш? Тук у фейса у скайп сайт за новини.....друго?

И Аваст и Авира и АВГ претендират за най-добрата безплатна и ползваема.

• 2 месеца по-късно...

8826169j.jpg

някой знае ли какво мога да направя по въпроса за да ме допусне до сайта,без да се налага да спирам антивирусната, за първи път ми се случва подобно нещо,като се има предвид че този сайт го посещавам всекидневно.

Поста е за темата за ЕСЕТ....или за "пълните приказки.."Май някой си прави гаргара с Блиц...Предполагам ,че проблема ще бъде решен..но ако много настоявате да посещавате сайта:

Screenshot_7

Всъщност предупреждението е само за началната страница-http://www.blitz.bg/ ,в подразделите няма такова-http://www.blitz.bg/news/category/99

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ако получавате внезапен срив на системата без видима причина-спрете самозащитата  и/ или иновативния мемъри скенер:help wanted4:Те са  в секцията ХИПС:rolleyes:Самозищатата и /или  иновативния мемъри скенер влиза в конфликт с Ядрото на Уиндоус:help wanted4:Ако не помогне минете на бетата-10.171

Редактирано от Gregory House (преглед на промените)

Здравейте,

Ползвам ESET smart security 9. В момента съм с пробрна версия.

Ще съм благодарен ако няокой може да помогне с настройките на HIPS. 

В момента е в обучаващ режим, за следващите няколко дни. ОС е Windows 10.

Това което се стремя да получа по-добра защита освен стандартната с по-добре създадени правила от стадартните.

Тъй като ако отговорът ще е доста дълъг преполагам, ако няокй изобщо реше да помогне адевкавтно. Може да ми пратите и ликн към материали по темата, който ще помогнат, предпочитам на английски.

Някъде по назад Никси беше дал готова конфигурация...Виж това като начало

http://ccm.net/faq/29942-eset-configure-the-hips-intrusion-prevention-system

Предполагам това имаш в предвид

Цитат

Creating custom rules

As you have seen above, there are different modes of operation.We will keep the default mode (Automatic mode), which allow everything except the actions defined in rules, where it will ask permission.

Here below, some basic rules to secure your system:

Rule 1: Ask for permission to start software at Windows Startup!

• Click on "Configure rules":
CXOlZ0hu-hip5-s-.png
  • A rule is already present (registry and drivers), dont't touch it. Click New ... bottom left
Y0KCXgqw-hip6-s-.png
  • Give a name to the rule (Startup) and go to the "Target regsitry" tab:
  • Check "Modify startup settings" and click on OK to validate.
tGSvZdze-hip7-s-.png
  • For all operations (create, modify, delete ...) made to the registry key related to system startup, an authorization request will be made.

Rule 2: Deny access to the Hosts file

• Read this before proceeding: Edit the hosts file
  • We will therefore block access to this file, to prevent infection.
  • Click on "Configure rules":
  • Give a name to the rule (Hosts) and go to the "Target files" tab:
  • Check "Write to file" and in the adjacent field, enter the path to the host file:
rHsN0knx-hip8-s-.png
  • Save your settings.

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.