Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за ESET NOD32/Smart Security - част 3

Featured Replies

При мен това са настройките и нямам проблеми за сега 

Благодарско...И аз така ги оставих,а за второто...това не са ли настройки само  за уеб филтриране? и май трябваше да са с отметки за пълно изключване 

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 208,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• От мене една препоръка към тези настройки Махнете тази отметка да ви уведомява и без това правилото е РАЗРЕШИ ! Иначе ще ви писне от уведомителни известия. В настройките на обн

• http-~~-//www.youtube.com/watch?v=42N6dfzFIOc Пояснения за HIPS: # Първоначално HIPS-a се дава на "Обучаващ режим", за около 5 дни, след което се преминава в "Интерактивен режим". # Защитната ст

• След 7 дни тест на ESS 7, мога да направя следните за мен заключения:"+" Положителни:1. Изключително добро бързодействие на системата, не товари, не лаги - запазило се през годините.2. Ефективен web с

Публикувани изображения

Щом си с Комодо, и ползваш пясъчника, не виждам смисъл, да включваш въпросните опции на Есет. Ама не знам, дали не трябва да спреш HIPS на Есет. Да не стане мазало после. По другият въпрос, мисля че трябва да избереш обучаващ режим на HIPS. И в настройки на правилата, можеш да избираш много неща. Ама два HIPS-а, ми се виждат много.

HIPS-а на Есет не се е обадил нито веднъж...и нямам ядове..Добавих му всички възможни папки и exe-та на Комодо като изключения...и обратното..

Горе над тях пише, че се исключват от филтриране избраните

Сега ще проверя .....Значи,маркират се приложенията които не работят правилно когато тяхната комуникация се проверява...Но пък и там има три отметки за Комодо... :handshake:

http://download.eset.com/manuals/eset_eav_6_userguide_bgr.pdf

Редактирано от NIKISHARK (преглед на промените)

Щом си с Комодо, и ползваш пясъчника, не виждам смисъл, да включваш въпросните опции на Есет. Ама не знам, дали не трябва да спреш HIPS на Есет. Да не стане мазало после. По другият въпрос, мисля че трябва да избереш обучаващ режим на HIPS. И в настройки на правилата, можеш да избираш много неща. Ама два HIPS-а, ми се виждат много.

Да знаете че, много ми допада комбинацията...и на двама ви с Gangosa

Ви благодаря...Лаптопчето не е първа младост, ама държи кучето като за машинка с 2 gb ram..

Да знаете че, много ми допада комбинацията...и на двама ви с Gangosa

Ви благодаря...Лаптопчето не е първа младост, ама държи кучето като за машинка с 2 gb ram..

Преди малко, инсталирах utorent. Свалих го, от официалната им страница. И НОД32, спря при инсталацията, някаква Win32\Open.Candy.C потенциално опасно, и Win32\AdkDLLWrapper.A. Така че, пробвай при теб, с пясъчника на Комодо.

Преди малко, инсталирах utorent. Свалих го, от официалната им страница. И НОД32, спря при инсталацията, някаква Win32\Open.Candy.C потенциално опасно, и Win32\AdkDLLWrapper.A. Така че, пробвай при теб, с пясъчника на Комодо.

Стената ме уведоми за неразпознато приложение...предполагам че е заради нерегламентираното сваляне извън основната програма...

7826988N.png

GData го засича тук

https://www.virustotal.com/bg/file/318a56184485f7f0460d696348ab25c8663ffca80d86a2c517610a5ada11ceb5/analysis/

Тук пък Clamav го засича

http://r.virscan.org/report/fc8a64432be96e1c0152fbbf4408dec0

Трябва да се внимава с отметките....

Някъде от месец насам забелязвам , че са напъхали реклами и нода ги засича тая версия остава стабилна http://www.oldapps.com/utorrent.php?old_utorrent=38?download

Стената ме уведоми за неразпознато приложение...предполагам че е заради нерегламентираното сваляне извън основната програма...

7826988N.png

GData го засича тук

https://www.virustotal.com/bg/file/318a56184485f7f0460d696348ab25c8663ffca80d86a2c517610a5ada11ceb5/analysis/

Тук пък Clamav го засича

http://r.virscan.org/report/fc8a64432be96e1c0152fbbf4408dec0

Трябва да се внимава с отметките....

Още преди да стигна до тази отметка. :D  Я сканирай с Хитман, и MBAM.

Още преди да стигна до тази отметка. :D  Я сканирай с Хитман, и MBAM.

Нито Хитман,нито Malwarebytes реагират

Зачетох се и  тук   май обесняват нещата:

Цитат:

"Както установили изследователите, по време на инсталационния процес Orbit Downloader инсталира на компютъра без да уведомява потребителя още една програма, отнасяща се към категорията на потенциално нежеланите приложения (potentially unwanted application, PUA). В самия факт на инсталирането на такъв софтуер няма нищо чудно, нито изненадващо - понастоящем това е разпространена практика, която се практикува от много разработчици с цел печалба. Обикновено "екстрите" са различни тулбарове, рекламни приложения и т.н. Припомняме, че разработчикът на Download-мениджъра Innoshock печели от пакетни предложения, например OpenCandy, което се използва за инсталиране на софтуер на трети страни и показване на реклама. Това, което е необичайно, е използването на допълнителен код за извършване на DDoS-атаки, при това без знанието и участието на собственика на компютъра."

И в техния форум(µTorrent) е имало интересна дискусия на тема

"Malware on Install

1st Link is the uTorrent install file

2nd link is a tmp file created by the installer

Нито Хитман,нито Malwarebytes реагират

Зачетох се и  тук   май обесняват нещата:

Цитат:

"Както установили изследователите, по време на инсталационния процес Orbit Downloader инсталира на компютъра без да уведомява потребителя още една програма, отнасяща се към категорията на потенциално нежеланите приложения (potentially unwanted application, PUA). В самия факт на инсталирането на такъв софтуер няма нищо чудно, нито изненадващо - понастоящем това е разпространена практика, която се практикува от много разработчици с цел печалба. Обикновено "екстрите" са различни тулбарове, рекламни приложения и т.н. Припомняме, че разработчикът на Download-мениджъра Innoshock печели от пакетни предложения, например OpenCandy, което се използва за инсталиране на софтуер на трети страни и показване на реклама. Това, което е необичайно, е използването на допълнителен код за извършване на DDoS-атаки, при това без знанието и участието на собственика на компютъра."

И в техния форум(µTorrent) е имало интересна дискусия на тема

"Malware on Install

1st Link is the uTorrent install file

2nd link is a tmp file created by the installer

Те всички безплатни приложения, вече върват с такива 'екстри'. Ама е неприятно.

• 1 месец по-късно...

Един тест на ESET NOD32 Smart Security 8 8.0.304.1

от COMSS.TV: Видеообзоры

Подробности:http://www.comss.ru/page.php?id=2381

И едно мнение на тестващия, Nostromo771, за самия тест

"Уважаемые зрители! Тест выполняется с настройками по умолчанию, от производителя, поэтому (что вполне понятно) результат хуже чем, скажем, если будут выставлены некоторые видоизменения. Если же поработать с правилами HIPS, так и вообще результат улучшится значительно. Вы способны разобраться и выполнить настройки, другие пользователи - нет. Потому, исходим из данного результата, как от некой отправной точки, точки которую нам преподносит производитель, потому что считает такую работу оптимальной, учитывая очень многие параметры, про которые можно говорить долго. Защита в режиме реального времени отключалась только один раз, когда надо было обработать 17296 объектов. Это вынужденная мера. И так обработка шла около часа, когда как 1549 объектов с защитой в режиме реального времени обрабатывались тоже час... Несложно подсчитать сколько необходимо потратить времени чтобы дождаться результата... Это было бы не логичное и иррациональное решение. Почему не логичное? Потому что после сканирования защита в реальном времени была вновь включена и продукт получил возможность поработать с оставшимися объектами в полной мере, после чего производилось архивирование данных файлов, что так же вызывает соответствующую реакцию антивируса, если последний способен с имеющимися настройками отреагировать. Файлы которые не видит VirusTotal - можно и не удалять... Однако, до того как приступить к проверкам я проверяю объекты через VirusTotal, где зловредность подтверждается. После работы антивируса часть файлов оказываются не зловредными по мнению VirusTotal, что может означать многое, но я склоняюсь к мнению, что файлы были лишены зловредного кода. Поэтому, для экономии времени эти объекты удаляются из теста запуска. По поводу того, есть смысл что-то запускать или нет - смысл есть, так как карта установленного тестирования это требует. Тем самым отпадают некоторые дополнительные вопросы и соблюдается сам ход тестирований. По поводу того, что все тесты разнятся и сравнить продукты не является возможным - разница в тестах касается объектов, которые постоянно добавляются, если этого не делать, то устаревать начнет само тестирование, что гораздо хуже сравнения. Я не преследую целью что-то сравнить. Каждый тест самостоятелен и отделен. Касается конкретного продукта. Результат теста лично мне показался очень и очень не плохим. Это мое мнение, с ним можно не соглашаться..."

• 2 седмици по-късно...

Поста ми е за засичане на Zemana със сигнатура на Есет,но понеже няма тема за Zemana...

7947144y.png

И преди се е случвало подобно засичане,само че с HitmanPro...Фалшиво засичане или ...антиреклама!?

WirusTotal:https://www.virustotal.com/bg/file/3be30a2cd35134e253a2ebc2b7bf029737ca84f2f3860d81e782ca326a372cb2/analysis/

Поста ми е за засичане на Zemana със сигнатура на Есет,но понеже няма тема за Zemana...

7947144y.png

И преди се е случвало подобно засичане,само че с HitmanPro...Фалшиво засичане или ...антиреклама!?

WirusTotal:https://www.virustotal.com/bg/file/3be30a2cd35134e253a2ebc2b7bf029737ca84f2f3860d81e782ca326a372cb2/analysis/

Есетци я смятат за нежелана програма

Есетци я смятат за нежелана програма

Това е ясно...подтекста какъв е,това ми е въпроса?Защо ,примерно, MBAM ,изявен фаворит в тази област не го засича?

Това е ясно...подтекста какъв е,това ми е въпроса?Защо ,примерно, MBAM ,изявен фаворит в тази област не го засича?

Подтекстът е че не я искат до своя продукт, както и някои други нови програми, като тираниум ИС и т.н.

Подтекстът е че не я искат до своя продукт, както и някои други нови програми, като тираниум ИС и т.н.

Лично мнение:-Некоректно отношение към конкуренцията!!!Това исках да прочета!Което не им прави чест......

Тая Zemana има ли защита в реално време или като мбам безплатна само сканира?Аз всъщност не знам дали има безплатна версия на Zemana

Тая Zemana има ли защита в реално време или като мбам безплатна само сканира?Аз всъщност не знам дали има безплатна версия на Zemana

Има защита в реално време и ползва 6 различни антивирусни енджина. Можеш да получиш lifetime лиценз ако се регистрираш за ползване на бета версията. След това може да свалиш и инсталираш последната стабилна версия.

Едит: така беше до скоро, но гледам сега в сайта на земана пише, че лиценза вече е тримесечен: http://www.zemana.com/product/beta/

Аз преди месец, два се регистрирах за бета тестер и ми изпратиха и ползвам lifetime лиценз.

Редактирано от toc (преглед на промените)

Има защита в реално време и ползва 6 различни антивирусни енджина. Можеш да получиш lifetime лиценз ако се регистрираш за ползване на бета версията. След това може да свалиш и инсталираш последната стабилна версия.

Благодаря за отговора

Има защита в реално време и ползва 6 различни антивирусни енджина.

Zemana AntiMalware is a second opinion cloud-based multi-engine malware scanner designed to rescue your computer from malware that have infected your computer despite all the security measures you have taken.

Zemana AntiMalware is a second opinion cloud-based multi-engine malware scanner designed to rescue your computer from malware that have infected your computer despite all the security measures you have taken.

Да де - malware, извинявам се :) 

• 4 седмици по-късно...

Някой успя ли да подкара NOD32 AV HIPS под Windows 10 X64? Ни 7., ни 8. версия

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Ми когато направят от ЕСЕТ, такава версия, тогава. :D  Явно има разлики. А и Уиндоус 10, още не е пуснат официално. Тепърва, програмите ще се нагаждат, към новата версия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.